![]() |
Kupiš 880G ili 890GX ploču i to je to.
|
Citiraj:
|
Probaj naći rabljenu ASrock 880G Extreme3.
Ako ne možeš onda uzmi Asus M4A88T-V Evo/USB3.0 Cifra je zbilja OK za ploču s 8+1 regulacijom. A ako želiš i SATA3 tj SB850 onda imaš Asus M4A88TD-V Evo/USB3.0 Cijena |
I nijedna nije AM3+ :/ gledam sada kupiti ploču i da sam miran što se upgradea tiče ako će on uopće biti potreban. Sata3 mi treba da stavim SSD, samo da prodam svoj WD i to je to. ram imam i cpu koji mi nema smisla mijenjati.
|
Citiraj:
Radije kupi onda ploču sa 9xx chipsetom za cca 700kn i neku VGA-u za 200kn ili ostani na ovome pa mjenjaj kasnije komplet ploču i proc. Ovako češ samo pizdariju napravit a financijski je nikako isplativo. EDIT: ako ti je krepala ploča i trebaš novu onda kupi navedenu am3 gore ili opcija 9xx ploča + neka VGA. |
Ionako ti AM3+ procesori quartza ne valjaju. Ma ploču sam prodao i grafu. sad razmišljam što mi je bolje, a što ne i kako. ssd je primarni cilj. CPU imam, mislim da mi ga se ne isplati mijenjati jer zadovoljava i više nego.
|
Citiraj:
Bulldozer je ionako fail od procesora a tvoj CPU ionako nije AM3+ proc. Plus što će neki izbacit i BIOS-e za svoje 880/890 ploče kako bi podržavali faildozer. Citiraj:
|
Citiraj:
A ionako je neisplativo dat za ploču+vga oko 900kn kad za manje ima ploču koja radi super sa njegovim procesorom i koji će vjerojatno koristit do sljedeće serije procesora jer su ovi proljev. |
Do trena kad izađu pošteni bageri izašle budu i nove ploče. Sad mu AM3+ nije neophodan.
To kaj je stariji čipset u pitanju ne znači da ga nema smisla kupit. Njemu treba ploča s dobrom regulacijom napona i integrušom. |
Pa to sam mu i reko :D Ako uzme navedenu ploču ima točno kaj je tražio samo bez mogučnosti nadogradnje na am3+ procesore jer ploča je am3 socket. :chears:
|
Ima smisla... Eh sada, najljepše bi bilo uhvatiti ASrock 880G Extreme3 preko tržnice no nije baš da ih ima koliko hoćeš, a 880G Pro3 ima samo 4+1 regulaciju napona :/ Bum se strpil malo iako me ovaj posuđeni sempron na 1.6 i giga rama pomalo izluđuju he-he-he
|
Citiraj:
ASUS M4A88TD-V EVO |
Citiraj:
:wtf2: Gdje sam se pogubio? 8+1/8+2 isti vrag, glavno da nije 4 phase. A linkovi vode na one ploče koje sam i naveo. Prvi na M4A88T-V EVO/USB3 (880G+SB750) a drugi na M4A88TD-V EVO/USB3 (880G+SB850) |
1. link:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
Ispravljeno, no idući puta daj napiši točan post. Ideš me ispravljat a onda i sam krivo napišeš :)
|
|
Citiraj:
Pa cu vidjet kakva je situacija. |
Oprostite ako sam krivo postao,no nisam bio siguran kamo da ovo stavim :)
Nego imam Biostar A770 A2G+ i piše da podržava samo procesore do 95W TDP-a,ali je mi govorio frend da ima dosta am2+ matična koje isto kao podržavaju do 95w,ali da rade i jači procesori(recimo kao 955 BE s 125)? Jel vi znate nešto o tome :) Hvala |
Rade sve dok ne rikne ploča tj dok ne pregori regulacija napona.
125W TDP procevi bez bada spale i 4+1 phase ploču a tvoja ima zbilja groznu regulaciju napona. |
Opa...idemo na sve bolje...2+1 FR :D
Već vođena rasprava, al na drugom mjestu (ne brini, dobro si postao :)). http://forum.pcekspert.com/showthrea...=94651&page=22 |
dakle ta matična je lagani šroteks,al oke :)
još me zanima jedna stvar,na listi podržanih procesora nema x640,a kada bi njega stavio jel bi radio? http://products.amd.com/en-us/Deskto...False&f12=True hvala :) |
Pošalji im upit na mail supporta.
|
Pitanje za znalce.
Ploča asrock 890fx deluxe4. Izašao je novi bios koji ima podršku za am3+ procesore. http://www.asrock.com/mb/cpu.asp?Model=890FX%20Deluxe4 Kolko sam ja skužio fizički je nemoguće staviti am3+ proc u am3 slot? ili su ovi novi buldozeri sa istim rasporedom pinova kao i am3 procesori? po nekim forumima vidim da je netko uspio složit tu kombinaciju ali bez ikakvog dokaza( samo postovi), tako da to nije mjerodavno. Pitanje: ide buldi gore sa novim biosom ili je to sve marketinški trik. p.s. ne zanima me buldi, pitanje je teoretske naravi. |
Broj pinova se razlikuje, ali AM3+ procesor može ući u AM3 socket.
|
Citiraj:
Sve ostale podatke imate pod 'Moj komp'. Hvala unaprijed! :chears: EDIT: Ne mislim ništa clockati, ne bavim se overclockingom. |
Nema AM3/AM3+ micro ATX ploča s 8+1/8+2 faznom regulacijom.
|
Citiraj:
Imam mATX i još neko vrijeme ne planiram prelaziti na nešto veće (čekam da otplatim neke komponente, cirka još 7 mjeseci.Vratim se po savjete za ATX onda ;) ), pitam zato i jer je frajer u drugoj temi odgovorio sljedeće: Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ma sve OK! Samo što se ja ne razumijem u to, pa eto.
Prevencije radi, a i bolje pitati nego skitati. :) |
Postoji takva Asusova ploča, ali za Intel.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:59. |