![]() |
sava s3, prednje od prosle zime, straznje stare (valjda) 4 godine. mjenjaju se zimske / ljetne, dva kompleta imam.
rezime - idu ko' metak. sorry ljudi i mozete pljuvati po njima, ali na 60 nagazim kocnicu i kocim po cesti na kojoj ima fest snijega i bljuzge. ok, blokirani kotaci jesu, ali auto osjetno usporava i staje (testirano u dva navrata na ravnoj cesti bez okolo auta). kretanje laganini bez najmanjeg proklizavanja, zavoji nekih 10-15 km/h nize nego obicno bez gasa, niti jednom da je poceo bjezati ili slicno. uzbrdice bez frke, ide........... |
je,od lani,a moje 4 od stare,imaš dizelaša ili? ja s astrom,100ks,teško lagano krenem,odmah ga vrti,ak nedaš malo više gasa,gecrkt.
|
Ja sam zaglavio sat i pol na Zagrebackoj. Dva i pol sata e vozim s posla.. Ljudi izlaze i ciste snijeg na sred ceste i voze se ko da su na ljetnima.
|
Nitko nije rekao da s3 nije loša po snijegu, dapače, odlična je. Al mi nismo skandinavija gdje je snijeg na cesti po pol godine. Kod nas se snijeg očisti i ostane ti mokra cesta na kojoj dotična guma baš i ne briljira. Imam ih i ja na jednom autu pa pričam s nekim osnovama. U svakom slučaju, definitivno sam zadovoljniji s Goodyear UG7 na drugom autu. A i to što veliš, kotači ti blokiraju pa brzo stane. Poznata je činjenica da auti bez ABS-a imaju dulji zaustavni put na šljunku i snijegu od auta bez. Jerbo ovima bez, zablokiraju kotači i guraju snijeg/šljunak ispred sebe što dodatno usporava auto. Ali, upravljivost s ABS-om je po meni veći plus.
|
Kad jesu na ljetnima...
Koma od gužve, nemre se čovjek nit otići provozat... |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja sam danas ujutro uživao vozeći u Zagreb. Padalo je ko ludo na zagorskoj strani, na vrhu brda je bilo par cm snijega na cesti, al sam išo u S80 AWD. Divota za vozit, nijednom nije proklizao, a vozio sam tako da sam imao manje od 5 min kašnjenja na 45min u usporedbi kad vozim na suhoj cesti normalnim tempom. Usporilo me jedino onih 10 autiju koje sam preteko. :D U mojem Meganeu bi se klizalo za poludit.
Za ove na ljetnima bi trebalo imat neki bull bar i tutnut ih u najbližu grabu. Preventivno. A sad na neki parking. :D |
Svaka budala moze stisnut gas i vozit... Ali treba se moci zaustaviti.. Po mogucnosti ne u drugom autu, drvetu, ili necem petom. Mislim opcenito, nije upuceno nikome specijalno...
|
Citiraj:
Moja slavonija je kao stvorena za zimske radosti. Na brdu se baš ne bi proveo sa mojim cliom :D. Citiraj:
|
te s ljetnim gumama po snijegu bi trebalo kaznjavati ko i pijance s 2 promila u krvi.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ma sve 5...
|
Citiraj:
|
ma kaznit ih kupivši im 4 zimske :D
|
Citiraj:
samo ih drugi dan sačekaš i opet lupiš kaznu :D |
Nije ni tak sklizavo, osim na mostovima s obzirom na to kolko ima bljuzge na cesti. Probal sam se malo i vrtit u Velesajmu ali previse gripa cak i sa 4 godina starim gumama.
|
Meni što više gripa gume imaju to mi je lakše radit veće i ljepše slideove...
Reko sam da ću zamijenit stare Michelin Alpin A3 ove godine, al kako su bile visoke temperature bilo mi je zao uništavat nove, a ovaj snijeg nije dovoljno ozbiljan da ih zamijenim makar se skliže. Na bljuzgi su pristojne, na snijegu su koše kad ostare... Znam da znaš kakve su jer si ih i ti imao. Prve tri sezone su super, a kasnije jad. Na kiši i mokrome su isto tako pristojne. |
Ima li ga da dolazin u Zg? Prosle godine san isa po ludom vrimenu i bilo je odlicno, nema panike ka tu u Dalmaciji...,
Evo za nekoga ko je reka da je lako skinit trkaca, i da Chris je vrlo dobar vozac :) http://youtu.be/KLTxwpsj3Y4 |
Citiraj:
U Zg je jedino na mostovima malo kriticino jer se pocelo ledit pa auti poskakuju na brzini. Ostalo se moze vozit sa 5,6 banki bez problema i stat pristojno. Nema razloga za dve banke i za skoro dva sata Zagrebackoj od Jankomira do Drziceve. Zenska stoji na cesti i cisti snijeg s auta, nemres vjerovat. Za ove guzve nisu ni malo krive gradske sluzbe ili Bandic, ove koje su bile u spici. Nesigurnost, neiskustvo, neznanje i tu i tamo ko sa ljetnim gumama. Ja stalno gledam kad sam u prilici ko ima ili ko nema i tesko je nac auto na ljetnima kolko god nevjerojatno zvuci. |
Za mene kralj voznje je branko
http://www.youtube.com/watch?v=jkueZH9aa0Q 0:45 stvarno lik vozi kako treba. I bojan tomic iz ogulina decko stvarno vozi svaka cast :D Najaci prolaz kroz cilj :D http://www.youtube.com/watch?v=EVfvGeQEJ3Q a ovako za snijeg sta da kazem kada sam iz brda :D Zalosno mi vidjet ljude sa mora kako se pate na njemu. Ali za nas to je normalno i skoro svaki covik kod nas nema nikakvih problema sa njim . Trenutno na autu imam prve zimse nove sava eskimo dok su zadnje stare 2 godine. Malo da nosi zadnje ali nista strasno. |
Ove stare Cup Ocativije su neunistivi auti i idu ok za samo 180-190ks. Ekipa ih muze maksimalno i prezivljavaju.
|
Ali sam se sad nauživao sat ipo vremena vozeći se po snijegu, svuda :D. Još e sve neočišćeno, milina. I opet su me S3+ jako ugodno iznenadile :D
|
Moj prvi snijeg kao vozac :D
Jucer sam samo pol sata vozio po selu, testirao kocenje, kretanje, manevriranje, naravno zavoje...stari ima cjelogodisnje gume na autu. Gledam si da mi je kakva kocka ili stari merc u voznom stanju :D |
BF Goodrich G-force idu super po snijegu, one su tu negdje klasa Save ak se ne varam
|
Citiraj:
iznenađuju one po snijegu, a pogotovo u zavojima po mokrom! :D |
Citiraj:
Dobitna kombinacija za izgubit glavu ili se nabit u nekog. Imao sam ama baše sve izvedbe kocke dostupne sa benz motorima osim m3, od 316 sa 75ks, preko is-a od 136ks, do 325i sa 170ks i sve i jedna je u rukama iti malo neiskusnog vozača, pogotovo ovih fwd only 'pro' drivera, savršen alat za suicid u lošim uvjetima na cesti. Citiraj:
|
Citiraj:
Snijeg bas i je povoljan za neiskusne, bocis sa 30kmh, najgore kaj se moze desit jeda se nasadis na bankinu na kojoj je nanos od ralice. U ponoc u selu nema psa na cesti, kamoli da imam koji auto za lupit.... |
Citiraj:
Ne znam što da ti kažem da me ne shvatiš krivo, al vjeruj mi da je to zadnji auto (kocka) koji bi početnik trebao voziti, a kamoli ne u kombinaciji sa snijegom.... Tu je recimo jedan merc 190 (fan bmw-a sam, a stari merca, tako da smo izvozali sve kombinacije:D) je daleko prilagodljiviji i 'pitomiji' za isprobavat kojekakve cirkuse po snijegu nekom neukom. Tek nakon par zima te školice bilo bi razumno prijeć na sve čari nečeg tako nepredvidivog kao što je kocka.:chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:31. |