![]() |
Postoji li mogućnost da pojavom DX12 ATI profitira više od Nvidie?
|
|
Moguće, navodno je dobar dio Mantle-a implementiran u DY12.
@hawker: syss ti je sve rekao. To što grafa podržava 4k ne znači da je igrivo. 980 je blizu, ali svejedno joj "fali konja". 290(x)/390(x) skupa sa 980 su dušu dale za 1440p, a to što marketingaši iz oba tabora ih guraju kao 4k kartice je, eufemistički rečeno, pretjerani optimizam.:) |
Danas osim 980ti i titana x ne postoji grafa koja tjera ultra detalje na najzahtjevnijim igrama sa konstantnih 60fpsa, da ne pricam o 1440p a kamoli 4k (ako pricamo iskljucivo i igrama).
|
Nakon 1080p zaživjet će 4k jer su monitori dostupni već od 4 soma kuna, a 1440p je blizu 3 soma kuna. Tih 1440p su vjerojatno samo kratkotrajna epizoda što se gaminga tiče.
|
Citiraj:
Saznacemo vrlo brzo. Citiraj:
|
Citiraj:
Slažem se da su veće rezolucije budućnost, ali ostat će to elitizam još dosta godina. Pa preko 60% korisnika steama je na sub fhd rezoluciji... |
Citiraj:
Kad već spominješ gamere mislim da je puno veća stvar uporaba 144Hz monitora i G-sync/freesync nego extra pixeli, a proći još puno vremena dok iziđu 4k monitori sa >60Hz. Uostalom tek sa DP 1.3 ćemo moći imati takvo nešto i onda u priču još ubaci koliko trebaju napredovati grafički čipovi da obrade toliko piksela na >60fps-a. Ide se u tom smjeru ali tvoja predviđanja su mi preoptimistična :) |
Citiraj:
Prave se nešto kao bogovi pa im se nesviđa kritika. Jel se nVidia bunila tako kad je bilo za GTX960?(ljudi kritizirali jer je 2 FPS brža od GTX760) Nebih rekao. AMD nek ide svojim fanovima meni netreba njihov GPU da uzimam jače napajanje radi njihovih glupiranja. |
Citiraj:
I tek toliko da se zna, ja ne preferiram niti jednu marku, niti grafickih a niti konzola/mobitela cega god (jedino uvijek kupujem Lavazu jer mi je finija, a u Trstu nije skupa :D ), kupim ono sto mi se taj tren cini najbolje za X novaca. Ova 970 mi je prvo malo prisjela kada se saznalo za memoriju, ali nakon sta sam skuzio da ja te probleme ne primjecujem sam se fino ohladio i samo se igram....bez zivciranja :D EDIT: Ali kad smo kod AMD-a, sta se nitko ne sjeca da su pred koju godinu imali neko sranje sa PCEkspertom? Mislim da je bilo nesto sa procesorom, bas se sjecam da je bila neka objava da se ispricavaju citateljima, ali da se zbog negativnog rivjua ili neceg slicnog AMD naljutio na njih i da im vise ne zeli slat primjerke svog HW-a pa da ce recenzije kasnit (valjda dok im nasi ducani ne ustupe primjerek za recenziju)... |
Tu se cvili kako se nema para, i zato je AMD kralj al nije problem 5000kn za karticu i 4000 kn za 4k monitor... hahah to je samo na balkanu moguce... :chears:
|
Nisam primjetio da je rekao da je probao Furya al govori lik o 390X kako je rebrandan od R9 290X i da netreba očekivat nešto veliko od toga.
I AMD se ljuti ma nek idu svojim fanovima. Citiraj:
|
Citiraj:
Napisao sam da se slazem u tome sto lik kaka po rebrandu, ali da ne kuzim sto trkelja o Fiji-u (Fury) kad to nije probao, a i sam je rekao da nije probao...i sa time se ne slazem, jer je frajer ocito nesto jako ogorcen na AMD, pa se odlucio na ovaj nacin obracunat sa njima. Objektivnost na stranu, dobra stara kaze: ''Ne grizi ruku koja te hrani !'' ;) Ovo bi vazilo i za njega i za AMD, jer su medjusobno ovisni. |
Nekako sumnjam da je AMD ovisan o shitguru.:D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
A debelo su to zasluzili jer ono na jubitu je pravi sumrak HW novinarstva. Ta biased piskarala i treba neko dovest u red. Onaj JayZ-nesto- ima sve nvidie u PCu,a AMD ce mu poslat Fury X. Zato sto lik nije biased. To je samo primjer. Shitguru moze lijepo kupit karticu pa je recenzirat do mile volje,a ne kmecat po netu radi necega sto su zasluzili pustivsi video onog glupana. |
Izgleda da cu zamijenit svoju 7870-icu :roller:
|
Citiraj:
Lik je počeo biti biased otkad je dao otkaz i živi od YouTubea. Ako nisi primjetio sve u njega što ima mora biti EVGA ako postoji. |
To je najiritantniji lik koji postoji na YT, njegov "humor" i wannabe im su fuckin cool nacin recenzija su iritantne da iritantnije nemogu biti. Kao i onaj "frend" od linusa koji pokusava bit smijesan a urnebesno je kreten.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Da, katastrofa lik...
|
Linus najbolje vodi show.
Čak i kad su radili onaj FastAsPossible kad je Luke rekao da daje otkaz. Točno na licu mu se vidilo da je totalno FAKE. Lik jednostavno nezna i gotovo. A da nepričam sad ovaj Scrapyard wars 2. Luke ima totalni fail od taktike u zadnjem videu na Vesselu a što me je i začudilo što je išao sa Core 2 Duo u prvom ScrapYard warsu. Sveukupno mi se čini kao da je scripted event gdje linus uvijek pobjeđuje. EDIT Jedini lik kome vjerujem u reviewu je Linus i njegova ekipa. On nema respekta prema nikome niti nVidiji. Dokazao mi se kod onog R9 295X2 reviewa. Toliko je bio poludio što mu AMD nije dao na review karticu pa je posudio u onog Austin Evans-a. |
Citiraj:
Dakle, kontrola ventilatora ne radi s ovim driverom. Bar kod mene na HD 7950. |
Rjesenje preko speedfana?
Speedfan moze konrolirat ventove od grafe. |
Nope. Ne radi. Niti preko catalysta.
|
Citiraj:
|
Ja sam preko Trixx-a podesio fan na grafi i radi super.. daleko bolje nego preko catalysta..
|
Jel ko flashao BIOS na 290x da vidimo jel se pretvorila u 390x?:D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Dobro da sam na vrijeme skuzio, skoro mi grafa izgorila :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
http://www.techpowerup.com/212724/it...l-release.html |
I to beta driver koji je namjenjen 300 seriji, a nijedan GPU iz 300 serije nije rebrand HD 7950/R9 280 :D.
|
Vjerojatno ide pinka Billu Gatesu ako hoćeš WHQL-signed. Ako ne, onda ih nazoveš beta ili kako već.
Za win 10 će vjerojatno bit WHQL-signed. Što ne mora značit da je i takav dobar i bez problema. |
Citiraj:
|
|
Citiraj:
Naravno da je moguće da je ovaj beta 15.15 driver već finalni driver bez WHQL potpisa, a je li tome stvarno tako vidjet će se sa službenim driverima, tj. jesu li oni donijeli pomak u performansama ili je stvarno beta bila već finiširani driver. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:55. |