PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Windows 11 - info, how-to, pitanja, novosti, savjeti... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=308853)

Piksa 24.07.2024. 09:14

To kaj spominjete nije kriv (samo) Microsoft. Pred 20-25 godina kad je na internet bilo spojeno neusporedivo manje uređaja i na internet su svakodnevno odlazili gameri, entuzijasti, IT-vci, i ajmo reć puno manji krug ljudi nego danas kad svaki krkan provede na netu 2-3 i kusur sati.
U ono vrijeme na marketing se trošilo i ulagalo na drugačiji način. TV reklame su bile skuplje, radio reklame također, da ne spominjem tiskane novine i reklame u istima. Kad ste zadnji put uzeli u ruke novine da nešto pročitate? Halo, svo smo online non-stop. To je prvi skužio Google čiji smo svi robovi i roba sa statistikom na kojoj je izrasla mega korporacija. Pa Facebook, Instagram i kaj ja znam ko sve ne. U marketing se ulaže konstantno od kad je kapitalizma, konzumerizma i medija koji to prenose. Samo se danas reklamira na drugačiji način.
Prebolite to jer se svijet promijenio i još se uvijek mijenja.

Mladenxy 24.07.2024. 09:46

Kao što rekoh nikad nije bilo bolje, barem po mom iskustvu zadnjih 40+ godina još tam od zx spectruma :D po meni možemo slaviti još tamo od sedmice.
I kao što rekoh ranije mene zaboli kaj oni vide i koriste moje podatke sve dok se osjećam sigurno tu i tam nekaj kupiti prek neta. Opet po meni kontrole bi trebale bite i daleko strože, i nadam se da jesu da hrpa ljudi kontrolira kaj na netu rade razni krimosi...smatram da je to za moju korist i sigurnost isto kao i policija na cesti. I na cesti me snimaju pa nek me snimaju i na netu a sobzirom da mogu kupiti nove windowse za 5 eura nemam niš protiv da nekaj pripomognem po pitanju reklama koje ne vidim nigdje, ad blocker.

Libertus 24.07.2024. 09:53

Citiraj:

Autor Piksa (Post 3753720)

Nisam shvatio što trebam preboliti? To što platim nešto i onda me i dalje maltretiraju s reklamama ili si mislio na nešto drugo?
To što se svijet mijenja, ne znači da se uvijek mijenja na bolje. A protiv loših stvari se isplati boriti.

jucca 24.07.2024. 09:54

Citiraj:

. Kad ste zadnji put uzeli u ruke novine da nešto pročitate?.

Svaki dan. Donese postar doduse 😁
Pretplata, Slobodna Dalmacija, bar vec 20godina 😁

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

tomek@vz 24.07.2024. 09:57

Citiraj:

To kaj spominjete nije kriv (samo) Microsoft. Pred 20-25 godina kad je na internet bilo spojeno neusporedivo manje uređaja i na internet su svakodnevno odlazili gameri, entuzijasti, IT-vci, i ajmo reć puno manji krug ljudi nego danas kad svaki krkan provede na netu 2-3 i kusur sati.
U ono vrijeme na marketing se trošilo i ulagalo na drugačiji način. TV reklame su bile skuplje, radio reklame također, da ne spominjem tiskane novine i reklame u istima. Kad ste zadnji put uzeli u ruke novine da nešto pročitate? Halo, svo smo online non-stop. To je prvi skužio Google čiji smo svi robovi i roba sa statistikom na kojoj je izrasla mega korporacija. Pa Facebook, Instagram i kaj ja znam ko sve ne. U marketing se ulaže konstantno od kad je kapitalizma, konzumerizma i medija koji to prenose. Samo se danas reklamira na drugačiji način.

Slazem se potpuno s tobom no prihvacanje toga kao normalnog je opasno. Kao sto rekoh Windows 11 je s tehnoloske strane zbilja odlicno pogoden OS po meni. Zasto ga moraju zagaditi sa svim tim govnima i zasto bismo to trebali dugorocno akceptirati. EU daje IT gigantima po prstima ali to ne znaci da nece i dalje pokusavati progurat nesto sto radi protiv korisnika. Mi kao pojedninci to nemozemo promjeniti. Ali ako se vise ljudi pobuni - bi.

Piksa 24.07.2024. 09:59

Citiraj:

Autor Libertus (Post 3753734)
Nisam shvatio što trebam preboliti?

Da, baš to. Taj isti model ima i Netflix u najjeftinijem paketu, ugradit će ga i ostali vrlo skoro. Facebook i Instagram već neko vrijeme imaju opciju plati i nećeš imati reklame. Internet portali također, plati za sadržaj bez reklama.
A kolko si platio Windows ključ? 5€ je puno kolko ja znam. Kad je Win7 ključ koštao 100€, nije bilo toga.

Čak je i mali kinez skužio foru. Prodaje fejk robu i oglašava se jer mu je to omogućeno. Uskočio je u vlak koji se zove internet marketing i ubire lovicu. A vi kmečite. Ko je mašio fudbal?

Mladenxy 24.07.2024. 10:05

Plaćamo porez na TV svaki mjesec 10 eura i nemamo glasa po pitanju reklama...da savio sam kičmu odavno i odavno sam shvatio da sam luzer i takav bum umro :D

Libertus 24.07.2024. 10:33

Citiraj:

Autor Piksa (Post 3753739)
Da, baš to. Taj isti model ima i Netflix u najjeftinijem paketu, ugradit će ga i ostali vrlo skoro. Facebook i Instagram već neko vrijeme imaju opciju plati i nećeš imati reklame. Internet portali također, plati za sadržaj bez reklama.
A kolko si platio Windows ključ? 5€ je puno kolko ja znam. Kad je Win7 ključ koštao 100€, nije bilo toga.

Čak je i mali kinez skužio foru. Prodaje fejk robu i oglašava se jer mu je to omogućeno. Uskočio je u vlak koji se zove internet marketing i ubire lovicu. A vi kmečite. Ko je mašio fudbal?

Ništa od navedenog nema veze s OS. Društvene mreže nemam, ostale kako si i naveo, platiš i nemaš reklame. Samo kod windowsa je tebi normalno da platiš i i dalje si proizvod koji koriste bez ograničenja. Bravo. A ovo koliko sam ja platio OS, pitaj Uzi koliko dođe Win OS uz novo računalo.
Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 3753740)
Plaćamo porez na TV svaki mjesec 10 eura i nemamo glasa po pitanju reklama...da savio sam kičmu odavno i odavno sam shvatio da sam luzer i takav bum umro :D

Kakve ti nebuloze pišeš koje nemaju veze s vezom.

Piksa 24.07.2024. 10:41

Ma kužim ja tu frustraciju oko nepotrebnih reklama, i meni smetaju. Ali zaboravljamo osnovni interes tih korporacija. Imaju ogromnu društvenu odgovornost, ali uz to moraju zgrtat novac. Na ovaj ili onaj način.
A miljarde ljudi koriste njihov proizvod i to oni masno koriste. Jeftini ključevi su namjerno smišljeni da windows update svima radi i omogućeno je trpanje tih reklama i sadržaja koji neko plaća da bude sreviran upravo nama.
I ne opravdavam to, ali tako svijet danas funkcionira.

Piksa 24.07.2024. 10:48

Citiraj:

Autor jucca (Post 3753735)
Svaki dan. Donese postar doduse 😁
Pretplata, Slobodna Dalmacija, bar vec 20godina 😁

Sent from my SM-S908B using Tapatalk

Kad sam još pušio cigarete pred 10-ak godina, prolistao sam ih uz kavu u lokalnom bircu. Ne ponovilo se. :)

Mladenxy 24.07.2024. 12:03

Citiraj:

Autor Libertus (Post 3753750)
Kakve ti nebuloze pišeš koje nemaju veze s vezom.

Znam da pišem ali sam svejedno windows ključ platio pet eura....meni ti je jedino to bitno, što manje uložiti i što više dobiti. Ja zadovoljan :D

Tajl3r 24.07.2024. 12:10

Kakve sad reklame to mi nikad nije izlazilo a pogotvo sad na iot ltsc verziji

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Mladenxy 24.07.2024. 12:13

Ne znam ni ja, ne vidim ni jednu ali sve je moguće. Ja uzmem pro verziju za koji euro pa me možda zato zaobilaze

Ivo_Strojnica 24.07.2024. 12:55

ne ne, zna microsoft s kim ima posla, pa ti zato ništa ne šalju. :D
đubre ni licencu ne želi pošteno platiti, kamoli šta drugo. :D

Mladenxy 24.07.2024. 13:29

Pa rekoh, nikad nije bilo bolje.

mkey 24.07.2024. 19:28

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 3753671)
Ali je bilo reinstalacija jednom godišnje kad se uspori, popušiš neko govno na netu ili se shebe nakon deinstalacije neke igre. Nedaj bože da mijenjaš grafiku ati za nvidiju i obrnuto, ajmo sve na čisto
Uostalom svi imamo izbor, svatko od nas se može vratiti na XP

Mladene, s tobom će se čovjek teško pogoditi. A ja sam budala da ti odgovaram.

Jesi li možda primijetio da sam napisao "za svoje vrijeme"? Jesi li uspio sa svojim fantastičnim vještinama percepcije uočiti što sam napisao? Što misliš koja je bila svrha toga? Što bi to "za svoje vrijeme" moglo značiti? Ajde vrati se u doba 3-4 razreda kada su od tebe tražili čitanje s razumijevanjem pa možda dokučiš.

Bog s tobom.

tomek@vz 24.07.2024. 19:48

Ha gle sve je to lijepo sto mozes licencu za 1 Euro kupit ali sa pravnog stajalista - - nije legalno. To sto prolazi i sto MS puca kiki zasad (barem sto se kucnih korisnika tice...prodavaci takvih licenci su vec par puta dobili po prstima) samo zato jer zna da ce samim time vise ekipe koristiti Windows i ne razmisljat o alternativama pa tako ni sami proizvodaci softwera nemaju financijsku motivaciju za razvoj softwera na alternativnim platformama. Cilj svih velikih IT firmi je Vendor lockin. To nije nista novo. I zato mozes kupiti Win licencu za 1 Eutro za po doma a MS ti nece pokucat na vrata. Samo hebiga iz dana u dan se pokazuje da smo ovce i ne zasluzujemo nista bolje bas ovakvim izjavama.

mkey 24.07.2024. 19:58

Koliko sam ja shvatio, te jefine licence su proizašle iz nekog sudskog procesa kojeg je MS izgubio u njemačkoj, gdje je (valjda) rečeno da se licenca mora moći odvojiti od računala i prodavati kao takva.

Ali apsolutno si u pravu, MSu to itekako odgovara. Pa valjda znamo da su one razne aktivacijske alate praktično sami dali vanka. A ljudima su znali i piratske windowse 7 upgrejdati na 10 i proglasiti ih legalnima. Njima veći broj korisnika itekako igra ulogu, pa makar ne plaćali OS. I tako budu zaradili na njihovim podacima :D

Mladenxy 24.07.2024. 20:34

Citiraj:

Autor mkey (Post 3753843)
Mladene, s tobom će se čovjek teško pogoditi. A ja sam budala da ti odgovaram.

Jesi li možda primijetio da sam napisao "za svoje vrijeme"? Jesi li uspio sa svojim fantastičnim vještinama percepcije uočiti što sam napisao? Što misliš koja je bila svrha toga? Što bi to "za svoje vrijeme" moglo značiti? Ajde vrati se u doba 3-4 razreda kada su od tebe tražili čitanje s razumijevanjem pa možda dokučiš.

Bog s tobom.

Za svoje vrijeme je bio vrlo nesiguran OS, popularnost antivirusnih programa je u to vrijeme bila veća nego samog operativnog sustava. Recenzije koji je antivirus bolji bile su za dobar dan.
Popularni BSOD, veliki servis packovi koji su se čekali kao ozebli sunce itd.
Za svoje vrijeme je bio problematičan OS, za razlku od danas, kada to nije.

Ubuduće me slobodno zaobiđi, i nemoj biti to što kažeš da jesi, budala.

Citiraj:

Autor tomek@vz (Post 3753853)
Ha gle sve je to lijepo sto mozes licencu za 1 Euro kupit ali sa pravnog stajalista - - nije legalno. To sto prolazi i sto MS puca kiki zasad (barem sto se kucnih korisnika tice...prodavaci takvih licenci su vec par puta dobili po prstima) samo zato jer zna da ce samim time vise ekipe koristiti Windows i ne razmisljat o alternativama pa tako ni sami proizvodaci softwera nemaju financijsku motivaciju za razvoj softwera na alternativnim platformama. Cilj svih velikih IT firmi je Vendor lockin. To nije nista novo. I zato mozes kupiti Win licencu za 1 Eutro za po doma a MS ti nece pokucat na vrata. Samo hebiga iz dana u dan se pokazuje da smo ovce i ne zasluzujemo nista bolje bas ovakvim izjavama.

1 euro ili 15 eura manje bitno
https://www.pcekspert.com/novost/srp...jos-vise-toga/

tomek@vz 24.07.2024. 20:37

Citiraj:

Autor mkey (Post 3753858)
Koliko sam ja shvatio, te jefine licence su proizašle iz nekog sudskog procesa kojeg je MS izgubio u njemačkoj, gdje je (valjda) rečeno da se licenca mora moći odvojiti od računala i prodavati kao takva.

Ali apsolutno si u pravu, MSu to itekako odgovara. Pa valjda znamo da su one razne aktivacijske alate praktično sami dali vanka. A ljudima su znali i piratske windowse 7 upgrejdati na 10 i proglasiti ih legalnima. Njima veći broj korisnika itekako igra ulogu, pa makar ne plaćali OS. I tako budu zaradili na njihovim podacima :D

I da i ne. Kvaka je da si dotad kao privatna osoba legalno mogao kupiti samo Retail licencu. Ono sto je sud prosudio je da ako kupujes novi komp mozes kupit OEM licencu i mir. Ono o cemu trenutno pricamo sto se prodaje za kikiriki su najcesce Volume licence koje su debelo ilegalne za kupnju privatnim osobama.

https://www.youtube.com/watch?v=2RY9dij8WBw
https://www.youtube.com/watch?v=-nAqa8Pxa4o

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 3753863)
Ubuduće me slobodno zaobiđi, i nemoj biti to što kažeš da jesi, budala.

O...necemo se vrijedat u nedostatku argumentacije ;) Ostali dio posta ti je na mjestu. MS je nekad bio svicarski sir sto se tice stabilnosti i sigurnosti i to su fakat popravili.

Mladenxy 24.07.2024. 20:42

Nisam ja rekao apsolutno nikakvu uvredu :rolleyes: Pročitaj sa razumijevanjem.

mkey 24.07.2024. 21:37

Citiraj:

Autor tomek@vz (Post 3753864)
I da i ne. Kvaka je da si dotad kao privatna osoba legalno mogao kupiti samo Retail licencu. Ono sto je sud prosudio je da ako kupujes novi komp mozes kupit OEM licencu i mir. Ono o cemu trenutno pricamo sto se prodaje za kikiriki su najcesce Volume licence koje su debelo ilegalne za kupnju privatnim osobama.

https://www.youtube.com/watch?v=2RY9dij8WBw
https://www.youtube.com/watch?v=-nAqa8Pxa4o

Ovo si super linkao, no šprehenzi :D Ali nema veze, ja sam mislio da su te lincence koje se prodaju pretežito OEM licence. Dobro je znati, ali meni kao meni nebitno. MS će s tim licencama uvesti reda otprilike istovremeno kada i HRT digitalno enkriptira svoj program :D (spoiler: nikad)

Mario92 24.07.2024. 22:35

A Jel može neko poslat neki link na koji način ms prodaje podatke, kome i za kolko?

mkey 24.07.2024. 23:24

Evo što kažu za edge, npr. Sam edge ne generira profit, ali navodi na korištenje servisa koji generiraju.

Citiraj:

Autor https://mspoweruser.com/microsoft-edge-statistics/
Much like the revenue model of Google AdWords, Microsoft Edge predominantly generates income for Microsoft from Bing search engine ads. Over 2022, revenue grew by $8 billion to $18 billion, up from $10 billion. All thanks to Bing. However, this is still a long way off from the $200 billion that Google made from ads in the same period.

Ne koristim to čudo pa mi je teško izmišljati stvari on the fly, ali što se dešava u MS store? Ima li "preporuka", "highlighta" i sl? Ako da, onda to netko jamačno plaća MS da gura određene aplikacije u svom storu. Kao što to čine i drugi razni storovi, naravno. Je li nemoguće za pretpostaviti kako MS temeljeno na skupljenim podacima procjenjuje kome što treba prezentirati kako bi povećao vjerojatnost prodaje softwera? Po meni nije to nemoguće, nego iznimno vjerojatno.

U korporativnoj okolini, u kojoj se pretpostavljam masovno koristi outlook, onedrive, edge, teams i sl. morao bih biti žestok vjernik da vjerujem kako MS ne rudari te podatke i ostvaruje direktnu i indirektnu korist :D Ostvaruju korist na 100 načina.

Nisam čitao, ali bila je rasprava u firmi nedavno kako MS jasno stavlja u ULA kako su oni vlasnici podataka storanih na one drive. Ako je to tebi OK, tko sam ja da ikoga razuvjeravam :D Ja stvarno nemam namjeru nikoga uvjeravati niti u što, neka ljudi koriste ono što im je draže (u praksi ono što je lakše i na što su navikli).

Ali htio bih makar da se možemo dogovoriti oko osnovnih pravila. Kao ono koje kaže da ako je proizvod koji koristiš besplatan*, onda si proizvod ti.

Možemo li se makar dogovoriti oko toga da bi MS mogao vrlo lako stati na kraj licencama u sivom području? Ako da, zašto to ne učine i maksimiziraju zaradu od prodaje operativnog sustava?

* besplatan za mase u pogledu prije navedenih "jeftinih" licenci te samog procesa aktivacije raznih iteracija windowsa gdje je MS sam činio dostupnima razne alate za "ilegalnu" aktivaciju.

Mladenxy 24.07.2024. 23:39

Kao da je to nešto nepoznato ili novo. Jednostavno me nije briga ako koriste moje podatke o surfanju kako bi mi nudili proizvode koje me zanimaju, svi to rade i nemam niš protiv toga. Npr. guglam televizore i onda mi se to izbacuje na sve strane, i OK može pomoći...kad kupim guglam neš drugo i više mi ne izbacuje televizore Stvarno se ne opterećujem sa time sve dok su mi podaci novčanih transakcija sigurni. Ako oni zarađuju na tome a meni omogućuju aktivaciju za koji euro i game pass za jeftine novce onda je to ruka ruku mije ili ako gledamo pozitivno zajednički rad na uzajamnu korist
Sve to je sporedno ako imamo dobar i stabilan OS što mu je primarna namjena, do te mjere da je postao dosadno dobar

tomek@vz 25.07.2024. 05:31

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 3753911)
Kao da je to nešto nepoznato ili novo. Jednostavno me nije briga ako koriste moje podatke o surfanju kako bi mi nudili proizvode koje me zanimaju, svi to rade i nemam niš protiv toga. Npr. guglam televizore i onda mi se to izbacuje na sve strane, i OK može pomoći...kad kupim guglam neš drugo i više mi ne izbacuje televizore Stvarno se ne opterećujem sa time sve dok su mi podaci novčanih transakcija sigurni. Ako oni zarađuju na tome a meni omogućuju aktivaciju za koji euro i game pass za jeftine novce onda je to ruka ruku mije ili ako gledamo pozitivno zajednički rad na uzajamnu korist
Sve to je sporedno ako imamo dobar i stabilan OS što mu je primarna namjena, do te mjere da je postao dosadno dobar

Problem dragi moj Mladene jest taj da se ne zele ograniciti samo na podatke od tvog surfanja nego u njihovom idealnom svijetu zele prikupljati podatke o svemu sto radis na OS-u sto smo vidjeli ponovo iz Recall fijaska. Nije to prvi put da MS tako nesto pokusava progurat a nije ni zadnji. Nije problem koristenje i prodaja tih podataka nego je problem da MS i partneri imaju povijest hakiranja i leakanja podataka krivim ljudima i to je tocka gdje nastane sranje. Naravno - opet nisu jedini al bas zato bi svo to telemetrijsko govno po defaultu trebalo biti opt-in po defaultu. O tome pricam cijelo vrijeme.

Mladenxy 25.07.2024. 06:30

Dragi Tomek nemam pojma o tome, ja sam samo zadovoljni korisnik i nek gledaju kaj ih volja kaj se mene tiče.

tomek@vz 25.07.2024. 07:04

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 3753928)
Dragi Tomek nemam pojma o tome, ja sam samo zadovoljni korisnik i nek gledaju kaj ih volja kaj se mene tiče.

:nono:

Mladenxy 25.07.2024. 07:09

Dragi Tomek :goood:

xlr 25.07.2024. 07:21

Kako vas hebe, da to nisu istine :D Čovjek se hrani vašim postovima, a vi ga šopate na kašiku.

tomek@vz 25.07.2024. 07:26

Citiraj:

Autor xlr (Post 3753934)
Kako vas hebe, da to nisu istine :D Čovjek se hrani vašim postovima, a vi ga šopate na kašiku.

Nije prvi put nit samo na ovoj temi. Glavni Troll na forumu. Na ovakve pizdarije sam mislio u onoj temi kad sam napisao da mi fale inteligentne diskusije kao onaj dan sa Bubbom. A kaj je najgore svakom loncu mora biti poklopac. Tesko je kolegu ignorirat jer na takav ljudski karakter popizdim. Takvi tjeraju one malo sposobnije sa foruma.

Mladenxy 25.07.2024. 07:51

Ajme sad si me posramio. Nastavi slobodno pisati upozorenja kako me prate i da bi me to trebalo brinuti, nisam upoznat :D
Ak napišem da to mene osobne ne dira i da nisam pranoičan onda sam troll....dragi moj Tomek.

Taproot7 25.07.2024. 08:04

Citiraj:

Autor tomek@vz (Post 3753936)
Nije prvi put nit samo na ovoj temi. Glavni Troll na forumu. Na ovakve pizdarije sam mislio u onoj temi kad sam napisao da mi fale inteligentne diskusije kao onaj dan sa Bubbom. A kaj je najgore svakom loncu mora biti poklopac. Tesko je kolegu ignorirat jer na takav ljudski karakter popizdim. Takvi tjeraju one malo sposobnije sa foruma.

Baš gledam uvaženi kolega koliko će vam trebati da shvatite da pričate sa najvećim trollom na forumu. Dokoni bedak u koji cijele dane bleji u ekrane i sve mu je super od igara do serija. Ne znam što se uopće kačite na dotičnog i objašnjavate mu razliku između Linux i Windows operativnog sustava kad ne razumije kako i što radi Windows operativni sustav a kamoli Linux. Sam je izjavio da je troll, da svoj lik trolla gradi godinama jer mu je forum privatni RPG i da je ovdje jer mu je dosadno. Od ovog kolege jedina veća budala na ovom forumu je onaj chief_wolfinjo.

Ivo_Strojnica 25.07.2024. 09:24

a bože, čovika jednostavno nije briga, a vi ga pokušavate uvjeriti da je to strašno.

Nije ga briga. :D

acmevagabundo 25.07.2024. 09:29

Citiraj:

Autor Taproot7 (Post 3753944)
... kad ne razumije ...

Onda nije trol.

Tajl3r 25.07.2024. 10:12

Živija drug mladenko

Kako vas vozi smh

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

tomek@vz 25.07.2024. 10:19

Razlika izmedu racionalne odrasle osobe i hm...tog "tipa" individue je da takvi ne shvacaju da sloboda govora ne znaci slobodu prcanja (i to vrlo rafinirano moram priznat) svih i svugdje. Da je do mene dobio bi ban da malo ohladi i sa postovanjem ubuduce tretira kolege ali nisam mod na forumu pa....mudar covjek zna kad treba radije zasutjeti. Mladen je kolko vidim inteligentna i bistra osoba...samo me brine njegovo zadovoljstvo u podjebavanju vecine na forumu na vrlo rafiniran nacin (kapa dole).

Piksa 25.07.2024. 10:58

Pomalo momci, La vita e bela.
Svima po pivu molim lijepo. Ako mislite da je prerano za pivu, e pa za pivu može biti samo prekasno. :)

Anyway, Win11 na backup rigu up and running. Me happy.

Mladenxy 25.07.2024. 11:08

Dragi moji koji me toliko volite, volim i ja vas...nastavimo koliko bi se ja trebao brinuti jer koriste moje podatke i da bi mi bilo bolje na linuksu :D

Ivo_Strojnica 25.07.2024. 11:10

...slinuxu. :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:39.