PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   F1 sezona 2015 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=265200)

Drift_King 27.09.2015. 15:37

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2832723)
Jel Ron Dennis stara senilna budala koja treba otići? Je.

Zar on ne posjeduje 25%.

Zasto bi isa, ocito mu je to drago raditi... I ja bi da san na njegovom mistu.

SRV 27.09.2015. 16:32

Ma kakvih 25%, on je sad vecinski vlasnik McLarena.

SRV 27.09.2015. 18:35

Ja se sjecam da je krajem prosle godine Ron htio da kupi vecinu dionica, to je bilo u vrijeme previranja oko odluke Button vs Magnussen.

I nadjoh na Wikipediji:
Citiraj:

On 12 December 2014, a McLaren spokesperson announced Ron Dennis' new plan to buy the Mumtalakat share of 50%. This would mean he owns the majority share of 75% whilst his business partner Mansour Ojjeh would keep 25 through his company, TAG Group.Share purchase agreements (SPAs) were apparently signed in August 2014 and announced in December. Currently The Mumtalakat Investment Company owns 50% as Dennis' new shares will not take effect until mid 2015.

1v@n 27.09.2015. 22:44

Pastor je završio utrku!!!!

Drift_King 30.09.2015. 15:36

http://i0.wp.com/wtf1.co.uk/wp-conte...size=355%2C200

draksa 01.10.2015. 15:23

Manor potvrdio motor Mercedesov motor za 2016 i neke dijelove od Williamsa (mjenjac i sl)

GG McLaren :D

Drift_King 01.10.2015. 18:00

Citiraj:

Autor draksa (Post 2834480)
Manor potvrdio motor Mercedesov motor za 2016 i neke dijelove od Williamsa (mjenjac i sl)

GG McLaren :D

I Button ugovor za 2016. :kafa:

begi 01.10.2015. 23:05

Meclaren će ostati usamljen na kraju grida, bez konkurencije. Eventualno možda budu blizu Lotos-Renault.:D

draksa 02.10.2015. 13:27

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2834736)
Bolje na kraju grida nego van F1 :D

Nego, zašto misliš da će biti zadnji? Manor ima Ferrarijev motor sada pa su debelo zadnji. Sekunda do dvije im fale do Mclarena. Misliš da će sa Mercedesovim motorom dobiti 2,5-3 sekunde? Nema teorecke šanse. Ni teorecke ;)

Pa imaju Ferrarijev motor od prosle god koji je sranje u usporedbi sa ovogodisnjim ,a da ne govorimo o Mercovom motoru. Ferrari je ove god u Monzi bio 2 sec brzi nego prosle godine, a to je staza koja je uglavnom ovisna o motoru. Stari Ferrarijev motor ima dosta problema s trakcijom i to su popravili ove godine,a Mercedes nikad nije ni imao tih problema.

Isto ove god voze bolid od prosle godine sa manjim prednjim krilom (pa imaju manje downforcea) tako da im je ovogodisnji bolid cak losiji od proslogodisnjeg. Iduce godine se sprema novi bolid navodno

No vidit cemo nagodinu :D

draksa 02.10.2015. 17:22

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2834920)
Dobro, mislim, svejedno... kakva im je šasija i sve ostalo?
Mclaren je lani imao Mercedesov motor pa nije ni blizu Williamsu bio, a kamoli Mercedesu...
I di je ove godine Lotus a imaju najjači motor?

Lotus je nedavno bio 3. u Spa, isto to je ekipa koja jedva dolazi na utrke a imaju Mercov motor i u top 10 su stalno sa jednim bolidom, drugi im vozi Pastor

To govori o McLarenovoj sasiji koja ni ove sezone vjerovatno nije na nivou samo sto je Honda zasrala vise :D

Williams prije V6 ere nije mogo boda dobit dok je sasija i aerodinamika bila bitna, sad su sa Mercom stalno u bodovima i postoljima.

Isto mozes pogledati ove god Sauber, sasija im je skoro ista ko prosle godine, novi Ferrarijev motor i eto 5. mjesto u Australiji

draksa 02.10.2015. 17:46

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2834934)
I po tome, ako Honda ostane na istom nivou, Manor bi bio (možda) bolji na Spa i Monzi. Ovo ostalo gnjiiiii.

Nego, slobodno bookmarkaj ovaj post. Pa ako nagodinu Manor bude bolji od McLarena, postaj ga i plaćam pivu. Ako ne bude, plaćaš ti :) jel more ? :)

:D

Ma nece bit Manor bolji od McLarena, mora se malo zajebavat na njihov racun

Hondin glavni problem je sto nemaju efikasan ERS i ne mogu dovoljno energije sacuvati tokom kruga da bi mogli koristiti tokom cijelog iduceg. Po trenutnim pravilima tokena oni ne mogu to promjeniti ove godine tako da ce tek iduce godine moc to popravit.

BTW na dosta utrka je Manor ove god bio bolji jer su Honde imale DNF :chears:

A i realno Manor ima budzet oko 6-8 puta manji od njih i ovo sto rade je super

Drift_King 02.10.2015. 19:56

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2834934)
I po tome, ako Honda ostane na istom nivou, Manor bi bio (možda) bolji na Spa i Monzi. Ovo ostalo gnjiiiii.

Nego, slobodno bookmarkaj ovaj post. Pa ako nagodinu Manor bude bolji od McLarena, postaj ga i plaćam pivu. Ako ne bude, plaćaš ti :) jel more ? :)

Vidin da se kolega povuka, ja cu.

Manor > McLaren :chears:

Roso 02.10.2015. 20:05

Ma nema šanse, ja sam uz Brku.

begi 02.10.2015. 23:22

Brko je subjektivan, izgubiti će opkladu. Profesionalni kladioničar se ne kladi na klub za koji navija. Manor ima već dosta iskustva u F1, pa se nadam da će znati iskoristiti motor (moguće bolji od Merc. motora od ove sezone). Vjerovatno se neki drugi tim neće odmah snaći, pa će Meklaren imati društvo u posljednjoj 1/4 grida.

Drift_King 03.10.2015. 09:36

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2835128)
Zamisli klađenja, u rundu pive :)
Taj isti Manor je od 2010 do dana današnjega skupio slučajna 2 boda... o kakvoj pretnji za McLaren mi pričamo? :)
Haas će navodno imati Ferrarijeve motore, a Lotus se možda vraća kao tvornička Renault momčad.

Btw, što je sa tvojima? Ostaju ili se Matešiću više ne igra f1 momčadi? Vidio sam neke naslove kako je izgubio volju...

Samo ce ceka Mercedes PU. :goood:

Drift_King 03.10.2015. 10:14

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2835138)
Kacmo kod mečke, uspjeh 2014 košta 77 milijuna Funti. Toliki im je minus na kraju godine. Dakle, uskoro bi i onaj sa bijelim brkovima mogao isto "izgubiti volju" za F1 kao i Matešić :)

Neke stvari nemaju cijenu. :D

Ali to je njima reklama, sirenje, razvoj...

Drift_King 03.10.2015. 11:05

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2835155)
Mercedesu ne treba reklama godinama. Kao ni wd40 kao ni loctite proizvodima ;)

A ne ne triba :D

Ne u smislu prepoznatljivosti, ali zasto onda rade hybrid reklame s formulama :)

To je pokazetalj koliko imaju dobru tehnologiju. :kafa:

Roso 06.10.2015. 11:36

Niki Lauda fears Singapore GP repeat for Mercedes in Russian GP
Možda opet bude zanimljivo.

Drift_King 06.10.2015. 19:14

http://i.imgur.com/JWHOP9b.jpg

:D :D

panda505 06.10.2015. 22:22

Bernie danas izjavio da prodaje do kraja godine...

begi 09.10.2015. 23:44

Činjenica je da se dešavaju neka previranja u F1. Zadnje dvije sezone se ispostavilo da su motori presudna stvar, pa npr. ko je ulagao u šasiju i aerodinamiku nema očekivanih rezultata. Volim F1, ali tu ima tako dosta muljaže, isto kao u politici. RB je ozbiljan tim, ali ako ne može nabaviti motor prve specifikacije, a želi prva mjesta, a ne prosjek, on ne može da ostane u takvom društvu. Nije ni prvi ni posljednji (BMW, Tojota, Honda itd.). Pošto se u životu sve uglavnom dešava po sinusoidi (ko bi gore, sad je dole), ja razmišljam da ako budem morao navijam za Meclaren. Jer on je sad tu negdje oko (dotako sam dno života), pa bih se u narednom periodu radovao njegovom usponu, zajedno sa drugom:D.

Drift_King 10.10.2015. 00:02

Citiraj:

Autor begi (Post 2838456)
Činjenica je da se dešavaju neka previranja u F1. Zadnje dvije sezone se ispostavilo da su motori presudna stvar, pa npr. ko je ulagao u šasiju i aerodinamiku nema očekivanih rezultata. Volim F1, ali tu ima tako dosta muljaže, isto kao u politici. RB je ozbiljan tim, ali ako ne može nabaviti motor prve specifikacije, a želi prva mjesta, a ne prosjek, on ne može da ostane u takvom društvu. Nije ni prvi ni posljednji (BMW, Tojota, Honda itd.). Pošto se u životu sve uglavnom dešava po sinusoidi (ko bi gore, sad je dole), ja razmišljam da ako budem morao navijam za Meclaren. Jer on je sad tu negdje oko (dotako sam dno života), pa bih se u narednom periodu radovao njegovom usponu, zajedno sa drugom:D.

http://vignette1.wikia.nocookie.net/...20141113191854

kasko 10.10.2015. 08:48

Citiraj:

Autor begi (Post 2838456)

haahahahhahahahahaah, bok frendic, i ja navijam za hondu- mc laren, budemo skupa slavili s brkatim kad se dotaknemo pole mjesta :D:D:D

alen.s 10.10.2015. 11:45

nesto se gadno desilo

ufff, ovo je moglo gadno završit...izgleda da nije toliko loše.

Sainz jr je ima dosta tezak sudar (toboze oko 280kmh) i podletija je ispod barijera....jako dugo je bio ispod dok ga nisu izvukli

Speedbreaker 10.10.2015. 12:33

Kažu da je sve u redu s njim, odvezli su ga u bolnicu na pretrage za svaki slučaj.
Samo mi nije jasno ko je mislio da je tih 50m zone izlijetanja dovoljno nakon ravnice na kojoj dostižu 315 km/h?
Na snimci se jasno vidi da je bolid probio kroz sve barijere i na kraju se zaustavio u ogradi. Mislim da je to velika pogreška ljudi koji su odobrili takav dizajn staze.

Drift_King 10.10.2015. 12:36

http://i.imgur.com/Dwkin1w.jpg

kazu da je ok

Drift_King 10.10.2015. 13:00

Drift_King 10.10.2015. 16:27

begi 10.10.2015. 23:59

Nakon udara u zaštitnu ogradu onolikom brzinom, i bez posljedica za vozača, možemo samo čestitati konstruktorima bolida i sigurnosnom sustavu staze. Sainz sutra vozi, a može se prijaviti i za svemirske letove:D.

Lewis 11.10.2015. 10:48

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2838945)
Kad je start danas?
Bikaz loše vrijeme vani, mislim da ću kunjat uz kamin i uz F1 nakon što se ubijem u ručku :D

Ovo je WEB koji meni rjesava sve dileme nakon sto je FIA redizajnirala WEB na kojem vise nista nemogu pronaci :D :D

http://whenisf1on.com/

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:29.