PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Tableti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=65)
-   -   Tablet računala (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=211536)

SilentException 29.10.2012. 18:05

N10 is ofišl
http://googleblog.blogspot.com/2012/...ree-sizes.html

coconut 29.10.2012. 18:22

Malo mi je bedasto da ima ikone Back, Home,.. na sredini. Praktičnije je kad su u kutu jer ne moraš dizati cijelu ruku već samo palcem pritišćeš po njima.

Viviana 30.10.2012. 09:24

Nexus 10

Bok! Čitam forum već nekoliko dana, jer sam u potrazi za tabletom. Budžet mi je ograničen na 5000 kn (mada bih radije nešto jeftinije, jer a) to je poklon, b) ipak mi je puno dati 5000 za tablet, jer po vašim komentarima vidim da se može proći jeftinije). Troumila sam se između Asus Transformera T300, Lenovo Thinkpada i Samsung Note 10.1 i za svaki sam našla neke mane. Sad sam vidjela da izlazi novi Nexus 10 i, budući da već imam Nexus mobitel kojim sam jako zadovoljna, normalno da sam se zapalila za njega :) Vidjela sam da na tržištima kao što je US, Njemačka, VB izlazi 13.11., predviđena cijena za model od 32gb je $500. Ne znam isplati li mi se čekati da dođe u HR? I ne znam koliko poskupe kad i dođu ovamo, niti tko je distributer. Eventualno bih ga mogla nabaviti u Austriji.

Mad_Duke 30.10.2012. 10:11

Ja bi definitivno čekao na Nexus od 10".

coconut 30.10.2012. 13:22

Još jedan glas za N10. Ja sam sebi gledao Asusa, ali onda sam shvatio da nema nikakav usb na sebi kao ni utor za sd karticu. Kako ću prebacivati materijal na njega? Wlanom bi to trajalo milijun godina. Usb ima njegov dock koji opet ima svoju cijenu i još mi je suvišan jer za napisati par mailova je dovoljna i njegova virtualna tipkovnica.

Viviana 30.10.2012. 13:27

Da, to s Asusom jest problem. Lenovo opet ima svoje minuse. Googleu ipak vjerujem, mobitel me odlično služi. Ne znam koliko bi trebalo Nexusu da dođe u HR, jer ne znam koliko kasne ostali proizvodi. Appleovi dođu praktički odmah, ali to je već druga priča.

coconut 30.10.2012. 16:47

N7 kasni nekih 4 mjeseca. Pa ti sad računaj.

Malo šale na račun iPada Mini :D
http://teamcoco.com/video/conan-highlight-new-apple-ad-the-ipad-mini-has-company

SrKi 31.10.2012. 17:01

kad se moze ocekivati Microsoft Surfice RT kod nas? jel ima ikakvih informacija?

salvarez 31.10.2012. 19:42

Gledam malo Nexus 7. Može mi ko ispričat ukratko glavne nedostatke? Vidim da se problem manjka storagea može lako riješiti sa usb otg kablom i aplikacijom Nexus media importer (ne treba root uređaja). 3G mi nije problem jer mogu lagano napraviti tethering i portable hotspot preko mobitela. I tu je još jedna dilema, prodati ifon 4 ili galaxy s3 i uzeti nexus 7? (@coconut: kaj uzimaš pod račun? ;) )

coconut 31.10.2012. 19:47

OT: Cash only

kopija 01.11.2012. 07:59

Dvojezgreni Prestigio.
Šteta da nije IPS ekran.
Meni dosadilo čekati pa uzeo ovog kineza.
Možda mi se smiluju na pošti i možda bude radio kad ga upalim prvi put:D

imaticx 03.11.2012. 17:39

Evo opet da pitam, posto prosli put nisam kupio tablet :) Zanima me neki tablet cijenom oko 1000 kn, za citanje knjiga, casopisa i internet. Ekran 8 ili 10. Neki best buy po cijeni i specifikacijama

Zekoslavzeko 04.11.2012. 21:27

Citiraj:

Autor imaticx (Post 2268233)
Evo opet da pitam, posto prosli put nisam kupio tablet :) Zanima me neki tablet cijenom oko 1000 kn, za citanje knjiga, casopisa i internet. Ekran 8 ili 10. Neki best buy po cijeni i specifikacijama

Razmisli o Prestigio PMP5080CPRO tablet-u.
Imaš ih u Mercatone-u za 999 kuna!
:chears:

coconut 06.11.2012. 06:39

Počelo je - u susjedstvu se pojavio WinRT tablet Asus VivoTab RT TF600T. Cijena je nesimpatičnih 600 EUR.
http://compraonline.mediaworld.it/we...ry_rn=60730132

Milentije 06.11.2012. 14:54

Prije 5 dana sam na poklon dobio ASUS Nexus 7, 16GB verziju. Pošto se prvi put srećem sa tabljetima, a nisam ih nikad do sada zagledao jer me nisu interesovali, trebaće mi malo vremena dok ne skontam šta sve može dotični model.

Nije mi jasno je li ja nešto pogrešno radim/podešavam ili je do aplikacija koje koristim. U pitanju je navigacija. Google Maps, da bih dobio rutu puta, mora biti konektovan na net!? Dakle, ako mi navigacija zatreba u nekoj vukojebini isto mi je im'o il' ne im'o ovaj uređaj.
"Navigation" - aplikacija koja je došla instalirana po defaultu izgleda da ne radi dobro (zapravo, ne radi nikako). Čim je pokrenem pojavi se obavještenje "Checking navigation availability" i to stoji do beskonačnosti. Isto se ponaša bez obzira da li je uređaj konektovan na net ili ne.

coconut 06.11.2012. 15:03

Čemu Google maps kad imaš masu offline navigacija (iGO MyWay, Navigon, Sygic Mobile Maps/Aura,...)? Što se tiče GM, postoji neka kvaka da 'uloviš' dio mape koji ti je potreban te spremiš za offline navigaciju. A kako to fercera, ne znam jer ne koristim.

RAUL 06.11.2012. 15:08

Za Google maps ti treba net veza.Nadji neku GPS aplikaciju ( recimo Sygic )
koja radi u toj rezoluciji i instaliraj, obavezno prije pokretanja GPS aplikacije ukljuci GPS na tabletu.

SilentException 06.11.2012. 15:11

Citiraj:

Autor Milentije (Post 2270346)
Prije 5 dana sam na poklon dobio ASUS Nexus 7, 16GB verziju. Pošto se prvi put srećem sa tabljetima, a nisam ih nikad do sada zagledao jer me nisu interesovali, trebaće mi malo vremena dok ne skontam šta sve može dotični model.

Nije mi jasno je li ja nešto pogrešno radim/podešavam ili je do aplikacija koje koristim. U pitanju je navigacija. Google Maps, da bih dobio rutu puta, mora biti konektovan na net!? Dakle, ako mi navigacija zatreba u nekoj vukojebini isto mi je im'o il' ne im'o ovaj uređaj.
"Navigation" - aplikacija koja je došla instalirana po defaultu izgleda da ne radi dobro (zapravo, ne radi nikako). Čim je pokrenem pojavi se obavještenje "Checking navigation availability" i to stoji do beskonačnosti. Isto se ponaša bez obzira da li je uređaj konektovan na net ili ne.

Navigacija nije omogucena za nase podrucje tako da Navigation app otpada (postoje hackane verzije ali mislim da moras rootati). Maps ima mogucnost da skines dio mape za offline koristenje no nema navigacije nego samo iscrta rutu i informacije o ruti. Ali da dobijes rutu, djabe ti offline mapa kad se ruta racuna online.. Tako da, stavi Sygic ili iGo ili nesto trece i uzivaj u navigaciji :)

Milentije 06.11.2012. 15:50

Citiraj:

Autor coconut (Post 2270359)
Čemu Google maps kad imaš masu offline navigacija (iGO MyWay, Navigon, Sygic Mobile Maps/Aura,...)? Što se tiče GM, postoji neka kvaka da 'uloviš' dio mape koji ti je potreban te spremiš za offline navigaciju. A kako to fercera, ne znam jer ne koristim.

To sa obilježavanjem dijela mape za offline sam probao, ali nisam uspio sve srediti. Koliko sam shvatio taj dio mape koji si selektovao poslije otvaraš u Nagivationu ili tako nešto. U svakom slučaju to sve otpada.

Hvala na savjetu baš sad gledam uputstva kako prebaciti rezoluciju na 1280*800(736).

Citiraj:

Autor RAUL (Post 2270363)
Za Google maps ti treba net veza.Nadji neku GPS aplikaciju ( recimo Sygic )
koja radi u toj rezoluciji i instaliraj, obavezno prije pokretanja GPS aplikacije ukljuci GPS na tabletu.

Pogledacu i ovo.

U suštini, bitno mi je da imaju mape bivše Juge + susjedne joj države (Austrija, Mađarska, Bugarska,...). Za otići u neku dalju zemlju nemam para tako da mi ostale mape ne trebaju. :D

coconut 06.11.2012. 16:04

Sve navedene aplikacije imaju te mape koje si naveo, POI za njih te glasovno navođenje na hrvatskom/srpskom (ok, čini mi se da neke nemaju srpski, ali hrvatski svakako imaju).

lowrider 07.11.2012. 09:41

Nitko ne spominje ovo:

http://www.links.hr/?naziv=tablet-ra...kl=010.145.002

Jel ima iskustva s time, kak radi-s obzirom na specifikacije, trebao bi biti odličan.
Osobno me ne diraju ti kutevi gledanja i slično

Zvone2772 07.11.2012. 09:58

Imala je jedna forumašica s forum.hr-a negativnih iskustava. Čini mi se da se žalila da je spor, pa ga vratila na servis linksu koji nije ništa uspio napraviti s uređajem.
Čudna situacija, s obzirom da ima gigu RAM-a, ali moguće je da je potrefila loš primjerak.

Inače, ovako gledajući na specifikacije, osobno bi me smetala relativno niska rezolucija za današnje pojmove, ali opet - cijena je takva kakva je :)

coconut 07.11.2012. 10:02

Čini mi se da je cpu malo slabašan za ostatak komponenti jer je to ipak jednokorni proc. Bez dual corea danas ne možeš očekivati neke performanse.

xlr 07.11.2012. 16:53

Je kemijao netko s custom kernelima na Nexusu 7, imate preporuku za početak? Imena developera su mi nepoznata i svaki slovi za najbolji kernel u svemiru, a već sam prestar za svakodnevno flešanje. Tražim kernel tipa Siyah na SGS2, underclock, undervolt i sve što ide uz to da produži autonomiju.

tutix 09.11.2012. 16:34

Znači ovak, trebam preporuku nekog jeftinog tableta (nije za mene). Zahtjevi su face, surfanje, mailovi, kolko-tolko pristojna baterija i naravno, da je cijena što niža. Sad, šta uzeti, neki Prestigio, MyAudio ili nešto sasvim treće. (7" ili 10" svejedno).

Hvala

viking.software 09.11.2012. 20:17

obzirom na nisle zahtjeve, onda bilo što što odgovara željama za veličinu ekrana, prihvatljivom cijenom i duljinom garancije. prevelika je ponuda da bi se svela preporuka na dva-tri modela. no, u svakom sučaju bi bilo dobro provjeriti službenu podršku, eventualne nadogradnje ( postojeće i/ili najavljene) i na kraju da li je zastupljen ili ne među korisnicima.
prestigio 5080c je nekakav prihvatljivi low-budget tablet, kyrosi, taj novi myaudio ima par preporuka. lcpower mira2.... ima toga.

coconut 10.11.2012. 08:18

Nexus 10 review. Šta reć nego - impresivno.

Mikeyy 10.11.2012. 10:14

Čini se dobar, ali nema gsm uopće, tj. nemože preko 3g.
Nadam se da će izaći verzija sa 3g, inače mi je to neupotrebljivo.

coconut 10.11.2012. 13:06

Nexus 7 je tek sada dobio 3G nadogradnju. Moguće da će je dobiti i N10 iako vjerujem da bi 3G stickovi radili bez problema na njemu. Jedini je problem što Nexusi imaju microUSB pa treba nabaviti adapter.

coconut 10.11.2012. 17:55

Izgleda da MS ima problema sa svojim Surfaceom.
http://www.theverge.com/2012/11/9/36...r-audio-issues

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:27.