![]() |
U tom slučaju bi od Samsunga mogli očekivati masnu odštetu ako je provjereno orginal Samsung oprema u pitanju ;)
|
Ne bi jer punjač nema veze s tim požarom niti je realno da će bilo kakav punjač uzrokovati zapaljenje, bez obzira što se piše po portalima.
To je sve do loših i dotrajalih instalacija po kućama. |
Ček sad malo. U članku piše da je punioc. Buljakara kaže da je Samsungov, a ti kažeš da je do loših instalacija.
Ništa, čekamo Mommistakea sa 4. mišljenjem jer je on iz tog kraja :) |
Citiraj:
Mi možemo samo nagađat, ali da će ti slabi punjači uzrokovat požar - neće. |
Citiraj:
Neki dan sam mijenjao utičnicu u kuhinji da umjesto jedne stavim trostruku. Kako sam je počeo vaditi, tako su žice samo poiskakale van. Neke moderne utičnice gdje žice ne idu pod šaraf... Štednja onog tko je radio stanove. I sad, ekipa ištekava kabele tako da vuku za kabel, pa povuku van i utičnicu iz zida i eto sranja. Nek im se nešto olabavilo u utičnici ili je loše postavljeno već u početku i eto ti požara samo tako. Nisam jednom vidio kako ekipa uštekava nešto u utičnicu, kažeš im da im iskri kod spoja i samo odmahnu rukom...ma nije to ništa. EDIT: eto, već je napisao gore |
Baš to. Greška na instalacijama... Nula bodova od ikakve odštete od ikoga 😀
Poslano sa mog Mi 9 Lite koristeći Tapatalk |
Što je gospođa sama izjavila:
""Đurđica nam je pokazala zid gdje je bila utičnica, koju inače ne koriste, ali je netko u nju uključio punjač."" Kod mojih se u sobi zapalio PPR kabel, u zidu, prije nekih 10 godina. U njega bila uključena obična radio budilica. |
Citiraj:
Poslano sa mog LG-M700 koristeći Tapatalk |
Citiraj:
https://a.aliexpress.com/_d69JliN Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk |
Samo na njihovom webu pise da je izlaz max 5v2.1a te da ukupna snaga na dva izlaza svejedno 5v2.1a znaci da ako ustekas 2 potrosaca da je snaga 5v1a po izlazu, znaci banana.
|
Istina, punjač je "obicni". Za mob i smartwatch sasvim dovoljno.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk |
Citiraj:
Ako mobitel ima bateriju preko 2500 mAh i računaj da češ puniti minimalno 4-5 sati. To je procjena i ne bi pomišljao puniti sa preko 4000mAh kakve ima trenutno. |
A neznam kakva su tvoja iskustva/zahtjevi...
Imam Xiaomi Redmi Note 4 (baterija 4000mAh), tablet Samsung Galaxy Tab A T580 (baterija 7300mAh), oba se pune normalno, dakle nikakvih 2h/1000mAh (ovo je tvoja računica). Original punjači isto su koliko se sjećam 2A. Koliko bi po tebi bilo "normalno" punjenje baterije od 4000mAh? |
Nisi razumio, neki mobiteli imaju elektroniku koju dopušta brzo punjenje. Pošto taj punjač na koju si linkao je običan punjač na koju radi na prvi port 2A i ako spojiš oba porta ide 1A.
Ne znam kako funkcionira tvoj Xiaomi , ali na Samsungu, iPhone (od modela 8, X, XR itd ) i ostalima puni užasno sporo ( prihvatljivo je poniti preko noći) Danas neki mobiteli dopuštaju brzinu punjenja do određenog postotka i nakon toga ide sporije da ohladi. Отправлено через iPhone |
Neznam za ostale uređaje, al ova dva uređaja koja sam spomenuo se sasvim normalno pune (pojedinačno) iako imaju velike baterije, drugi port mi je za punjenje smartwatch-a.
Nisam odmah vidio da se traži QC, zato sam napisao da je punjač "obični". Inače, QC za dva uređaja, da je minijaturan i još ga zabit iza komode baš i nebi, em zbog grijanja, em jer mi nije na oku.... |
Ne koristim uopće punjače od Samsunga QC 2.0 (znaju svinjski ugrijati mobitel i prenosi na kabel) nego baš PD punjače sa 18W od Googlea i isti je kompatibilan na Apple iPhone. Srećom, ne griju. Koristim i Anker 45W destop punjače sa 1 port USB-C + 4 USB port (ukupno pet porta i ne griju se)
Отправлено через iPhone |
Koje kaljeno staklo koristite? Treba mi konkretno za Samsung s10 lite.
Stavio bi u kombinaciju sa spigen maskom. Do sada nisam nikada koristio tempered glass, a ovaj Samsung ima "samo" gg 3 zaštitu i nije jeftin pa bi ga malo bolje zaštitio. Može i neka dodatna preporuka samo za na posao pošto sam dosta po terenu, gradilištima, etc. Ovaj magnetic metal case sa prethodne stranice? Hvala. |
Vodi računa da uzmeš 'case friendly' staklo jer će mu inače smetati cover.
|
Thx. Mislio sam Spigen Rugged Armor case i neko staklo. Imaš neku preporuku, link?
|
Preporuka je da bude full glue verzija stakla jer ako ima ljepilo samo po rubu, dovoljno je da se jedan rub odlijepi i da zrak/prašina uđe između stakla i ekrana. Trenutno imam Tough Armor na S9. Čekam case friendly staklo jer mi je sadašnje puklo.
|
Pa napiši marku stakla i otkud si naručio da uzmem isto i riješeno. :-D
|
joj koje su to filozofije..... case friendly, full glue... daj još koji izraz nabaci.
Odi na ebay, ukucaj tempered glass i model telefona i naruči si najjeftinije koje nađeš, imaš za 1-2$ par komada u pakiranju. Nakupovo sam se hrpu tih stakala i odavno skužio da je to sve isto. |
Kao što kaže kolega, nema tu nekih filozofija. Sve je to isti q. Pokušavam kupiti od onog koji uz stakla nudi opremu za stavljanje - mokra i suha krpica, dust sticker,..
|
Pozz ekipi, ako sam mašio mjesto neka admin prebaci.
Zanima me da li je moguće brzo puniti mob preko kompa. Imam usb-c na matičnoj i pripadjuči kabl (c na c) al neće. Pa ako ima kakav pametan savjet. Radi se o Huawei P20 Lite. Matična je Gigabyte B-450 Aorus Pro. Kaže spec od matične da je USB-c ovaj : 1 x USB Type-C™ port on the back panel, with USB 3.1 Gen 2 support |
Nemoj se ni truditi jer to ne može funkcionirati iz vrlo jednostavnog razloga - po specifikacijama, napon i struja koju daje USB su limitirani. Za USB 2.0 znam da je 5V i 0,5A. USB 3.0 je limitiran na 0,9A. Za brzo punjenje ti treba >2A.
|
Ok hvala.
|
Šta mislite, jel ovo dobra kupnja, Xiaomi Redmi powerbank 20000mAh, ili ići na nešto skuplji Xiaomi Mi powerbank.
https://www.mikronis.hr/Proizvod/pow...vxn4285gl/5604 Nije mi bitno ako je malo veći niti ako je plastično kućište (nisam našao tu informaciju, za Mi znam da je aluminijsko). Također uz ovaj Redmi, koliko znam ne dolazi USB kabel, to mi isto nije bitno. Zanima me jedino je li kvaliteta baterije i elektronike unutra ista ili približna, šta mislite? |
Iskreno, u 2020. ne bih kupovao powerbank koji nema PowerDelivery.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
steti li mobitelu ili bateriji magnetni drzac, magnetsko polje?
https://a.aliexpress.com/_dUGTFHq |
Nope. Mag. polje je preslabo da bi utjecalo na mob.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
"Mana" je jedino sto moras imati plocicu naljepljenu na mob/maskicu pa ce ti to (ovisno o poziciji plocice) remetiti bezicno punjenje ako ga koristis. |
Meni pločica stoji između maske i mobitela, nisam htio lijepiti jer realno nema potrebe. Skoro dvije godine ga tako koristim u autu i nekih par tjedana mi džepna lampa služi kao stalak za mob na stolu. :D
|
Citiraj:
https://www.mikronis.hr/Proizvod/pow...vxn4285gl/5604 Nisam još ni poslao upit da li ga imaju i da li mogu odmah kupiti i preuzeti u poslovnici kad se otvore (ako plaćam dostavu 50 kn onda više nije tako povoljno), mogu čekati i dva mjeseca, nije mi hitno. Dobro, nije to sad nešto super povoljno, bit će još tih ponuda za tu cijenu ako ovu propustim, bar se nadam :goood: |
Protuklizna folija, gdje kupit kod nas?
Namjeravam nabavit i isprobat neku vrstu protuklizne folije za teski stakleni mob koji jednostavno samovoljno ispada iz ruke ako nije u nekoj zastitnoj maski.
Nesto ovakvo me zanima, a ne mogu naci nista slicno kod nas. |
Mozda da pogledas dbrand skinove, ovisno o teksturi neki bi mozda zadovoljili trazene kriterije.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:09. |