![]() |
Citiraj:
Problem tih 36 rata je da ako ne paziš, dođeš do situacije kad su ti rate za taj mjesec kumulativno par tisuća kuna. Been there done that :D Ali slažem se s ovim da u nekim situacijama je lakše kad imaš rate. Opremili smo stan iz cuga uz pomoć rata. Sada još 2 mjeseca i rate će završiti, a uselili smo davno u funkcionalan stan. Toliko keša nema šanse da bi skupili u toj fazi. Kako sam sad prešao zbog kredita u HPB, tražim neku kreditnu karticu, jer ovo je kriminal šta mi nude za obročnu otplatu u HPB-u. Em imaju "svoje" rate, em moram plaćati naknadu em moram imati zasebnu karticu. Nema šanse da uzmem to od njih. Prije sam bio u PBZ-u, i njihova VISA za rate (klasična, ne kreditna) je bila seamless iskustvo. Ovo je katastrofa u hpbu. |
Citiraj:
|
hm kak nema, mastercard kreditna bez članarine i upisnine se dobije
|
Citiraj:
|
Erste George, nakon prvotnog zgražanja malo su ga unaprijedili I ok. Sada u njemu radim sve što sam mogao u mbanking osim eračuna koje su ukinuli. Ok mi je i nemam zamjerki. Zivcira ne jedino token koji je duboko u aplikaciji pa da bi otvorio net George moram u app, pa postavke ovo ono da dodjem do tokena.
Što se tiče gotovine ili rata, sve je to super i bajno. No ajde štedi za novi tv i novi kauč ako imaš kredit za stan i stavljas sa strane za auto koji moraš uzet novi svakih 7-8-9 g. Sve je puno lakše ako imaš rješeno stambeno pitanje, nasljedjenu nekretninu od staraca pa kapa najam i štednja sa strane onda ide. Ili to ili recimo 20k neto primanja. No, to nije realnost za veliku većinu u HR. Sent using Tapatalk |
I još bih nadodao da George ne radi dobro s Erste poslovnim bankarstvom. Često ne dolazi 3d secure potvrda na poslovnom kad je George uključen. Čim se deaktivira George poslovni 3d radi. Prijavljen je bug ali još nije riješeno
|
Moze se i bez toga - samo treba zivjeti ispod svojih mogucnosti. No velikoj vecini u HR je to SF obzirom na nasu razinu financijske pismenosti.
|
Citiraj:
https://www.zaba.hr/home/standardna-mastercard-kartica Pogodnosti Do 31. prosinca ugovorite bez upisnine i članarine za prvu godinu korištenja A lepeze ja vidim od 60kn na dalje, tak da ajde educirajte me ako sam stoka sitnog zuba koja tapka u mraku :lol2: |
Uvjeti
Uslugu Aktivan platni asistent mogu aktivirati sve punoljetne fizičke osobe koje su prethodno ugovorile Ugovor o transakcijskom poslovanju. Cijene 30 kn mjesečno Platni asistent Aktivan mogu aktivirati sve punoljetne poslovno sposobne osobe koje su prethodno ugovorile Ugovor o transakcijskom poslovanju. Sve što vam svakodnevno treba u financijskom poslovanju Platni asistent drži "u malom prstu" - za jednu mjesečnu naknadu: vođenje kunskog tekućeg računa i deviznog tekućeg računa s debitnom karticom mogućnost korištenja usluge on-line bankarstvo (m-zaba i e-zaba) 5 besplatnih kunskih plaćanja s kunskih transakcijskih računa putem usluga on-line bankarstva uključenih u Lepezu te trajnim nalogom i SEPA izravnim terećenjem 2 besplatna kunska plaćanja u poslovnici Banke mogućnost izdavanja kreditne kartice na zahtjev klijenta i prema internim pravilima Banke - bez upisnine i članarine za osnovnog korisnika (Standardna Mastercard kreditna kartica) prekoračenje (prešutno prekoračenje) u iznosu i za razdoblje koje se odobrava u skladu s poslovnom politikom Banke po kunskom tekućem računu do max. 10.000 kn uz kamatnu stopu 8,62 % obročno plaćanje debitnom karticom kunskog tekućeg računa - bez kamata i naknada, limit do 5.000 kn ugovaranje usluge Trajni nalog u korist računa fizičkih osoba u Banci te članica Grupe Zagrebačke banke d.d. uključujući Allianz Hrvatska d.d. i Allianz ZB d.o.o. |
ZABA: Jedina besplatna kartica je gocard, koja ako se fakat moze pretvoriti u kreditnu a ne revolving, ima smisla onda. Klasicni master nakon prve godine postaje zabava od 150kn godisnje.
|
Ne ako je ugovoren kao dio Aktivnog Platnog asistenta.
|
Citiraj:
totalno krivo gledaš, pričamo o aktivnom platnom asistentu cijelo vrijeme https://www.zaba.hr/home/aktivan-platni-asistent a ne o zasebno mastercard koju svatko može zatražit van asistenta |
Znači, bio sam na modernom platnom asistentu. Uz to uzeo MC. Onda prešao na Telekom bankarstvo. Buduci je to umrlo krajem veljace, vratio se na aktivan platni asistent (moderan je umro isto). I naravno cijelo vrijeme nakon prve godine 150kn clanarina za MC.
Ajde da ne mlatim praznu slamu vise, bas cu pitat bankaricu jel ja i dalje placam dok drugi imaju ocito free |
U tome je caka.
Otkazi ovu i uzmi novu preko asistenta. |
btw stigla mi je nova zaba visa tekućeg koja ide svima uskoro umjesto maestra
prozirna je https://i.imgur.com/RZtq8br.jpg jest da su mi izdali krivu (zelena za mlade), treba stić plava uskoro |
Zamolio me prijatelj da pitam tu na forumu za preporuku banke za poslovni račun.
Što je najpovoljnije odnosno najjeftinije obzirom da mu ne trebaju nikakve điđa-miđe već obični račun za primanje uplata i plaćanje s istog? Uvjet je jedino da se može pristupiti preko interneta da ne gubi vrijeme po poslovnicama. |
Neka provjeri OTP banku.
|
Neka preskoci PBZ banku
|
Citiraj:
|
Citiraj:
za useljenje nam je falilo par neophodnih stvari, bili smo suhi ko barut, a nismo htjeli gotovinski kredit, nego sam sve potrebno jednostavno uzeo na rate sa 0% kamate. i da, rate su mi mjesečno par tisuća kuna i živ sam i dalje, proračunato i svjesno sam odabrao tu opciju radije nego kredit. Citiraj:
vezano za raspravu oko zaba mastera: dobro su drugi napisali, kartica je besplatna u sklopu ove opcije za 30kn/mjesečno. imam je 3 godine i nema nikakvih troškova ni kamata, naravno sve dok na tekućem ima love koju master 15. u mjesecu povlači. |
Obročna otplata je nužno zlo. Ne znam šta je tu čudno. Inače bi milijuneri uzimali na rate da je baš tako dobra stvar. Ako ne moraš , radije nemoj. Nitko nije napravuo neprijatelja od toga nego poznavajuci navike HR garađana, rate su zlo. Naravno da netko zna baratati s time i zna u kunu gdje i šta i ne predstavljja mu problem. Evo ti ovrhe radi "rata" pretplata operatera, ima ih tisuće u HR jer nemamo dobre navike. Bankama.je super tebi dati na rate bez kamata jer uzimaju 6-12% trgovcima za to što kupuješ ovisno o broju rata. Pa nećemo valjda reći da su rate super, banke super,i krediti super. Jesu ako baš trebaju i imas točnu kalkulaciju.
BTW, jel zna netko da li sta promijenilo kod erste banke za građane kod uplate novaca na bankomatu? Ide li jos uvijek bez provizije? |
Ovi je sa brača garant.
Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk |
Citiraj:
|
Citiraj:
Mislim da to nije bilo ni u snu kao provizija, zasto pitas, ima neka prica oko toga? Jer cijela poanta je da se rasterete banke i koriste uplate na bankomatu i dizanje novca na bankomatu. |
Nisam dugo uplaćivao gotovinu na svoj račun na bankomatu pa ne znam trenutnu situaciju. Možda se nešto promijenilo sad u doba korone pa pitam.
|
Citiraj:
Sent using Tapatalk |
nema neka opcenita banka tema pa da ovdje pitam, na kolike se uplate dize red flag u bankovnom sustavu?
ako se dobro sjecam ako je preko 10 000 EUR onda si flagan za provjeru izvora novca? ili je to sada manje? |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
S time da svaka banka ima još svoje algoritme pa mogu dizati alarme i puno manje svote.
|
Ima li netko iskustva sa štednjama za djecu od rođena pa do 18. godine, gdje je najbolje otvoriti, uzima li bagra kakve naknade za to itd?
|
Citiraj:
Zaba 2% kamata. Pcelica se zove Sent from my iPhone using Tapatalk Pro |
Bilo nekada. Od ove godine je 0,02% za nove ugovore.
HPB Flexy kockica ima 0,5%. |
provjeri uvjete životnog osiguranja za dijete.
|
Mi slavimo, vi dobivate!
Ovaj petak, 9. 7. zatražite gotovinski kredit u bilo kojoj Addiko poslovnici i proslavite naš 5. rođendan uz čak 50 % nižu kamatnu stopu od redovne. Link |
Petak, trcim na povratku u grad, samo da nesto uplatim poznaniku iz SLO, dok dodjem doma i sve poslozim, ode vrijeme, reko idem to odmah skinuti s reda.
Ravnice rade po webu, ali tamo papir covid formalizma i preporuka - odite u Maksimirsku. Tamo radno vrijeme adekvatno salonu za sisanje pasa i macaka. Centar Ilica jedina koja radi, ona je doslovno imala preko (!) 40 ljudi, sam redar izbrojao po brojevima cekanja. Inace ta radi do 19h, a umjesto da Maksimirska preuzme to radno vrijeme, koja je kapacitetom saltera i prostorom, 3x veca od Ilice - ne! Na Jelacicu, od zemljotresa, zivotari ZABA, kao iseljeni kiosk za novine, koji ceka novog vlasnika. Ta banka nije samo korisnicki, ima poslovni dio, isto znacajno velika poslovnica. Banka da nije u stanju finacijski, realizacijski, ako hoces zdravorazumski poslovno, dovesti to u red u roku dva mjeseca, a ne preko godinu dana. A upravo se zbog toga stvaraju nepotrebne guzve, koje nadilaze kapacitet manjih poslovnica. Ne dvojim da ce oni grebati neki fond, neku dotaciju, da su preduzeli sve papirilogije, samo da u vlastiti djep, mininalno posegnu, uostalom, cak i strani vlasnici kupovnih centara (Spar/Konzum..), cije su poslovnice ostecene od zemljotresa, te ne ubiru godinu+ promet vec kradu bogu dane - covjek se zapita, koliko pohlepnosti je dovoljno? Primas zivu lovu 7/24, nisi u stanju dovesti prostor, koje obicni gradjani u dva mjeseca realiziraju. https://abload.de/img/bonktjjoa.gif. . ... |
Sve stoji, samo ne razumijem kako ti se da zajebavati s odlaskom u poslovnicu za prebacivanje novca kad postoje servisi (Revolut, TransferWise, ...) s kojima to obavis u tri klika na mobitelu uz n puta manju naknadu/razliku u tecaju.
|
Citiraj:
Jedna žena mi bila poznanica i pitam, alo internet bankarstvo, slikanje računa? Doma iz fotelje, sve isto ko i tu? Nee nee ne vidim ja to ništ, ne vjerujem ja ovo ono. Reko a sin, uvalite njemu i on plati? A nee neee. :D:fiju::kafa: "Svaka roba ima svoje kupce" :kafa: |
Znam da je teški offtopic, ali trebate otići vidjeti red u Heinzlovoj u mup-u. Rade skraćeno zbog godišnjih odmora, znači kaos.
|
Citiraj:
Zbilja moraš biti pacijent da u ovo doba ideš plaćati u poslovnicu… |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:07. |