![]() |
Danasnja reklamacija
Nakon zadnjeg debakla u ADM-u s maticnom i povratom novca evo ugodnog iskustva:
Jucer uzo Samsung 830 128gb. Boot winsi nije bio nista kraci nego sa f3 spinpointom. Crystal Mark brzine seq citanja i pisanja bile cca 80mb/s, a ostale jos veca katastrofa. Danas ujutro zovem, velim problem i donesem disk i u roku 3 sata me frajer zove da je odobrena zamjena za drugi i da dodjem podic. Za razliku od zadnji put bili super ljubazni, al ruku na srce nisam trazio povrat nofca :) |
Evo, ja ću ih pohvaliti. Imao sam dvije veće narudžbe putem interneta i sve je prošlo uredno i došlo mi je na kućnu adresu (Osijek) u rečenom roku i sigurno zapakirano.
Pozdrav. |
Imam pitanje za sve koji vidim hvale ovaj shop.
Pošto uskoro kupujem neke dijelove vidim da je ponuda, a i cijena veoma dobra. Dali bi se moglo reć da su najbolji ili ima boljih. Ono šta tražim kod dućana je da ono šta je online dostupno da i isti dan kupim. :chears: |
Vidim da svi hvala ADM.
No, nisam iz Zg-a pa me zanima da li imaju besplatnu dostavu npr. na sjever Hrvatske (Vž) ? I to cijeli sastavljeni komp. Dal je sastavljanje besplatno ? Ako se nesto dogodi, jel se mora dugo cekati na servis osim cekanja slanja postom? Kad bi birali izemđu Future i ADM koje bi izbrali za to ? Dal dostava koju imaju, ima garanciju da ce dostaviti komp bez lomljenja tj. ako se nesto dogodi prilikom dostave dal je kupac podržan ? Hvala. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Dal testiraju komp prije nego ga posalju ? Dal bi vi radije izabrali ADM ili Futuru it obzirom na svu uslugu/servis? |
Testiraju.
Naruci iz Future It. |
Evo ja sam imao pozitivno iskustvo. :)
Kupio memoriju, nije mi radila - nisam mogao ući ni u BIOS. Odnesem je na servis - odmah su je provjerili i njima radi. Na licu mjesta su provjerili da li postoji BIOS update za moju ploču i bilo ih je nekoliko. Savjetovali su mi da updejtam BIOS i ako onda ne bude radilo da će mi zamijeniti RAM. Nakon updejta biosa komp je s novom memorijom proradio. Uspješno je prošao i memtest+ . Lijepo od njih što su bili spremni bez ikakvih komplikacija zamjeniti ram iako nije bila njihova pogreška. |
Do sada samo pozitivna iskustva s Adm-om!
Za razliku od nekih drugih trgovina osoblje je do najsitnijih detalja upoznato s hardware-om. Što se RMA-a tiče nikada nisam imao problema...sve prošlo u najboljem redu! Radije ću potrošiti novce kod njih nego u nekim webshopovima koji možda sutra propadnu. :chears: |
Kakav je ADM što se tiče naručivanja PC-a iz drugog grada ?
Ako je potreban servis kasnije jel se dugo čeka (udaljenost 100 km) ? |
Pa zavisi kakav servis...šta je otislo...tko je dobavljač te komponente koja je otišla...kao i kod ostalih,to ne ovisi o samoj trgovini di si kupio vec o ovlaštenom servisu iliti njihovim dobavljačima
Inače poznavajuci ADM, koji spada u jednu od dobrih i poštenih trgovina. Oni ce sve napraviti da to bude riješeno u najkracem roku i sigurno ako bude potrebno izaci ce ti u susret ;=) |
Mi naručujemo preko firme, to su uvijek cifre preko 2000kn tak da je besplatna dostava, i to dođe uredno u roku od par dana.
Do sad smo možda imali 1,2 reklamacije i sve su odrađene u nekom normalnom roku, makar ti to ne ovisi o njima nego o servisu kojem šalju. |
Evo da se i ja javim, danas sam kupio ploču i krivo sam kupio uglavnom, htio sam zamjenit za grafičku i ne kaže frajer preko telefona ne može jer je već bila ugrađivana u kompjuter, a isti dan kupili, mislim kakve to veze ima sve sam vratio ko šta je bilo matična je ispravna slobodno se može i provjerit ako mi ne vjeruju sve naljepnice i zaštita vraćeno i ne, tako da ono užas što se tiče toga.
|
Citiraj:
|
Kako si krivo kupio? 775 ona za frenda?
Inace,ako kupis na viđeno,znaci sam podignes...ne mozes vratiti...mozes ali 20% ti uzmu love sebi jer se tretira kao rabljeno, i dobavljači to ne uzimaju nazad a oni moraju prodavati kao korišteno ;=) |
Oni su u pravu.
Na šta bi to ličilo kad bi ljudi uzimali novi hardver, ugrađivali i onda vraćali? |
.. zato narucis, dodje ti doma... i nakon 6 dana ti ne pase, i vratis.
PS: @Radeon: vani tako stvari funkcioniraju.. ali ipak mi banana drzava. |
Na svim ostalim mjestima kad sam imo takve stvari su mi uvijek izišli u susret i zamjenili, jedino evo u adm-u nisu.
|
A daj objasni o cemu se radi...kako si kupio krivo mi ne ide u glavu??
jesi kupio onu 775 ploču,jesu je imali uopce? Koju ploču si krivo kupio? |
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
a niš..sada na njuškalo metni...bude otišla ;=) Il vidi s njima da ti vrate 20% manje love i uzmes nesto drugo...
|
a to ću i napravit.
|
Citiraj:
Naravno, moras sve vratiti, neosteceno i tako to.. ali nema da 'nesmijes koristiti'. Iz zakona: Pravo na raskid ugovora Članak 45. (1) Svaki ugovor sklopljen sredstvom daljinske komunikacije na koji se primjenjuju pravila sadržana u ovoj glavi Zakona potrošač može, ne navodeći za to razlog, raskinuti u roku od sedam dana. (2) U slučaju sklapanja ugovora o prodaji proizvoda, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana kada je potrošač primio proizvod, uz pretpostavku da je prije toga potrošaču bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti iz članka 44. ovoga Zakona. (3) U slučaju sklapanja ugovora o pružanju usluge, rok iz stavka 1. ovoga članka počinje teći od dana sklapanja ugovora, odnosno, ako do trenutka sklapanja ugovora potrošaču nije bila dostavljena potvrda prethodne obavijesti, od dana primitka potvrde prethodne obavijesti. Citiraj:
|
Citiraj:
Gdje se spominje u kakvom stanju mora biti roba koju vraćaš? Ajmo malo razmišljat logički, što ako vraćaš HDD, a on je bio zapakiran u neotvaranu statičku vrećicu koju si ti pokidao? Kako da ga trgovina ponovno proda kao nov proizvod? Kako vratiti printer na kojem si poskidao sve one zaštitne trake?? Ima o tome malo detaljnije ovdje: http://www.links.hr/index.php?option...key=54&key1=64 Citiraj:
Citiraj:
Ne znam zašto gledaš sve iz perspektive onoga koji vraća, šta je s onime koji to treba ponovno kupiti? Evo još malo pa vidi ko je u pravu: http://www.emmezeta.hr/kontakt-i-usl...ivanje-ugovora Citiraj:
|
Citiraj:
Što će nakon toga biti s robom kupca nije briga. |
Citiraj:
To je uostalom i logično. Kao što sam rekao, znamo svi kako se pakiraju HDD-ovi, trgovina ga više ne može tako zapakirati, eventualno ga može prodavati kao polovnog jer ti nitko ne garantira koliko je on odradio. |
Citiraj:
Niti jedno pakiranje ne može biti vraćeno pod potpuno "novo", kao što se ne mogu ni sjetiti proizvoda u IT-u kod kojeg se ne vidi da ga je netko već dirao. No, to nije problem kupca. Da, nitko više to ne može prodati pod novo. No kupca to nije briga. |
Ma super, još samo da mi je znati zašto webshopovi stavljaju na svoju stranicu napomene koje sam kvotao da proizvod ne smije biti korišten.
I daj mi kvotaj gdje zakon opisuje u kakvom stanju mora biti proizvod koji se vraća, jer to je najbitnije u cijeloj priči, pusti ti to što zakon kaže da imaš pravo da vratiš, to nitko ne spori, ja ti kažem da imaš pravo vratiti ono što nisi raspakirao. |
Uff.. neki stvarno ne kuze.
Gdje u ZAKONU pise da proizvod mora biti 'nedodirnut', 'neotvaran' ili 'nekoristen'? Je'l pise? A to sto trgovci pisu, mogu pisati sto hoce dok se ne kosi sa zakonom, jer zakon je iznad toga sto neki trgovac nacvrcka na papir. |
Znači kupim toner ili printer, isprintam 50 stranica i vratim ga trgovini i kažem da hoću nazad svoje pare??
Pa o čemu mi ovdje pričamo? Zakoni su normalno aljkavi, ali ni jedan državni inspektorat neće stati na tvoju stranu, to zaboravi. |
Citiraj:
Isto tako, kupca ne zanima potencijalna šteta trgovca. |
Citiraj:
Možemo ovako do sutra, ja sam uvjeren da ni jedna trgovina neće primiti nazad korišten proizvod i da će DI stati na njihovu stranu. Ako ste vi stvarno uvjereni da nije tako onda slobodno možete isprobati to napraviti pa javite dojmove. |
Citiraj:
Citiraj:
I da, DI je imao dosta posla dok nije "objasnio" raznim web trgovinama kako to ide, iz prve ruke. Isto tako, imaš web formu na njihovom siteu, slobodno pošalji upit. Sve ti je to stvar poslovnog rizika - "obična" trgovina nema takve roškove, ali ima troškove izložene robe, web trgovina ne daju tu mogućnost kupcu i zato je ta stvar omogućena. |
A možeš li mi reći što je s proizvodima koji se baš troše, kao što je printer odnosne boje u njima?
I sad sam pročitao cijeli zakon, ubačena je jedna sitnica na koju se slobodno mogu pozvati svi trgovci: Citiraj:
Super ako ti možeš svaki put vratiti naručenu stvar, ali u praksi mislim da to neće uvijek ići glatko |
Citiraj:
Citiraj:
Shvaćaš li uopće što je financijsko tržište? Citiraj:
|
Citiraj:
Ne spada li tečaj valute u financijsko tržište, a o tečaju ovisi cijena na webshopu? |
Citiraj:
Ne, ne odnosi se. Cijena tog proizvoda je konačna kad je objavljen na tržištu. Cijena isto takvih proizvoda se može mijenjati, no kuprodajnim ugovorom je zaključena cijena koja se više ne mijenja (kao što se i vraća iznos koji je plaćen u slučaju prekida, ne onaj koji je u tom trenutku aktualan za isti takav proizvod). |
Citiraj:
To je besmislica samo takva koja ide direkt na štetu trgovcima. Mislim da kupci imaju i prevelika prava i to treba mijenjat, kupovina na webshopu se ne bi trebala razlikovat od kupovine u trgovini, al' nebitno. |
Citiraj:
Svaki trgovac kojem se to ne sviđa ne mora prodavati na daljinu. Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:40. |