PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Filmovi - dojmovi, komentari i preporuke (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=43879)

9800pro 26.07.2013. 15:46

Ovo mi se čini cool

Omerta 26.07.2013. 17:27

Citiraj:

Autor bg_4_l (Post 2435663)
Kud je svijet došao kad se Toma Cruisea stavlja među dobre glumce. Bez uvrede ikom, to je samo moje skromno mišljenje.

A moje mišljenje je da je tvoje mišljenje bzvz.. Tom je odličan glumac.. Reci mi film u kojem ti se nije svidio kao glumac? Vjerujem da će ih bit puno pošto već imaš takvo mišljenje..

Btw, Moon je pomalo dosadan i bedast film, eto to je moje mišljenje :D

MIK 26.07.2013. 17:44

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2435708)
A moje mišljenje je da je tvoje mišljenje bzvz.. Tom je odličan glumac.. Reci mi film u kojem ti se nije svidio kao glumac? Vjerujem da će ih bit puno pošto već imaš takvo mišljenje..

Potpis... Evo nekih od top filmova pa ti reci da je loš glumac:beer:
Rain Man , Born on the Fourth of July, A Few Good Men , Jerry Maguire , Minority Report , Valkyrie

Burko 26.07.2013. 18:19

tom cruise odlican glumac? hm, meni je odlican glumac skoro pa......... ma ne, meni nije odlican. meni je dobar, ali mi nema ono nesto sto moze docarati lik kojeg glumi.

mislim, odvojimo kvalitetu filma od same glume. kad je vec spomenut, a few good man........ sta je onda nicholson?

isto tako u istom filmu, demi moore. nije losa, nije prozirna, ali - nije niti odlicna. cak stepenicu ispod cruisea, ali isti je barem stepenicu ispod nicholsona.

meni tom cruise nije u niti jednom filmu ostavio wau efekt......... eod od mene, nije top kalibar glumca.

iNoob 26.07.2013. 18:28

Meni je bio odličan u Tropic Thunder.

9800pro 26.07.2013. 18:41

Citiraj:

Autor iNoob (Post 2435726)
Meni je bio odličan u Tropic Thunder.

E tam je bio najbolji :D

bg_4_l 26.07.2013. 18:47

Citiraj:

Autor Burko (Post 2435723)
tom cruise odlican glumac? hm, meni je odlican glumac skoro pa......... ma ne, meni nije odlican. meni je dobar, ali mi nema ono nesto sto moze docarati lik kojeg glumi.
nije top kalibar glumca.

Tako nekako i ja mislim. Nije definitivno ultraloš ili potpuno netalentiran ali je nekako mlak, bar meni. Odličan glumac je titula koja bi trebala ipak biti rezervirana za one najbolje jel, tipa Nicholson, DeNiro, Al Pacino, Sean Connery, Denzel Washington itd. Mislim da je ipak jasna razlika između Cruisea i gore navedenih. No dobro nema smisla upuštati se u neku žučnu raspravu kad je to više stvar osobnog dojma :chears:.

Brko 26.07.2013. 19:01

Ne zaboravi Christophera Walkena :cool:

Mad_Duke 26.07.2013. 19:02

Mislim da o kvaliteti njegove glume (manje kaj glumi u dosta dobrih, ali ne odličnih filmova) govori činjenica da je glumio stvarno raznolike uloge. A reći nešto pokraj jednog ovakvog filma o njegovoj glumi mi nema smisla Born on the Fourth of July.
i lik skoro sve svoje stuntove radi. (including Mission Impossible).

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2435735)
Ne zaboravi Christophera Walkena :cool:

Koji je vrhunski glumac u onome što glumi, ali isto kao jedan Clint Eastwood 90% vremena glumi istog lika!

MIK 26.07.2013. 19:03

Citiraj:

Autor Burko (Post 2435723)

Top gun, , Jerry Maguire , Minority Report itd. po meni i više nego dočarava lik kojeg glumi. Kad pogledaš listu filmova u kojima je glumio teško ga je svrstati u prosječno dobrog glumca.

Edit: Sad zamislite gore navedene filmove da glume neki od prozvanih glumaca Nicholson, DeNiro, Al Pacino, Sean Connery... npr Top Gun u glavnoj ulozi Sean Connery :D

Brko 26.07.2013. 19:09

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2435737)

Koji je vrhunski glumac u onome što glumi, ali isto kao jedan Clint Eastwood 90% vremena glumi istog lika!

Jebote, jel ima išta u životu da ti nisi našao manu i prigovorio :D :D :D

Pomo 26.07.2013. 19:14

Citiraj:

Autor syss (Post 2435483)
the brass teapot - dac kul :D

go watch ;)

Odličan.

MAGARAC 26.07.2013. 19:14

Gledal sam nedavno kak su snimali zadnu Nemogucu misiju i vidio da je on sam hodao po onoj zgradi zavezan naravno. To mi je dosta dignulo misljenje o njemu. Nema puno ljudi koji bi tak hodali po jednoj od najvisih zgrada kaj postoje.

bg_4_l 26.07.2013. 19:21

Citiraj:

Autor MIK (Post 2435738)
npr Top Gun u glavnoj ulozi Sean Connery :D

To bi bio najbolji film ikad, zamisli Connerya da izgovara sve one cheesy one-linere. Pa to bi bila komedija samo takva :lol2:

smirnoff 26.07.2013. 19:31

Citiraj:

Autor bg_4_l (Post 2435744)
To bi bio najbolji film ikad, zamisli Connerya da izgovara sve one cheesy one-linere. Pa to bi bila komedija samo takva :lol2:

a još da ima i bradu...:care:

syss 26.07.2013. 19:46

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2435743)
Gledal sam nedavno kak su snimali zadnu Nemogucu misiju i vidio da je on sam hodao po onoj zgradi zavezan naravno. To mi je dosta dignulo misljenje o njemu. Nema puno ljudi koji bi tak hodali po jednoj od najvisih zgrada kaj postoje.

taj film ne zaslužuje da ima making-off :D

horor čisti.

MAGARAC 26.07.2013. 20:00

Meni je bezveze taj film ali me iznenadilo da je tu scenu snimal bez kaskadera.

Burko 26.07.2013. 21:30

? mad duke, ja ne kuzim. ti tvrdis da je tom odlican glumac, da si se uzivio u njegovu ulogu, suosjecao s njim, razumio ga jer si znao zato je ovo/ono napravio itd? ostatak takoder, mahom, ne svi mislite? i svrstavate ga uz bok recimo u zadnje vrijeme jednom waltzu? bale? legendama?

za kaskadere, sasvim nevazno. po tome je jackie car careva, i jos nad tim caruje. pa, divljenje zasluzuje, zasluzuju obojica. ali to nije osobina odlicnog glumca. po tome su jackass ekipa top glumci........... karikiram.

Mad_Duke 26.07.2013. 21:42

Pa evo primjer.
Interview with the Vampire

Lik ne da je skinuo ulogu nego ju je utjelovio 100%. Rainman i Magnolia isto. Odličan glumac, nije glumačka legenda kao jedan Nicholson, Hoffman, ali je u samom vrhu živućih glumaca. Dobar primjer je isto jedan DiCaprio. Glumi različite uloge, odličan je, a jedini problem je kaj nikako da dobije materijal vrijedan vrhunske uloge. Jedan Inception, Shutter, Catch me if you Can, Blood Diamond... sve su filmovi u kojima lik odrađuje odličan posao. Za kaskadere opaska ide u profesionalnost i koliko lik ulaže u posao koji radi tokom snimanja. Također. Pogledaj od Cruisea opus filmova. Koliko ima stvarno loših, katastrofalnih? Jako malo.

Burko 26.07.2013. 22:04

niti ne kazem da su losi filmovi, to nije nigdje napisano. jednostavno sam rekao da nije vrhunski, meni cak niti u intervjuu. mangolia....to ne znam jesam li uopce gledao, dok kisnog jesam.

kako god, sam si napisao da je hoffman druga kategorija. i meni se svodi na to zapravo, ako je tom odlican - sta su ovi jos bolji? i slazem se za di capria, isto tako dobar i zahvalan glumac kao cruise, ali nedostaje ono malo necega da bude vrh.

listerstorm 26.07.2013. 23:06

Citiraj:

Autor bg_4_l (Post 2435731)
Odličan glumac je titula koja bi trebala ipak biti rezervirana za one najbolje jel, tipa Nicholson, DeNiro, Al Pacino, Sean Connery, Denzel Washington itd.:chears:.

Baš da su najbolji...

Marlon Brando, Klaus Kinski, Daniel Day-Lewis, Dustin Hoffman, Jeremy Irons, Philip Seymour Hoffman, Tim Roth, Javier Bardem, Ralph Fiennes...

Mad_Duke 26.07.2013. 23:15

Meni u sam vrh, kremu spadaju većinom method actori.

Fora jako kratki osvrt
http://www.cracked.com/funny-4906-method-actors/
http://www.businessinsider.com/actor...er-2013-2?op=1

MAGARAC 26.07.2013. 23:44

Mene u zadnje vrijeme Silvester Stallone jako zivcira. Ne gleda mi se istetovirani nabildani dedek koji stalno mlati 40 godina mladu ekipu sa onom vec tristo puta videnom Roki facom. Evo sad ce i Expendables 3, nikak da se potrose od kraja. Stvarno mi je neukusan i odvratan sa zilama i tetovazama. Arni se bar ne skida i ne glumi da ima 40 godina manje iako bi i on trebao odstupit.

Pogledal sam nakon dugo vremena, Bili jednom ratnici i bas mi je fino legao film. Preporuka i za sve koji nisu ili nisu dugo gledali taj film.

"Too much weights, not enough speed work. Useless prick". Legendarna fight scena.

listerstorm 26.07.2013. 23:51

Svestranost je IMO najveća vrlina. Likovi od staloženih do temperamentnih, pozitivnih do negativnih i sve to u različitim žanrovima. Šerbedžija je jedan od boljih primjera.

Mad_Duke 27.07.2013. 00:02

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 2435837)
Mene u zadnje vrijeme Silvester Stallone jako zivcira. Ne gleda mi se istetovirani nabildani dedek koji stalno mlati 40 godina mladu ekipu sa onom vec tristo puta videnom Roki facom. Evo sad ce i Expendables 3, nikak da se potrose od kraja. Stvarno mi je neukusan i odvratan sa zilama i tetovazama. Arni se bar ne skida i ne glumi da ima 40 godina manje iako bi i on trebao odstupit.

Ja uživam. Expendables dva je bio zakon, trojka bu valjda bila oke. Ovaj novi film sa Stalloneom i Švarcijem na jesen jedva čekam. Od oboje zadnji film mi je bio mozak na pašu bancija.

Samo neka šibaju i dalje i da se još mnogo godina ne povuku. Pogledam deset puta tak neš rađe nego neke isprde koje glume dubokoumnost ili govna tipa tvajlajt...

MIK 27.07.2013. 00:38

Na film ne gledam kroz kazališnu prizmu same glume, nego na cjelokupni dojam koji film na mene ostavlja zajedno sa svojim glumcima. Za primjer uzeo bi Arnold Schwarzeneggera i film Terminator u kojem Arni jedva da kaže dvije rečenice a film je vrhunski.
Ili od Arnija: Predator , Total Recall, True Lies... Tko bi to odgumio bolje:D

listerstorm 27.07.2013. 10:01

Pa to su akcijski filmovi za zabavu u kojima se ne pamte, niti su bitna, glumačka ostvarenja.

domina 27.07.2013. 10:41

Meni su expandeblesi super jer to je bila njihova želja još pred nekih 10-15 godina kad su prvi puta spomenuli da bi snimili ovakav film. Oni su isto ljudi kao i mi, nek se guštaju. Očekivat od njih da snimaju neš drugo nema smisla.

MIK 27.07.2013. 12:01

Citiraj:

Autor listerstorm (Post 2435906)
Pa to su akcijski filmovi za zabavu u kojima se ne pamte, niti su bitna, glumačka ostvarenja.

Itekako se pamte a neki su kultni sa pokojim oskarom:

The Terminator (imdb 8.1)
Terminator 2: Judgment Day (imdb 8.6)
Predator (imdb 7.8)

edit: Ne moramo se složiti ali po meni je film cijelina u kojem glumac daje svoj ton, teško da će film biti dobar ako glumac ne paše za takav film.

JuiceBox 28.07.2013. 00:02

Oblivion. Zadovoljan filmom, nisam previse ocekivao ali sam dobio i vise od toga. Cruise skroz na mjestu i odglumio je odlicno. Malkoc supljikava prica ali sve u svemu ok. 6.5 /10.

Brko 28.07.2013. 00:27

Sutra gledam taj Oblivion oko kojeg se tu natežete najviše :):)
Meni Tom je ok glumac, u stranu njegova scijentološka preseravanja. Nije vrhunski, ali bolji od mnogih razvikanih poput Michaela Douglasa npr.

xtreme96 28.07.2013. 00:46

Da ne kopam sad po temi, moze preporuka neke dobre komedije po mogucnosti novije? :)

Mad_Duke 28.07.2013. 05:05

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2436194)
Sutra gledam taj Oblivion oko kojeg se tu natežete najviše :):)
Meni Tom je ok glumac, u stranu njegova scijentološka preseravanja. Nije vrhunski, ali bolji od mnogih razvikanih poput Michaela Douglasa npr.

The Game, Traffic (moj Bože), Falling Down (pa ako ovo valjda nije potaknulo sve "teorije zavjere" obrnuto od tornjeva), Wall Street. Zakon film koji uz toliko malo toga govori toliko puno. A pokazalo se nagore.

Sve su to dobri glumci, ali uspoređivati ih samo tako, nije bila poanta.

trouble 28.07.2013. 06:49

The Colony.....omg kakav fail od "neznam mu ni žanar"

gsxr750k9 28.07.2013. 10:34

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2436194)

Oba su ok glumci. ali cinjenica je da dobar scenarij izvlaci losu glumu.

Brko 28.07.2013. 10:38

Citiraj:

Autor Mad_Duke (Post 2436214)
The Game, Traffic (moj Bože), Falling Down (pa ako ovo valjda nije potaknulo sve "teorije zavjere" obrnuto od tornjeva), Wall Street. Zakon film koji uz toliko malo toga govori toliko puno. A pokazalo se nagore.

Sve su to dobri glumci, ali uspoređivati ih samo tako, nije bila poanta.

Od ovih svih filmova koje si nabrojao, jedino mi je traffic odličan, ali taj film novi del toro, a ne mika. Slažem se da su to dobri glumci, ali samo dobri, ne i jako dobri. suma sumarum, douglas mi nikad nije sjeo, kao ni julia roberts, ben assfleck (osim argo), hugh grant, matthew broderick i meni najomraženiji - kevin costner.

Omerta 28.07.2013. 11:16

Kad smo već kod Tom-a :D

http://www.bug.hr/master/vijesti/tom...ea/125434.aspx

zwer 28.07.2013. 12:02

Pogledo zadnje vrijeme:

Pacific Rim - 7.5/10. Koji flashback na doba kad sam bio klinac. Tribute film Voltronu, Godzilli i slicnim stvairma na kojima sam odrastao. Kuzim da svatko ima razlicit PoV i ukus, ali brate tražit pitch perfect logiku i 101% realizam sci-fi filmu ovog kalibra (a vjerojatno i ostalih kalibara) je ko otic do kurve na zagrljaj ili u McDonalds na salatu. Uglavnom, super fajtovi, je_en dizajn robota - gušt za svakog scifi fana. Film se ni ne trudi biti nešto što nije, to mi se učinilo da je del Toro pogodio spot-on. Pogotovo obratite stil hodanja glavnog glumca, mali hint na Sons of Anarchy. :roller: :D

Castle of Cagliostro - 9/10. Hayao je jednostavno genije ispred svog vremena. Zanimljiva priča, odličan glavni lik, humor, predivno nacrtano i jednostavno proletilo vrijeme uz ovo. Lektira za svakog iznad 12g. Za ovo vrijedi 'film vrijedi 1000 riječi' - morate pogledat.

World War Z - 8/10. Vjerojatno je subjektivna ocjena s obziom da sam DayZ fan, kao i da sam se na zombie filmove navukao jos dok sam kenjao u gace ko mali gledajuci Dawn of the Dead... Sve druge koji nisu fanovi, slobodno smanjite za 2 ocjenu. Čak i Brad Pitt, koji mi nije pojam dobrog glumca, je bio podnošljiv. Ostalo sve na mjestu - feeling paranoje, straha, atmosfera (pogotovo aerodrom u mraku i neboder).

TheEmpress 28.07.2013. 19:12

Citiraj:

Autor Omerta (Post 2436286)

Ovo mi je upropastilo dan. :/

JURGOLINHO 29.07.2013. 12:52

Pogledao Oblivion. Nije baš ono što sam očekivao. Film me dosta razočarao. Nekako je previše monoton. Previše puta viđena tema.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:28.