![]() |
Citiraj:
Kakvo kučište imaš ? |
Citiraj:
|
Citiraj:
E vidiš...sad imam neoboriv dokaz da je F3 serija lutrija...imam isto kučište u kojem je moj F3 500 radio dar-mar...vibracije su bile nepodnošljive. Zaista nevjerojatno da se mogu štancati isti modeli diskova s ogromnom razlikom u buci. |
Da li ima netko od vas Western Digital Caviar Black 640GB SATA 6Gb/s 64MB Cache?Gledam uzeti njega ili Samsung Spinpoint F3 1TB.
Brzina mi je bitna,ali pouzdanost više! |
Razmisljam o kupnji HDD-a velicine 640-1000GB, sluzio bi mi ponajvise kao storage disk, posto imam jos 2 od 250GB i zato mi je pouzdanost najvaznija od svega...
Preporuke? |
WD6400AAKS za 640GB i WD10EARS/EURS za 1TB.
|
WD6400AAKS je i za sistemca dobar ;)
|
SATA2 VS SATA3
Da li se isplati kupovati novu plocu koja podrzava SATA 3,naravno kupio bi i SATA3 hardove.Naime bavim se fotografijom,pa imam gomilu RAW fileova koje ucitavam u Lightroom,a sa ovim hardovima koje imam se sve vuce pre sporo.
|
Ne bus nikakvu razliku primjetio. Bar ne sa 'obicnim' diskovima.
|
Molim vas, nemojte se ljutiti, znam da je sigurno pitano već puno puta, ali baš sam prodao eksterni disk od 320GB, i uzeo bih si jedan disk od 1TB, koji će za početak biti u kompu, a onda možda i u nekom 3,5'' kučištu. Koristit će samo za pohranu podataka i to je to, neće biti sistemski disk?? Što bi preporučili ??
|
WD10EARS bi ti preporučia (tih i hladan)
|
Citiraj:
|
Tako je. Promijenis tu stavku, restartas, u biosu stavis na ahci i udri.
|
Jel bi mi mogao netko preporuciti neki brzi hard disk od 500- 1000 GB ali da je jako pouzdan?jer moj F1 1 TB se polako puni i za koji tjedan vise necu imat mjesta na hardu....
|
Citiraj:
|
Bok! Trebao bi mi jedan relativno brz i što je najvažnije TIH disk.. kapacitet 500 - 1tb .. vidim da se preporuča wd caviar green ?
|
Citiraj:
|
Koliko su pouzdani Samsunzi? Neznam dali se cijene kao brand kod proizvodnje HDD-a..
|
Citiraj:
Tu i tamo ko naleti na problematičnu seriju, F1 je bila problematičnija koliko sa ubra... Osobno san ima 4,5 komada u zadnjih cca 5 godina, nikad problema s njima, doduše jedan je 2 mjeseca prije kraja garancije počea štucat pa sam dobio novi nakon reklamacije:) |
Citiraj:
Samsungi F1 su znali imati problema sa nepouzdanošću, no F3 ne bilježi nikakav pomor nakon 2 godine i 4 mjeseca što je na tržištu, tako da slobodno kupit Samsung F3 1TB. kao što vidiš posjedujem taj HDD već preko 2 godine i nikakavih pritužbi na pouzdanost/grijanje/buku nemam. |
Iam netko instaliran OS na WD Green 1TB (ili manji, min. 640GB)? Kako bi se to ponašalo u odnosu na "normalan" hard sa 7200 okr/min?
|
Ako ti što pomaže, meni je instaliran na 2 TB i sve je dosta sporije nego sa 7.2k diskom.
|
Na 640 Gb je još ok brzina jer ima 2 ploče, ali na večima je dosta sporije.
|
Ok, onda ću potražit još jedan veći za storage, a ostalo ostavit kako jest.
Hvala. :) |
Meni se na 2TB čini sasvim normalno imat win7 64-bit, ali ipak mi je sad samo za storage. Jedino je osjetna razlika u prebacivanju podataka na drugu particiju ili hard. Ipak su bolje blue i black verzije. :)
|
Citiraj:
trenutno imam Samsung F1 640 GB i razmišljam da ga zamijenim s WD Green 1000 GB, zbog glasnoće / vibracija. Vidim imao si oba diska, pa ako bi odokativno mogao reći da li je WD Green tiši i manje vibrira od Samsunga F1, i ako je, da li je razlika velika. HDD bih koristio za sistem + storage. :fala: |
Green serija diskova ti je najsporija serija od WD-a, ne bi ti nikako preporućio da ga uzmeš... bolje ti je samsung ili hitachi uzeti, oni su tiši u radu. Dobro opet pojam tišine svatko drugačije definira
|
Kako je kolega napisao, nemoj Green kao sistemca. Ja bi na tvom mjestu uzeo Samsung F3, osjetno je tiši od Black i Blue serije WDa, a performanse su tu negdje. Meni su također WDovi bili prvi izbor, ali kad sam ih čuo, odustao sam:D
|
Citiraj:
|
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:00. |