PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Android mobiteli - razni proizvođači - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=186981)

trouble 11.10.2010. 23:00

Citiraj:

Autor tor (Post 1750981)
Pokraj Opere? Mh, teško...

Mako sam operu,nema pinch zoom....Dolphin je,gledano na androidu,ono šta je sve ostalo za IE na PCu :D

coconut 12.10.2010. 08:38

MPE je majka od programa. Obožavam ga. Baš ću provjeriti kako će prebaciti podatke sa K770 na Tattoo-a. Za kontakte me zabole jer su mi na SIM-u, ali me zaista zanima kako će prebaciti postavke iz kalendara (brdo rođendana i sl.).

mann 12.10.2010. 10:10

Samo da napomenem, da bi radio preko USB-a treba aktivirati pod development "USB debugging". Preko WiFi -a radi OOB.

LorD ClockaN 12.10.2010. 17:55

Citiraj:

Autor tor (Post 1750981)
Pokraj Opere? Mh, teško...

operu sam koristio na starim mobitelima uvijek , pogotovo na HDu od verzije 9.x do 10, ali ovaj dolphin HD me jako ugodno iznenadio...

moram jos probat kako radi opera (ne Mini) na Androidu

tor 12.10.2010. 18:44

Ne znam meni taj dolphin nije nikako sjeo...budem se još malo poigrao s njim, možda i je tako dobar kako kažete :D

tomek@vz 12.10.2010. 18:47

Ima tko ideju di bi mogao nać zadnji stock nebrendani zadnji ROM za Desire? Probao sam sve custom ROM-ove i iskreno - nijedan mi se baš ne sviđa kao HTC-ov sa Sense UI-em a fakat mi se ne prčka po telefonu, htio bih ga unrootat i vratiti u počeno stanje jer za mene je stock najbolji.

Problem 12.10.2010. 19:13

jedno pitanje :p

seka ima pulse i meni neda vrag mira i ja bi to updateal na sluzbeni 2,1. Kako sam ja wm user, a ne android me zanima dali to ide samo kroz settings -> update i to je to ili je proces ipak kompliciraniji :D

Ako je to to, dali se gube podatki na mobu, tj. mora se radit backup ili sve ostaje gore.

Hvala

Codiac 12.10.2010. 22:13

pitanjce

dali na desireu radi normalno primanje mailova sa exchangea ?

xlr 12.10.2010. 23:21

Citiraj:

Autor tomek@vz (Post 1751684)
Ima tko ideju di bi mogao nać zadnji stock nebrendani zadnji ROM za Desire? Probao sam sve custom ROM-ove i iskreno - nijedan mi se baš ne sviđa kao HTC-ov sa Sense UI-em a fakat mi se ne prčka po telefonu, htio bih ga unrootat i vratiti u počeno stanje jer za mene je stock najbolji.

http://shipped-roms.com/index.php?ca...id&model=Bravo
edit: a tebi sam već odgovorio na drugom mjestu :D

Citiraj:

Autor Codiac (Post 1751858)
pitanjce

dali na desireu radi normalno primanje mailova sa exchangea ?

Naravno, uz još neke exchange blagodati.

Codiac 13.10.2010. 10:13

op op jako fino :)

za Žićbo bi se mogao počastiti sa "željom"

SE_HELP 13.10.2010. 15:41

Na samom vrhu SE X10 nalazi tipka za uključivanje i isključivanje zaslona koji se također koristi za prekid razgovora. Ukoliko ga pritisnete i držite pritisnutim nekoliko sekundi pojavljuje se izbornik unutar kojeg možete ući u režime isključivanja uređaja, isključivanja zvuka, iskjučivanja svjetla. Ovdje sa gornje strane se nalazi i microUSB port sa poklopcem koji služi za priključivanje punjača i PC konekciju.

On / Off tipka ekrana je odgovoran za prekid razgovora i on se nalazi sa gornje strane. Ukoliko ste koristili telefone sa senzorima, naročito u WM opsegu, sigurno ste se već navikli na uporabu ovog tipki. Pritisnuo sam ga nakon završenog razgovora ili tijekom razgovora da bih aktivirao ekran i rekao mom sugovorniku neki telefonski broj iz imenika ili bih zapisao neke bilješke tijekom razgovora. Kod novijih smart telefona može biti korisno kada senzor blizine odgovoran za automatsko isključivanje zaslona tijekom konverzacije ne radi ili nije prisutan. U ovom slučaju, na početku poziva možete upotrijebiti ovaj tipku isključiti zaslon i izbjeći bilo kakvo slučajno pritiskanje vašim uhom.

Uz SE X10 prvobitno sam odbijao pozive slučajno kada sam pritisnuo on / off tipku tijekom konverzacije ne bih li sugovorniku dao određene informacije (nekada senzor blizine se nije aktivirao a to se događa s velikim brojem drugih uređaja tako da ni SE nije iznimka). Rješenje je vrlo jednostavno, potrebno je aktivirati zaslon centralnim tipkom ispod zaslona.

Evo nasao sam ovo na netu, moglo bi biti korisno.
Ako imate jos neka pitanja pisite.

laytime 13.10.2010. 23:27

Jel to izašao froyo za wildfire?
:stoopid:

Goranbm 13.10.2010. 23:45

Da čini se da je :)

EDIT: kako se to updejta ???? preko mobitela mi izabci da je telefon "up to date" ????

jucca 14.10.2010. 08:35

Ako vam BIOS pjeva ovo je program za vas :D

http://www.androlib.com/android.appl...des-jznxp.aspx

Zna li tko koliko i kako natjerat nove kontakte sa telefona da se upload-aju na exchange server?
Dakle, imam 2.2, gmail exchange. Na bivsem iPhoneu mi je pri unosu novog kontakta na telefon, odmah i update-ao kontakt na serveru, a kod Androida to steka.

sh0kre 14.10.2010. 14:41

Citiraj:

Autor trouble (Post 1748667)
Glede punjača,odeš u T-Com i ubodeš za 60kn punjač koji radi u Mercedesu,Smartu,Fordu i Peugeotu isprobano(a vjerovatno u svakom autu koji ima čikobernicu) a radi sa svim živim i neživim telefonima,tako i sa HTCom....

Glede punjača, kupio sam ga u VIP-u (60tak kn), za htc desire i apsolutno ništa ne napuni, niti jedan postotak, cak i kad je mobitel ugašen... Da se razmemo, indikator punjenja svijetli

jucca 14.10.2010. 14:45

Citiraj:

Autor sh0kre (Post 1752947)
Glede punjača, kupio sam ga u VIP-u (60tak kn), za htc desire i apsolutno ništa ne napuni, niti jedan postotak, cak i kad je mobitel ugašen... Da se razmemo, indikator punjenja svijetli

Ja sam uzeo takodjer u Vipu punjac, ali mislim da je bio 45-50kn. I radi savrseno, cak i dok GPS radi (masu auto-punjaca ne stigne napuniti mob dok GPS radi)

trouble 15.10.2010. 14:21

Citiraj:

Autor tor (Post 1751682)
Ne znam meni taj dolphin nije nikako sjeo...budem se još malo poigrao s njim, možda i je tako dobar kako kažete :D

I probaj SKYFIRE takođe :)

btw, glede Opere na Androidu...

JuiceBox 15.10.2010. 14:48

Citiraj:

Autor Problem (Post 1751699)
jedno pitanje :p

seka ima pulse i meni neda vrag mira i ja bi to updateal na sluzbeni 2,1. Kako sam ja wm user, a ne android me zanima dali to ide samo kroz settings -> update i to je to ili je proces ipak kompliciraniji :D

Ako je to to, dali se gube podatki na mobu, tj. mora se radit backup ili sve ostaje gore.

Hvala

za 2.1 je proces malo kompliciraniji nego za "1.7" , ali je i bugovit tako de ja zadnnji modani " 1.7" najbolji i najstabilniji za pulse i to vanilla verzija .Btw i ako mislis raditi , backupiraj sve na MS.:chears:. Peglaj po ovome i nemozes zajebat : http://cafe.mobil.hr/threads/65823-T...ja-novog-ROM-a ;)

Mikeyy 15.10.2010. 21:22

Citiraj:

Autor tomek@vz (Post 1751684)

Imaš stock rooted. Ja sam na tome, 2.10 verzija.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=773997

Prva verzija ti treba. Druga ima mogućnost stavljanja modova nekih.

Problem 15.10.2010. 21:26

Citiraj:

Autor xulos (Post 1753718)
za 2.1 je proces malo kompliciraniji nego za "1.7" , ali je i bugovit tako de ja zadnnji modani " 1.7" najbolji i najstabilniji za pulse i to vanilla verzija .Btw i ako mislis raditi , backupiraj sve na MS.:chears:. Peglaj po ovome i nemozes zajebat : http://cafe.mobil.hr/threads/65823-T...ja-novog-ROM-a ;)

hvala :beer:

hammer_of_thor 15.10.2010. 21:41

Može li se na Androidu (Desire ROM) negdje uključiti izvješće o poslanoj poruci i gdje?
Ne nalazim nikakve opcije u porukama.

Mobitel je HTC HD2 sa Desire ROMom.

trouble 15.10.2010. 22:02

Handcent SMS skini,samo ispise zelenu kvacicu pored bubblea sa porukom...

LAcy 15.10.2010. 22:13

Ako ikad srede kameru HTC Desire with Desire HD bi mogao biti odličan rom.

hammer_of_thor 15.10.2010. 22:35

Citiraj:

Autor trouble (Post 1753978)
Handcent SMS skini,samo ispise zelenu kvacicu pored bubblea sa porukom...

Thanks.

ExtremePower 16.10.2010. 01:40

Je li točno da se m-Zaba ne može instalirati na Android mobitel?
Ima li tko kakvih vijesti da bi se to moglo promijeniti u skorije vrijeme?
Zahvaljujem unaprijed.

coconut 16.10.2010. 07:04

Ovisi koji mobitel imaš. Provjeri ovdje.

rodriguez 16.10.2010. 09:41

Citiraj:

Autor laytime (Post 1752622)
Jel to izašao froyo za wildfire?
:stoopid:

I jel netko zna kako se updatat na froyo?:chears:

LAcy 16.10.2010. 09:44

Izašao Angry Birds full version :)

zwer 16.10.2010. 09:48

Citiraj:

Autor ExtremePower (Post 1754091)
Je li točno da se m-Zaba ne može instalirati na Android mobitel?
Ima li tko kakvih vijesti da bi se to moglo promijeniti u skorije vrijeme?
Zahvaljujem unaprijed.

Za sad mislim da nema, ali bi se moralo promijeniti s obzirom na popularnost droida i broj korisnika. :chears:

Goranbm 16.10.2010. 10:29

Citiraj:

Autor rodriguez (Post 1754133)
I jel netko zna kako se updatat na froyo?:chears:

Trebalo bi ići ovako nekako:

1. Skinite ROM (FroYo) s linka koji sam vam dao i ostavite ga na kompu

2. Skinite HTC Sync s njihove stranice i instalirajte ga, spojite mobitel na komp i windows će sam instalirati drivere

3. Otvorite Device Manager u windowsima i pronađite stavku HTC ili ADP Device (bit će prikazano jedno od to dvoje), desni klik i Update Driver (izaberite opciju da sami instalirate drivere, a kao folder gdje će ga naći odaberite HTC-ov u Program Files)

4. Isključite mobitel

5. Uključite fastboot izbornik (držanjem VOLUME DOWN i POWER ili BACK i POWER)

6. Sada s kompa pokrenite instalaciju ROM-a koji ste prethodno skinuli i samo pratite upute (ukoliko vam se instalacija prekine ponovite korak 3. dok je mobitel u fastboot modu i pokrenite instalaciju opet)

S tim da je ovo verzija za programere, pa treba imati instaliran Android sdk tools, službeni update preko mobitela još nije moguć, ali trebao bi biti uskoro... Na jednom forumu su preporučili da oni sa garancijom ne koriste ovaj update, jer on MOŽDA otključa mobitel, pa se tim gubi garancija.....

Evo ovaj tekst je objavljen na jednom forumu, pa valjda je onda i ispravan....

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:33.