PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Gaming (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=38)
-   -   S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=36880)

Brko 31.12.2011. 15:45

STALKER e-shop :D iz Ukrajine :D žena nije mogla skužiti odakle meni pismo na čirilici :D

Dr43eN 31.12.2011. 18:43

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2062065)
STALKER e-shop :D iz Ukrajine :D žena nije mogla skužiti odakle meni pismo na čirilici :D

Druže Brko, koliko si u ovim našim krajevima učinio za promociju igre (odlične igre da napomenem) koliko si pomagao savjetima ostalim igračima, sam završio serijal na mali milijun načina, ja bih ti dao počasno mjesto u STALKER galeriji...
ili makar da se jedan od likova u S.T.A.L.K.E.R. 2 zove po tebi :D

Brko 02.01.2012. 15:43

Citiraj:

Autor Dr43eN (Post 2062179)
Druže Brko, koliko si u ovim našim krajevima učinio za promociju igre (odlične igre da napomenem) koliko si pomagao savjetima ostalim igračima, sam završio serijal na mali milijun načina, ja bih ti dao počasno mjesto u STALKER galeriji...

hahahahaha, hvala. :D ovo bi bilo veliko priznanje :D

Citiraj:

ili makar da se jedan od likova u S.T.A.L.K.E.R. 2 zove po tebi :D
hehe, za STALKER 2 ne znam, ali bi se mogao pojaviti u Lost Alpha modu za SoC :D no, vidjet ćemo :D

Roberto 03.01.2012. 09:52

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2063132)
hehe, za STALKER 2 ne znam, ali bi se mogao pojaviti u Lost Alpha modu za SoC :D no, vidjet ćemo :D

Obećali su LA, u prvoj polovici 2012. godine.
Ako ga se do tad ne bude moglo zaigrati, bolje da odustanu, mod se čeka 3 yebene godine :D

Brko 03.01.2012. 10:54

ma obećali su oni LA još u ljeto 2010 pa kita marjanova :( Dez0wave je počel kenjavit u zadnje vrijeme, ko fol nema vremena, sada kad je mod 98% gotov...

fler 04.01.2012. 02:56

http://www.dsogaming.com/news/cryzon...s-t-a-l-k-e-r/

Zanimljivo zvuči, jel tko isprobao?

xGAME 06.01.2012. 16:40

I eto vraga, rekao sam si da necu do kraja semestra pokretat stalkera, i danas ga pokrenem i opet se ne mogu skinut s njega :D

Igrao sam ga sa Complete modom 2009 ovaj puta, i stao negdje na sredini igre i sada nemam volje nastavit od tu, nego bi ispocetka jer nije to to vise kada jednom ne igras duze vrijeme.

Pa dva pitanja, ili tri :D
Reinstalirao bi igru, ali ovaj puta bi steam verziju instalirao, pa da li modovi rade normalno sa steam verzijom ili?

Drugo pitanje, ima kojih dobrih modova unazad pola godine?

I treće, jel ovo neki update na C09 ili je sve isto?

Edit: 2012 je isto kao i 2009, 2012 se ocekuje ove godine, wuhuhu :D
Edit2: Modovi rade normalno sa steam verzijom :D
Edit3: Onda mi odg na drugo pitanje :D

Beetlejuice 10.01.2012. 11:31

Pozdrav. Planiram zaigrati dotičnu igru po prvi put(igrao sam Clear Sky) pa me zanima da li je bolje zaigrati prvo sa modovima radi boljeg "doživljaja" ili bez?

Brko 10.01.2012. 11:57

Citiraj:

Autor Beetlejuice (Post 2069855)
Pozdrav. Planiram zaigrati dotičnu igru po prvi put(igrao sam Clear Sky) pa me zanima da li je bolje zaigrati prvo sa modovima radi boljeg "doživljaja" ili bez?

Complete mod stavi slobodno.

Beetlejuice 10.01.2012. 19:35

Hvala druže na odgovoru, evo upravo sam ju pokrenuo s modom sve super nikakvih problema. A sad krenuti igrati nešto što sam odgađao dosta dugo....:D

Brko 10.01.2012. 19:38

Citiraj:

Autor Beetlejuice (Post 2070389)
Hvala druže na odgovoru, evo upravo sam ju pokrenuo s modom sve super nikakvih problema. A sad krenuti igrati nešto što sam odgađao dosta dugo....:D

Sretno :D samo pazi da ti se ne dogodi da kad sljedeći put pogledaš na sat da na njemu bude 5:47, a ti od 7:00 radiš :D pričam iz osobnog iskustva :)

Beetlejuice 10.01.2012. 20:14

Zaboravio sam pitati pa ću sada: ima li kakvih bugova na koje me možete upozoriti? Čitao sam malo temu i tu i tamo se spominju sada nisam siguran da li za ovu verziju igre. Ili jednostavno često save-am? A što se tiče slobodnog vremena za igranje, trenutno ga imam ali znam za stalkera da je zarazan + takav tip igre obožavam. Bit će veselo...:goood:

zkljaja 10.01.2012. 20:40

Ja nisam imao volje nastaviti do CNPP, tamo mi je igra izgledala 5% STALKER i 95% COD- run bitch ruuuun. Metci lete svugdje, helikopter mi leti nad glavom & shit, nije mi to to...Sad sam reinstalirao windowse i nisam spremio savegameove tako da ce igra vjerojatno pricekat do ljeta :)
Vjerojatno krecem COP po 3. put s nekim big ass modom...

Fatal 10.01.2012. 21:24

Citiraj:

Autor Beetlejuice (Post 2070449)
Zaboravio sam pitati pa ću sada: ima li kakvih bugova na koje me možete upozoriti? Čitao sam malo temu i tu i tamo se spominju sada nisam siguran da li za ovu verziju igre. Ili jednostavno često save-am? A što se tiče slobodnog vremena za igranje, trenutno ga imam ali znam za stalkera da je zarazan + takav tip igre obožavam. Bit će veselo...:goood:

Sa complete modom nisam imao bugova, bez modova ih je bilo.

Btw, kviksejv je za picke :D Zna se koliko se puta i kad sejva. Jednom na kraju svakog sessiona :)

Brko 10.01.2012. 22:09

Citiraj:

Autor Beetlejuice (Post 2070449)

nebi trebao imati nikakve bugove sa 1.00005 pa na više.

Citiraj:

Autor Fatal (Post 2070546)
Sa complete modom nisam imao bugova, bez modova ih je bilo.

Btw, kviksejv je za picke :D Zna se koliko se puta i kad sejva. Jednom na kraju svakog sessiona :)

Ja nikad ne koristim Quicksave. Ja uvijek napravim Save ili kad spavam negdje ili kad odmaram (dakle, kod Sidorovicha, u Baru ili u Freedom bazi) i to nazovem npr. "009 - pripreme za Red Forest" :D

Beetlejuice 10.01.2012. 22:24

Ovo za sejvanje sam mislio da ukoliko ima potencijalnih bugova da se mogu vratiti i zaobići ih ali po vašim riječima nema ih što je odlična vijest. Ma kakav Quicksave jel to nešto za jesti?:lol2:

blava 10.01.2012. 22:27

eto toliko se hvalio frendovima kako igram i prelazim stalker sa sluskama po noci,ali istina je igram po danu i kad je netko kod kuce...
ostavio sam 50-tak sati na sve stalkere,dodjem do jednog dijela i nikada nijedan nisam presao...
sramota,sta reci...
sada valja krenuti od pocetka :)

Brko 10.01.2012. 22:29

Ma šala, sejvaj koliko ti srce želi :D a čuj, ne mora biti bug, igra se može srušiti zbog drivera ili nečeg drugog, ko će ga znat. nebi bilo loše da vodiš reda o igri. kad ćeš igrati 3-4-32 put, onda ćeš koristiti samo Autosave od igre :D

Citiraj:

Autor blava (Post 2070638)
eto toliko se hvalio frendovima kako igram i prelazim stalker sa sluskama po noci,ali istina je igram po danu i kad je netko kod kuce...
ostavio sam 50-tak sati na sve stalkere,dodjem do jednog dijela i nikada nijedan nisam presao...
sramota,sta reci...
sada valja krenuti od pocetka :)

Nikad nije kasno. kreni ispočetka sa Complete modovima za početak, a onda kasnije isprobavaj i to je to.

hammer_of_thor 10.01.2012. 22:31

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2070393)
pogledaš na sat da na njemu bude 5:47, a ti od 7:00 radiš :D pričam iz osobnog iskustva :)

OOOOO da :D
Koliko se samo to puta dogodilo :D

Pa na poslu kombiniraš di češ naći bolji armor ili pušku kad dođeš kući :D

Good old times :D

Brko 10.01.2012. 22:34

Citiraj:

Autor hammer_of_thor (Post 2070641)
OOOOO da :D
Koliko se samo to puta dogodilo :D

2009. ljeto - konstantno :D

Citiraj:

Pa na poslu kombiniraš di češ naći bolji armor ili pušku kad dođeš kući :D

Good old times :D
kod mene je bila malo drugačija situacija na poslu, ja nisam trebao kombinirat, ja sam i tamo nabavljao :D

Beetlejuice 10.01.2012. 22:43

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2070639)
a čuj, ne mora biti bug, igra se može srušiti zbog drivera ili nečeg drugog

A toga sam svijestan.

Jelc 12.01.2012. 13:24

Tko nije-nek pogleda:)

RaWeN 12.01.2012. 19:51

Gleda sam taj dokumentarac i ekstra je!
Preporučam još jedan koji objašnjava šta se tu točno desilo, kako se sanirala eksplozija i što se dešavalo sa stanovnicima Pripyata.

Dosta je tužan i mene je dirnuo, a nije me lako dirnuti. :D

panda505 12.01.2012. 20:44

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2070393)
Sretno :D samo pazi da ti se ne dogodi da kad sljedeći put pogledaš na sat da na njemu bude 5:47, a ti od 7:00 radiš :D pričam iz osobnog iskustva :)

Meni je bilo ove godine prije završetka nastave (4. i 5. mjesec)

idem na kojih sat - dva odigrat STALKERa :D (oko 21:00)

7:20, oh, crap za 25 minuta počinje nastava :lol2:

Brko 12.01.2012. 22:41

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2072752)
Meni je bilo ove godine prije završetka nastave (4. i 5. mjesec)

idem na kojih sat - dva odigrat STALKERa :D (oko 21:00)

7:20, oh, crap za 25 minuta počinje nastava :lol2:

hehehehe... majstore :D mogu zamislit scenu di si zaspo na prvom satu, trgno se i bacio brisalo prema profesorici kad da bacaš šaraf u anomaliju :D

xGAME 12.01.2012. 22:50

... 10 mjesec, pocetak faksa... 5 mjesec, kraj faksa, 1-2 kolegija kolokvirana... 9 mjesec, 8 ispita u tjedan i pol...

Necemo u detalje :D

panda505 13.01.2012. 00:05

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2072869)
hehehehe... majstore :D mogu zamislit scenu di si zaspo na prvom satu, trgno se i bacio brisalo prema profesorici kad da bacaš šaraf u anomaliju :D

idućih tjedan dana sam imao fantazije o zoni :D

Beetlejuice 14.01.2012. 13:53

Ova ekipa je pala samo upotrebom noža :D Valjda bio bug ili tako nešto jer su samo do mene dolazili a "nisu" me vidjeli. Ono točno pred mene. Koja sreća me poslužila za nešto trejdanja.

http://img207.imageshack.us/img207/3...1833l02.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

EDIT: Malo sam razmišljao i mislim da nije bug nego da ima veze što sam nosio odjeću od bandita(ispravite me ako griješim) a pali borci su jel...banditi.:lol2: Hammer nisu bili frendly vjeruj mi. :D

hammer_of_thor 14.01.2012. 15:01

Citiraj:

Autor Beetlejuice (Post 2074042)
Ova ekipa je pala samo upotrebom noža :D Valjda bio bug ili tako nešto jer su samo do mene dolazili a "nisu" me vidjeli. Ono točno pred mene. Koja sreća me poslužila za nešto trejdanja.

A da nisu možda bili friendly?

Beetlejuice 18.01.2012. 00:54

Imam pitanje u vezi Ekologa. S kim su si oni "dobri"? Malo sam ih proučavao znam otprilike s kim ratuju ali nikako da se dokopam informacije njihovima saveznika.

Brko 18.01.2012. 09:36

Citiraj:

Autor Beetlejuice (Post 2077507)
Imam pitanje u vezi Ekologa. S kim su si oni "dobri"? Malo sam ih proučavao znam otprilike s kim ratuju ali nikako da se dokopam informacije njihovima saveznika.

Dobri su si sa tobom i sa ostalim neutralcima. Neki ogranci imaju veze sa Mercovima, neki sa Freedomom, neki sa Dutyjem, sve ovisi o lokaciji i vrsti suradnje i o kojoj igri se radi iz ovog serijala.
Konkretno, u ovoj igri, kao što si primjetio, sa Mercovima si nisu dobri, kao ni sa Banditima. U biti, oni ne ratuju sa nikime, oni istražuju. A jedini saveznik za kojeg ćeš išta doznati je bio Ghost, inače tvoj dobar drugar ;)

Beetlejuice 18.01.2012. 11:10

Malo samo čitao po netu i pisalo je to što si ti rekao vezano za saveznike("sa svima su si ok") no imao sam jedan susret s Freedom-om i ja očekivao čajanku kad ono umjesto čajanke olov party :D pa mi je čudno bilo.

Brko 18.01.2012. 13:23

Citiraj:

Autor Beetlejuice (Post 2077672)
Malo samo čitao po netu i pisalo je to što si ti rekao vezano za saveznike("sa svima su si ok") no imao sam jedan susret s Freedom-om i ja očekivao čajanku kad ono umjesto čajanke olov party :D pa mi je čudno bilo.

bit će da se solitarišeš sa Dutyjevcima i da si za njih određeni broj misija napravio. :D ili si negdje koknuo kakvom freedomovca. OK, Freedomovci se bore da Zona bude otvorena i dostupna svima. Postoje neke nesuglasice između njih i znanstvenika, ali ne opet u toj mjeri da bi te oni našutirali zbog toga... ili postoji nekaj a da ja nisam vidio. ne znam, ali reć bi prije da si prijatelj Dutyjevcima, pa su te zato našutirali. u SoC-u nije moguće postati pripadnik bilo koje frakcije, osim ako nisi instalirao Complete mod i platio Barkeepu da te ubaci u jednu od frakcija. Onda je svašta moguće.

Beetlejuice 18.01.2012. 16:35

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2077797)
bit će da se solitarišeš sa Dutyjevcima i da si za njih određeni broj misija napravio. :D ili si negdje koknuo kakvom freedomovca. OK, Freedomovci se bore da Zona bude otvorena i dostupna svima. Postoje neke nesuglasice između njih i znanstvenika, ali ne opet u toj mjeri da bi te oni našutirali zbog toga... ili postoji nekaj a da ja nisam vidio. ne znam, ali reć bi prije da si prijatelj Dutyjevcima, pa su te zato našutirali. u SoC-u nije moguće postati pripadnik bilo koje frakcije, osim ako nisi instalirao Complete mod i platio Barkeepu da te ubaci u jednu od frakcija. Onda je svašta moguće.

Eto meni odgovora ili jedan od njih. Imam instaliran complete mod i da platio sam Barkeepu za ćlanstvo Ekologa i stoga pošto su oni "dobri sa svima" postao sam frend s djutijima što freedom-ovcima ne odgovara(što ne bi trebalo tako bit) ili sam naletio baš na tu skupinu freedom-ovca koja ne tolerira Ekologe. Nisam ni jednog freedom-ovca smaknuo to dobro pazim. Uglavnom vratio sam se na save prije učlanjena i od tuda dalje idem kao Loner:chears:. Obavljam misije tko god se ponudi ali još uvijek sam neutral prema svima. I dobro si me sjetio na misije kod djutija, u zadnje vrijeme ih dosta često obavljam a ne želim si priuštiti freedom-ovce na grbi.

Brko 19.01.2012. 08:26

to ti je i najpametnije. Beneficija nemaš nikakvih kao ekolog. Najbolje je pičiti kao Loner neutralac. A kasnije recimo možeš se učlaniti u Monolith. Ja sam to znao napraviti kada sam više manje sve obavio i spremao se na put u Pripyat i CNPP. Dobro se naoružaš, popraviš oklope i opskrbiš se sa zavojima i medkitovima i rećeš barkeepu da oćeš u monolith. Preporučujem noć za to. Onda odma tutanj van iz Bara, kokneš 3-4 stalkera po putu i ona 3 dutyjevca na izlazu i kreneš prema Army warehouse. Kad dođeš tamo, onda se popneš na brdo lijevo i pod okriljem noći šmugneš sa strane sela onoga uz ogradu i prođeš kraj onih Freedomovaca na barikadi. U Red Forestu i na početku pripyata možeš+ imati malo veselja sa vojskom i drugima, ali ako to prođeš, kad uđeš u CNPP, prođeš sve bez ispaljenog metka :D

Beetlejuice 19.01.2012. 13:26

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 2078589)
A kasnije recimo možeš se učlaniti u Monolith.

Ovo nisam znao da se može. :lol2: Stekao sam dojam da su oni "nedodirljivi". Hvala na ovoj taktici. Ali ova igra me baš cima, taman kad odlučim prodat saw-off i njezin ammo kojeg sam marljivo skupljao i koju sam koristio rijetko zbog težeg handlinga ja naletim na SPAS 12 :hitthewal: koji je po meni idealan gun za bloodsuckere s kojim sam imao poteškoća dok nisam skužio kako ih pravilno eutanizirat :D O pesekima da ne pričam.

panda505 19.01.2012. 16:07

Citiraj:

to ti je i najpametnije. Beneficija nemaš nikakvih kao ekolog. Najbolje je pičiti kao Loner neutralac. A kasnije recimo možeš se učlaniti u Monolith. Ja sam to znao napraviti kada sam više manje sve obavio i spremao se na put u Pripyat i CNPP. Dobro se naoružaš, popraviš oklope i opskrbiš se sa zavojima i medkitovima i rećeš barkeepu da oćeš u monolith. Preporučujem noć za to. Onda odma tutanj van iz Bara, kokneš 3-4 stalkera po putu i ona 3 dutyjevca na izlazu i kreneš prema Army warehouse. Kad dođeš tamo, onda se popneš na brdo lijevo i pod okriljem noći šmugneš sa strane sela onoga uz ogradu i prođeš kraj onih Freedomovaca na barikadi. U Red Forestu i na početku pripyata možeš+ imati malo veselja sa vojskom i drugima, ali ako to prođeš, kad uđeš u CNPP, prođeš sve bez ispaljenog metka :D

Vidi ga, ko da si na nekoj cheat stranici ili na STALKER wikipediji :D

Brko 19.01.2012. 20:37

Citiraj:

Autor Beetlejuice (Post 2078870)
Ovo nisam znao da se može. :lol2: Stekao sam dojam da su oni "nedodirljivi". Hvala na ovoj taktici. Ali ova igra me baš cima, taman kad odlučim prodat saw-off i njezin ammo kojeg sam marljivo skupljao i koju sam koristio rijetko zbog težeg handlinga ja naletim na SPAS 12 :hitthewal: koji je po meni idealan gun za bloodsuckere s kojim sam imao poteškoća dok nisam skužio kako ih pravilno eutanizirat :D O pesekima da ne pričam.

da, odlično oružje u SOC-u je SPAS12, ali ih nema u izobilju. Još ako naletiš na onu UPGRADED, onda si na konju. samo se ja ne sjećam kome sam ju poplašio. znam da sam ju našao jednom i nikad više... Complete mod naravno.

Citiraj:

Autor panda505 (Post 2079022)
Vidi ga, ko da si na nekoj cheat stranici ili na STALKER wikipediji :D

:D znam di je pojedini krtičnjak u SOC-u :D a kamoli da nebi znao gro finti i fora :D i zbog toga nemam ikone STALKER-a na destopu jer žena dobije mlade ako ih vidi :D ili čuje :D

flyer1 19.01.2012. 20:50

Citiraj:

op op :D

znači najgori dio igre zapravo može biti i 'šetnja'? :D

ja taman eskortira kruglova u mjerenju, ali suit bogami ide ovaj put sa mnom...sad moram napravit save ispred npp da mogu i do wish grantera i alternate endinga :p

Beetlejuice 19.01.2012. 21:35

SPAS 12 sam maznul banditu :D Nažalost nije nadograđen ali svejedno mi dobro posluži.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:14.