![]() |
Citiraj:
4 kuće u nizu, 1 i 3-ća na optimi a 2 i 4-ta na t-comu i pazi sad... 1.Brzina je ok no kako meni tako i komšiji su morali dizati brzinu da bi bila ok. 2. Prije su sve kuće bile na t-comu i kad se telefoniralo zvuk, tj. razgovor sa bilo kim prema drugom fixnom telefonu je bio čist kao da mi sugovornik sjedi u sobi. 3. Sada meni i komšiji linija "šušti" tj. puno je tiša. Isprobavali smo sa više različitih aparata i sad je onaj tu-tu tiši za jedno 30-40% i u pozadini se čuje neki šum. Kad me se zove na mobitel ili kad ja zovem sa mobitela moram ponekad vikat doslovce. Sad navodno optima koristi digitalni prijenos a t-com je još na analognom i kao da je to zbog toga, bar mi tu priču prodaje služba za korisnike u optimi. Ja ipak mislim da je problem u lošim paricama jer zalemio sam u tavanu drito žice u razvodnoj kutiji ( otvorena je uvjek bila...:stoopid: ) i ide mi linija drito u spliter pa na telefon, nema da uzimam sa neke utičnice itd.. te se stanje nešto popravilo, malo ali osjeti se da mi je sad "glasniji" telefon što bi značilo da sam ovakim spojem smanjio gubitke. Pomoći nema, svakih 20-tak dana prijavim kvar da mi se telefon slabo čuje, tehničar izađe, pogleda, kaže sve ok i ode... ja opet prijavim i tako u krug :D |
Jucer zvao opet jer nisu nista poduzeli iako je treci put prijavljen jebeni kvar i lik veli sutra (danas) će se riješit i jos me pita jel mi pase,lol reko samo vi to riješite što prije da ja nemoram bezveze ici u zg...i on veli dobro i danas ja upalim komp, net, radi ko sat jedno 5 sati onda opet počelo diskonektanje...veceras opet zovem...
ima jedna glupost koju je izvalio lik što je bio kod mene kad mi je donio modem, kad sam dobio od t-koma dsl, sproveo sam kabal za internet od zvučničkog kabla od 1,5mm2 reko promjenit ću to poslije samo da radi, i nikad to nisam promjenio i lik sere kako je to predebel kabal, i gusi mrežu...reko dobro promjenit ću, neki dan otisao i pozajmio od kolege u trgovini 10m kabla i spojio, bilo spojeno dva dana i opet isto sranje. vratio zvučnički :D u yebemti što ovo bi:D eto vidite kakvih ja problema imam :D |
danas me zvali x puta, vele da nista nemogu napraviti :wtf2::hitthewal:
|
Citiraj:
|
Malo se stanje popravilo, vise me ne smeta toliko jer uskoro odlazim odavde di sam sad :D
edit: ima koji operater koji nema ugovor za net i telefon ili bar manji ugovor ? :D neću t-kom. |
svaki ce ti dati da dodjes na njega bez ugovora, samo moras platiti prikljucnu pristojbu :)
|
dobro, mislio sam bez toga :D
|
Svi traze min 12mj. ugovor ako hoces da ti uvedu internet za 1kn.
|
šupci :D
|
zanima me dali vam u zadnje vrijeme puca veza na optimi. Prije mi je bilo ful stabilno, a sad mi zna puknut 1-2x na dan.
|
meni puca :D :D
|
Citiraj:
|
dali netko možda ima nekakvih informacija o dizanju brzina na optimi ?
mislim da bi već bilo vrijeme da se malo ubrza internet . |
Citiraj:
|
jel se ikome ovako nešto događa? obratite pažnju na upload... :|
http://www.speedtest.net/result/289934374.png trenutno sam na T-Comovoj infrastrukturi, ali na Optiminom prometu (ADSLtraffic) pa se čudim otkud ovako nizak upload... zar se ne bi i meni trebala podići brzina makar sam na Optiminom prometu? |
|
Račun za net ako se nespojim ni jednom?
Eovako bio sam i na optimi i na t-comu i na iskonu ...ali cu sad opet na optimu pa me zanima slijedeče:
Kada potpisem ugovor na 24. mjeseca da dobijem sve za 1 kn (telefon je vec na optimi) Šta se dogodi ako se ne spojim ni jednom cijeli mjesec? - znači dali mi onda računaju paket ili brzinu ili ništa? Mislim za početak uzeti 2GB pa onda flat. Dali se isplati potpisivati na 2 god. s njima? |
spojio se ti ili ne platit ćeš. :)
isplati se sklapat ugovor, jeftini su, dobre brzine, i ono najbitnije jeftini su. :D |
Citiraj:
i kako se potpisuje ugovor? ...mogu li preko neta ... mogu li poštom ili da idem kod njih ... ili npr mogu isprintati sa neta pa to potpisati i ispuniti (šta treba) i ona samo dam nekom da preda kod njih ....ili? eh da imaju dial up flat rađe bi to uzeo :D |
Citiraj:
|
napokon...
Nakon 2.5 mjeseca došla optima. Iznenađen nakon čitanja o pucanju veza i slično, sve radi odlično. SE515 preflešan i radi mrak. |
Citiraj:
A prva dva mjeseca dobićeš free flat,plaćaš samo brzinu:) |
Citiraj:
sijetio sam se nazvati 0800 0088 To mi super ... jer tko to zna sta ce se dogoditi u slijedecih 24 mjeseca .. biti ce i "suhih" mjeseci pa neznam dali cu moci placati... |
Evo meni u pon dosla optima telefon, sutradan nazvali oko podne da ce doci za net, dosli spojili, nije radilo od prve kako spada, nakon par poziva nastimali sve i evo radi kao po uzici...sve pohvale sa moje strane...
|
danas oko 10:30 pukla mi je veza i nije radilo oko 15-min, sad radi sve ok, jel i nekom drugom doslo do pucanja veze il je to bilo samo kod mene!
|
meni prije 20 min puklo i prije 5 min opet doslo k sebi...
|
Meni isto :-)
|
Pukla mi jucer popodne i vratilo se za 3 min u normalu, zna svako alo puknut na par minuta. Zbog preopterecenosti.
|
meni s vremena na vrijeme pukne, ali nakon 1-2 sekunde se opet spoji, ako je vjerovati onom izlistu spajanja na korisničkim stranicama. iako moram reć da sve radi lijepo i stabilno, ovakva pucanja su rijetka i događaju mi se 1-2 tjedno, a traju toliko kratko da ih se niti ne primijeti. koliko je preopterećeno neznam, ali meni je linija 24sata na dan zauzeta 240KB/s down i 45 KB/s up.
|
jucer sam popizdio cijelo popodne nije radilo ništa izvan HR servera sve do 1 ujutro
jebalo ih pucanje međunarodnog linka |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:43. |