![]() |
ja sam ovak skuzil...
kad koristis username i pass koji dobis od optime, imas 1024/256kbps i 2gb paket, dakle osnovni paket ali, kad ukucas username i pass koji si dobio od carneta, brzina poraste na 3072/384kbps i imas flat rate... a cijena je mislim identicna onoj kod osnovnog paketa :) a sto se tice racuna, mislim da bude isto ko i dosad Citiraj:
al ja se nadam barem 10mbps :D |
Citiraj:
|
ja sam zvao sad za taj opticarnet i rekli su da će biti dostupan tokom sljedećeg mjeseca
i da nemaju još informacije kolika će cijena biti i to |
ja sam od 1.11 na optimi. 2 mbit flat.
koliko sam skuzio da su brzine digli sa 2 na 3 ?! za sad sam zadovoljan rijesavanjem ugovora itd. pa cemo vidjet kakav ce prvi racun biti :D:D koliki vam dode prosjecan mjesecni racun, vama koji imate i net i tel kod njih ?! recimo flat 2 mbit, opti fix ! znam da imaju sve cijene, ali vise vjerujem ljudima koji imaju usluge kod njih nego njima :D :beer: |
Sad imamo 1mbit/flat i OptiFix i prosjecni racun je oko 300kn. Sad cemo se prebacit na FER tarifu pa cemo onda vidjet sta ce bit.
|
mi imamo 3mbit flat i optifix i mjesečni račun cca 195 kn. rijetko kad pređemo onih 100 minuta besplatnih poziva, a na mobitele ne zovemo jer je jeftinije sa mobitela.
|
i ja se nadam cijeni isto oko 200 kn... +/- 20-30 kn.
a dosadasnji su nam racuni uvijek prelazili 250 kn ! u biti, kad gledam 120 kn za internet, 60 kn za pretplatu + nesto sitno telefona = oko 200 kn. sto je s obzirom na t-com snizenje :D i vrlo vjerojatno ce i nama biti tih 100 min dovoljno. jer se vecinom telefonira vikendom i navecer preko radnog dana. na mobitele u zadnje vrijeme ne zovem cesto. jer mi svi prijatelji vecinom imaju internet i msn i tomu slicno. ali i dalje mislim da t-com najvise drzi do svojih korisnika i da brine o njim super, ali su im cijene takve kakve jesu. zanimala me optima, pa reko da vidim ! :beer: a, da pitam koliki prvi racun mogu ocekivat ?! wlan prikljucna tocka, opti fix, flat i ugovor na 24 mjeseca + recimo 50 kn doplate za telefon. |
izračunaj si. mi smo uzeli običan modem za 1 kn, jer sam imao od prije annex a wireless router. nama je prvi račun bio 30kn, jer su nas prekopčali negdje 20tog u mjesecu, ali tada smo bili na 1mbit 2 gb paketu (jer ionako dobiješ 30 dana flat gratis).
|
impulsi do 26.10. 15kn+PDV. s tim da mi je do 10.10. bio MIN paket jer ovi u SZK rade na pola klipa. :D
|
Namjeravam se prebaciti na Optimu (tel. i ADSL) pa imam nekoliko pitanja. Koje uređaje imaju sada u ponudi (modem, wireless router/modem) i valja li to? Ili da uzmem neki wireless router tipa Linksys WRT54GL i njihov modem. Koilko se treba čekati da uključe ADSL (zbog posla si ne mogu dopustiti da budem bez ADSL-a)?
|
Prebacivanje bi trebalo trajat maksimalno mjesec dana a i u tom roku trebo bi doc tehnicar.
|
Citiraj:
|
razdoblje bez adsl-a nemaš, odnosno sat-dva. veći je problem razdoblje bez modema, jer im treba tjedan-2 da ti ga donesu. žični modem je edimax i ok je.
linksys wrt54gl ti neće poslužit ničemu jer to nije adsl modem. kupi bilo koji modem za annex a (ili linksys ako kaniš non stop torrente vrtit, ali moraš uzet linksys adsl router). |
Citiraj:
|
Citiraj:
meni http://www.speedtest.net/result/348541189.png isto placam 3 mbps:beer: OPTIMA RULZ! |
a, ja placam 2 mbps
http://www.speedtest.net/result/348556195.png ja sam bez neta bio od 28.10 do jucer. telefon su odmah prebacili, a internet sam cekao tehnicara do jucer. sad uzivam u flatu 3,5 mbps za 120 kn. a onako za 140 10 gb i niti puna 2 mbps. :beer: za sad... ... optima rules :D :beer: jedino dobivenom opremom nisam zadovoljan (neki hualing) wlan router :S |
Citiraj:
|
|
znam !
negdje prosli- pretprosli tjedan su digli brzine ?! :beer: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ja sam bez neta bio pola dana, dan kad su me prebacili na optimu došao je čovjek s modemom:) |
Citiraj:
mislim da ti ne mozes utjecat na kvalitetu opreme. ali ja mislim da se neki huawei (ako se tako uopce pise) ne moze mjeriti sa d-linkom itd. ista mi je stvar bila i sa zyxelom, prvih par mjeseci sve super, kasnije pucanje veze, zajebancije itd. ako mi to bude i s ovim pravac links po wlan d-linka i mir. tako da... najbolje sto mozes napravit sto se tice opreme je otici i kupiti sam svoju opremu i nek ti ovaj samo da user name i pass i tebi super, njemu jos bolje sto se ne mora zezat s tobom. jer recimo, naplate huawea cca 150 kn uz ugovor, a za 500 kn imas kvalitetu i nisi pod nikakvim ugovorima itd. sad mi je zao sto ja nisam tako napravio ! :beer: |
Citiraj:
Citiraj:
Jel bi mi mogao još samo napisati puni naziv modela tog wlan routera kojeg si dobio? |
Huawei EchoLife HG520s
:beer: |
imam pitanje ak ocu sklonpit ugovor s optimom dali moram platiti onih 500kn sta pise ili je to ak oces bez ugovora ???
btw cijene su fenomenalne ima ga frend :P |
Citiraj:
:beer: |
treutačno koristim T-com flat od 2mbit i svoj D-link 380T
danas sam potpisao ugovor sa optimom i uzeo OptiDSL 8192/640 kbps Flat zanima me koliko ću po vašim iskustvima biti bez interneta i dali će mi odgovarat moj stari (novi) modem D-link 380T |
Trebas podici stranicu i vidjet ces da ti je sve opisano u zadnjih nekoliko postova.
|
provjerite racune, ekipa se zali po newsima da im je naplaceno podizanje brzina, tj, kao da su uzeli veci paket...
|
Citiraj:
:D a, da je to istina i da nedaj Bog bude tako, buju culi ! :fuming: |
|
mene zanima da li neko igra DotA-u online, preko Garene (iliti ga ex. gg-clienta), da mi kaze kakva mu je stabilnost veze?
|
E, stigao račun danas i stvarno su digli cijenu za 30 kuna. Nazovem ja SZK i veli mi koka da je došlo do greške u sustavu jer su digli brzine i sustav je povukao odmah i cijene za sobom iako nije trebao. Isto tako je rekla da si kod plaćanja snizim cijenu za 30 kn i to je to. A i rekla je da SZK zove korisnike doma da ih obavijesti o ovome.
|
Citiraj:
imam 90 kn opreme i s opremom mi je 216 kn. nekako mi je cudan racun, sigurno su se i meni zje*** za tih 30 kn. :beer: |
Definitivno najbolja odluka je preći na optimu,ja sam korisnik optime skoro godinu dana i nikada nisam imao problema,a račun mi se doslovno prepolovio.:chears:
|
Meni je optima ok osim što me telsey hebe u mozak s padanja napona i resetiranja istog, pogotovo kad se (pre)ugrije.
Dota leti na gg-u, a na bnet-u možeš bez problema i kreirat 5v5 :) Sad imam jedno pitanje, da li se logirate na stranice (za provjerit promet) s uername-om tipa xxxx@optinet ili xxxx1@optinet? Kada se lofiram bez jedinice imam dostupnu i aktiviranu uslugu samo maila, bez adsl-a, a kada se probam logirati s jedinicom piše da nevalja user ili pass. Probavao sam svašta ali izgleda da ću opet morat gnjavit tetu u službi za korisnike. |
Ja sam korisnik mal vise od godinu dana i u prosjeku svakih 3 mjeseca zovem SZK da prijavim problem sa brzinom... imam konstantne varijacije od 2Mbita do 10Mbita.. u zadnje vrijeme ne ocitava iznad 5... nazovem, oni poprave, problem se vrati u roku 3 mjeseca i ovako stalno.. vec mi je cisto neugodno zvati jer kada ih pitam jer itko prijavio ovakve probleme... vele da nije
|
@pupo: zanima me koliko te cesto diska na gg-u?
@drazac: a kolko placas uopce (koju brzinu imas)? |
8Mb
|
u principu, kome je novija instalacija, dobre parice, taj nema nikakvih problema sa optidslom.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:22. |