PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Samsung mobiteli - 2. dio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=275486)

xlr 21.06.2020. 13:13

Citiraj:

Autor Doom (Post 3416702)
Par butiga dalje u Gizzmo-u je bio neki UV kit sa lampom za skoro 200 kn.
Ali taj cijeli postupak nanošenja u idealnim uvjetima bez prašine me odbio.

Optishield lux? Zna biti na akciji za 330kn dva komada. Imam jedno montirano na Note9 vec godinu i pol, sve ok osim sto se nakon x mjeseci na rubovima mjestimicno dignulo staklo (usao zrak). Izgleda glupo, al bmk, stoji i radi svoj posao. Drugo pitanje je kako cu ga jednog dana skinuti kad bude trebalo. To mi zvuci kao nered :D

Dottore 21.06.2020. 13:22

Citiraj:

Autor xlr (Post 3416879)
Optishield lux? Zna biti na akciji za 330kn dva komada. Imam jedno montirano na Note9 vec godinu i pol, sve ok osim sto se nakon x mjeseci na rubovima mjestimicno dignulo staklo (usao zrak). Izgleda glupo, al bmk, stoji i radi svoj posao. Drugo pitanje je kako cu ga jednog dana skinuti kad bude trebalo. To mi zvuci kao nered :D

Nemam staklo uopće na Šmašungu i nikada nisam imao. Ali to predstavlja problem kad treba izmjeniti bateriju na servisu, time putem vrućeg zraka, štipaljkom :)

edit.
Goodbye Note 9 and welcome S10+

https://abload.de/img/screenshot_20200621-1phjiy.jpg

Nikako da logiram Samsung account zbog glupog sms vertifikacije. Kao da ne prepoznaje a i nekada proradi.

xlr 21.06.2020. 13:43

Jos ih jebe ta verifikacija, a svasta. Pisali smo o tome, a i mene je zadesilo. Srecom imam 2 moba s istim accountom pa sam si izvukao backup kodove.

Dottore 21.06.2020. 13:51

A šit, pogledao sam S6 ,S7, S7 edge, S8+ i tablet S3 i nijedan nije pohranjen.
Očito Šmašung izgubio kompas kad imam toliko uređaja prijavjenih. :lol2:

Očito moram čekati da povuče backup.
Ajd, whatsapp povuče 48 Gb.

As ti Šime ponistra! Proradila sms vertifikacija, sad trk da sve backupiram rezerve

Doom 21.06.2020. 16:19

Citiraj:

Autor xlr (Post 3416879)

Je, to je to.
A ono, što bolje drži to ga je teže skinuti :)

A meni bi još sigurno ostalo prašina unutra. Par x sam rastavljao/sastavljao LCD panele i svaki put bi ostalo barem zeru...

Tako da se pouzdajem u duboke rubove maske i ravno staklo display-a, ajde malo i u sreću.

spawn 21.06.2020. 20:36

Citiraj:

Autor xlr (Post 3416879)

Skidas ga noktom :D . Ta tekucina nije nista do tekućeg silikona koji se vec nalazi na ravnim staklima :D

xlr 21.06.2020. 20:56

Ahaaa znaci nije to nesto jace, moguce je staklo skinuti u vecim komadima. Lako za postrugati staklo, mislio sam ga ce staklo pucati od tog skidanja

Dottore 22.06.2020. 17:30

Izgleda da sam riješio problem sa sms vertifikacijom. Nekad proradi odmah, 10 ili 30 min.

@xlr
Kako koristiš backup jednokratne 0kodove? Sa weba spremiš na drugi uređaj?
Kako sam Samsunge mjenjao kao čarape i zapadnije sam imao Note 10+ pa ih prebacio na Note 9, potrajao skoro 2mj. Otada počeli problemi sa vertifikacijom ( možda je i prije bilo pa nije bilo primjetno)

Отправлено через SM-G975F

xlr 22.06.2020. 18:25

Drzim ih u Bitwardenu (mozes i u Keepu), a on je prvi na listi za instalaciju pa... Nekad sam za Gmail imao po jedan kod u novcaniku i na poslu, cisto neka stoji ako zatreba.

Danas mi je Bitwarden sasvim ok. Nisam imao potrebe za kodovima osim eto za Samsung account odbedavno. Toliko o tome koliko ih koristim heh

Dottore 23.06.2020. 00:08

Pa koliko vidim, bude problematično kad mjenjaš ko čarape kao ja. U zadnje vrijeme imam dojam da mene motre :)

Ne znam hoće li taj backup sa pet kodova izdržati barem godinu ako sjetiš regenerirati. Ni sam više ne znaš koliko prođu kroz moje ruke. Budem valjda završio u buksu :)

Jedino što pada na pamet prilikom prvog konfiguriranja preskočiti Samsung account jer može pristupiti do kodova pa ulogirati. Ovako iz prve zapneš u problemima ( trošak 2h živca)

pci_e3x 29.06.2020. 18:52

Evo da javim da je zadnji update (June 2020) napokon ispravio Bug "USB tethering ne radi" :)

catroot 29.06.2020. 18:55

Da li bi brisanje cache memorije iz recoverya, šta pomoglo vezano za sporost u radu mobitela. Mobitel je galaxy a8 2018, nije nešto brz sam po sebi, al nikad nisam radio reset na tvorničke postavke nakon upgrade na android pie i svih ostalih security updateova.

Sent from my SM-A530F using Tapatalk

Dottore 29.06.2020. 18:55

Citiraj:

Autor pci_e3x (Post 3418851)
Evo da javim da je zadnji update (June 2020) napokon ispravio Bug "USB tethering ne radi" :)

Uživaj!

pyro 01.07.2020. 00:53

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3417098)
Izgleda da sam riješio problem sa sms vertifikacijom. Nekad proradi odmah, 10 ili 30 min.

.........

bi li napiso kako si riješio?
mislim da mi radi vpn-a ne zapamti login na samsung account pa se svako malo ponovo moram ulogirat. a za to mi treba sms verifikacija..
u zadnjih nekoliko tjedana možda, je praksa da kad kliknem login botun, napiše mi da je poslo sms i da upišem kod. pa onda jedan do tri puta klikanja na resend code plus čekanje naravno i onda uspije. to je kad uspije.. bude nekad i više od 3-4 resenda i onda ja odustanem :D

WraGG 02.07.2020. 09:26

Koja je fora sa ovim Note 10 lite? Jel se isplati to uzeti ili je puno okljastren? Sad imam S9 i istice mi ugovor kod Vodafona, a taj Note 10 Lite nude povoljno u paketu.

coconut 02.07.2020. 09:38

Ne isplati se. Dobiješ praktički isti hardver u većem kućištu.
https://www.gsmarena.com/compare.php...idPhone2=10003

Sn4k3 02.07.2020. 10:04

Nikako se ne isplati uzimati taj Note Lite, stari HW za visoku cijenu. S10 Lite je bolji mob (kome ne treba olovkica) no i dalje preskup IMO.

WraGG 02.07.2020. 11:52

A fakticki ga dobijem za 5€ mjesecno, ali ako ne valja onda necu. Cekam neku bolju ponudu :D

Dottore 02.07.2020. 12:05

Citiraj:

Autor coconut (Post 3419481)
Ne isplati se. Dobiješ praktički isti hardver u većem kućištu.

To je ustvari prepakirani Note 9. Čitaj spečke.

Dottore 02.07.2020. 12:11

Citiraj:

Autor pyro (Post 3419196)
bi li napiso kako si riješio?

mislim da mi radi vpn-a ne zapamti login na samsung account pa se svako malo ponovo moram ulogirat. a za to mi treba sms verifikacija..

u zadnjih nekoliko tjedana možda, je praksa da kad kliknem login botun, napiše mi da je poslo sms i da upišem kod. pa onda jedan do tri puta klikanja na resend code plus čekanje naravno i onda uspije. to je kad uspije.. bude nekad i više od 3-4 resenda i onda ja odustanem :D

Uh, trebalo je strpiti otprilike pola sata pa da proradi sms vertifikacija. Malo im je sustav poblesavio i treba im vremena da popeglaju.

VPN koristim kad uključim Spotify kad ponekad blokira zbog regije. Za Samsung account nije potrebno uključiti VPN. Ne pamti ni na trajno ni na dva sata.

Edin_FMB 03.07.2020. 00:44

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3419521)
A fakticki ga dobijem za 5€ mjesecno, ali ako ne valja onda necu. Cekam neku bolju ponudu :D

Pa mozes li sta uzeti za tih 5+ eura drugo, mora biti jos mobitela u ponudi pa i doplatiti koji euro mjesecno bi ti bolje bilo ali uzeti nesto dobro

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

WraGG 03.07.2020. 17:45

Vidi, ne treba mi mobitel uopste jer mi je S9 jos uvijek odlican, ali mi ugovor istice i fakticki sam primoran uzeti nesto. Prije dvije godine sam uzeo 2x S9 Duos sa jednom tarifom za 40€ mjesecno i to je tada bio dobar deal. Sada zelim neku ok tarifu za 20€ i to se nudi izmedju ostalog. Tj. nudilo se. Sada vidim da ih vise nemaju na ponudi.
S10 ili S10 lite onda?

Edin_FMB 03.07.2020. 18:47

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3419913)
Vidi, ne treba mi mobitel uopste jer mi je S9 jos uvijek odlican, ali mi ugovor istice i fakticki sam primoran uzeti nesto. Prije dvije godine sam uzeo 2x S9 Duos sa jednom tarifom za 40€ mjesecno i to je tada bio dobar deal. Sada zelim neku ok tarifu za 20€ i to se nudi izmedju ostalog. Tj. nudilo se. Sada vidim da ih vise nemaju na ponudi.
S10 ili S10 lite onda?

Zavisi do tebe je hoces li manji ili veći mobitel sta ti odgovara
Ja bi iskreno lite uzeo, ali velik je, ako bi manji uzmi 10ku

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Dottore 03.07.2020. 20:44

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3419913)
S10 ili S10 lite onda?

S10 lite na neki način bolji od S10 zbog podrške Snapdragon vs Exynos. Dostupan je radio FM, podržava brže punjenje 25w. Negativno je što nema bežićno punjenje da ne bi prestigli cijenom skuplje braće. Glupo ne što u paketu ne dolazi slučalice USB-C ( ne gine ti ulaganje AKG cca 200kn). Ali, postoji mogučnost nabavka USB-C adaptera i iskoristiš svoje slušalice.

Jedina mana je plastičan u odnosu na S10/S10+. Iako spomenuti lite uspoređujem S10+ zbog veličine, većeg kapaciteta baterije i nešto primjetno bolje preformanse unatoč manjoj rezoluciji. Za te novce je odličan uređaj.

Moj savjet da ideš isprobati uživo.

WraGG 04.07.2020. 19:35

Hmmmm, svidja mi se baterija na Lite. Na S9 ni nova nije mogla izdrzati cijeli dan, a sada nakon dvije godine koristenja je katastrofa.
Slusalice nisu problem dok god ima integriran BT :D

pyro 10.07.2020. 13:20

Citiraj:

Autor Dottore (Post 3419532)
Uh, trebalo je strpiti otprilike pola sata pa da proradi sms vertifikacija. Malo im je sustav poblesavio i treba im vremena da popeglaju.

VPN koristim kad uključim Spotify kad ponekad blokira zbog regije. Za Samsung account nije potrebno uključiti VPN. Ne pamti ni na trajno ni na dva sata.

Moguće (ne kažem da nije tako kak si napiso).
Moje konkretno iskustvo je sa logiranjem samsung acc i samsung internet extension za Chrome, radi syncanja bookmarkasa.. tu sam imo dojam da duze "čuva" login kad vpn nije ukljucen nego kad je. Tad se svako malo moram ulogirat.

Dottore 10.07.2020. 16:06

Sve pet, meni isto svako po malo moram ulogirati nako par neaktivnosti.

coconut 14.07.2020. 13:15

U planu je S20 Lite
https://www.sammobile.com/news/exclu...s-lite-series/

Kako stvari stoje, imati će SD865 čipset sa 6Gb rama
https://browser.geekbench.com/v5/cpu/2908444

locks 14.07.2020. 16:36

Taj će biti hit, ako ne pretjeraju s cijenom 😁

Sn4k3 14.07.2020. 21:07

Citiraj:

Autor coconut (Post 3422300)
U planu je S20 Lite
https://www.sammobile.com/news/exclu...s-lite-series/

Kako stvari stoje, imati će SD865 čipset sa 6Gb rama
https://browser.geekbench.com/v5/cpu/2908444

Opet lite model koji je bolji od punokrvnog (internacionalnog) modela :D :hitthewal:...
Iako, cini se da ce SD865 biti samo u 5G verziji, 4G mozda bude imala "stari" SD855+ koji je, gle cuda, opet bolji od Exynjosa 990 :nono:

Citiraj:

Autor locks (Post 3422355)
Taj će biti hit, ako ne pretjeraju s cijenom 😁

...sto zasigurno hoce, Samsung FTW :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:25.