![]() |
Ma vidjeh im danas na fejs profilu da su stavili da imaju neki novi deep dish, pa rekoh ako nek'o ode probat, neka javi :)
|
Citiraj:
|
Doomsday sa blagim umakom i onda po tome svašta nešto sa VoljimLjuto ili Tabasco Chipotle. Sastrane Hacker Pschorr Kellerbier (ili dva :D) i uživancija.
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Danas radim pizzu, koji sir ili mix sireva je najbolji po vama?
|
Dobar mi je onaj Sirelin mix za pizzu, ali kad za svoj gušt radim, izribam goudu i mozzarellu, pa ako padne malo ementalera unutra, ne izbacujem ga. :)
|
Gouda je po meni najbolji za domaće pizze, mozarella mi ima čudan okus kad doma picu radim.
|
Mi kad pečemo, odemo do curinih, oni imaju oldskul peć i tamo u rerni na drva ispečemo...mislim da su temperature više nego na ovim normalnim pećnicama.
Zadnje smo počeli eksperimentirati sa cheddarom iz lidla, na kockice, uz naribanu gaudu. E da, i kao sos kupujemo koncentrat rajčice u kauflandu (k klasic) i pomjesamo ga sa mutti iz staklenke, umak bude gust a mutti preuzme okus. |
Meni je sad najbolja pizzeria u ZG PizzaBar. NApolitana ali bolja nego u ohari. Plus kaj imaju i "jeftiniju" verziju gdje stavljaju vulgaris sir a ne mozarellu...Također, interijer je bolji, konobari profesionalniji itd...lokacija Selska prije Krapinske. Vidim tamo često talijane.
|
Jel stavite sir ispod ili na šunku kad pećete doma u "rerni"? Meni je osobno draže ispod šunke, peć na 250 i cca 20 minuta.
|
Taman ne dostavljaju do vukovarske.. Tamo imam stan :(
|
Citiraj:
Bolje je kad je ribana sunka iako vise volim pizzu kad je narezana. |
Ja šunku trgam rukama, tijesto, paradajz, malo sira (gouda + parmezan) pa šunka, pa sir i ostale điđe miđe.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Na pizzu najbolje pasu high-moisture low-fat sirevi. Jer se takvi najbolje ispeku - rastope i posmedje. Iz tog razloga mozzarella je najbolja za pizzu :) Cheddar je zato medju najgorima za pizzu jer je to sir uglavnom s vrlo malo vlage a poprilicno masni pa na pizzi samo izgori. Naravno, moze biti odsupanja, a dosta toga ovisi i o ostalim sastojcima na pizzi, o njihovoj kolicini, vrsti, postotku vlage, a ovisi haravno i o nacinu i temperaturi pecenje. Ja uglavnom stavljam samo gaudu i mozzarellu doma. |
Citiraj:
Potpis za trganje sastojaka, ugl. na grubo idu i ostali sastojci. Ribanje ne dolazi u obzir osim ako namirnica nije specificna kao npr. sir, a i za njega postoji posebna tehnika:amen:. @Blaž 250 stupnjeva i 20 min pecenje? Kolika ti je debljina pizze/tijesta onda 3-4 cm? |
Kod mene je 220 stupnjeva, donji grijač+ventilator i 13 minuta pečenje.
|
Ne, najbolje je kada na tjesto ide sir sa rupicama, nešto kao tilzit,
ako itko od vas zna što su to rupice? Taj savjet sam pročitao ovdje. Pa onda po volji, jer se tjesto pretjerano ne namoči. |
Citiraj:
|
skroz male rupe, ako me sjecanje sluzi...
|
|
Citiraj:
http://www.deviantpics.com/images/20...MG_1414.th.jpg |
Viškovo Poodrum preporuka.
Bili dvaput u zadnje vrijeme i obadva puta odlična pizza. |
|
Vlasniku treba dati izgon iz Italije :D
|
Možda prodaju i girose pa im se zaletilo :D
|
Što je sa Chellom ? Iselili se iz Zagorske :(
|
Citiraj:
|
Kaj je najgore to sam vidio u jednoj pizzeriji u Milanu,pored San Sira,kinez ju drži....ušli po pivu(bili oni neredi kontra Italije,pa nas ganjala murja :D ) i vidimo ovak to nose....da fuq :D
|
mogu li se smrznute pizze iz trgovine ispeći u mikrovalnoj, i kakav je postupak?
|
Citiraj:
|
Ovako ja pravim pizzu po majkinom receptu koju jedem ima 20 god, i apsolutno nikad nam ne dosadi.
https://i.imgur.com/nOHZ5n7m.jpg Ja kada radim radim 'duplu mjeru' zamjesim u 2kg brašna sastojke, i ispadne mi oko 15-16 tjesta, koje razvučem, blago zapečem, iskrenem, pustim da se ohladi, i spremim u duboko. Kada nam se ništa neda praviti, samo izvučem tjesto, rajčica i ostalo, i za 15min gotovo. Posebno korisno kada gosti dođu, apsolutno je svi vole. |
Wow, najs :)
Daj malo veću sliku :) |
|
Citiraj:
|
Nisam dugo u Čelstonu bio,možda je vrijeme za jedan kolesterol overkill sa gothamicom :)
Zadnje šta sam otkrio je Čempres tamo iza Gajnica na Bolničkoj prema Vrapću. Fine ZG klasik pizze. |
Citiraj:
Kaže web: Kaljska 14 (Špansko) Izgleda da su već aktivni kad piše |
Citiraj:
Rade dostavu iz Kaljske 14, ali još nije otvoreno mjesto da bi tamo mogli jesti. |
Citiraj:
|
Ima tko kakvu preporuku pizzerie u Ljubljani?
|
Je li netko bio u novom prostoru Chella?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:28. |