![]() |
Imam jedno pitanje pošto nisam nikada koristio DP port. Imam Gainward GTX 660 GS grafičku koja je trenutačno spojena na Dell U2412m preko HDMI kabla. Kako u budućnosti planiram nabaviti PS4Pro, zanimalo me sljedeće;
Spojio bih PS4 preko DVI-HDMI u monitor, a trenutačnu grafičku bih spojio u DP port (DP->DP). Da li ću imati neke oscilacije npr u igrama? Google mi nije dao neki rezultat oko toga. PS4 će biti spojen i u TV, ali kada draga hoće gledati svoje emisije, da mogu ja samo spojiti u monitor i peglati. |
Ja imam istu takvu kako mi se cini.
Ps4 pro mi je spojen preko HDMI-a na 1 monitor, a 2 monitora su spojena preko DP (daisy chain) na tu graficku. Nikakvih problema nemam :) |
Hvala na odgovoru. Iskreno, i mislio sam da će tako biti, jer objasniti ženi da treba igrati nešto dok ona gleda 321 kuhaj je znanstvena fantastika...ili game of thrones live edition :)
|
Citiraj:
jedan vent ne radi, probao sam 3dmark da se optereti grafa, ali vent se ne vrti međutim, kad se pali komp, taj vent se zavrti i stane što bi moglo bit problem? ja sam jedino sposoban malo drkarit po kablovima i to sam isprobavao, ali bezuspješno |
hmm mali update, instaliro sam afterburner nakon sto godina jer znam da se u njemu može ventove stavit na najjače, i stavim na 90% i oba se zavrte, na 70% samo jedan
ima li neko objašnjenje, siguran sam da su se oba vrtila bila, i dok nije 90% opterećenje |
Od neke verzije drivera to ne šljaka, mogao si u garanciji reklamirat zbog toga. Rješenje je bilo nekakav flash FW ako si izvan garancije. Ili isfurat svoje hlađenje bez temperaturne kontrole. Probaj nafrljit ventove preko 90% ručno u afterburneru, radit će ti i drugi onda.
Heh, pisali smo ovu zadnju rečenicu u isto vrijeme. |
da, kad otfrljim na 88% onda se vrte oba
znači ja tu sad ubiti nemrem niš? |
Ne, osim si probit bubnjiće forsanjem venta preko tog.
Al jedan vent će ti je držat relativno ok, bit će malo glasnija, ali bi temperature trebale bit pod kontrolom. Proučavao svojevremeno forume za svoju frozr 660tku, ali bila je pod garancijom pa sam riješio stvar reklamacijom tako da se nisam zezao ni flashanjem drugog biosa niti osmišljanjem druge varijante hlađenja. Mislim da je to cijela generacija twinfrozr kartica pokošena time, samo ljudi to nisu uglavnom primjećivali da im se drugi vent ne vrti uopće. MSI zaribao u svakom slučaju. |
ma temperature su dobre, ne igram bas previse..malo dota ili neka blizzardova igra
pretpostavljam da ako temperature odu u nebesa onda će se upalit taj drugi vent? |
Upalit će se valjda milisekundu prije nego kartica ode u supernovu, jer preko 90% su postavljene valjda na nekoj viiisokoj temperaturi, što će spriječiti rad ovog prvog ventilatora.
Moja preporuka, guraj s jednim ventom, kad on krepa, onda tek interveniraj s nekim novim setom ventilatora koji se napajaju iz molexa/PWMa na matičnoj |
ne kuzim zasto su napravili to, grafa radi ko svicarski sat vec 5 i pol godina, i sad ova glupost mora zajebavat :fuming:
|
Što je najbolje, vjerojatno ti već preko 3 godine radi samo s jednim ventom ;)
|
moguće :D
sad sam nešto slučajnootvarao jer sam nešto čistio, i bacim oko na ventove, a ovaj mrtav leži :D |
Citiraj:
What you don't know..... .....can't kill you. Vjerojatno ti već hohoho vremena nije radila, samo nisi skužio do sada :lol2: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Eventualno samo ventove, samo opet pitanje hoće li pwm kontrola odgovarati. |
mali update, ja se javio MSI-u, možda mi pomognu nekim savjetom, ovo je odgovor:
''Well, don't know, If update bios could fix the issue. otherwise, the fan probably is broken. Anyway, you could update it for try. Please follow the below steps: 1, Please put the attached file on D partition of your PC, then directly extract the file here, and then will create a new folder named 602-V284-09S. 2, Now go in start menu and write cmd.exe in search and open command prompt (cmd.exe) with right-click and "Run as Administrator. A black dialog box appears in there. 3, Input "d:",press "Enter", then input "cd 602-V284-09S",press "Enter", now you enter the directory where the new bios and flash tools belong. 4, Now Input "nvflash.exe NV284MS.201.rom -6", press "Enter", and then the Flash Will proceed, if it want you input "Y" to continue, please press it, wait a few seconds, When complete it will show a windows and will ask you to reboot. 5, Reboot your computer. DONE.'' neznam dal da probavam uopće update BIOSa, ali ne kužim kako fan može biti broken kada u MSI afterburneru vrti normalno kad ga stavm na 90% |
Pa.jebemu mamutarka, pa daj flešaj taj BIOS :) ne znam kaj možeš sjebat na 5 i pol godina staroj kartici :D
Sent from Mobara |
a nemam backup nikakav ak ode u 3pm :D
|
Fleš biosa na grafi se radi iz windowsa o traje 4 sekunde. Nema se kaj sjebat :)
A BIOS postojeći moš bekapirat sa GPU-Z. Sent from Mobara |
nisam nikad flešo na grafi do asd, a pratit ću proceduru kaj su mi dali pa šta bude
|
Ako su ti dali proceduru i BIOS file, onda nemaš kaj se bojat :) a ako se kaj sjebe, budeš dobil GTX 1080 Gaming X+ za duševne boli :D
Sent from Mobara |
je samo kaj mi je garancija istekla 91' :D
|
Citiraj:
u windowsima se ne flesa grafa jer neke gluposti mogu zapeti na pola radi "administratorskih prava" (i tko zna čega već) ..bootaš sa sticka sve, old skul fleš je ipak preporučenija metoda :fiju: |
ja jos imam gtx 660, i igram se na njoj, naravno nista full detalji ovo ono..
zanima me da li bi radio PUBG , tj da li bi bio igriv? ali planiram uzeti uskoro nesto dosta jace tipa 1060 ili tak nest |
Citiraj:
a ostatak kompa? vjerujem da bi, ako ti se igra PUBG, kupi ga i možeš probati odigrati da vidiš kako se vrti.. ako ne valja napraviš refund, imaš 2 sata igranja za refund na steamu |
i3 8100 8 GB , SSD
Zapravo nikad nisam ni igrao PUBG, gledam po yt gameplaye i svidja mi se,, iako bi mozda bilo i bacanje para, ali dobro, 20 eura nisu neke pare |
Citiraj:
|
ja sam na 660ti igrao pubg čisto ok
|
jel teska igra? :D igrao sam malo h1z1 sto je u istom stilu, i jos neku slicnu igru.. ali mi pubg igzleda nekako ozbiljnije
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:12. |