![]() |
Citiraj:
Nabavi si ovakvo nešto ako možeš polovno. |
Trebam matičnu socket 775 koja ima 3 x PCIe x1 , najmanje 4 xSATA 3 Gb/s porta
CPU E8400 ram je trenutno DDR2. Asus ili? |
Kad nema ni te ASUS-ice kod nas... sad gledao na nabava...
jel ima neka matična 775 sa grafikom na sebi do 500kn ? |
|
Citiraj:
|
Ti G41 čipseti baš i nisu nešto specijalno. Prelazak na novi socket bi bila bolja opcija.
|
Citiraj:
btw to nije za mene osobno. |
Još uvijek ne znamo koje su komponente...:kafa:
|
DDR3 i proc je Celeron E3400, nema grafičke.
|
Predlažem da se kupi ona s najdužom garancijom (MSI - tri godine, ostali dvije), pa kolko radi - radi.
MSi G41M-P26 MSi G41M-P28 |
Vučko i ostali koju ploču uzet za i2400k a kasnije eventualno neki i7 ako naleti.
Da ima dobru regulaciju, bit će jedna VGA jer nisam pobornik CF-a |
P67-pro3 , p8p67 ili ako zelis z cipset onda z68-pro3 gen3, jednu od te tri. Mozes ici na malo skuplje varijante tipa z68 extreme 3 ili asusica p8z68-v ali to ako imas viska novca .
|
Time da Z68 Pro3Gen3 ima najlošiju regulaciju napona od navedenih.
|
Ja ispod ovoga ne bi išao...P67 Pro3 ili Z68 Extreme3 Gen3.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
P67 PRO3-B3 ti ima 8+2 faznu regulaciju, Z68 Extreme 3Gen3 ima 8+4, onda z68 ima podršku za crossfire/sli p67 pro3 nema, p67 pro3 nema video izlaze z68 ima (nepotrebno ako imaš grafičku) ,z68 ima podršku za pci-e 3.0, tak da ak ti te stvarčice ne trebaju P67 pro3-b3 ti je sasvim dovoljna i da estetki je z68 malo ljepša po meni al to isto ne igra nikakvu ulogu.
|
Tako će i bit. P67 pro3-b3 jer će bit jedna VGA lagani OC i to je to jer ovih 300kn za z68 bum onda negdje drugdje raspodjelio.
Hvala na odgovoru u detalje :) |
Citiraj:
|
Grafika je sada unutar CPU-a i svi Intelovi SB procesori imaju integriranu grafiku. Pitanje je samo da li chipset priža opciju video izlaza ili ne. H67 i Z68 da, dok P67 ne.
|
Citiraj:
|
Da, cak i neke Z68 ploče koje podrzavaju iGPU nemaju video izlaze pa treba i na to pripaziti.
|
izgubio sam se.. Trebam savijet za z68 plocu do 2000kn.. SLI sigurno necu imat, mora imat USB 3.0, SATA3 i pci-e 3.0 i integriranu grafu..
|
matične nemaju grafe integrirane više, sad procevi imaju ugrađen IGP u sebi .... navedena As Rock Z68 Extreme3 Gen3 je za tebe.
|
Citiraj:
|
Jeftinjara za i3 SB? Ja sam mislio ubosti neku Gigabyte GA-H61M-D2-B3 ?
|
Dobar izbor ili od h67 chipseta ti je i ova ok ECS
|
pozdrav može neka ploča do 500 kn za i3 2100
|
2 posta iznad imaš dvije dobre ploče
|
Jedno pitanje samo još... Jel ima kakve koristi od pcie 3.0 sa i7 2600?? Čitam na par mjesta da pcie 3.0 radi samo sa ivy bridge procesorima ali ne i sa sandy.. pcie 3.0 ploce su u startu dosta skuplje, a nema svrhe kupovat ako nece radit sa sandy bridgeom.. to mi je zadnja dilema za komp.
|
Ima smisla ako ćeš upgrejdati jedan dan na Ivy. Premda će i tada biti upitna iskoristivost ako ne ubaciš neku grafu koja može iskoristiti toliku propusnost.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:25. |