![]() |
Onda sam ja nesto pobrkao oko aroma. To sam citao na nekom promo letku od Fakina i znam da sam negdje vidio da se spominje veca kolicina. Jer se kao prije stavljalo vise hmelja da pivo bude trajnije.
Iako, sve to sam citao nakon litre crnog Buda i pola litre krizevackog :D |
Fakin je indian pale ale, tj pale ale koji je jači i količinom hmelja i alkohola. To se radilo da kakti izdura transport do indije :D
Tako da fakin dođe ista stvar ko zmajsko samo jače arome, više gorčine i alkohola. Trebalo bi bit jako slično pozoju od zmajske koji je isto indian pale ale. Sve skupa fakin je meni previše gorak, ali ništa slabiji po kvaliteti u odnosu na zmajsko, novu rundu, varionicu i ostale pivovare koje su izmislile toplu vodu s pale aleom. |
Probao danas Nova runda APA... dobro pivo, ali me malo korijandar (čini mi se) ubio... :)
|
Citiraj:
|
Gore od Žuje? Nemoguće...
|
Citiraj:
Nisam ni ja :D |
Citiraj:
:D večeras ima praviti večeru i uz to degustirat zmajsko porter ;) |
Citiraj:
Karlovačko mi je odlično :chears: Al eto, to pivo mi nikako nije leglo a bilo je čak 4 eura na brodu prije 7 godina. Jedva popili, nikad više :lol2: |
Karlovačko nije bog zna što, ali miljama bolje i kvalitetnije od Žmuje :)
|
ma joj kad mi krenu u birtiji nakon pitanja koje pive imate - ožujsko, karlovačko, hajniken i beks očekujem iznenađenje u obliku hoegaardena recimo :D
|
Citiraj:
|
|
Citiraj:
|
Probao sam konačno Zmajsko svijetlo i ostao ugodno iznenađen. I to nakon 2 Laška :)
|
zmajsko porter... nope, not my cop of my tea.
|
Nisam probal, ali meni općenito tamna piva niš ne valja :)
|
po meni - vazda bila i bit će - tomislav.
|
Combat Wombat, zanimljiva pivčina, svjetla, al mutež, dosta gorčine i arome. Žao mi je da se keg nije pojavio pa su sam boce bile na raspolaganju, bio bi još i bolji. Al je prazna flaša barem isto zabavna :D
https://scontent.xx.fbcdn.net/hphoto...03&oe=56A14152 |
Danas proba Blue Moon Belgian White.
Triba sam odustat čim sam pročita "Belgian style".... Đizs Krajst, ovo je gore od pšenične Žuje! :D :nono: |
Ovakvo vrijeđanje belgijske pive treba biti sankcionirano :)
|
Nije belgijska, nego "Belgian style" :D :D
Smrdljivi Ameri :D |
USA je najjača pivska zemlja na svijetu, daleko.
Blue Moon pamtim kao korektno pivo, ali s obzirom da je vlasnik Molson Coors (isti kao i Zagrebačke Pivovare) ne bih se čudio da je otišao kvragu pogotovo uzevši u obzir raširenost. Inače sva 4 piva koja su došla u paketu rade pivovare u vlasništvu Molson Coorsa. |
Ček, jesi to nazvao amere kao najbolja zemlja za pivu?
|
Mozda mislo na pivsku kulturu i te brije...
|
Citiraj:
Mislio sam da je to već općepoznato. :nono: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ko voli IPA, a da nije jako gorka moze probat All In. Fino je pitko, osjeti se gorcina ali ne kao kod Zmajskog. Isto tako mi je i Nova runda dobra, al ona je gorca. Probo i Fakin IPA i onak, pregorka mi je, po meni su malo pretjerali sa okusom. |
Citiraj:
BTW, kupio sam i ja ono pšenično iz Kauflanda...to je jedno od piva koje se toči na oktoberfestu i stvarno je odlično..ali samo onima koji vole njemački weiss (pšenično) Kod nas je problem (kad se radi o ocjenjivanju pive) što ljudi nemaju veliko pivsko iskustvo pa sve uspoređuju sa užasnim domaćim lagerima tipa žuja, pan, karlo itd. Tomislav je dobar ali po meni ni blizu tamnog velebitskog a da ne pričam o crnim, slavom ovjenčanim strancima, tipa Bernard itd...Nažalost, problem Tomislava je što i njega puni zg pivovara, znači voda za k, pa onda alkohola ko u priči itd. Točeni je ipak dosta bolji nego taj u boci. |
baš smo probali 2 frenda i ja ovo zmajsko, jedan je kavopija, a drugi nije (skupa sa mnom)... kavopija nije skužio na prvu da ima okus kave, a nama je bio preintenzivan okus kave.
|
Baš, meni je taj proter pregorak, stvarno mi nikak ne leži.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:29. |