PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Kineski mobiteli - 1. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=249250)

Kresh0 28.06.2014. 23:52

Kad pogledam ovu ponudu za Huawei Y330, koji bi razlog bio za naručivanje Jiayu F1?
Osim možda prednje kamere i bljeskalice (nisam radio detaljnu usporedbu) mislim da su ta dva modela tu negdje.

brisani 29.06.2014. 09:11

Citiraj:

Autor Kresh0 (Post 2621638)
Kad pogledam ovu ponudu za Huawei Y330, koji bi razlog bio za naručivanje Jiayu F1?
Osim možda prednje kamere i bljeskalice (nisam radio detaljnu usporedbu) mislim da su ta dva modela tu negdje.

+Jiayu ima bateriju 2400 m, a Huawei 1500 m.:kafa:

GoodLooker 29.06.2014. 09:30

Baterija, IPS, dual sim..ali značajne razlike nema s obzirom da je Y330 jeftiniji.

asimiliran 29.06.2014. 09:30

U nabavci sam novog moba, naisa sam na ovaj model.. Moze misljenje i preporuka nekog za slicnu cijenu?..
http://www.tinydeal.com/doogee-turbo...-p-117119.html

florjan 29.06.2014. 09:45

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 2621373)
@florjan Izgubiti ćeš sve na mobitelu osim stvari tipa kontakata koji su sinkronizirani na Googleu, backup ne znam možeš li i ima li smisla raditi.

Instaliraj drivere http://ge.tt/7nbYNYy/v/0
Preuzmi taj rom, raspakiraj arhivu, pokreni SP flash tool (vjerojatno je u paketu), odaberi Upgrade, odaberi scatter, pritisni Upgrade/download.
Sada poveži ugašeni mobitel i započeti će proces nadogradnje.

Hvala na pomoći, probati ću sutra navedeni postupak, što se tiće podataka jasno mi je da se sve briše, samo se nadam da nekaj ne zeznem i ne dobim jednu lijepu bijelu ciglu :), ako negdje zapnem javim se opet

Ag008 imam mali problem, ne radi link sa driverima ima gdje drugdje za skinuti :(
da li su to možda "ALL MTK USB Drivers 2014" ili nešto drugo?

Hvala i pozdrav

Fatal 29.06.2014. 11:17

malo je ot, ali samo malo: zanima me preporuka nekih kineskih zvucnika za mobitel, moze BT, a ne mora, samo da je zvuk relativno dobar i da su relativno mali :)

Dakok 29.06.2014. 11:23

U vezi Huaweija I Jiayua - ponuda
jeftinih dvojezgrenih mobitela u Kini je
gotovo nikakva. Izgleda da im je standard
bolji od naseg....

Ag008 29.06.2014. 11:53

Citiraj:

Autor florjan (Post 2621684)
Hvala na pomoći, probati ću sutra navedeni postupak, što se tiće podataka jasno mi je da se sve briše, samo se nadam da nekaj ne zeznem i ne dobim jednu lijepu bijelu ciglu :), ako negdje zapnem javim se opet

Ag008 imam mali problem, ne radi link sa driverima ima gdje drugdje za skinuti :(
da li su to možda "ALL MTK USB Drivers 2014" ili nešto drugo?

Hvala i pozdrav

Evo, ja sam uploadao isti file s mog računala, samo pokreni install.bat i staviti će sve potrebne drivere na računalo

Inače sam se ja dosta mučio s driverima za svog inew-a, ni oni s mobitela, ni dosta njih s weba mi nisu uključivali preloader koji je potreban za flashtools dok nisam našao ovaj "autoinstalacijski" paket.

WraGG 29.06.2014. 13:29

Ima li smisla uzeti sada Hongmi, ili da idem na nesto drugo? Velicina ekrana do 4.7", a ako mora, moze i 5".
Imajte na umu da je https://www.smartson.hr/25627_xenon_c452 999kn, pa ne znam koliko ima smisla naruciti nesto iz Kine za tu lovu ako nije puuuuno bolje.

Dakok 29.06.2014. 15:54

Mobiteli s takvim (i sličnim) čipsetom su već zastarjeli modeli i u Kini ćeš ih teško naći, a ako ih i nađeš cijena im ne pada (kao i većini kineskih mobitela).

Wuchko 29.06.2014. 23:04

evo da potvrdim da je i Lenovo A850 imun na ovu "=" poruku, sad mi je jos drazi :-D

brodjo 29.06.2014. 23:16

Evo nam i nasljednika Inewa V3 pod imenom iNew V8

gin.tonic 29.06.2014. 23:49

Znači, kinez kopira kineza...

Izgleda isti Oppi N1.

bg_4_l 30.06.2014. 00:20

Citiraj:

Autor gin.tonic (Post 2622028)
Znači, kinez kopira kineza...

Izgleda isti Oppi N1.

Od tih kopija treba bježat ko vrag od tamjana. Još se ni s ovim regularnim modelom nisu baš iskazali. A bome ni cijena nije nešto primamljiva, 250$ za to. Nadam se da se ne bude previše ljudi zaletilo i uzelo to.

Dakok 30.06.2014. 12:03

Ajde ne budite lijeni i popunite malo ANKETU iz prve poruke u ovoj temi...

dak0001 30.06.2014. 12:30

ispunio za trenutni Jiayu F1, makar nebu još dugo kod mene,
čim mi dođe Ampe A605 ovaj tjedan, prosljeđujem ga kćeri :chears:

razorinc 30.06.2014. 12:35

Ispunio i ja... Prodan Jiayu g3s, naručen Neo m1 i sad razmišljam još naručit Jiayu g4s ili imate neku bolju preporuku?
Što se tiče banggooda, nikad više od njih ne uzimam ništa, preračunata g@mad...

tommyman1507 30.06.2014. 12:43

Ne kužim kak vam se da više zahebavati sa tim stranicama tipa Pandawill ili BBBaaanngggoooddd. Preko AliExpressa je duplo bolje kupovati. Prije svega jer ti likovi tamo žive od feedbacka a i imaju hrpu kazni koje mogu dobiti ako nije sve u redu. Briga ovoga na Pandawillu kakav će ti mob doći bitno da je on digo lovu. Ionako već ima mali milijun negativnih komentara za valjda svaku od tih stranica.

Matta 30.06.2014. 13:29

Narucio Jiayu G5S i G4C sa iz Italije pa javim dojmove kad stignu.

c-shadow 30.06.2014. 13:46

Citiraj:

Autor tommyman1507 (Post 2622232)
Ne kužim kak vam se da više zahebavati sa tim stranicama tipa Pandawill ili BBBaaanngggoooddd. Preko AliExpressa je duplo bolje kupovati. Prije svega jer ti likovi tamo žive od feedbacka a i imaju hrpu kazni koje mogu dobiti ako nije sve u redu. Briga ovoga na Pandawillu kakav će ti mob doći bitno da je on digo lovu. Ionako već ima mali milijun negativnih komentara za valjda svaku od tih stranica.

Nije problem u startu, ali što kad rikne kasnije u garanciji, feedback si odavno dao, garanciju ti daje seller, a ne Ali, kakvi su po tom pitanju prodavači tamo?
Bilo bi zanimljivo vidjeti iskustva s utjerivanjem garancija kasnije.

tommyman1507 30.06.2014. 14:05

Pa za garanciju nemam pojma iskreno ali sada kada su uveli ovo sa privremenim izvozom nije me ni briga nešto posebno jer bi prije bacio mob ili ga probao prodati pokvarenog nego plaćao još 400-500kn troška sve skupa. Na Aliu imaš 60 dana garanciju za razliku od PayPala 45 pa etu i tu dobiješ barem ta dva tjedna više. Ako ti ne pošalje prodavač mob u roku 10 dana od kupovine dobiva kaznu do Alia jer prodaje ono što nema na lageru. Tako da ona sranja kao na Pandawillu i Bangu "PLEASE WAIT 4-5 DAYS MORE" ( to se nekada dogodi 3-4 puta zaredom pa ti mob ne pošalju i po 3-4 tjedna od plaćanja ) nećeš doživit na Aliu. Uzeo sam dva moba tamo od različitih prodavača i oba su poletila iz Singapura za HR unutar dva dana od plaćanja. To mislim da ni jedna od ovih stranica tako brzo šalje. I kada ti proradi tracking onda stoji 5-6 dana ona obavijest da je primljena informacija ili što već pa nakon 8-9 krene prema HR. Ako budem kojim slučajem uzimao ponovno kakvog kineza nema šanse da naručujem preko stranica. Ali mislim da i nema neke velike šanse da uopće i uzmem opet kakvog kineza.

Dakok 30.06.2014. 14:30

Citiraj:

Autor Dakok (Post 2622199)

Borami ste dobri, 23 unosa jutros :D

c-shadow 30.06.2014. 14:32

Citiraj:

Autor tommyman1507 (Post 2622285)
Pa za garanciju nemam pojma iskreno ali sada kada su uveli ovo sa privremenim izvozom nije me ni briga nešto posebno jer bi prije bacio mob ili ga probao prodati pokvarenog nego plaćao još 400-500kn troška sve skupa. Na Aliu imaš 60 dana garanciju za razliku od PayPala 45 pa etu i tu dobiješ barem ta dva tjedna više. Ako ti ne pošalje prodavač mob u roku 10 dana od kupovine dobiva kaznu do Alia jer prodaje ono što nema na lageru. Tako da ona sranja kao na Pandawillu i Bangu "PLEASE WAIT 4-5 DAYS MORE" ( to se nekada dogodi 3-4 puta zaredom pa ti mob ne pošalju i po 3-4 tjedna od plaćanja ) nećeš doživit na Aliu. Uzeo sam dva moba tamo od različitih prodavača i oba su poletila iz Singapura za HR unutar dva dana od plaćanja. To mislim da ni jedna od ovih stranica tako brzo šalje. I kada ti proradi tracking onda stoji 5-6 dana ona obavijest da je primljena informacija ili što već pa nakon 8-9 krene prema HR. Ako budem kojim slučajem uzimao ponovno kakvog kineza nema šanse da naručujem preko stranica. Ali mislim da i nema neke velike šanse da uopće i uzmem opet kakvog kineza.

Što se mene tiče, priča s kinezima je skoro završena :-)
Moja iskustva s Alijem (manje vrijedne stvari, pretežno oprema za mob) je da šalju vrlo brzo, sve je došlo u pristojnom roku, neki čak i singpostom po defaultu (za što ide doplata u nekim dućanima). Od reklamacija imao sam samo jednu, lik mi prodao izgleda fake foliju za ekran, tražena je prozirna, došla mat, a na slici natpis na kineskom, šifra proizvoda i dizajn nije se poklapalo sa slikom na stranici proizvođača (xiaomi). Jbt, sve na čemu piše xiaomi se izggleda danas krivotvori. Prijavio case i poslao slike, drugi dan odobren refund i to je prošlo u kratkom roku. Prodavač nije bio neki anonimus, nego imao dobar feedback. Makar nikad ne znaš, pogledaj samo koliko ih je kupilo fake mobač tamo, dobro vjerojatno ljudi nisu pazili i uzeli od neprovjerenih sellera.

Citiraj:

Autor Dakok (Post 2622296)
Borami ste dobri, 23 unosa jutros :D

Daj nam šansu, ima nas i koji radimo neki klinac prijepodne, a ne visimo po forumu :-)

prileee 30.06.2014. 15:30

Bilo bi dobro da vladosch napravi izvjesce sa ove ankete, da vidimo koje marke/modeli su najpopularniji. S tim da bi trebalo uzet u obzir koliko je anketa ispunjeno u tipa zadnjih 3-4-5 mjeseci a koliko krajem prosle godine...

coconut 30.06.2014. 16:03

Preksutra na Pandinom HH-u su Xiaomi sluške po 8/11$
http://www.pandawill.com/original-xi...lk-p88022.html

Dakok 30.06.2014. 20:23

Citiraj:

Autor Dakok (Post 2622199)

Ne mogu odolit a da ne ne dam još jedan komentar :D
Više podataka je ubačeno danas nego u posljednjih 8 mjeseci.
Kako ste samo vrijedni kad vas se malo potakne :goood:

Ako me Lovrec ne preduhitri mogao bi izbacit i nekakvu statistiku, kako je već spomenuo prilee...

prileee 30.06.2014. 20:47

Nazalost jedino kreator ankete ima pristup da napravi reze sa pitama i grafovima, tako da cekamo lovreca....

pokra89 30.06.2014. 20:50

Aj ljudi triba mi brz odgovor, sta je najbolje za 120 dolara? Jel uopće ima ista bolje od thl t5s?

darmarH 30.06.2014. 22:33

Jiayu g2f.. Bez obzira kaj je za današnje "standarde" mali..

reboot 30.06.2014. 23:47

Citiraj:

Autor coconut (Post 2622342)
Preksutra na Pandinom HH-u su Xiaomi sluške po 8/11$
http://www.pandawill.com/original-xi...lk-p88022.html

to su one hvaljene pistols ili je ovo neka druga verzija?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:20.