PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Garancije, povrat novca, zamjena robe... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=49355)

Majo 25.09.2008. 15:01

Core2 nije kriv ak mu nije radio dvi port,komotno si mogo rec njima (da su te zajebavali) da imas 2 monitora na jednoj grafi i problem rijesen.Ugl nisi kriv...

Beshtya 25.09.2008. 23:17

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1146698)
Sad se izvlacis i pokusavat se ispiskarat iz toga sto si rekao i napravio.

Ja bi to sto si ti napravio kaznjavao kaznenim zakonom. Pokusaj prevare i pol godine uvjetnog tek tolko da dobijes dosje. Isto tako bi kaznjavao i trgovce sa min 50 000kn, pa kad se nakupi da vidis kak bi bili dobri i jedni i drugi. Obostrano zadovoljni. :banned:

To _nije_ uredu. Naprosto nije. Jer neces sjebat sebe/hgspot kojem puca kifla za par abitica na cekanju dok klokeri šize, nego sjebes bas normalne kupce kao vecina nas ovdje koji poslje pisamo krv i cekamo tesko zaradjenu komponentu po 30 dana...

Srami se.

no, no Flex 'bemu misha! buju te vrhovnici opet bannali ak' ovak nastaviš cinično zayebavati :)

denied 05.10.2008. 21:00

Samo jedno kratko pitanje....da li je netko imao problem sa reklamacijama u Feniksu? Važno mi je da kupim hardver u dućanu s kojim možda jednog dana neću trebati "zakrvaviti" ruke.... :fiju:
Na njihovoj stranici nisam našao apsolutno ništa što se tiče jamstvenih uslova, il neš slično :fiju:

Fleks 05.10.2008. 22:58

Citiraj:

Autor denied (Post 1155688)
Samo jedno kratko pitanje....da li je netko imao problem sa reklamacijama u Feniksu? Važno mi je da kupim hardver u dućanu s kojim možda jednog dana neću trebati "zakrvaviti" ruke.... :fiju:
Na njihovoj stranici nisam našao apsolutno ništa što se tiče jamstvenih uslova, il neš slično :fiju:

Meni se cine zadnje vrijeme jako dobri. Isao sam neki dan kod njih po novu podlogu i onak. Svaka cast. Gro su se popravili.

Imaju dobru ponudu, Ok ljude koji tamo rade. Uglavnom cine mi se sada kao dobar izbor, a da nije web shop...

Shadowww 06.10.2008. 02:32

Ja sam u feniksu kupil 20 inchni philipsov widescreen monitor koji je, eto, cim sam ga doma dovuko imao jedan zaglavljeni (polumrtvi) piksel.. I iako moniotr nema zero dead -pixel garanciju uredno mi je zamijenjen za novi, ispravni.

Slicna stvar i sa nekim jeftinim sluskama, s kojima sam isto imao peh: kupim, doma isprobam i vidim da radi samo lijeva. Opet prosetah do feniksa i dobih nove bez puno price.

Tak da svaka pohvala ekipi tamo, cak mi se cini da su po tom pitanju bolji od ovih velkih i mnogo poznatijih trgovina hardverom.

denied 06.10.2008. 02:49

Thanx shadow i fleks!!!!

Ziga 06.10.2008. 14:25

Citiraj:

Autor denied (Post 1155688)

Na njihovom servisnom radnom nalogu piše nešto što se kosi s zakonom, a to je: "U slučaju zamjene artikla za novi, ne dajemo novo jamstvo već se produžuje na postojeće"

Novi artikl = novo jamstvo, tako zakon nalaže

buljo 24.10.2008. 16:37

Garancije, povrat novca, zamjena robe...

Daklem, disk mi je završio na servisu, plačen je 859 kn, nakon što se ispostavi da je neispravan (što bi trebali) mogu za te novce birat bilokoji drugi proizvod ili nadoplatit ako se radi o skupljem.
Kako meni ne treba ništa osim love tražim bilokoga tko treba nešto kupit u Hgu u toj vrijednosti pa da se dogovorimo i da se naruči. Ja tražim od toga 800kn, dakle ostaje vam 59 kn popusta.
Dakle nema nikakvih muljanja ni petljanja.
Onaj tko nešto treba i misli kupit nešto u Hgu neka mi se javi na pm pa ćemo se sve detalje dogovorit.
Prednost imaju oni ljudi koji mi se redom jave.
:chears:

alengrosevic 24.10.2008. 16:44

Citiraj:

Autor buljo (Post 1173475)
Daklem, disk mi je završio na servisu, plačen je 859 kn, nakon što se ispostavi da je neispravan (što bi trebali) mogu za te novce birat bilokoji drugi proizvod ili nadoplatit ako se radi o skupljem.
Kako meni ne treba ništa osim love tražim bilokoga tko treba nešto kupit u Hgu u toj vrijednosti pa da se dogovorimo i da se naruči. Ja tražim od toga 800kn, dakle ostaje vam 59 kn popusta.
Dakle nema nikakvih muljanja ni petljanja.
Onaj tko nešto treba i misli kupit nešto u Hgu neka mi se javi na pm pa ćemo se sve detalje dogovorit.
Prednost imaju oni ljudi koji mi se redom jave.

ajde se raspitaj kod njih, mislim da ako ih zamolis da mozes dobiti povrat novaca nazad, umjesto nove robe.

buljo 24.10.2008. 16:53

To znaš ili pretpostavljaš?

zealous 24.10.2008. 16:58

inače bi trebali i vratiti novce ziher, a to što se oni ne žele zezati s time i komplicirati si to je njihov problem. traži lovu.

zealous 24.10.2008. 17:01

inače bi trebali i vratiti novce ziher, a to što se oni ne žele zezati s time i komplicirati si to je njihov problem. traži lovu.

http://www.nn.hr/clanci/sluzbeno/2003/1218.htm

pozovi se na članak 5 i zaprijeti inspektoratom,malo će te čudno pogledati ali imaš pravo na to...

Kurbaos 24.10.2008. 17:02

Da oće vratiti lovu!!!
Meni su za ploču koja je plaćena 500Kn i crkla u grantnom roku nakon servisa nudili isplatu 250Kn. Tako da vjerojatno možeš izvuć lovu ali pitanje je koliku!

alengrosevic 24.10.2008. 17:15

da, znam provjereno. kupio grafu za 1397 kn i za 2 mjeseca je krepala. dosao sam tamo i nakon sto je utvrdjeno da je za zamjeniti pitao sam da li mogu traziti novec nazad. na to mi je receno da mogu. u medjuvremenu je grafa poskupila za citavih 27 kn i ja sam dobio isplaceno koliko je trenutno bila na cjeniku, znaci 27 kn sam zaradio. :D
eto, pitaj jer je ovo bilo prije cca 6-7 mjeseci...
pozz

p.s. uostalom zar ih je tako tesko nazvati na telefon i pitati?

w!cked 24.10.2008. 17:32

Ako se ja dobro sjećam u HG-spotu ne vraćaju novac, tako je kod njih oduvijek bilo.

Brown Acid 24.10.2008. 17:46

Citiraj:

Autor w!cked (Post 1173529)
Ako se ja dobro sjećam u HG-spotu ne vraćaju novac, tako je kod njih oduvijek bilo.

Kako se postaviš.

bluefluid 24.10.2008. 18:08

vracaju novac nazad, ja sam dobio nedavno, ali naravno ne kompletan iznos, mislim da se radilo o razlici u pdv-u ili tako nesto

buljo 24.10.2008. 19:35

Molim moda da pobriše sve osim prvog posta i ovog, i neka postove iskopira u temu Garancija i povrat robe (da da Hamdijo zasluži pivu :D ).
Ovo i dalje vrijedi, ako uspijem dobit svu lovu (makar sumnjam) onda ništa od ovog, ako ne onda onom tko je namjeravao kupit nešto u iznosu oko 900kn ili više, 60kn nije za bacit. :beer:

HONDA type R 26.10.2008. 02:22

jos 1 post za del :D i meni su vratili pare za externog free agent pro 750gb prije pola godine 1400 kuna, znaci po zadnjoj cijeni sa cjenika,,, a prvo me pitao lik hocu li isti takav od terabajt ja rekao ne,,,

Grofaz 29.10.2008. 18:43

Dakle ovakva je situacija. Uzet je dsl od iskona, uz to je išao ruter (zyxel) na koji je dobivena narafski garancija. Ta garancija još traje.

Naknadno je uzeta ona neka druga usluga (umjesto samo dsl-a) telefon + internet, uz to je došo i drugi ruter, onaj thompsonov. Dakle sada se ima dva rutera, zyxel i thompson.

Pogađate, ruter se pokvario (zyxel). Zove se iskon.

Iskon veli, usluga se promijenila, dok je bio dsl, linija je išla preko t-coma, sada sve ide preko njih. Kako je ruter od t-coma, a usluga više nema veze s t-com, oni ne mogu prijaviti kvar t-comu i tu garanciju za ruter zyxel si uglavnom možeš za šešir okačit, oni ne mogu dat ispravan uređaj umjesto zyxela.

Kod iskona uzet dsl, s tim došao ruter, taj ruter se pokvario, ali garancija ne važi. Što sad?

mbed 30.10.2008. 16:17

zamijeni zyxel sa thomsonom i podesi kak spada, te uživaj surfajući

Grofaz 30.10.2008. 16:58

Citiraj:

Autor mbed (Post 1179110)
zamijeni zyxel sa thomsonom i podesi kak spada, te uživaj surfajući

Da, bit će da je to rješenje...

Super, zamijenjen već jest i surfa se prek tomphsona, al i dalje imam pokvareni ruter pod garancijom koju ne mogu ostvarit.

Spoljarik 06.11.2008. 23:27

Prije par mjeseci moja 8800 GTS 640 mb je pocela bacat sjene kraj slova. Evo dat cu sliku da vidite kak to zgleda, vrlo je iritirajuće i zanima me dal radi tog mogu reklamirat svoju graficku?

http://www.max-save.org/thumbs/399344untitled.JPG

buljo 07.11.2008. 00:18

Sa SS se ne love sjene sa monitora zbog kvara grafe :D
Uzmi fotilč i okini

Spoljarik 07.11.2008. 00:59

Citiraj:

Autor buljo (Post 1185674)
Sa SS se ne love sjene sa monitora zbog kvara grafe :D
Uzmi fotilč i okini

gle fakat ne vidi se, sorry, ujutro cu postat sliku

Spoljarik 07.11.2008. 12:14

Citiraj:

Autor Spoljarik (Post 1185701)
gle fakat ne vidi se, sorry, ujutro cu postat sliku

yakob22 17.11.2008. 20:09

Pozdav i isprike na upadu...
Posjedujem dva modula SuperTalent DDR 512MB, CL2, kupljeni u vemilu za 1.081kn, jedan modul je neispravan. U vemilu mi nude zamjenu za taj modul, ddr400 Buffalo(127kn) ili A-datu(95kn)...
Probem je u kompatibilnosti i tome što to nisu jednako vrijedne memorije po clockabilnosti, latencijama...
Molim savjet, odnosno što predlažete!?
:respekt:

De5tr0yer 17.11.2008. 20:23

Citiraj:

Autor yakob22 (Post 1194678)
Posjedujem dva modula SuperTalent DDR 512MB, CL2, kupljeni u vemilu za 1.081kn, jedan modul je neispravan. U vemilu mi nude zamjenu za taj modul, ddr400 Buffalo(127kn) ili A-datu(95kn)...
Probem je u kompatibilnosti i tome što to nisu jednako vrijedne memorije po clockabilnosti, latencijama...
:respekt:

trazi istu takvu ili zamjenu za bolje... Dakle ti imas tu memoriju i cijena jednog je 500+ kn nesto za tu cifru bi mogao na finjaka dobit... samo popricaj fino s njima... objasni normalnim tonom sto hoces i mozda i dobijes.

šokre 17.11.2008. 21:46

Citiraj:

Autor yakob22 (Post 1194678)

Ako ti nemaju dati ISTI takav proizvod, ne moraš pristati na drugi.
Reci da si kupio već drugu memoriju, traži lovu nazad.
Pristojno to reci, ak ti počne muljat, reci da imaš pravo na povrat novca ako ti ne mogu dati isti proizvod.

yakob22 18.11.2008. 10:34

@de5tryer
@sokre
Hvala, na savjetima, pokušat ću nešto izvuuć...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:54.