![]() |
Citiraj:
U poslovanju sa pravnim osobama, cesto se daje jamstvo od 12 mj., zato me ne bi cudilo da i ovdje bude takav slucaj. https://i.imgur.com/7Uc7vtE.jpg |
Citiraj:
|
Citiraj:
"Potrošač je svaka fizička osoba koja sklapa pravni posao ili djeluje na tržištu izvan svoje trgovačke, poslovne, obrtničke ili profesionalne djelatnosti" |
Citiraj:
|
E, vidiš, moguće da fizičke i pravne imaju različito, to nisam znao stvarno.
|
Znači, kako bi Ričard rekao: Ku**na... A koja je logika iza toga da poslovnom subjektu jedna pravila a građaninu druga?
|
Citiraj:
|
Imaš slučajeve gdje garancija nije ista za fizičke i pravne osobe. Od alata pa do IT opreme.
Logika je da će profići više koristiti alate i prije ih pokvariti. Zato daju punu garu na alate iz profi linije (npr. plavi Bosch alati). Za IT opremu (npr. laptope) mi to nije logično, ali... |
:hitthewal:Jebote, a ja ljudima prodavao ajofone stare malo ispod 2 godine, kupljene na firmu, i tvrdio ljudima da su još pod garancijom... Sva sreća da nije bilo nikakvih sranja.
|
to je njihov problem, ne tvoj, mogli su pitat :D
ali ubiti da, ak si ti reko da ima 2 godine, jbg, nisi ni ti znao :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
To me je uvijek zanimalo kod manjih privatnika koji prodaju računalne komponente. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Čovjek pita što Nino (Uzishop tj. pravna osoba) radi s robom koja se reklamira u periodu nakon što istekne godina jamstva koju daje proizvođač, a unutar dvije godine koliko traje jamstvo po EU uputama. Čitaj sad opet svoj odgovor. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Rizik poslovanja. |
Javi se da ti pošaljem eotpad da se ispucaš kako treba.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Bar sam tako ja rijesavao te stvari dok sam se bavio time, u pitanju je bila sportska oprema... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ovisi koja je roba u pitanju. Za nešto odgovaraš sam kao trgovac,za nešto dobavljač. Ima puno stvari za koje dobavljač daje jamstvo 12 mjeseci. Za neke čak 6. Uopće nije bitno od kada kreće jamstvo,trgovac mora sebi uračunati rizik. I da kreće od dana prodaje maloprodajnom kupcu,svejedno je 12 mjeseci. Ostalih 12 ide na teret trgovca. Osim u slučaju da proizvođač daje dugo jamstvo. Kad su skupe stvari u pitanju ,nije uopće jednostavno. Npr PS5. Ili Apple iPhone.
Ostalo ide na kup ,i svi zovemo Nina s palicom da se ispuše. |
Glupo pitanje, onih 14 dana za povrat robe kupljene na daljinu, jel su u to uključeni samo radni dani?
|
ne, 14 dana od primitka.
|
Pitanje, nije li zakonski da svi uređaji, tipa konkretno kuhalo za vodu i takvi moraju imati jamstvo minimlano 24 mjeseca? Vidim da ih masa ima 12 mjeseci.
|
U tom slučaju prvih 12mj jamči proizvođač, a drugih 12mj trgovac
|
Znači, mora biti 24 mjeseca ukupno, ne mogu oni staviti samo 12 i to je to?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:18. |