PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Smartphone uređaji i mobiteli (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=49)
-   -   Pametni, polu pametni te glupi satovi al' na baterije (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=277500)

Gabre 24.07.2019. 22:37

Citiraj:

Autor santos (Post 3323244)
erm, ima jedna losa stvar, koju se nadam da mogu ispraviti sotverski... naime brojac koraka je TOTALNO ZAQRATZ! znaci broji mi danas korake, dok hodam, dok se vozim u autu (po neravninama na cesti) dok se vozim s malim na biciklu (po neravninama na cesti).

imam dojam da broji korake losije od mi banda 2. evo navodno sam natuko 4087 koraka danas, s tim da sam od 6.30 do 7.45 u autu, od 8 do 16h na poslu (uredski posao, radis za kompom), pa do 17.30 opet u autu i bio s malim malo na biciklu i doma. mislim da nisam napravio preko 1500 koraka ukupno danas, a on je izbrojao preko 4000. smijesno ili zalosno, jedino time nisam zadovoljan.

baterija je postojana, 4% se ispraznila od sinoc otprilike u ovo doba.
s brightnessom isto nisam imao problema danas, na mi bandu 2 sam cesto morao napravit sjenu rukom vani na suncu da bih zapravo vidio kolko je sati.

to mi zvuci kao skroz ok, ja takvog dana isto budem na 4-5k na kraju dana

za foru nosim ticwatch i mi band3 pa mjerim korake, jucer mi je band3 izracuno 400 vise, ali sam zaboravio prebaciti da mi nije na lijevoj ruci.

na to pripazi da podesis pravu ruku

santos 24.07.2019. 22:58

Citiraj:

Autor panasonic (Post 3323246)
To je očito neki bug kod tebe, probaj unpair/pair, ili onu reboot opciju.
Meni broji točno korake.

nema sanse da ti mjeri tocno... masi rukom gore dolje i gledaj kak ti "broji korake". :D ajmo se ne zavaravat ;)

hakija 24.07.2019. 23:06

za mibad 4, ima opcija za 2 sata? kao dual zone? notification vise od 5 ili?

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

santos 24.07.2019. 23:14

nema opciju 2 sata. sat koji ti je na mobu ti je i na bandu... to sam skuzio dok nisam mogo nac di se slaze dal hoces 24h ili am/pm. i onda skuzio da jednostavno kopira od mobitela kak je na njemu slozeno.

notificationa nisam imao dosad vise od 3 odjednom...

EDIT: evo ide i 11 odjednom, al su sve npr od whatsappa. al vjerujem da moze i od vise aplikacija odjednom.

Gabre 25.07.2019. 00:40

Da li mos procitati svaku, ili samo ko na band3, pise 5 notifications i zaboravi

Daj nabaci sliku kako izgleda dugacka poruka kroz whatsapp, kako se vidi

panasonic 25.07.2019. 06:09

Citiraj:

Autor santos (Post 3323283)
nema sanse da ti mjeri tocno... masi rukom gore dolje i gledaj kak ti "broji korake". :D ajmo se ne zavaravat ;)

A jel ti mašeš rukom gore dolje u autu i na biciklu?? Pošto spominješ da ti mjeri korake tada.

Prirodan pokret ruke u hodu će registrirati kao korak, i to tek kreće brojati kad se napravi 10 takvih uzastopnih.
Neće sigurno registrirati kad pomakneš ruku 3 cm jer si prešao autom preko neravnine, to su gluposti.

Ili imaš neispravnu narukvicu ili ne znaš koliko zapravo dnevno napraviš koraka.

JuiceBox 25.07.2019. 08:08

Citiraj:

Autor panasonic (Post 3323323)
A jel ti mašeš rukom gore dolje u autu i na biciklu?? Pošto spominješ da ti mjeri korake tada.

Prirodan pokret ruke u hodu će registrirati kao korak, i to tek kreće brojati kad se napravi 10 takvih uzastopnih.
Neće sigurno registrirati kad pomakneš ruku 3 cm jer si prešao autom preko neravnine, to su gluposti.

Ili imaš neispravnu narukvicu ili ne znaš koliko zapravo dnevno napraviš koraka.

A jel ti ikome mozes na ovome forumu odg normalno bez cinizma ? Brate mili kao da si dopodne ljut na sebe a popodne na cijeli svijet. Daj se saberi i pocni odg normalno.

santos 25.07.2019. 08:09

panasonic koje ti budalastine pises. evo sad cu uploadat screenshotove otkad sam sjeo u auto do kad sam dosao na posao. voznja oko 80 km.

http://prnt.sc/ojqfb5

http://prnt.sc/ojqfn9

sad ces jos reci da i onaj senzor koji pali ekran dok zakrenes ruku radi savrseno i nikad se ne pali sam prilikom okretanja volana :lol2:

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3323307)
Da li mos procitati svaku, ili samo ko na band3, pise 5 notifications i zaboravi

Daj nabaci sliku kako izgleda dugacka poruka kroz whatsapp, kako se vidi

mogu ih normalno citat. ma da ovi moji spamaju uglavnom slike i videe u grupi... dok bude cisti tekst, onda sliknem ;)

Mommistake 25.07.2019. 08:27

Moj Bip isto to radi.

Sjedim na poslu 8 sati, a imam preko 700-800 koraka kada dođem doma. Ujutro kad se probudim, stavim ga na ruku, umijem se, pojedem nešto, operem zube i već sam na 400 koraka, a realno nisam ih 100 napravio.

WraGG 25.07.2019. 08:46

Ljudi, uzmite Gear S3 koji je sada smijesno jeftin bilo nov ili rabljen i necete imati niti jeddan od tih problema koji ste nabrojali u zadnjih par stranica.
Bio mi je lagano dosadio pa sam trazio neku alternativu, ali sad kad sve ovo citam sam poprilicno siguran da ostajem pri Tizenu i Gear S3, a mozda predjem i na Galaxy Watch cisto za promjenu.

Mommistake 25.07.2019. 09:03

Ja sam Bip platio 300kn :D

Nađi mi S3 za tu lovu, uzmem 2 :D

panasonic 25.07.2019. 09:30

Citiraj:

Autor xulos (Post 3323345)
A jel ti ikome mozes na ovome forumu odg normalno bez cinizma ? Brate mili kao da si dopodne ljut na sebe a popodne na cijeli svijet. Daj se saberi i pocni odg normalno.

Odgovorio sam mu najnormalnije na šta on meni kontrira da nema šanse da je tako, a ja evo već par tjedana nosim mi band 4.
Ako ti se ne sviđaju moji postovi onda stavi na ignore, a ne da mi soliš pamet.

Citiraj:

Autor santos (Post 3323348)
panasonic koje ti budalastine pises.

Evo, ovo je valjda normalan odgovor?
Ja ne znam zašto tebi broji u autu, ne skidam mi band 4 s ruke i ne broji mi korake dok vozim auto.
Ne znam zašto ti mene uvjeravaš u suprotno?
Tvoj primjerak očito nije ispravan.

Logično da senzor u bilo kojem gadgetu ne može biti 100% točan i da će tu i tamo dodati neki korak, ali to je možda 1-2% odstupanja, ne možeš ti reći da si napravio 1500 koraka, a on je zabilježio 4000.
To znači da je uređaj neispravan.

JuiceBox 25.07.2019. 09:41

Citiraj:

Autor panasonic (Post 3323378)
Odgovorio sam mu najnormalnije na šta on meni kontrira da nema šanse da je tako, a ja evo već par tjedana nosim mi band 4.
Ako ti se ne sviđaju moji postovi onda stavi na ignore, a ne da mi soliš .

Calm your titties, nisi mu odg najnormalnije i ne odgovaras nikome najnormalnije. Nitko ne kaze da ti postovi nisu konstruktivni i korisni, dapače, ali ton kojim odgovaras svisoka svakome ide na qrac, stoga te molim da se saberes ;)

santos 25.07.2019. 11:13

Citiraj:

Autor panasonic (Post 3323378)
Ako ti se ne sviđaju moji postovi onda stavi na ignore, a ne da mi soliš pamet.

Evo, ovo je valjda normalan odgovor?
Ja ne znam zašto tebi broji u autu, ne skidam mi band 4 s ruke i ne broji mi korake dok vozim auto.
Ne znam zašto ti mene uvjeravaš u suprotno?
Tvoj primjerak očito nije ispravan.

Logično da senzor u bilo kojem gadgetu ne može biti 100% točan i da će tu i tamo dodati neki korak, ali to je možda 1-2% odstupanja, ne možeš ti reći da si napravio 1500 koraka, a on je zabilježio 4000.
To znači da je uređaj neispravan.

imam jos jedan primjerak koji je zapakiran koji sam uzeo frendu, sad je pitanje dal se mogu dva upariti paralelno pa ih testirati jedan kraj drugog.

WraGG 25.07.2019. 13:20

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3323373)
Ja sam Bip platio 300kn :D

Nađi mi S3 za tu lovu, uzmem 2 :D

Imam i BIP, platio ga prije godinu dana 55€. Jedina prednost nad S3 je sto mu baterija po 2 mjeseca traje. U svemu ostalom se ne moze mjeriti niti sa jednim smartwatchem jer to u stvari i nije smartwatch nego fitness narukvica koja eto lagano lici na Apple Watch i ima malo veci ekran nego standardni fitness trackeri.
Uglavnom, htjedoh reci da ja ovome Gear S3 jos nisam nasao zamjerku, a trenutno kosta 166€ nov a rabljenih ima i po 120€, a jos uvijek redovno dobija update.

santos 25.07.2019. 14:05

@Gabre

normalno mozes citati sve notifikacije, pise 5 messages, i listas, scrollas. isprobao kratke i duge poruke, sve normalno. ma da mislim da ima jos nekih sitnica za popeglati softverski u tom meniju...

hakija 25.07.2019. 16:30

Citiraj:

Autor santos (Post 3323289)
nema opciju 2 sata. sat koji ti je na mobu ti je i na bandu... to sam skuzio dok nisam mogo nac di se slaze dal hoces 24h ili am/pm. i onda skuzio da jednostavno kopira od mobitela kak je na njemu slozeno.

notificationa nisam imao dosad vise od 3 odjednom...

EDIT: evo ide i 11 odjednom, al su sve npr od whatsappa. al vjerujem da moze i od vise aplikacija odjednom.

ok, thnx!

Ja sam jos uvijek na svom Sony SW3 preko 3g i nemogu nac zamjenu....batt je 1.5d ali se napuni za 20min tako da mi to nije prob + puni se prek obicnog micro USB

cekamo dalje....

kiki86 25.07.2019. 20:17

Citiraj:

Autor WraGG (Post 3323469)
Imam i BIP, platio ga prije godinu dana 55€. Jedina prednost nad S3 je sto mu baterija po 2 mjeseca traje. U svemu ostalom se ne moze mjeriti niti sa jednim smartwatchem jer to u stvari i nije smartwatch nego fitness narukvica koja eto lagano lici na Apple Watch i ima malo veci ekran nego standardni fitness trackeri.
Uglavnom, htjedoh reci da ja ovome Gear S3 jos nisam nasao zamjerku, a trenutno kosta 166€ nov a rabljenih ima i po 120€, a jos uvijek redovno dobija update.

zamjerka gearu ogromna je baterija, jebo sat koji svaku vecer mora na punjac. dosta mi racunanja na bateriju sa mobitelom, neda mi se jos i na sat mislit. Kad bude takav neki sat izdrzao bar 2 tj na bateriji onda cu se mozda vratit na njega(imao gear sport i mi band 2 prije bipa), do onda bip je i vise nego dostojna zamjena za mene :chears:

WraGG 25.07.2019. 20:47

Citiraj:

Autor kiki86 (Post 3323625)
zamjerka gearu ogromna je baterija, jebo sat koji svaku vecer mora na punjac. dosta mi racunanja na bateriju sa mobitelom, neda mi se jos i na sat mislit. Kad bude takav neki sat izdrzao bar 2 tj na bateriji onda cu se mozda vratit na njega(imao gear sport i mi band 2 prije bipa), do onda bip je i vise nego dostojna zamjena za mene :chears:

Meni izdrzi 2.5 dana bez problema, ali ionako mi nije na ruci dok spavam pa mi ga nije problem ni odloziti na punjac.

Gesendet von meinem SM-G960F mit Tapatalk

panda505 25.07.2019. 21:42

To za Mi Bandove da nikak ne mjere korake vam nije ništ novog.
Pratite na MiFit appu pa ćete vidjet kak vam svaku vožnju autom klasificira kao hodanje/trčanje i XYZ koraka od toga :D

Gabre 25.07.2019. 22:15

Citiraj:

Autor panda505 (Post 3323648)
To za Mi Bandove da nikak ne mjere korake vam nije ništ novog.
Pratite na MiFit appu pa ćete vidjet kak vam svaku vožnju autom klasificira kao hodanje/trčanje i XYZ koraka od toga :D

evo bas usporedio C2 i band3.

C2 - 3100 koraka
band3 - 4200 koraka

:lol2:
e sad ko je tocan, aj vraze znaj:roller:
ali evo ako se sjetim kad sjednem u auto cu pogledat broj koraka i koliko ih bude kad dodjem doma

panda505 25.07.2019. 22:35

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3323654)

C2 - 3100 koraka
band3 - 4200 koraka
ali evo ako se sjetim kad sjednem u auto cu pogledat broj koraka i koliko ih bude kad dodjem doma

kažem ti, prati na appu ;)
Tako sam i ja vidio za MB3.

Meni je MiFit App bio uparen sa Google Fitom, i onda mi je google slao da sam napravio XY koraka u ovom i onom trenu, a ja išao autom do teretane xd

santos 26.07.2019. 08:32

eto, jesam reko :D

Mommistake 26.07.2019. 08:36

Citiraj:

Autor Gabre (Post 3323654)

C2 - 3100 koraka
band3 - 4200 koraka

Ovaj s više, naravno :D :D :D

santos 26.07.2019. 11:39

jedna od ubercool opcija koje sam upravo isprobao:

u autu si mjuzu pustam preko mobitela (youtube videi skinuti), preko vlc media playera pa blututom na zvucnike.
posto mi band 4 ima opciju za kontroliranje muzike, mislio sam da mozda nece podrzavati vlc, al radi besprijekorno... znaci pauza , play, volume gore dole, previous , next , sve radi... i jos na satu pise kaj svira... zakon :D

Doktor O 30.07.2019. 00:02

jel mi može tko potvrdit da se nova amazfit aplikacije ne može mapa gledati u satelite modeu samo onaj neki mod di se ništa od relejfa ne vidi

LAcy 30.07.2019. 00:14

Citiraj:

Autor Doktor O (Post 3324800)
jel mi može tko potvrdit da se nova amazfit aplikacije ne može mapa gledati u satelite modeu samo onaj neki mod di se ništa od relejfa ne vidi

Da, tako je. Mozes i to ugasiti pa dobit sivu pozadinu. Ne moze se ni povecati mapa preko cijelog ekrana vise. Ni stara app nije bila bas super al ova nova je bas losa.

Doktor O 30.07.2019. 13:55

UŽAS! to mi je bila najbtinija stavka jer radi posla imam neke rute koje prolazim i izuzetno mi je bitno da to mogu analizirati putem mape.
razočaranje veliko.

Snowrider 30.07.2019. 14:16

Stigao Mi Band 4 :)

Napisat ću usporedbu sa Mi Band 2.

Prednosti :

- dizajn - svaki rub lijepo zaobljen i samim time se neosjeti na ruci pa čak niti tijekom spavanja kad legnem potrbuške i bacim ruke pod sebe , također puno bolje odrađen zub/rub za narukvicu. Na dvici sam imao problema jer se nakon nekog vremena olabavila, pa je sat ispadao iz nje...

- sportovi - na dvici nije bilo uopće , tako da je veliki plus , a na Paceu koji je 100$ nije bilo kategorije Exercise za gym/crossfit i slično i ova opcija me oduševila

- izgled početnog zaslona - tip sam kojem brzo dosadi jedno te isto gledati, tako da odlična stvar

- obavijesti - odmah iz kutije rade sve koje želim , dok na dvici sam imao problema recimo sa Telegramom i Tapatalkom

- HR monitor - puno puno bolji, na dvici si morao stegnuti skoro full narukvicu. I kad bi odradio 3 mjerenja za redom , razlike i do 20 otkucaja -.-

Nedostatci :

- menu - ovo swipanje gore dolje mi neodgovara i skroz je nepraktično , da je lijevo desno možda bi bilo bolje...naviknut ću s vremenom ali to je trenutna zamjerka.

Kad prođe neko vrijeme vjerovatno će se skupit nedostataka pa ću ažurirati...

I da, svi koji se odlučite za kupnju. NE BACAJTE VIŠE NOVACA NA GLOBAL VERSION, uzmite CN Version jer sat povuče jezik od uređaja. Iz kutije ga izvadio kineski hijeroglifi , čim se povezao na uređaj se prebacio na Eng

Sent from my iP XS Max

Brko 30.07.2019. 14:31

Sretan sam ovom observacijom. Moj je na putu, također čajniz version.
Čak sam i pitao Hong Gong Goldwaya koja je razlika između Globalke i CN. Kaže "language on the box and global has some more languages".

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

santos 31.07.2019. 08:45

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 3324916)
Sretan sam ovom observacijom. Moj je na putu, također čajniz version.
Čak sam i pitao Hong Gong Goldwaya koja je razlika između Globalke i CN. Kaže "language on the box and global has some more languages".

a kaj bila je neka razlika u cijeni? par dolara ili?

ja uzeo global, ko ga jebe, i ovak je jeftin sat :lol2:

ja sam si vec zagrebao prvu crticu na satu prilikom selidbe namjestaja... bravo ja. :goood:

kad bi gore islo ono safirno staklo kaj ide na malo bolje satove, to bi bio vrh.

Brko 31.07.2019. 08:57

8 dolara (50 kn) je bila razlika (200 vs 250 kn).

mlajo 31.07.2019. 11:16

Poštovano pučanstvo ,
sve ste lipo objasnili o band 4 a mene interesira još jedna stvar
nigdi nisam moga nać dimenzije Mi band4 jerbo
kupujem za ženu a ona ima tanko zapešće ruke pa me zanima kolika je dužina samog uređaja narukvice ono do remena

a širina i debljina nije bitna
( to žene lažu da nije)
Da nebi to jako stršilo van pa će bit ružno vidit a ne znam koliko je onda i funkcionalno .
I dali se remen može dovoljno podesit za
tanku i usku ruku
da ne klepeće oko ruke .

Najlipša vam dala i hvala.

������

dadoremix 31.07.2019. 12:11

staviš na plastičnu vezicu i bok :)

panasonic 31.07.2019. 12:42

Nekih 45 mm je ekran ako te to zanima.
Nemoj se opterećivat time, to je jako mali uređaj i narukvica se može podesit za najtanje ruke.

mlajo 31.07.2019. 18:41

Citiraj:

Autor dadoremix (Post 3325175)
staviš na plastičnu vezicu i bok :)

Jesu li ovo cice ili guzice na tvom avataru ??????
kakvu uzicu crni sine pa nije to đukac....

Kruno M 31.07.2019. 18:58

Da li je netko primjetio ili je to samo meni?

Kada stavim neki drugi watchface da band ne reagira nakon ugašenog ekrana tako brzo na slajdanje, nego je usporenije. A kad vratim neki od 3 defaultna na satu slajdanje ide fino brzo.

kepmip 01.08.2019. 10:09

Jučer sam updateal Amazfit aplikaciju, sad mi se normalno synca sa stravom.

LAcy 01.08.2019. 10:18

Malo je bolja 3.2 ali i dalje steka dok synca i usability stare je bio bolji.

G-boy 01.08.2019. 11:16

Trebala bi mi preporuka za smart watch, najvise me zanima dizajn, baterija i da normalno funkcioniraju notifikacije i te osnovne stvari. Meni je zapeo za oko Fossil GEN 4 Explorist ali kolko sam uspio pohvatat baterija je koma, tako da nesto slicnog izgleda a da je upotrebljivo. Neki od samsunga, huawei, ili nesto trece. Do 2000kn recimo. Hvala unaprijed.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:25.