![]() |
obadvije su jednake temperature +/- 1 C.. Ali imam 2x140mm venta koji to reguliraju!! Gornja mi je master, a sa donje mi vuce fiziku.. Nije ti to nista bitno, rade sigurno ok..
|
Koji proizvodac za GTX560 Ti je najpouzdaniji ? Gledao sam ovu od Zotac-a al je vele review-i da je podosta bucnija od konkurencije. Htio bih cuti korisnike kakvi su im dojmovi, koja od tih je najtisa, najmanje se grije ? Hvala
|
Nema najpouzdanijeg proizvođača. Zotacove grafičke su općenito tiše i toplije. U viši rang spadaju Gigabyte i MSI.
|
Citiraj:
Moja ide od 20-22 °C u idle-u dok u full load-u ne prelazi 60°C :chears: Citiraj:
|
Naravno, ali oni, najčešće neopravdano, još malo podignu cijenu svog proizvoda. :)
|
Heh slazem se :D
|
@ShanTech ja se ne bi slozio.. za malo veci novac dobijes tvornicki vece taktove, strasan OC i puno bolji hladnjak.. Ako ti se ne isplati onda kupi obicnu i ok..
|
Citiraj:
|
Twin Frozr stvarno ima 20 stupnjeva niže temperature od referentnog hladnjaka, samo kaj je sa hlađenjem VRM-a?
|
Nisam nigdje procitao da je netko imao problema sa hlađenjem VRM-a.
Tu pise da heatsing radi posao sasvim dobro |
Ja bi reko ajde na Gigabyte, dok je bila jedna u kompu sve je bilo ok, a sad kad su dvije malo je zatoplilo pa moram drzat haubu otvorenu dok vozim :D
Usput da pitam je su li ovo normalne vrjednosti za voltazu. Za GPU 1 mi javlja 1,025 V, a za GPU 2 javlja 1,062 V, ista grafa (barem po imenu) jedino sta im nije isti bios, probao sam stavit (novi) bios, ali javlja da u svakoj ima zadnji bios za doticnu reviziju grafe, znam mali cudno zvuci, ali iako se grafe isto zovu i rade na istim taktovima (izgleda) nisu bas iste GV-N560OC-1GI . Core Clock 900 MHz Shader Clock 1800 MHz Memory Clock 4000 MHz Su tvornicke postavke za obe grafe. Naravno da se ova sa vise volti vise i grije, da joj mali spustim voltazu ??? :chears: |
Recite jednu od ovih. U links nema MSI.
ASUS GeForce GTX 560 Ti DirectCU II ASUS GeForce GTX 560 DirectCU GAINWARD GeForce GTX 560 TI ZOTAC GeForce GTX 560 Ti AMP ZOTAC GeForce GTX 560 Ti |
|
Ako mora Links, ja bi onda išao po 2GB Fantomku koja je eto i na "akciji" (1900kn).
|
Ako možeš izbjegni links jer drugdje za 1800 kn možeš dobiti MSI GTX 560 Ti Tf sa 3 godine garancije koja je puno bolji izbor od svih navedenih.
Od ovih iz Linksa i ja bi išao na Asusicu al 2 soma ne vrijedi, Fantomka je ogromna i crvči posebno kad se zaigra BF3 na 100%, Zotacica je tiha al se više grije i u zadnje vrijeme je puno reklamacija bilo za nju. I kakve su ti druge komponente: proc, napajanje brand/model ? |
Citiraj:
Da li Asus/MSI model da 2 ventilatora ima vise decibela ? Da li se moze dogoditi da jedan ventilator zakaze ? Ja bih radje da je sa jednim ventilatorom. Kakva je ova ASUS GeForce GTX 560 DirectCU, 1GB DDR5 ? Core i5 2400 XFX 450 W core edition 410 kn Asrock Z68 pro3 Knigston Hyper x 8 Gb Dal jos moram staviti kakvo hladenje ako ne mislim OC-ati. ? |
Ne treba ti nikakvo hlađenje jer nemreš oc-at proc uglavnom dobre su ti komponente.
Još jedno pitanje jer kupuješ u kešu ili na kartice? Jer ak kupuješ u kešu naručiš si iz Protisa MSI ili iz Portia Gigabyte 6950 triple fan ako ti stane u kućište. MSI TF spada u najtiše verzije Gtx 560 Ti, Asusica je malo glasnija od nje. Ne vjerujem baš da ti može zakazat jedan ventilator, to nije baš čest slučaj, a i da ti se nekim čudom desi imaš garanciju. Bolje ti je sa dva venta,jer su to već malo jače grafe koje treba dobro ohladiti. |
@Starsylph Zasto si ne kupis npr. iz Adm-a MSI karticu? Narucis i oni ti je posalju Overseas-om. Platis pouzecem i to je to.
|
Citiraj:
Mozda da pocekam da u Vž dodje ta od MSI-a. Ne bih uzeo Ati. Neznam kakve su ove novije, al sad sa HD 3650 imam puno problema. Jel bi ti jos mijenjao nesto od ovih komponenti ? Core i5 2400 XFX 450 W core edition 410 kn Asrock Z68 pro3 Knigston Hyper x 8 Gb Citiraj:
Kojim poduzecem ? |
Pa ako se nesto desi posaljes im postom na servis, ne trebas is osobno u ZG
EDIT: Sam ces je morat ugradit; placanje pouzecem - kad dode postar i da ti karticu ti njemu das lovu, potpises i to je to :D |
Nećeš morat ići u Zagreb natrag ako se nešto desi, samo im vratiš na reklamaciju poštom. I ako dođe u Vž bit će skuplja za 300-400 kn.
edit: Plačanje pouzećem ti je da naručiš karticu preko web shopa tako da napraviš račun na ADM-ovoj ili Protisovoj stranici, spremiš artikl u košaricu i odabereš plačanje pouzećem. Dođe ti kartica na tvoju adresu i ti platiš poštaru u kešu kolko košta kartica. Instaliranje kartice nije nikakav problem, staviš u pci-e utor, zašrafiš ju sa 2 šarafa za slot od kućišta i priključiš dva 6 pin konektora na nju od napajanja. |
sa ovakvim pitanjima ti je najbolje da odneseš komp u dućan gdje želiš kupit grafičku i ostaviš novac uz napomenu - hoću da radi.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Zanimljivo...kupi se takva gromada od grafičke s uber/hyper tihim hlađenjem i onda ti "svira" u load-u. Dobro, neko bude sad rekao, "pa pojačaj zvučnike" ili "stavi slušalice", al samo saznanje da ona cvili, bi me ubilo. Vidio sam, i čuo dvije Fantomke, meni dosta.
Drugi, ugledni članovi su isto rekli da su i njihovi primjerci cvilili, tak da... :no2drug: |
Ni msiovo hlađenje nije tiho.. ne kuzim šta trazis?! Jeftino, tiho i brzo nećeš naći. Twinfroz se i tek kako čuje u loadu i temp. preko 60C. Ja sam imao phantomku koja nije bila bitno glasnija od msia. Možda čak i tiša a o cvrcanju nema govora.
|
Ja ne tražim :D
Što se tišine tiče, Gigabyte (Windforce) mi je ispred MSI-a (Twin) ;) |
Pozdrav
zanima me neko kvalitetno mišljenje kada će se morati prodati gtx560ti a da ne izgubim na cijeni previše? tipa da će ju se moći prodati za nekih 1300kn? piam zbog nadolazećih modela nvidie i ati-a |
Moja kristalna kugla kaže da ćeš je najbolje prodati 18. rujna 2013. godine. Ali samo ako je u oglas daš između 13:00 i 15:00 sati. Tada će potražnja biti najveća. :rolleyes:
Mislim pa kakva su to pitanja? Ljudi, hardver gubi cijenu odma čim ste ga iznijeli iz trgovine i otvorili pakiranje - amen. Ako ga hoćeš prodat a na njem dobit što je moguće više prodaj ga što prije. Izuzev nepredvidivih anomalija tipa nedavnog problema s diskovima što je pak rezultat posve nepredvidive prirodne nepogode. Dakle ako želite što je moguće manje izgubiti na hardveru - prodajte ga što prije. Nitko vam ne može reći kada će i koliko taj komad hardvera vrijediti. Kao i sva ona posve blesava pitanja vezana za to kada će i za koliko cijena hardvera pasti kada dođe nova serija ili kakve će cijene biti kada uđemo u EU. Moći ćeš je prodat za 1300 kuna kada će po oglasnicima biti tih kartica za 1300-1400 kuna. Nemojte biti smiješni s takvim pitanjima. |
Citiraj:
http://www.youtube.com/watch?v=Ks3jAJ1VlLQ |
Pa nijedan hardver nije "imun" na zvukove. Ako nemaš sreće cvrčat će ti i GTX580. :D
Meni je svašta cvrčalo: miš, matična, grafička, HDD, CDROM, monitor, napajanje... Nije mi to previše smetalo, a pogotovo ne u 3D igrama. I ova "buka" meni uopće nije problem, a snimano je s 10cm udaljenosti od otvorenog kućišta u kojem ne radi HDD. Ponašate se kao da nikad niste sjedili pored ove HD4850. A ta je mila majka za neke druge usisavače. :D |
Prije gainward gtx 560 gs s 1 ventom sam imao gtx 275 s dual fanom i puno većim kulerom koja je za ovu 560 bila kraljica što se tiče tišine ali danas svi hoče uber grafe za malo para i da im budu veličine ko iphone 4 ,e brate to ne more nikako ako hočeš da ladi dobro grafa mora biti i velika i mora imati veliki kuler s dobrim ventom po mogučnosti dva komada
|
Ili dvije tihe 550Ti (npr Gainward) u SLI....performanse blizu single 570Ti, buke nema,cijena manja....
|
To okači mačku o rep kako nema buke ;)
|
Pa stvarno nema.
Najvisa temp koju sam vidio, nakon bencha,je bila 54C na gornjoj grafickoj, donja je bila 46C cini mi se. Ventovi grafickih vrte na tihih 30% Inace rijec je o 2xGainward GTX 550 Ti, za koje sam prije kupnje negdje procitao da imaju dobro rjeseno i tiho hladenje , pokazalo se tocnim :) |
Imaš vjerojatno ovu. Sama po sebi je vrlo tiha, no dvije u SLI-u više nisu tihe. No OK svatko ima svoj doživljaj buke. Ja osobno još nisam čuo SLI/CF sistem a da je tih pod opterećenjem. A čuo sam zbilja svašta.
Također ne možeš tako banalno usporediti 2 x GTX550 Ti s jednom GTX570. Možda ti se čini kao podjednaka usporedba, no na visokim rezolucijama i maksimalniom detaljima te filtracijom slike performanse su na strani GTX570 jer raspolaže s više memorije, širom sabirnicom i ipak moćnijim procesorom. |
Stara priča: šta je kome buka, itd :)
Temperature i rpm vetova, opet, ne znače ama baš ništa u kontekstu sa pojmom "buka". Možda je kućište stvarno tako provjetreno da se grafe zbilja ne čuju :D Nvm, bitno da si ti sretan sa setupom. :beer: Btw, i ovo gore šta wolw kaže je živa istina; tek kada naletiš na npr. žderačicu RAM-a (igru, ofc) shvatiš da i nisi baš uz bok high-end grafama na max postavkama, bez obzira na skaliranje u SLI-ju. Žrtvuješ malo detalja i zadovoljiš se razumnom rezolucijom i- hop! Opet si na konju. ;) |
Citiraj:
|
Zar su tako veliki problemi s tom grafickom?
Stara 4850 vec je na izdisaju (svakim paljenjem neki novi problem... artafekti, nestajanje slike, lomljenje slike... temp ne prelazi 50°C, cooler Accelero L2 Pro. nije nikad OC). Uzeo bi naravno novu max 1900kn na ovu konfiguraciju sto imam. Preporuka za neku hladnu? MSI, Asus..? Da li je sta stabilnija GTX560 u odnosu na Ti? |
Uzmi MSI ili Gigabyte.
|
GeForce GTX 560 Ti vs Radeon HD 6870 2gb
Nigdje nenalazim ovu od 2 gb , sta je bolje po vama? Moze brzinski odgovor :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:46. |