![]() |
Citiraj:
Samo da javim da sam rijesio uz pomoc jednog kolege koji mi se javio na temelju mog posta na fb Sistemci grupi. Kako sam tvrdio od pocetka da je problem s kvacicom u sustavu, tako je i bilo, odnoso bila mi je adresa zakvacena na krivo cvoriste. Da stvar bude bolja, takva je situacija bila s 50 novih zgrada. Čovjrk me prebacio na ispravno cvoriste u bazi i maloprije je prosao sync. Znaci, ako zivite u novoj zgradi i do sada niste imali mogucnost za Turbo internet a sve ostale zgrade u ulici su imale mogucnost, sada neki vjerojatno mogu. Slobodno mi mozete platit cevape a ja cu se oduzit kolegi iz A1 |
Citiraj:
mikrotik dobije kao dhcp client vanjsku ip...koja je btw razlicita od one u fritz-u međutim što god da ja pokušavao kaže da nema dns-a... naravno prije sa ubee sve radilo ko podmazano... |
Ja ću poluditi. A1 mi je na njihovom forumu potvrdio da mogu za 30kn/mj ugovoriti 1Gbit i da nazovem 0800 091 091. Da mogu bez naknade spustiti brzinu natrag, kao i da mi svi popusti ostaju.
Na tom telefonu kažu da ne može bez izmjene ugovora i da će mi biti 70kn skuplje. Kada citiram to s forum, kažu "dobro netko će provjeriti i nazvati vas" Danas me zovu s broja 0800 900 899 (to je kao savjetovanje/briga o korisnicima) i ja odmah počnem priču da bi htio tih +30kn 1Gbit a meni odgovore da me zovu da pitaju jesam li zadovoljan tv kanalima, brzinom i starim Kaonom? Koje kanale bi htio vidjeti u ponudi? Kažem jesam, sve je dobro, ne bi ni htio novi Kaon, ovaj mi ima bolje sučelje i sličice kada mijenjam kanale. Ja sam iscrpio sve brojeve koje znam za ugovaranje. Kako ste dobili 1Gbit? Znam da tehnički može moja zgrada i moja instalacija, samo ne znam kako. Imam Mozaik, Ubee na 200Mbps i stari Kaon (btw nadam se da ne mijenjaju stb) Da zovem 0800 913 088 na koji se ugovara CAM bez instalacijske naknade? |
A zakaj ne odeš fizički do njih, pa nije moguće da nemaju u Rijeci ni jedno mjesto gdje se može uživo razgovarati s njima?
Pa meni su nudili svašta, pa onda kad su zvali rekli da ono što su prvo nudili ne može i tako u krug, jedan dan otišao fizički do njih, rekao složite ponudu složili ponudu koju fizički vidiš i potpišeš ili ne potpišeš ako ti nije po volji,... uglavnom sad plaćam 256 kn internet, telefon, sve TV pakete i dva cam modula (prije sam plaćao 247 kn s time da sam imao onaj stari osnovni i prošireni TV paket i sporiji internet). EDIT: Nisam još tražio povećanje brzine jer sam u kućnom pritvoru pa mi tehničar ionako ne bi mogao doći doma, no vjerojatno budem jer mi internet kad se svi klinci prikopčaju na on line nastvau lagano puca na trenutnih 200/20. |
Citiraj:
Meni je bridge na jednom portu i cijela moja mreza ide prek nje, adresa koju vidi moj ruter je ista kao vanjska, dns sam podesio na svom ruteru. Ak se spojim na wifi od fritza onda koristim njegov ruter mode odnosno imam drugu vanjsku ip adresu i to je ona koju vidim kad se spojim na njega sto bi reklo da je ovo multi connection ruter sto mi je odlicno. Kad si spojen na bridge ne bi smio moc pristupi fritzu stoga ne znas koja je vanjska adresa osim one koja ti pise na tiku. |
Citiraj:
medjutim mikrotik stalno javlja could not resolve dns name...u dhcp client sam stavio da pokupi dns automatski...pokusao i sa 8.8.8.8 medjutim nista... |
Ti mu moras podesit dns server, e sad ne znam napamet kak je na tiku…
|
Citiraj:
|
Ovak je na Unifiju, dakle to je samo dio di podesiš osnovno, dakle DHCP i DNS, ostalo ide dalje prek kontrolera, inače tu mogu birat još PPPoE i static IP.
https://thumbs4.imagebam.com/ab/9c/46/ME3UDAK_t.JPG |
ne znam zasto ne radi kada je sve ostalo isto kao i na ubee...samo me zanima da li je na fritzu dovoljno kliknuti na jedan port i to je to ili ima još neka caka?
btw koji si port odabrao..da nije do toga...kod mene je 2..ali kazem cudo mi je sve to jer bi moralo raditi... |
Upload ne ide preko DOCSIS 3.1
Moraju još popravljati postavke.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...766b9da848.jpg Poslano sa mog SM-G998B koristeći Tapatalk |
Citiraj:
Zapravo ja nisam nis pipnuo svoj ruter. Kad je zamjenjen sve je proradilo. I kod ubeeja i kod fritza ip adresu dobije prek dhcpa i to je sve kaj ti treba. Btw jucer sam si napravio sranje, ona slika od Unifija kaj sam slao dodatno sam promjenio tamo DNS i stisnuo apply a taj ekran treba prakticki samo kod prvog spajanja jer sve postavke osim WANa idu preko kontrolera i zapravo sam si sa tim ugasio DHCP na svojoj mrezi. Trebalo mi je dve case vina i pola sata da skuzim kaj se dogodilo. :D |
Čitao sam na jednom njemačkom forumu da su novim software napravili nevidljivim tab gdje se moglo staviti router u bridge mode.
Pišu da treba u config fajlu taj string promijeniti itd.... Poslano sa mog SM-G998B koristeći Tapatalk |
Citiraj:
edit: dakle riješeno..... fritz se ponaša primarno kao ruter...i vanjsku ip adresu koju dobije prvu uzme sebi. Na bridge port ide druga vanjska IP adresa koju recimo preuzme mikrotik. I tu nastaje problem. U sustavu možeš naravno imati samo jednu vanjsku IP adresu i stvar funkcionira samo preko fritza bez obzira što je mikrotik putem DHCP-a sve uredno preuzeo. Trenutno ne znaju za taj problem, i frka je jer korisnik može imati samo jednu vanjsku IP adresu. U sustavu mogu podesiti da po korisniku funkcioniru dvije, međutim to tako baš ne bi trebalo raditi.... problem ide na daljnu obradu tako da u slucaju bridge-a fritz vanjsku ip adresu salje dalje i sebi ne uzima nista.... Mogli bi i koju kunu dati ovi iz A1 za silni troubleshot koji ćemo mi kao kranji korisnici odraditi s novom tehnologijom :-)))) |
Bridge sam rekao da uključe kad ga je tip spajao a vidim da je dovoljno u postavkama samo stavit kvacicu bridge na odredjeni port.
Koliko sam ja skuzio i polovio Fritz se ponasao kao multiconnection divajs. Dakle 1 javna adresa se dobije kad je spojen na bridge i onda mu ne mozes pristupiti (tu javnu adresu vidim na svom ruteru i na svom ruteru podešavam DNS) a druga kad se spojis na drugi port ili na wifi i onda je ona adresa koju vidiš u Fritzu. Ja sam već poslao mail za ugovor na 2 god iako to kakti vrijedi samo za nove korisnike... :D |
Citiraj:
|
rpi4 mi ne može iskoristiti 1gbit/s, torrent ide 20-30 MB/s, wget 20 MB/s, CPU skoči skoro do 100%
|
Pa normalno, slab hw za tako zahtjevan zadatak :fiju:
|
Dolaze li kome mijenjati ovaj tjedan router u Fritz tj uzima 1Gbit?
|
Ako je sreće meni sutra… Zagreb, Trešnjevka
|
Citiraj:
|
Meni dosao Ubee a ne fritz, on je docsis 3.0 a ne 3.1. Teoretski ima na docsisu 3.0 po speckama do 1 gbit. Da ih zovem prije nego sto ga uopce spojim?
|
Citiraj:
|
Spoji pa vidi
|
Citiraj:
jer je meni ženska rekla da mi mora doći tehničar zamjeniti opremu a imam već ubeta. Onda su mi mogli samo pustiti brzinu. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ja sam već nekoliko dana na Turbo opciji.
Fritz!Box 6660 Ping oko 5ms DL max oko 1000 UL max oko 50 https://www.speedtest.net/result/12102512598 Jel ima netko da mu radi UL oko 100 kako je navedeno i u ponudi? Inače, meni ovo sve radi stabilno. Nemam za sad prigovora. |
Meni je cca 950/95 Mbit/s stabilno od petka.
Kod tebe nešto nije kako bi trebalo da... |
Citiraj:
Kod mene je ista priča jer navodno trebaju neki troubleshoting odradit na node-u... |
Citiraj:
|
1 privitaka
Citiraj:
|
Zovi i neka dođe tehničar da podesi kak spada, kak je bilo i kod mene.
|
Citiraj:
Ja sam im dao 10tak dana pa ćemo vidjeti. Ako se ništa ne dogodi do tada budem ih kontaktirao. kod mene je izgled spojenih kanala identičan. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Dobio sam knjizicu za samoinstalaciju :)
|
Spoji čim prije pa nam javi rezultate speedtesta. To je samo zamjena adaptera za struju i spajanje koaksijalca na novi.
|
kad zavrsim s poslom :) , ne zelim ostati bez neta slucajno, da, to je samo odspajanje starog routera i stavljanje novog.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:23. |