PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   Pitanja, odgovori, problemi, preporuke, savjeti, info, svaštara vezana za igre (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=289560)

Brko 28.03.2020. 17:00

Nema. Doom i Doom Eternal nemaju opciju QuickSavea tj "ručnog" kako ga ti nazivaš.

prileee 28.03.2020. 18:33

Citiraj:

Autor pogi (Post 3391031)
Kako ne? Pa moraš upravo odabrati folder gdje će se igra lokalno na PCju instalirati? Druga je stvar što je tvoj library vezan za account pa instaliraš deinstaliraš igra kako želiš, ali one koje igraš su lokalno na disku.

Što me dovodi do drugog pitanja: može li se Steam igra instalirana iz librarija startati ako je komp offline?

Moze, zasto ne bi moglo. Nije steam streaming servis ko stadia/nvidia now nego instaliras igru na pc i pici.

henri_007 03.04.2020. 12:22

Trebam preporuku multiplayer pucačine u stilu Battlefield 1942 ali nešto modernije :D Trebalo bi imati raznovrsnih vozila, oružja i slično, da nije čista pucačina tipa Counter Strikea.

EDIT: Zbog konfiguracije kompova, ne mogu najnovije naslove pokretati

pogi 03.04.2020. 12:27

Jedno praktično pitanje vezano za Steam. Vidim da ima opciju "Move game to another folder"? Jel to radi u praksi?

Npr. prebacio bi Doom na SSD dok je igram,jer mi je trenutno na HDDu. Rijetko, ali ponekad nešto doučita sa diska pa mi igra zašteka dok učitava par sekundi

Mommistake 03.04.2020. 12:29

Citiraj:

Autor henri_007 (Post 3392826)
Trebam preporuku multiplayer pucačine u stilu Battlefield 1942 ali nešto modernije :D Trebalo bi imati raznovrsnih vozila, oružja i slično, da nije čista pucačina tipa Counter Strikea.

COD MW novi + Warzone Battle Royale je sad aktualan.

henri_007 03.04.2020. 12:34

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3392829)
COD MW novi + Warzone Battle Royale je sad aktualan.

E da zaboravih reći da zbog konfiguracije kompova ne bi (ne mogu) najnovije naslove :lol2:

Brko 03.04.2020. 12:34

Citiraj:

Autor pogi (Post 3392827)
Jedno praktično pitanje vezano za Steam. Vidim da ima opciju "Move game to another folder"? Jel to radi u praksi?

Npr. prebacio bi Doom na SSD dok je igram,jer mi je trenutno na HDDu. Rijetko, ali ponekad nešto doučita sa diska pa mi igra zašteka dok učitava par sekundi

Može se naravno. To sam stalno radio prije kad sam imao SSD+HDD kombinacije. I kasnije kad sam HDD za igre izbacio i tutno veći SSD, upravo sam tako prebacio neke igre sa manjeg SSDa na veći :)

Mommistake 03.04.2020. 12:35

Citiraj:

Autor henri_007 (Post 3392832)
E da zaboravih reći da zbog konfiguracije kompova ne bi (ne mogu) najnovije naslove :lol2:

Onda ti za početak napiši koju konfu imaš pa ćemo vidjeti što dalje.

pogi 03.04.2020. 12:58

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3392833)
Može se naravno. To sam stalno radio prije kad sam imao SSD+HDD kombinacije. I kasnije kad sam HDD za igre izbacio i tutno veći SSD, upravo sam tako prebacio neke igre sa manjeg SSDa na veći :)

To te ja pitam... TNX. Isprobam danas.

Brko 03.04.2020. 13:29

Nemaš frke. Samo si napravi neki folder.

Ja npr na D disku imam Steam a na J disku Steam Ext :) kao extended.

I sad kad mećem nove igre, pita me u koji Library želim, u D ili J.

henri_007 05.04.2020. 13:15

Citiraj:

Autor henri_007 (Post 3392826)

EDIT: Zbog konfiguracije kompova, ne mogu najnovije naslove pokretati

Evo da si sam odgovorim ako još netko traži nešto slično. Arma3 mi se pokazala odlična. Doduše malkoc je prerealistična i prekompleksna ali odlično odrađuje posao :goood:

Old.machine 16.04.2020. 14:17

Da li je Gamers gate (dobije se ključ sa Steama?) stranica legit? Mislim si kupiti Unreal kolekciju...

Dalthor 16.04.2020. 14:29

Citiraj:

Autor Old.machine (Post 3397337)
Da li je Gamers gate (dobije se ključ sa Steama?) stranica legit? Mislim si kupiti Unreal kolekciju...

da(legit shop poput gamesplanet, fanatical itd.), postoji valjda koliko i sam steam, kupovao sam tamo prije dok su bili jedni od rijetkih shopova, nisam neko duže vrijeme sad, ali sumnjam da bi otišli u mutne vode.

Old.machine 16.04.2020. 14:39

Citiraj:

Autor Dalthor (Post 3397346)
da(legit shop poput gamesplanet, fanatical itd.), postoji valjda koliko i sam steam, kupovao sam tamo prije dok su bili jedni od rijetkih shopova, nisam neko duže vrijeme sad, ali sumnjam da bi otišli u mutne vode.

Hvala, čitam baš da su prije imali nekih problemčića ali da je sad sve u redu. Za onu gore Unreal kolekciju piše DRM: Steamworks, to se misli na Steam? Da ne dobijem slučajno direkt download...

Update:
@Dalthor
thnx još jednom, sve prošlo uspješno, platio, odmah dobio Steam ključ, svi Unrealovi su tu

Dalthor 16.04.2020. 15:00

Citiraj:

Autor Old.machine (Post 3397349)
Hvala, čitam baš da su prije imali nekih problemčića ali da je sad sve u redu. Za onu gore Unreal kolekciju piše DRM: Steamworks, to se misli na Steam? Da ne dobijem slučajno direkt download...

da, Steamworks znači da je za steam.

Mommistake 04.05.2020. 10:32

Može preporuka nekakve RPG igre gdje se levela, skuplja gear, napreduje itd.
Po mogućnosti 3. ili 1. lice.

Igrao:
Witcher 1 i 3
Zelda - Breath of the Wild (igram trenutno)
Dragon Age: Origins i Inquisition
ME serijal
Skyrim
Fallout 3, NV i 4
AC Origins i Odyssey
Outer Worlds
Division 2
Kingdom Come

Nešto ala Witcher ili Zelda, s dužim gameplayom i velikom open world mapom bi bilo odlično.

Googlam, ništa mi pametno ne iskače.

Dalthor 04.05.2020. 10:58

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3402803)

pada mi na pamet jedino Dragon Age: Inquisition i Risen trilogija (risen je već malo vremešan).

Mommistake 04.05.2020. 11:05

Citiraj:

Autor Dalthor (Post 3402811)
pada mi na pamet jedino Dragon Age: Inquisition i Risen trilogija (risen je već malo vremešan).

DA: Inquisition sam isto igrao, zaboravio. :)

IHrvojeI 04.05.2020. 11:16

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3402803)

Igrao:
Witcher 1 i 3
Zelda - Breath of the Wild (igram trenutno)
Dragon Age: Origins i Inquisition
ME serijal
Skyrim
Fallout 3, NV i 4
AC Origins i Odyssey
Outer Worlds
Division 2
Kingdom Come

Nešto ala Witcher ili Zelda, s dužim gameplayom i velikom open world mapom bi bilo odlično.

E sad, probaj možda Elex, euro RPG, jako je janky ali definitivno ima ono nešto što te, barem mene je, tjera da ideš dalje... Svijet je odličan, detaljan i velik, neka post apokalipsa, 3 frakcije (neki ala vikinzi sa magijom i sjekirama, pa onda imaš one luđake ko iz Mad Maxa sa nekakvim puškama i drogama i na kraju neke futurističke ninja robote sa laserima i plazma mačevima :D) Uglavnom, igra je šou i na početku dosta teška jer ćeš se nabježat od raznih monstera koje ne možeš prebit ali kasnije ih svih dovedeš u red. Nije AAA naslov ali se vidi da je dosta ljubavi uloženo u njega. Ta ekipa je radila Gothic (jedan od najboljih RPG-ova ikad), Risen pa sad Elex - tako da znaju što rade.

Mommistake 04.05.2020. 11:20

Hvala na ovome, nisam ni čuo za to, sviđa mi se.

IGoR_2803 04.05.2020. 11:48

A kaj je s witcherom 2? Nije strictly open world i kratka je igra, ali meni je OK, nije loša... :)

Mommistake 04.05.2020. 12:46

Citiraj:

Autor IGoR_2803 (Post 3402827)
A kaj je s witcherom 2? Nije strictly open world i kratka je igra, ali meni je OK, nije loša... :)

A trenutno mi se on ne igra.
Nisam u fazi igranja starijih igara, iskreno.

Fali mi igra koju mogu navlačiti sljedećih mjesec-dva, ako Witcher 3 ili AC Odyssey.

Edin_FMB 04.05.2020. 14:42

days gone

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

Mommistake 04.05.2020. 14:47

Citiraj:

Autor Edin_FMB (Post 3402899)
days gone

Prošao, ali pričamo o PC igrama ovdje. :) DG je PS4 igra.

xGAME 04.05.2020. 14:48

Uzmi neki Final Fantasy pa deri po tome. Naravno budi spreman na japanski cringe :D
Nema ničeg novog po pitanju takvih RPG-ova.

Edin_FMB 04.05.2020. 14:49

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3402900)
Prošao, ali pričamo o PC igrama ovdje. :) DG je PS4 igra.

fulio znači sve hahah

mad max ?
watch dogs 2?

Mommistake 04.05.2020. 15:57

Citiraj:

Autor Edin_FMB (Post 3402902)
fulio znači sve hahah

mad max ?
watch dogs 2?

A nije to ono što ja tražim.

Ovo su više nekakve action igre s elementima RPG-a u malim postocima.

Watch Dogs i Mad Max više vuku na GTA serijal nego na neki RPG.

A i igrao sam obje. :D

Mommistake 12.05.2020. 09:50

E, nasmijah se:

Citiraj:

Best video games ranked from 1 to 10?
Citiraj:

10. Every
9. Video game
8. Has it's
7. Own unique
6. Features and
5. Mechanics
4. So they shouldn't
3. Be ranked
2. In the list
1. The Witcher 3: Wild Hunt
:D :D :D

IHrvojeI 12.05.2020. 10:14

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3405338)
E, nasmijah se:

:D :D :D

Iako, po meni, istinito ali isto tako witchera mi je jako teško ponovno odigrati, nikako nemam volje za uložiti pol godine u igru. Godine rade svoje i nemam živaca za te ogromne igre a nikad mi se zapravo nisu ni sviđale te heroj spike - save the world. Više sam volio stil Witchera 1 i 2 i/ili gothic 2 koji po meni ima najbolji "svijet" od svih igara koje sam do sada odigrao a nije ni na odmet što mislim da je to najbolji RPG - skoro pa ikad.
Iako je evolucija Geralta nekako prirodna i išla je tokom kojim i treba - nekako mi nije baš legao taj scenarij spašavanja svijeta od te apokalipse (ili odgađanje)... 1. i 2. su mi puno draže po tom pitanju - a opet kad bi me netko pitao da ocijenim 3. dao bi joj bez beda 10 - a nema šanse da je opet pokrenem... A stalkera SOC jednom godišnje s nekim novim modom pokrenem i uvijek me oduševi.

Mommistake 12.05.2020. 10:20

Meni je to najbolja igra (single player) koju sam igrao, bez jebemti.

Baš planiram krenuti ponovo nakon što riješim The Last of Us 1 i 2.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:06.