PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Svaštara (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Biciklizam - savjeti za kupnju, popravci, dogovori za vožnje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98655)

hash 28.03.2011. 20:08

skuzio,
krivo sam procitao pa sam mislio da kupuje zadnji mjenjac, a ne shifter

murina 28.03.2011. 20:32

Citiraj:

Autor De5tr0yer (Post 1880930)
Kad se uživiš sve ti je ravno :D

Murina se sjećaš onaj dan 57mica kad smo snimali, ono kad si odletio u drvo? E tad smo bili najbrži ikad heheh :D

E znaš da sam izveo vrhunski skok na istom mjestu :D Skupio sam muda. Isto me malo nosilo na drvo ali je ovaj put kočnica ugrizla. Onaj prvi drop, gdje sam također zalegao, sam spustio normalno, bez kerefeka :D

Od zadnji put, odričem se jurnjave i idem isključivo na korijenje, serpentine, kanale, kamenje i slične nepogode. Za jurnjavu mi je dovoljan jednoipominutni spust sa Dotrščine.

I danas je vožnja pala, solo. Street + malo blata u ful opremi, kolesa ne spavaju nikada: (objektiv je bio mokar pa su mutne slike)
http://www.pohrani.com/f/22/12Y/27kRlzxT/dsc02268.jpg
Išao sam zamijeniti lulicu sa mladim kolegom Nikolom, pa kad je bal...

Dokaz da nisam jedini lud, ima ih još bar osam:
http://www.pohrani.com/f/2A/n2/4C1v4q5c/dsc02269.jpg
http://www.pohrani.com/f/1X/tE/2MHjEmRJ/dsc02273.jpg
Gledao sam ih po teškoj kiši jedno 15 minuta kako igraju. Oduševili me! Ljudi u rasponu, po slobodnoj procjeni, 35-50 godina, trče, uklizavaju, urlaju, svađaju se... Desni su stalno stiskali ali su ih lijevi ubijali munjevitim kontrama što je ove dovodilo do ludila. Jedan je uklizao u branku pokušavajući spasiti gol ali na njegovu žalost nije uspio :D

Iako sam bio u vodonepropusnoj opremi, nije izdržalo, mokar do kože, pa je trebalo sve objesiti na sušenje. Šef je taman uletio u kadar :D
http://www.pohrani.com/f/8/Tf/3dJutvI5/dsc02291.jpg

@zgmmax, atraktivan norček :D veri najs

Neo-ST 28.03.2011. 21:30

Pozdrav ekipa,

Treba mi mala pomoć, tj. pitam za prijatelja, on kupuje MTB do 3000kn (što manje to bolje, naravno).
Cilja na veličine 21-22" (visok je 193cm), ne trebaju mu diskovi, samo da su ostale komponente što bolje.
Najviše bi mu odgovarala neka bicikla dobavljiva preko Extreme Shopa (www.bicikla.com).
Maloprije smo bili tamo, no kako smo došli na kraj radnog vremena prodavač nam je na brzinu preporučio ovu biciklu: http://www.bicikla.com/index.php?pag...rt&Itemid=63#s (u slučaju da link zeza radi se o KHS Alite 300, 2011) i rekao da dođemo sutra da detaljnije popričamo.
Ja sam pogledao ovu KHS, prvo ima plastične pedale koje su užas, ova Spinner vilica ne znam kakva je kao ni Altus/Acera mjenjači, no on kaže da je okvir robustan, felge i gume kvalitetne, ručke debele i za tu cijenu da je OK. Što vi mislite? Neki drugi prijedlozi?

Hvala!

srale7 28.03.2011. 21:34

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1880933)
Daj me nemoj klat - što je tu tehnički zahtjevno ? Brijem da je svaka staza na Sljemenu tehnički teža nego ova na videu. Ok, brza je, ima skok svakih 20m i lijevi-desni bent svako malo. No kaj je tu tehnički teško ?

Nisam rekao da je ovo tehnički najzahtjevnija staza koju sam vidio, ali čini mi se poprilično zajebana, naravno ako ju se misli proci u vremenu priblizno ovom vozaču na videu. Ako se misli vozit 5km/h, onda ni jedna staza nije tehnički zahtjevna.
Meni su ovi zavoji i bentovi predobri i volio bi malo poradit na toj tehnici.

Podloga na videu je najbolja moguća, utabana zemlja i tu se da jako fino juriti, svako malo jump, uglavnom, ovo je bolja staza od svih Sljemenskih zajedno, jer je ovo staza u Bike parku, tj biciklistička staza, za razliku od Sljemeskih koje su planinarske.

Vuco 28.03.2011. 21:41

Pa nisam nit ja rekao da je najlakša, ali što ima tu tehničkog osim znat skočit i bent ? Ne znam jesam li vidio kamen veći na videu ili korijen kakav ili neki zajebaniji zavoj a da nije bent radijusa 20m.

Znam da je to bike park i da to mora biti tako i to je sve super. Samo zvat stazu tehničkom je pretjerano :)

Nik 28.03.2011. 21:51

A vidis, meni se bas ne svidja ta prasnjavo soderasta podloga, na otvorenoj goleti...moze takva staza ali da ide kroz sumu, prek potoka i slicno.
Drage volje bi isprobao stazu, i sjurio se koliko mi skill dopusta (da se razumijemo) - super za trenkanje...ali za pravi gust bi otisao na neku AM turu, gdje bi bilo guranja i nosenja bajka, a onda spust po stazi koja nije niti predvidjena, niti uredjena za bajk, pa ko ziv, ko mrtav.
Jedva cekam da odem na Kuzeljsku stenu i odvozim gore spomenuto.

Vuco 28.03.2011. 22:02

Nik, idemo ovo odvesti :)

Clementz and Dieffenthaler Sicily winter riding on pinkbike.com

BTW, to su novi Kenjci, Jekyll :chears:

Neo-ST 28.03.2011. 22:13

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1881038)

jebeno...
kakva bicikla treba za ovo?

McG 28.03.2011. 22:16

Jekyll modeli idu za par desetaka tisuća kuna, pa prema gore, a bome ni ostali proizvođači svoje ne cijene ništ manje.:)

Neo-ST 28.03.2011. 22:19

A ja mislio sa svojim attentionom, vjerovatno bi se raspao...
EDIT: pitam gluposti jer sam tek prije par mj. uzeo bike i nisam se još okušao u ovakvoj vožnji :D

McG 28.03.2011. 22:21

Moreš se (i ti i bicikl:)) raspasti i s ovim čudima tehnike, jer super skup/kvalitetan bicikl ti ništ ne znači, ako ga ne znaš koristiti kak spada.

Vuco 28.03.2011. 22:25

Pa ovo je XC staza. Može se to sa najobičnijim bajkom proći. Malo sporije neg oni, ali vidiš da drugi vozač isto ide opreznije, dok prvi divlja i stvarno vozi vrhunski.

Nik 28.03.2011. 22:26

Citiraj:

Uuuu, ovakav tip staze volim.
Javi se da dogovorimo termin :D

McG 28.03.2011. 22:29

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1881057)
Pa ovo je XC staza. Može se to sa najobičnijim bajkom proći. Malo sporije neg oni, ali vidiš da drugi vozač isto ide opreznije, dok prvi divlja i stvarno vozi vrhunski.

OK, ali daj nekome bicikl za ~45.000 kn, a da prije nije imal skoro pa nikakvog iskustva ni s takvim biciklom, ni s najosnovnijim XC stazama i veselje je zagarantirano.
Ima u VŽ-u (a vjerujem i u ZG-u) nekolicina vlasnika sličnih modela i svi uredno se drže kafića i terasa, a bicikli naslonjeni - nisu vidli zemlje i blata, a vrlo vjerojatno nikad ni ne budu.

Vuco 28.03.2011. 22:31

Citiraj:

Autor Nik (Post 1881058)
Uuuu, ovakav tip staze volim.
Javi se da dogovorimo termin :D

Ti i ja smo slični po ukusu što se staza tiče, tak da nije teško pogoditi :D.

Uglavnom, meni je ovo jako slično Sljemenu, samo što kod nas nisu staze toliko uređene (da imaju bentove i uređene jumpove). Usudio bih se reći da se Sljemenska 57-ica može urediti da izgleda slično ovome, ako ne i bolje.

A da ne velim da 18-20 ruta na istok je čisti XC seks :D

EDIT:
Citiraj:

Autor McG (Post 1881060)
OK, ali daj nekome bicikl za ~45.000 kn, a da prije nije imal skoro pa nikakvog iskustva ni s takvim biciklom, ni s najosnovnijim XC stazama i veselje je zagarantirano.
Ima u VŽ-u (a vjerujem i u ZG-u) nekolicina vlasnika sličnih modela i svi uredno se drže kafića i terasa, a bicikli naslonjeni - nisu vidli zemlje i blata, a vrlo vjerojatno nikad ni ne budu.

Ma to sam ja Neo odgovarao. Jasno da je u 90% slučajeva bajk bolji od mogućnosti samog vozača :)

Neo-ST 28.03.2011. 22:31

Ja se trudim, nekidan išli probati jednu downhill stazu ovdje...kakva greška :hitthewal:

Nik 28.03.2011. 22:50

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1881063)
Uglavnom, meni je ovo jako slično Sljemenu, samo što kod nas nisu staze toliko uređene (da imaju bentove i uređene jumpove). Usudio bih se reći da se Sljemenska 57-ica može urediti da izgleda slično ovome, ako ne i bolje.

A da ne velim da 18-20 ruta na istok je čisti XC seks :D

Na Sljemenu bi se cuda dalo napraviti, ali vjerujem da to ne bumo dozivjeli - nema sansi da bi planinari dozvolili.

18-20 je mrak za brzinski spust i ganjanje po kanalima u donjem dijelu. Jedna od najdrazih ruta, k tome se prek Dotrscine, maltene, dovezem u dvoriste :D

Vuco 28.03.2011. 23:14

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 1881064)
Ja se trudim, nekidan išli probati jednu downhill stazu ovdje...kakva greška :hitthewal:

Polako. Usto, ja iskreno vjerujem da je kod Vas dolje kamenjar žešći. Jebiga, mi to nemamo gore (imamo ali je rijetko jako) pa nam je lakše, a sad kad je toplo i suho sve - sad se ide dole ko metak.
Al da nema niti jedne XC staze (ono da se može popeti normalno), to mi baš i nije jasno. Pa nije valjda da nema neke zemlje dolje ? :)

Netko je spominjao doć tu kod nas (jel Tomiotok ?) pa da ga propeljamo malo preko Sljemena. Znam da sad DH ekipa dolazi na Grmu, pa tko ima volje, nek se prikrpa i odemo ujutro na Sljeme, obavimo XC dio, a spustimo se na Grmu, pa pogledamo malo DH.

Željac 28.03.2011. 23:26

javljam se za demonstraciju grme :D :D

:beer:

Neo-ST 28.03.2011. 23:31

Citiraj:

Autor Vuco (Post 1881114)
Polako. Usto, ja iskreno vjerujem da je kod Vas dolje kamenjar žešći. Jebiga, mi to nemamo gore (imamo ali je rijetko jako) pa nam je lakše, a sad kad je toplo i suho sve - sad se ide dole ko metak.
Al da nema niti jedne XC staze (ono da se može popeti normalno), to mi baš i nije jasno. Pa nije valjda da nema neke zemlje dolje ? :)

Ma ima samo treba naći, prije nisam išao za tim jer nisam imao bajk ali sada istražujemo puteve :)

prileee 29.03.2011. 00:28

Citiraj:

Autor zgmmax (Post 1880810)
Bit ce sutra :goood:

bilo je nekih obveza pa mi decko nije mogo danas donjet ramu

a rama je ista ovakva

http://www.soulbiker.com/images/Imag..._green_500.jpg

jedna od ljepših rama meni osobno, sasquatch rula :)
je li to rama sa dbk-a za 700kn ako nije tajna?

Vuco 29.03.2011. 00:36

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 1881129)
Ma ima samo treba naći, prije nisam išao za tim jer nisam imao bajk ali sada istražujemo puteve :)

Nemoj bit lud, imaš već mapa ohoho brijem:
http://www.everytrail.com/browse.php...Split-Dalmatia
http://www.openstreetmap.org/ - stavi sa strane Cycle Map, i pogledaj di su ti staze u blizini. Inače, preko programa Mobile Atlas Creator i tipa programa Oruxmaps za mobitel si možeš napraviti offline kartu svog područja i koristiti sa GPS-om za vožnju.
http://www.bikemap.net

Everytrail i Bikemap se orjentiraju na GPS logove koje ti onda skineš i ukucaš u mobitel i imaš track po kojima voziš. OpenStreetMap je jednostavno karta gdje su ljudi crtali staze prema svojim GPS logovima. Znači ti imaš kartu sa "rukom" ucrtanim stazama (ali pratiš točke GPS loga), skineš si kartu i samo pratiš onda preko GPS-a.

Neo-ST 29.03.2011. 00:43

Hvala, zanimljivo :goood:
Još kad bi mi netko pomogao oko gore navedenog pitanja za prijateljevu biciklu... (sutra bi je išli gledati)

murina 29.03.2011. 01:09

Citiraj:

VIDEO

BTW, to su novi Kenjci, Jekyll :chears:

Super staza.

Drugi je na momente stvarno pikica :D

Kakvi Kenjci? :stoopid:

Vuco 29.03.2011. 01:12

Citiraj:

Autor Neo-ST (Post 1881183)
Hvala, zanimljivo :goood:
Još kad bi mi netko pomogao oko gore navedenog pitanja za prijateljevu biciklu... (sutra bi je išli gledati)

IMHO, ne vredi tu lovu da bik bika znaš već šta.
Citiraj:

Autor murina (Post 1881195)
Super staza.

Drugi je na momente stvarno pikica :D

Kakvi Kenjci? :stoopid:

Koliko sam skužio, drugo je bila ženska :D.

Kenjac Jerkyll = Cannondale Jerkyll AM bike ;)

zgmmax 29.03.2011. 10:29

Citiraj:

Autor prileee (Post 1881174)
jedna od ljepših rama meni osobno, sasquatch rula :)
je li to rama sa dbk-a za 700kn ako nije tajna?

Je to je ta rama, ali se decko razbolio pa ju nisam jos uzo.

Ona staza na siciliji mi je prehebena.

Mislim da uzmemo jedan dan svatko lopatu u ruke i odemo na sljeme na neku ne tak atraktivnu stazu da bi se moglo nekaj napravit :)

Ko ce nam to napravit ak necemo mi sami? Treba preuzet inicijativu i pocet sam radit pa ce ovima u gradu/drzavi doc valjda u glavu da ima nas koji bi se htjeli vozit pa se mozda i pokrene nekaj.

JuiceBox 29.03.2011. 10:34

Posto nisam zadovoljan ovim suntourom nikako, ( vec je jedna odapela ) , sto kazete na ovo za te pare Rock Shox Tora 289 ? :chears:

Renesis 29.03.2011. 10:35

rade se staze po sljemenu, samo dođu šumari ili planinari pa srede to ;)

2 die 4 29.03.2011. 10:56

Citiraj:

Autor xulos (Post 1881274)
Posto nisam zadovoljan ovim suntourom nikako, ( vec je jedna odapela ) , sto kazete na ovo za te pare Rock Shox Tora 289 ? :chears:

Definitivno bolje, ali ako imaš para onda radije upikni nešto rabljeno za te pare, da se naći već jako lijepih vilja za 1000kn na Dbk-u, ali u svakom slučaju 100x bolja od one koju si već shebao ;)

JuiceBox 29.03.2011. 11:08

Ma neznam , nekako bi radije novu :) , svejedno thx for advice .

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:16.