![]() |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ispod sata mi treba. Proslu subotu cca 50 min. Mozda i ja navratim do tunela pa startamo u isto vrijeme. Citiraj:
|
Citiraj:
Što se tiče vilice, oringove dobivam u utorak, pa lovim Zmiju. Radi ona ali loše, kao da ima samo jednu komoru, pa nije to to. Oštećeno je nekoliko oringova, pa ih je Zmija na zadnjem servisu (onom sa problemom konopa u vilici :D) samo okrenuo tako da su zarezotine prema unutra, a da neoštećena strana oringa brtvi. Bilo je jako kratkog vijeka, jedno Sljeme je izdržalo :D Dobro je što na balkonu visi zamjenski klonirani voltage. Manji je od originala i ima 140mm naprijed, pa mi je tlaka pedalirati na njemu na Sljeme ali bi mogao neku Dotku popodne. Neki su ga već vidjeli, složen je prošlu zimu u Darijevoj sobi, a koštao je nevjerovatnih - 2700kn :D |
Citiraj:
Na par mjesta sam pročitao da su prošlogodišnje M595 imale jače kočenje nego XT ili SLX, ali navodno je modulacija patila jako (Nešto tipa Avid) jer su odma naglo grizle (nekome paše, nekome ne; ja mislio da mi paše dok nisam probao i provozao duže vrijeme formulu naprijed - prije kočiš, ali mene je Avid sa tim naglim grizom bacao iz balansa na biciklu). Kakve su M596 nisam ama baš ništa nigdje pročitao. Prenove su nažalost. Za XT i SLX ekipa uglavnom ima jako jako dobra iskustva. Citiraj:
Citiraj:
@ Destroyer Tu muziku sam ja brijem čuo kod buraza. Moje sigurno nije, a ako se ne varam vi ste se skupa vozili po Sljemenu par puta. |
Citiraj:
Freerun, ekipa zvana "Storm Freerun" iz UK-a :D |
OK, sad ste me iznenadili, da iz storm runa je ali sam ipak ocekivao da ce netko spomenuti yetia sb-66, ccc
:D EDIT: nadobudno čekanje busa da dođe pola sata i gledanje kako hrpetina tramvaja prolazi pored uvjetovalo je da sam morao pješke doma sa savskog mosta. Umoran sam ko pas i znam da neću moći ni do tunela doć ujutro, pa ću ja svoju rundu odraditi u nedjelju... Noć. |
Nik onda kod tunela, ako se nitko ne pojavi možemo cestom.
|
http://www.njuskalo.hr/bicikl-kocnic...-oglas-2953124
http://www.njuskalo.hr/bicikl-kocnic...-oglas-3055703 Ako koga zanima. razlika između m595 i 596 je u tome što nove deore m596 imaju servo wave tehnologiju zbog čega m595 nemaju dobru modulaciju |
Odvozeno Sljeme danas...ja cestom a MIK i danielzg Leustekom, pa spust 8-20.
Standardan grah na Lugarnici. Zanimljivo je da smo startali istovrmeno od tunela, pa smo se susreli iznad Adolfovca, pa kod Runolista...i naravno da smo se nasili istovremeno na vrhu Leusteka. Vrijeme uspona 49-50min, sto znaci da su decki nagazili (danielzg ja drzao tempo). Da smo se ovako dogovorili ne bi se mogli potrefiti na svakom krizanju s cestom :D |
Jel bio tko od vas biciklista u Orahovici na downhill utrkici prošli vikend?
|
Nik, seek je odvozio 18-20? :)
|
Je, je sigurno...ali znas sto, da stavim sire ripnjace, 18-20 bi odvozio ko od sale.
Stos se je u tome da mjesta za sire gume ima. |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
slx je max 40€
p ili z bez rotora. ali je stvar da se za cijene ispod 50€ ne može tražiti povrat, ali bidon ili slično riješi sve :D :D uglavnom, ne isplativo za kupovinu kod nas (polovno ili novo :D ). ja sam ispuštio na svojoj prednjoj slx. jer sam je kupio za 350 kn bez pakni i rotora, kojoj je potrebno odzračivanje. pakne +130 kn, odzračivanje +70... tamo sam mogao dobiti sve za tu lovu (p i z) od 550 kn- povrati :D jbg, na greškama se uči :D :beer: |
Citiraj:
slažem se kriminal. Ja sam svoje sa rotorima polovne platio P+Z prije godinu dana 450 kn, samo sam promjenio ulje i odzračio i sve radi savršeno. a što se tiče ovog sa njuškala od kojeg sam postavio link... on ima najmanje cijene od svih koji prodaju po oglasnicima...možda se i varam ali nisam našao jeftinije osim u maratonu u Sloveniji ako neko ima za prodati vilicu Rock shox neka šalje ponude na PM |
Citiraj:
Ako si zainteresiran, Revelation RLT 2011., 9mm lowersi, 21cm stirer, ~1600g. Sve radi ispravno, prije predaje ti servisiram vilicu tako si ready to go. Razmisli pa ćemo kasnije preko PM-a o cijeni. Čak bi na nju imao još i garanciju preko godinu dana (ali u Sloveniji kod Aleša). Sljedeći tjedan se počinjem voziti ponovno, jedva čekam. Malo provozati staze koje mi je Nik pokazao prije nego je Fuel nestao. |
di vi gledate te nove modele kocnica, uzeo bi prednju al za sad mi se cinilo najisplativije kod alesa uzet xt za 109E, rotor mi ne treba..
ak je slx negdje 40E idem sutra po nju :) inace danas sam se provozao do zelene magistrale i odlucno krenuo prema kamenim svatima, a zavrsio u bistri :D spust je katastrofa, malo bolje od kanala kod glavice ali puno veci nagib tak da sam dva put na pola puta stao da odmorim ruke, pred kraj se malo nagib stabilizira pa se da vozit (a mozda mi je samo dojadilo pa sam se pustio :D ), mislim da znam di sam krivo skrenuo, kod neke kucice, nesto kao adolfovac, sam otisao desno umjesto lijevo jel netko inace isao na tu stranu? kakav je spust? to se zavrsi u podusedu na starom gradu onda il gdje? |
Citiraj:
http://www.maraton.si/cms/index.php?...mart&Itemid=53 jedino nisam siguran dal je to samo čeljust ili set ( http://www.maraton.si/cms/index.php?...mart&Itemid=53 ) |
Citiraj:
Kamene svate ne znam kako si fulao :D SLX novi je 75e, novi Deore M596 je 40e u Bajkmaniji. Citiraj:
|
Ovak crno nisam nigdje vidio, a naodzračivao sam se Avidovih kočnica. Meni je uvijek bilo bliže donjem ulju. Malo se vidjela razlika između čistog i prljavog. Ali ovo je ko da si mulj imao a ne DOT tekućinu.
|
Meni je ulje u kocnicama uvijek bilo cisto ko suza - znaci u nekih 10mj. koristenja i jedno 7-8 odzracivanja.
Cak nije bilo ni trunja (smeca) u ulju. Ovo tvoje je crno ko noc, kao da si ispustio staro ulje iz motora :) |
tako crno nebude ni kočiona tekućina u autima koja nije mjenjana 5 god i ima vrelište na 100 celzijevaca...
|
Ozbiljno sam se zabrinuo kad sam ovo vidio, tako sam se vozio ovu cijelu sezonu otkad sam ih kupio.
Bilo je i mrvica i svega, ali točno se vidjelo da je mulj iste gustoće kao ostatak ulja. Sad puno mirnije spavam :D Usput budi rečeno, za ovu potpunu izmjenu ulja sam potrošio dvije pune bočice kakva dolazi u bleed kitu. |
Ha, ne čudi me, za kočnicu ranga Code bile su daleko premekane.
Ali to tebi i paše, moto "samo nemoj kočit i opusti se", mogo si gore Hayes Sole stavit onda :D |
:D
Prednja je bila još okej na dodir, a stražnju nisam trebo toliko jaku jer blokira kak god okreneš, malo poskočiš na bajku sa prstom na kočnici i šlajdraš. :) Sutra bi mogla biti ogromna gužva na sljemenu, pogotovo zbog puta u Bistricu, ispravite me ak se varam, al ja bih onda bar u utorak gore. Zainteresirani? |
Ej! :D Hayes Sole je dobra kocnica, mene dize na prednje. Doduse nisam neka teska kategorija. :D
Code su kocnice koje imaju brutalnu zaustavnu moc, ali cim povuces rucicu ode u PM :D Da imam love za kocnice isao bi na Saint ili Formulu. |
ej..racunaj na mene u utorak...
|
Ok, al sam ak računaš da sam spor do gore :)
|
np..nikam mi se nezuri...
|
Jos jedan se biljezi za utorak :)
Dosao sa odmora pa da se ponesto i odvozi nakon 2 tjedna izlezavanja :D Sad sam napravio mali djir po nasipu do Jaruna i nazad i vec me noge malo bole. Za 2 tjedna sam ispo iz forme tako da se moram vratit nazad :) |
Oho ako ide Cuks idem i ja :D tj. probat ću naletit, volim kad se ide u čoporu
|
Kad se uzme nova bica, nakon koliko km je poželjno promjenit kočionu tekućinu i stavit dot 4 ili neki ekvivalent?
preporuka, savjet.. Cube Analog Disc |
Citiraj:
Tekućinu mijenjaš kad odzračuješ kočnice, dakle kad ti ručica kočnice počne biti premekana ili nakon dužeg kočenja počne propadati ili pak ak propada i na mjestu. Iako nakon ovog što sam vidio kod svojih kočnica mislim odzračivati i mijenjati tekućinu najmanje svake godine, zlu ne trebalo. |
Citiraj:
Moram priznat da ja baš i nisam nešto prezadovoljan sa tim diskovima.. Zadnja kočnica dobro radi ali prednja, hmm, nekako imam osjećaj a to nije to.. Kad stisnem obe kočnice onda je naravno super (tako inače i kočim) ali pojedinačno bolje koči zadnja nego prednja.. Za sad neću ništa mijenjat ali početkom godine bi mogao.. Inače bica je kupljena 24.06.2011.. Dužnost servisera je da mi za prvi puta besplatno napravi, ili? Jer ću inače sam te stvari radit, ali kako je bica pod garancijom onda nek servis to radi, ako uopće promjena tekućine spada u garanciju?? |
Odzračivanje ne spada u garanciju, ali ako se postaviš kao nik kojem su rekli da ispadanje klipova ne pokriva garancija i malo lupiš šakom po stolu, mogu ti sve napraviti, samo budi jako nezadovoljan :)
Kad sam davnih dana kupio haro escapea novog, garancija na ramu je bila 5 godina, na vilju godinu dana a ovo ostalo 6 mjeseci. |
Onaj izvor na Leusteku pri vrhu je presusio. Kapne voda svakih 5 sec, eto tom brzino curi voda :D
|
Možda se pridružim povorci u utorak, još javim.
|
Citiraj:
Citiraj:
Recimo tunel 11h, jel to odgovara svima? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:48. |