![]() |
ja sam svoje prozirne keycapse narucio bio s massdropa, medjutim, iako stavim na najmanje osvjetljenje na tipkovnici, i dalje mi prejako blješte, pogotovo noću, pa sam ih lagano presao s udaljenosti s crnim mat sprejem, samo da ih malo zamaglim odnosno posivim i sad je puno bolje...
https://s17.postimg.org/okpnzr9pn/keyboard.jpg |
Pozdrav svima.
Već 3-4 godine koristim Das keyboard 3, i danas mi je prvi put otkazao jedan switch. Probala sam počistiti ispod cap-a ali nije pomoglo, vjerojatno je sam switch u pitanju. Cherry MX Brown. E sad, pošto je to plate-mounted switch, trebalo bi ga odlemiti i zalemiti novi, a ja nemam lemilicu i ne znam to napraviti sama. Ima li netko tko bi mi to htio popraviti za nešto love da ju ne dajem u ruke nekom servisu (koji se možda ni ne kuži u specifičnosti mehaničkih tipkovnica)? U Zagrebu sam. Obožavam svoju mehaničku, sad sam morala izvući staru Logitech UltraX i osjećaj tipkanja je ko da spavam na podu nakon ugodnog madraca. Jako puno tipkam svakodnevno i nemrem, fakat nemrem. Hoću svoj Das... Od ovoga me bole prsti i ko da tipkam po kamenu. |
Imam novu Volcano Hammer tipkovnicu i primjetio sam da jedna ledica ne svijetli. Zanima me da li ja tu što mogu napraviti ili da šaljem na garanciju...?
|
Ekipa, znam da bi trebao na tržnjak ali evo čisto ako netko želi malo egzotike u mehaničkom svijetu dajem svoje bebe u prodaju.
U igri je Poker 1 (brown), Poker 2 (red), Drevo Grammr (outemu blue - bijela), Varmillo 87 (brown) sa hrvatskim znakovima, WASD Code V2 tkl (clear), Das Pro4 (brown) Javite se zainteresirani i cijene će biti i više nego prijateljske. Pozdrav! |
Daddyeva drevo gramr 84 sretno kuca u mene od jucer.
Trazio sam tenkeyless ili 75% tipkovnicu i naletio na njegov post poviše. Prva mehanička za mene, super je šta ima plug n play opcije sa fn tipkom za shortcute i media tipke, te built in numpad kada se ukljuci. Podešavanje jacine ledica je super, za sad sam prezadovoljan. Jedini minus za budućnost koji vidim su glasni blue switchevi, ali o tom potom. :chears: |
Ja upravo prošao na G410 Atlas Spectrum.
Javim dojmove, za sada se još navikam (tek sam na njoj nekih 15 min). |
Ona sa trznice(bokgsy)?
Upala mi u oko, lijepa se čini no malo za moj ukus pre glomazna. Imaš rgb cirkus doduše. :D |
Da, on.
Preglomazna? Pa tipkovnica je daleko najmanja koju sam ikada imao, pošto nema numeričkog dijela. :) Imao sam prije nje G213 Prodigy, isto cirkus RGB :) |
Kazem za sebe osobno. Ajde ne pre glomazna, ali veca nego sto sam trazio. Trazio sam compact tenkeyless ili manje.
Za usporedbu: gramr 32x13.4cm, g410 39.5x18.5xcm |
Citiraj:
Drago mi je da ti se sviđa :chears: Inače, samo update. Otišle su kako vidite Drevo, Varmillo i WASD. Još su rapsoložive Pokerice i ako netko baš jako želi DAS sa plavcima, ne sa smeđima kako sam gore napisao. |
ima ko razer ornata chromu??je vrijedna 700 kuna s obzirom da nije kompletno mehanička.
https://www.instar-informatika.hr/ti...m_medium=click |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
+1
Dat 700 kn kn za razer znak i rgb ledice je suludo. |
Citiraj:
|
Nesto krivo gledas, ima full palm rest.
Sent from my LG-M250 using Tapatalk |
To je tipkovnica za WASD-aše ne Word-aše ;)
G410 na koju se Srdjan misli |
Sve je to u redu ako ti koristi isključivo za to, ako ti služi za još bilo što drugo pa i pisanje ovdje na forumu je čisti promašaj. Mislim zbog čega, tobož gejming izgleda? Kako je druga polovica palmresta narušavala igraču funkciju tipkovnice?
|
A nikako, ali kad se ide na dizajn prije funkcionalnosti dobijes to valjda.
Sent from my LG-M250 using Tapatalk |
Evo ukoliko netko traži mehaničku tipkovnicu a da je jeftina , neka si pogleda Metoo Zero X52 , detaljniji reviewu imate u ovomjesečnom bugu.
|
Citiraj:
Za pro igrače koji nose tipkovnicu sa sobom na natjecanja. Ali navikneš se, meni nije pasala par dana, sad mi je super. Btw. ova moja ima jebeno složeno backlight. U npr. GTA V kada te murja lovi ti cijela tipkovnica svijetli crveno-plavo :D |
Citiraj:
Inače prije 15-ak dana stigla Tada68 s Gateron Brown i ISO layoutom. Ispala 115$ s brzim shippingom s KBDFans.com (Kina). Došla u HR, za točno 12 dana DPD-om, nisu me carinili. Isprva, bio sam malo razočaran smeđim "prekidačima", nije mi to bilo "to" u odnosu na plave (MS Thunder Pro). Ali to taktilno ispupčenje je tu, tiša je dosta, a ionako na poslu stavljam slušalice pa sam se privikao. Tipkovnica je tenk, čak i s ovim plastičnim kućištem, kapice su ajmo reći OK, ništa posebno. Fora je što je programabilna, ima veliki Enter, ima navigacijske tipke i zasad nikakvih problema u korištenju nema. E sad, trebam HR kapice. Znači zapravo mi trebaju brojke nove, interpunkcija i znakovi s dijakriticima. Gdje bi to uopće mogao nabaviti? Možda neka prastara donator tipkovnica s njuskala ili nešto tako? |
Ako uspiješ naći neku staru cherry s yu keycapsima ili malo noviju s hr super, ali mislim da je to dosta rijetko. Pogotovo ako hoćeš abs doubleshot ili pbt dyesub. One s printanim znakovima se još i nađu.
Osobno koristim iso njemački layout jer je 90% isti kao naš, a izbor je ipak puno veći. Čestitke na tipkovnici :) |
Citiraj:
|
Ima tih šema iz kine. Mene isto nikad nije zakačilo iz kine DHL-om. Čak mi je lik ponudio besplatni upgrade dostave i rekao da neće bit carine/pdva.
S druge strane, bilo što iz USA redovito oporezuju. |
Citiraj:
Gledam u švapsku tipkovnicu i 100% je isti layout, razlika samo ako imaš otisnuta slova/znakove :) |
Citiraj:
Prema mom iskustvu: to što druge nije, ne znači da neće ni mene :) Isto tako, prošle su mi neke stvari iz SAD-a bez ičega, tako da nikad ne znam .. pitanje je samo, koliko sam voljan riskirati. |
Citiraj:
Citiraj:
Iz usa mi isto prođu neke stvari, ali uglavnom manji paketi koje seller označi da su manje vrijednosti. |
Citiraj:
|
ovo je razer black widow chroma v2 njemački layout,sad sam u irfanu dopiso di bi naša slova trebala bit??bi trebala bit di sam upiso ili u blizini.
https://s10.postimg.org/9487oqvit/Sc...._10_20.33.jpg u slučaju da kupim tipkovnicu bez cro slova ima valjda za kupit naljepnice s cro slovima? |
Citiraj:
|
Citiraj:
:D |
Citiraj:
Tko treba gledat po tipkovnici dok tipka, onda mu je najmanje bitno ima li mehaniku - takvi korisnici se zamaraju odabirom switcheva jer su trend/u modi, svatko priča o tome kak su super i onda se mora imati. Takvima su dostupne tipkovnice u lokalnim trgovinama s hrvatskim znakovima, ušparat će dosta love i imat će sve pred očima :) Citiraj:
Promotri "hash" znak, zagrade, manki "@", vertikalna crta, upitnik, apostrof, tilda. Sve te znakove ćeš tražiti i napikavati ak uobičajeno ne možeš napamet tipkati. |
Ma ne mora bit samo za korisnika, ja sam sebi uzeo tipkovnicu sa UK layoutom, i bio prisiljen unakaziti je naljepnicama sa slovima i znakovima zbog drugih korisnika istog kompa :D
|
O jebote, bar bi unakazio tipkovnicu naljepnicama ikad, wtf? Imam US layout na tipkovnici, hr language u windowsima, ionako znamo napamet di je šta, zar ne?? Brat i sestra koriste isti komp, neka se celice...
edit: destro objasnio povise, slabo citam |
true story, scissor keys, nemoš ih poslat na lasersko, a ekonomisti koriste svakakve znakove. Bitniji mi je mir u kući nego jesu naljepnice na tipkama il nisu :D
|
Citiraj:
Citiraj:
I da, nisam znao da su mehaničke namjenjene samo za touch typiste. Na poslu ispišem 8 sati teksta i teksta (nisam programer) i da me ubiješ ne znam jel lijeva zagrada na 8 ili 9 jer ju tolko rijetko koristim, ista stvar sa jednostrukim navodima ili asteriskom. |
Već neko vrijeme planiram zamijeniti svoju CM Octane periferiju sa nečim malo boljim i prva na red je došla tipkovnica.
Dvoumio sam se između MS Thunder Pro L i Roccat Suora. Nakon dosta istraživanja po netu odlučio sam se na Suoru. Uklapa mi se u budžet, po recenzijama je kvalitetnija od MS-a, a razlika u cijeni je samo stotinjak kn, tako da nisam puno razmišljao. Dosad sam od mehaničkih tipkovnica koristio MS Thunder u maloj verziji koju sam posudio od frenda, ali pošto dosta koristim numpad nedostatak istog mi je predstavljao problem. Na prvu mi se svidjela, switchewi su mi odmah sjeli kako osjećajem tako i prepoznatljivim zvukom klikanja. Jedino mi je žao što nisam imao priliku uživo isprobati i čuti smeđe switcheve koji dolaze sa Suorom kako bi ih mogao usporediti (makar svi kažu da nisam pogriješio u odabiru, a i moram priznati koliko god mi se svidio taj zvuk klikanja nakon podužeg pisanja glasnoća počne malo i smetati). Tipkovnica bi trebala stići kroz par dana, pa ću onda napisati dojmove. |
Treba biti hc s tipkovnicom, doma na dock je spojen ES layout, lap ima DE, zena na svom ima UK na poslu je HRV. Jedino kad se zbunim di jenkaj, ak pogledam, ak idem napamet. Ok je.
Sent from my Moto G Play using Tapatalk |
I ja sam radio na 4 layouta UK, US, HR i CH(mapiran na HR)
Sad mi je Noppoo Spyder počela rikavati pa spao na samo 3 :D BTW, ima li itko ideju što raditi s tipkovnicom koja je počela duplicirati neka slova, a neka gutati? Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:08. |