![]() |
Jel mi onda netko može potvrditi sa sigurnošću(tko ima provjerenu informaciju ili vlastito iskustvo) dal mi Corsair VX550W može upogoniti dvije X1950XTX u crossfire-u i da mi ostane malčice rezerve..da ono ne spojim još koji HDD pa da se počne zamrzavati i ghosthunting fore.. ?
|
Pa čuj Ener od 425W dakle PSU ko VX450 je držao HD4870X2 i QX6850
ali iskreno radije bi dao 100kn više i uzeo TX650 ak niš drugo bit će tiši jer će bit manje opterećen iako sumnjam da te buka brine ak imaš dve X1950XTX :D iako bi ja osobno radije prodao te dve i uzeo HD4870 |
Citiraj:
Što se tiče buke iznenadio bi se :fiju:..X1950XTX ima opako riješeno hlađenje(čak ne znam koje danas novije kartice joj mogu tu parirati)..daleko bolje od drugih X1900/50(gt, pro, xt,..)..i osim ati-ja, asus-a i sapphirea nisam vidio nekog drugog proizvođaća da se prihvatio izrade tog modela, (u biti i oni lijepe samo svoje naljepnice na orig ati-jevu karticu) što dosta govori...osim toga radi se o "novijim" GDDR4 vafelima koji rade bez problema na 2000MHz.. |
imao sam XTX u kompu pa znam kakva je ;)
Ener sam pravi svoja napajanja Corsair VX450 i TX650 su made by Seasonic a VX550 i TX750 su made by CWT |
Citiraj:
Ta informacija mi već dosta govori..definitivno idem na TX650W:goood: Što se tiče HD4870 i ja bi je, ali to mi još preskupo, a rabljene se baš i ne prodaju. |
Citiraj:
HD4850 je jesa od x1900xtx u cf |
Citiraj:
Da to bi bilo pametno...ali mi se ne da sad više zezati s time..prvo bi morao ove dvije X1950XTX prodati bar za 1000kn da mi se to sve isplati..a i jedan pci-e bi mi zjapio prazan:D..onda bi naganjao drugu HD4850..pa bi skužio da trebam uzeti HD4870..pa bi bankrotirao:roller: |
Jel ti kupuješ kartice da bi popunio slotove ili ih koristiš da pogone igre :D
a i 20'' LCD nije neki problem za HD4850 |
Citiraj:
A šta ćeš ljudska slabost..ono kad je tu nek se popuni da ne zjapi prazno:hitthewal:. Al dobro HD4850 i X1950XTX u CF su tu negdje po performansama (HD4850 malo bolje) s time da vidim da ljudi dosta imaju problema sa pre/zagrijavanjem HD4850..85 stupnjeva u idle-u mi se čini previše.. |
Citiraj:
riješi se tih xtx-ica i uzmi 4850, još malo pa će ih bit puno rabljenih pa ćeš moć još jednu bez greške uparit |
Citiraj:
Ma dobro to ću sigurno napraviti, ali ne tako skoro jer sam tek sad ove "skrpal" (dobio sam ih vrlo povoljno)..sad mi je bitan dobar temelj tj. napajanje, a onda mogu sve dalje. Što se tiče RAM-a to mi za sad ne treba jer me Vista ne zanima(tak da nije samo nego optimum za XP)..dual channel šljaka i to je to.. |
Pozdrav!
Intel Core2Quad Q9550 2.83GHz, 12M, LGA775 Giga EP43DS3, sck775, GLAN, C2D, SATA2, GLAN 8Gb RAM ( Apacer DDR2 PC 6400/800 ) 2 harda po 500GB ( Seagate, s-ata2 ) LG DVDRW, 20x Sapphire HD 4870 X2, 2GB GDDR5, TV, 2xDVI Ima li sanse da mi ova konfiguracija radi bez problema sa Fortron Bluestorm II 500W ? Hvala unaprijed |
Rekao bih da ne. Radije bučniji OCZ 500 koji ima 6+2 pin PCI-E, i nabavi 4pin ATX adapter na EPS....pošto oba dolaze samo sa 4 pinskim.
Iako, ako dobiješ adapter za PCI-E sa grafom, onda je svejedno....pošto su to ista napajanja iznutra. Za takvu konfu treba uzeti ipak nešto jače/stabilnije, poput corsaira 550/650. |
tnx :chears:
promijenio sam napajanje i sad super radi ( ne gasi se kad god pokrenem nesto jace od worda ko prije ), jedino me u IQ-u uvjeravaju da mora sve radit na tom fortronu bluestorm II 500 bez greske, a i meni se cini da nema sanse... |
BS2 ima finu snagu na +12V, mislim da ide i do 35A, ali nije pretjerano kvalitetno. Vjerovatno radi ok sa tom konfom, ali velim da se isplati dodati koju kunu za nešto kvalitetnije. :)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Wolverine, sad sam zvao ADM koji drže Corsair i čovjek mi je rekao da ni VX450 a ni TX650 ne radi Seasonic već neka druga firma, a da je jedino HX620 "made by Seasonic"...pa mi sad ništa nije jasno. :stoopid: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Tak i ja mislim:chears:...Sam kaj mi je čovo to tak samouvjereno rekao kao da ih već sanja... |
Seasonic - CX400, VX450, HX520, HX620, TX650
CWT - VX550, TX750, TX850, HX1000 Za svaki slučaj. :) |
Citiraj:
Ima 5god. garanciju i stvarno je težak:D.. Svima zahvaljujem na pomoći i nadam se da sam si power skinuo s "dnevnog reda".. |
http://img91.imageshack.us/img91/9103/napjc9.jpg
http://img91.imageshack.us/img91/napjc9.jpg/1/w426.png Koja bi bila najjača konfa koju bi moglo bez problema tjerat ovo napajanje a da ima jednu high end grafu? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ukratko, to je napajanje iz mog siga pa se pitam hoće li mi biti dovoljno i na nekoj novoj konfiguraciji za 2 godine. |
ja sad skuzio da mi malo cvrci HX :(
ubacivao 4870 u komp i isao testirat grafu u igrama da vidim kako se ponasa i primjetio sam da se pojacava neki zvuk usporedno s opterecenjem, dobro je kad je zatvoreno kuciste se uopce ne cuje i pojavljuje se samo u nekim igrama ( zasada primjetio samo u nwn2, a u cod4 nista ) |
Prije ce biti da graficka cvrci, jer skoro svaka high-end grafa cvrci, iako postoje realne sanse da oboje cvrci, i grafa i napajanje.
|
Bok , evo da ne otvaram novi thread, molim vas koje napajanje kupiti za ovaj komp:
Intel C2D E8500 3,16ghz DFI lan party P45 T2RS 4gb ram 500Gb HDD 2x4870 i naravno, mislim ne mjenjati cesto to napajanje, pa tako ako i budem prelazio na novi socket da nemjenjam ponovno i napajanje. Pa molim vas savjete. Pozdrav |
ma interesantno je to da mjenja se zvuk dok mjenjam izbornike u NWN2, kao da ima 3-4 razlicitih frekvencija, a kada mi loada igru prestane .... dok u drugim igrama to nisam primjetio
i to se isto desilo dok je bila 9600gt unutra, pa sumnjam da grafa cvrci |
Samo jedno malo pitanjce, mislim si piknut novu konfu, pa me zanima koje napajanje da si uzmem, cijena do 1300kn. Konfa je:
MBO Gigabyte EX58-Extreme, s.1366 CPU Intel Core i7 920 box DDR3 GEIL Ultra Triple channel kit (6GB--3x2GB) 1333MHz, CL 6-6-6-24 HDD 500GB Seagate, SATA, 32MB cache VGA PCI-E Asus HD4870x2 1x dvd-rw Asus DRW-20B1ST, SATA kućište Antec 1200 Napajanje po mogućnosti modularno, al nije presudno... Razmišljo sam da si uzmem Tagan BZ 900W...... Hvala unaprijed.... |
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:45. |