![]() |
Nisam, ali dati ću sve od sebe :)
|
Šampinjoni su na pizzi obavezni kao paradajz sos, šunka i sir. A na to se može kombinirat špek, feferoni, jaja, vrhnje ... osim morskih plodova. Za to postoji buzara.
Da ne razvodne pizzu moraju odstajat, posušit se malo i onda ne puste vodu. Najbolji su kad odstoje u škarniclu jedno 5 dana u frižideru i onda ih tanko narezat. Stavio bi ih pola kile. :p |
Kad vidim jaje, il nedajbože ajvar na pici, mrak mi padne na oči. :D
|
Uh.. Jaje se da dobro iskombinirati :D
|
zamisli pizzu s pljeskavicom i prek toga jajem na oko, sve krcato natrganom ljutom domacom prgom, sampinjonima, kukuruzom i ne znam cim jos. jedna od najboljih i najzasitnijih pizza ikad :D
|
ajvar se stavlja poslije, a jaje jako dobro paše kad ga ubaciš pred kraj pečenja. ne stavljam ga stalno, ali tu i tamo fino paše :)
|
Jaje na pici volim više nego nego otaždbinu.
|
Ajd, jaje bi ako moram još i pojeo, al ajvar gore mi je katastrofa. Frutti di mare isto nejde u mene. Nisam ljubitelj ribe pa je to valjda povezano. :D
|
Citiraj:
|
Da pocnem odmah u ratnim tonovima.
Oro goro je postao smece i to traje vec 3-4 godine... Ako je to zagrepcanima super pizza onda nemam rijeci.. :D U Zgu ih dosta probao jedino je Chello odlican, sve ostalo necu ni komentirati... Imate u Zaboku Gloriju , sad sam u novo otvorenom Graši u Zaboku također probao pizzu, vrhunska, prije je bila smece bez okusa... Varaždin - Domenico... Isto odlicna pizza... Krapina - Mama Mia.. ( vecinom ok ) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Svaka jumbo drugacija i niti jedna extra. |
Citiraj:
Ja ju bez jaja ne jedem. Svakome konobaru naglasim da mlatne jaje u centar. |
Citiraj:
ZG ima odličnih pizzeria,samo ko i sve ostalo u ZG ćeš platiti više neg doma u Krapini. Imaš Chello koji je sa svojih 6 pizza vrh(Gotham,Doomsday,par vrsti deep disha,ostalo NE). Imaš pizz'up na Remetama koji se lagano etablira u vrhusku pizzeriju za zgarebačke pizze(ne mlinac). Mlinac pizza imaš na izvoz....Karijola,Duksa,O'Hara,Pizzeria Chateau...ko voli takve teško će naći favorita. I svi se kunu u svoju i imho sve su vrhunske. Ima i talijanskih izdrkotina ko Zero-Zero sa tal brašnom i to,ja nisam bio razočaran i vjeruj mi nebu niko. Imaš Žaca koji stavlja možda najbolje sastojke u slavonsku ako si spreman platit 65-70 kn za nju. (po meni i vrijedi). Tu i tamo se zna pogodit odličan cattering ko Blue Sky koji sam jeo prije pola desetljeća. Kvatrić je bio dobar al se povario jbiga. Honorable mentions: Dvojka,Maslina,Gentelman,Astro,lanterna i ostale koje su prije bile sjajne. Uglavnom mi iz ZG imamo drugačiji pogled na pizze od vas turista,mi se provozamo unutar grada(čak i 20ak km) za dobru pizzu i to ne smatramo dodatnim izdatkom,dok jbiga vi koji dođete nađete lokaciju i APP(ako prođe prođe...sudimo po tome,do sljedećeg puta). Ništa rasistički nego realno. Zg ima odličnu ponudu pizza,imao je...i imati će :) (PS,i dalje se slažem da je Chello vrh,pogotovo za Doomsday i Gotham....američka sam škola...sira i igara... jbiga :D ) |
Možda ne bih trebao, pošto živim u Remetama i Pizz'up je par sto metara od mene, al malo bahato imaju vrlo skupe pizze a nisam još nijednu pojeo da bi joj dao ocjenu odličan. Vrlo dobri jesu al fali mi nešto jebga. Morat ću opet tamo, možda griješim. :D
|
Ja dobio onu karticu za 30% popusta u lokalu pa me izađe smijurija. I sorry,39 kn za mješanu je nekakv standard u ZG,nemre se nikako nazvat bahato preskupo. Kod Žaca je preskupa....50kn. Ovo je isto ili unutar 2kn od svake druge ispodprosječne pizzerije u ZG :)
|
Citiraj:
Svaki put kad navratim na ovaj topic isto. Nije mi jasan hejt prema oru goru i tolika opčinjenost chellom :D Orogoro meni ako ništa drugo ima prejako tijesto. A valjda se o ukusima ne raspravlja. Ali opet moramo malo :) Bio sam u Duksi nedavno, ok je za onog tko voli taj Karijola style pizze (nije baš za neko ubijanje), fino je uređeno i pizze imaju vrlo zanimljive nazive :) Količinski jaka i neloša pizza je dvojka (nova ves). Šestica je relativno dobra (po sastojcima), druge nisu vrijedne spomena (Chello me razočarao, možda nekad naručim dostavu da dam još jednu šansu). Onaj pizza hut s komadima pizze (posebno pizza sa špinatom) ili kako se zove kod cinestara na uglu s draškovićevom mi je odličan. Tako da i dalje tu i tamo skočim do Oroslavja :P E da i Faust (Draškovićeva) je vrlo dobra. |
Citiraj:
Pica je užas :D Ne samo meni, nego svima koje poznam. |
Citiraj:
|
Za 4kn razlike očekuješ vrh? :D
U Kvatriću je 35kn mješana pa je česme :) |
Za miješanu ne dam više od 35 kn pa da mi daju uz nju Scarlett Johansson u negližeu :D
Makar, miješanu jedem najmanje od svih pizza (plodove mora ne računam). U Oro moram otići jedan vikend na road trip, već planiram dosta dugo. Chello je meni, dosada, sudac i porota što se pizza tiće. I još jedna stvar, kombinacija više vrsta sireva, feferona, špeka, pršuta i gore jaje ( varijacije na temu ) su mi uvijek prvi pick. Kad idem u ZG, onda odem u Šesticu na slavonsku. Niti ne gledam meni. ;) Nisam fan talijanskih pizza, većinom u inozemstvu bude tako u fancy pizzerijama. Dođeš u situaciju da pizzu platiš 15 eura a ne najedeš se. |
Zadnjih godinu dana mi je pizza iz pizzerije "Špiro", Donja Bistra vrhunac. Omjer uloženo dobiveno je odličan. Cijene su fakat pristupačne. Jedino je problem kad dođem na pizzu da se predomislim i uzmem nekaj s roštilja, zapečeni grah, lignje. :D
|
Citiraj:
@burmuz jebi ga mi moramo dat više ako oćemo poštenu mješanu pojest. Ovo je Zagreb,ne Šemovci pobogu :D |
Samoborski Napoli (pored istoimene benzinske).
Chello su svi hvalili, no kad sam naručio doomsday ostao sam meh. Impresionira količinom, no sve skupa ne ostavlja dojam "e sad je to TO". Pojeo dve kriške, žena jedva jednu, ostatak bacio pesu, nije ni prismrdio tome :D Oro Goro također samo količina, nabacano svega, nigdje kvalitete. Ja se sjećam jedne fine pizze iz Varaždina, kad se ide pored Crkve desno u neki mali prolaz, restoran cijeli u staklu, baš je bila ok pizza (možda sam bio pregladnio pa zato). Najgora pizza ikad - Sukošan na rivi nakon kupanja. Smrznuta ledo pizza odmrznuta u rekordnih 20 minuta u mikrovalnoj i servirana na stol. Smrdila je po govnima doslovce. Bilo je belaja :D |
Citiraj:
Bio prošlo ljeto i dalje im je odlična pizza. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
No nebitno, petak je danas, danas se krkam kebabom iz maksimirske. E to je vrh. :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Imam kucu u Bestovju...bio sam dosta puta tamo u zadnjih 15 godina al mi meh :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:29. |