![]() |
Citiraj:
Uglavnom sutra ce taj ZOTAC stici u ove krajeve pa cemo biti pametniji.. al svakako garancija je tu pa .. ako ne bude radila kako treba.. ima rjesenja |
Citiraj:
Meni će neclockana grafa imati valjda veću temperaturu u OCCT-u nego clockana u real world novijoj igri gdje ju ubijem sa AA-om i AF-om u 1200P do kraja! |
ne kazem ja da hladzenje nije vazno!dapace, ali daj ti meni objasni kako da je postignem temp graf ispod 60 dok je pod opterecenjem!?nema teorije!!!
cisto tem ostalih komponenata dok mi se ovo dogadza: proc 45, mb 35 mislim da je ovo sasvim ok!ali zato sam prvo otvorio temu na dr mjestu gdje smo kasnije ustanovili da je to sve ok! takodzer occt, je mrcvarenje ali tako provjerim za 2min dal je sve ok!restetiranje mogu postic i na ostale nacine bez problema al moram cekat i do 30min! recimo upalim massefect i izbacime nakon 30min kad dodze do 62 dok na occt izdrzi do 78!ova koju sam imo do jucer je radila u igrama do 74 a u occt do 79/80 i radila je ok na starim driverima!ali nisam dao 1700kn da moram stalno gledat temp graf! |
**nastavak price**
i tako da ja danas opet do microline, vratim graf, sve objasnim i naravno kazem da ne zelim jos jednu takvu vec zelim zamijenu za nesto dr!kaze lik dodzi za 2 sata pa cemo vidjeti... 2h kasnije... istestirali moju i desilo im se sve isto kao i meni! onda su uzeli jos jednu novu sa skladista i nju testirali i ona je imala isti problem!!! znaci 3 od 3 su bile za nis! sad se moram natezat za portiem da mi daju neku dr graf, mada oni kao ne mogu zamijeniti artikl!al to je sad :offtopic: @delpiero obavezno javi kak tvoja funkcionira! i gdje si ju kupio uopce? Citiraj:
probaj igrat novog batmana ili bf3 sve na max! ;) |
Ne mogu zamijenit artikal? LOL.
Ne znam šta uopće imaš raspravljat s njima... |
Citiraj:
A ontopic Mogu oni zamjeniti artikl, ali ovdje se ne radi o zamjeni za isti...Mada ti ako nemaju istu ispravnu oni moraju zamjeniti za neku drugo, nadji neku jeftiniju, za recimo 1kn samo jeftiniju i mislim da nece biti problema....morali bi to uvaziti |
evo napokon mi odg na mail, dobivam neku dr...ne da mi se sad ulazit u detalje koji su tu sve potencijalni problem-svode se na detalje sa http://www.portio.hr/index.php?page=textPage&id=17
bitno je da su korektni prema meni, jer ovo je stvarno izvanredna situacija! sad moram malo pametnije izabrati! :) nekak mislim da bu ATI :D |
Evo ja testirao svoju karticu. Nakon sta sam je uboo u kuciste, upalio, instalirao drivere 290.53 digao detalje na ultra i vrti Battlefield3 ko beba.. temperatura nakon pola sata igranja na tim detaljima je bila cca 66 C. :beer:
Kuciste mi je medium velicine, nije bas prepunjeno komponentama, tako da ima mjesta, ali nije niti neki "apoteka" cable managment.. tako da mislim(ako se u buducnosti ne pokaze suprotno) da ipak nisu sve Zotac GTX 560Ti loši proizvodi. Narucio sam je iz Future It iz Zg. |
GTX 560Ti Zotac performance paradox ???
Dakle znam šta radim (oni koji me poznaju to dobro znaju) da mi se sada tu ne pišu savjeti :) Zanimljiva pojava u Cinebenchu R10, dakle imam komp koji mi služi za testanje. Čisti Win7 64bit, SATA 80GB, E8400 @ 3GHz, ASUS P5K SE ploča, 2x2GB 667MHz, hrani ih Corsair 600W. Paradox je taj da satre ATi kartice skoro pojedu taj 560 Ti. ATi X1950Pro sa 256MB daje u OpneGL 5457 nVidia GTX560Ti 1GB daje u OpenGL 4624 Budem malo još to proučio, možda program "ne pokrene" GForce u viši clock ili tako neš, budem pustio u pozadini GPUz da radi i logira pa ću provjeriti još, ali trenutno zanimljivo dok ne razriješim misterij, ako neko ima slične pojave neka nešto kaže ... |
Citiraj:
Drago mi je da ti radi, sad vidi nakon par sati korištenja :D |
Citiraj:
meni je idle bio 50, prva rikavala na 74, dr na 62! Bio spojen jedan full hd monitor dr hd ready...ne znam na kojim si ti rezama, to isto dosta utjece... mislim da se razumijemo ta kartica je sto se performansi tice super! Ja sam vrtio mass effect 1 i skyrim sve na ultra max u full hd u isto vrijeme tako da :goood: (zaboravio sam zgasit jednu igru :fiju:) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ja i dalje ne vjerujem... pa to je poluproizvid ako takve probleme ima.. Strasnoo!!
|
Citiraj:
Uzivaj u kartici...........................................dok traje :gringo: |
Citiraj:
Igrao sam od 22h pa do 2 ujutro Battlefield(bez kritika molim :goood:), temperatura je varirala između 63 C i 67 C, nikakvih problema nisam imao.. (igram na 1680*1050 na skoro najvisim detaljima, 22'' monitor) Eto sad ne znam sto da ti kazem pametnog...(glupo bi bilo reci zao je sta meni radi, al eto nadam se da ces naci najbolje rjesenje, ako nista zamijeniti za neku drugu uz simbolicnu nadoplatu ili slicno..) :chears: |
Citiraj:
ne bi htio coprat al nek ti ekipa tu savjetuje neki prog kaj ne kuri graf i da je oderes na max load da budes ziher!mislim da te spasava niza rez i samo 1 monitor!da je najebes bar do 85 onda si ziher!!! mislim kak hoces, to je sam moj savjet... |
Moj savjet je da ne kuriš grafu nepotrebno nikakvim occt-om, furmarkom i sl.
Ako ti radi u igrama i to po 4h onda je to to. |
jel ovaj problem imaju samo Zotac kartice ili i možda neke druge? Ja koristim Palitovu Titanijumku, onu "socijalnu" (dakle, ne Sonic nego najobičniju). moja zna pičiti i na 80°C dok igram STALKER-a ili Betlfild3 (obje na DX11) sa zadnjim beta driverima. OK, malo sam ja to i potero 900/1800/2200 sa 1,012V.
za sada radi sve OK. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
:chears: |
Citiraj:
|
pa zemi molex - 6pin i bok, tak i onak ćeš dobiti dva komada :)
|
Ahaa.. Quidzz, znači moja je novija od tvoje, isti su modeli, ali moja radi na 0.978.. Vjerovatno je noviji bios gore..
Edit: da Magarac, moguce je i to. S druge strane, moja je puno toplija od Quidzzove, u BF i do 75C. |
Nema veze VID sa starosti biosa. Kartice imaju razlicite def. voltaze jer nisu svi GPU isti i nekima treba vise drugima manje..
|
Hehe Deane vazno da ona vozi BF3 na ultra a za napon me nije ni briga :D
|
evo kraj moje price...danas stigo xfx hd 6950 2gb dual fan! :D mnogo tisa i mnogo hladnija kartica, jako zadovoljan sve sljaka odlicno! Sad malo nadoknadit izgubljeno vrijeme čirs! :chears:
|
Moja Gigabyte GTX 560 Ti (tvornicki OC na 900 Mhz), kupljena u devetom mjesecu prosle godine, radi bez problema, temp ode do max 80 stupnjeva nakon par sati koristenja (igranja), ali nije bilo rusenja i slicnih anja, kakve je ima lega @hakija sa svojom zotac-icom, tako da mislim da je problem u zotac-u kao proizvođacu.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Pretpostavljam zadnji koji je izasa ali bolje pitat nego skitat. To te pitam jer sam piknija jos jednu 560 ti i vidim da mi nemaju isti bios, jos ih nisam postenio istestira (zagrija), pa sam mislio prije bilo kakvog testiranja - igranaj stavit zadnji bios na obe da ne bude problema, samo dizanje i rad sistema (win7) nije stvaralo nikakve probleme. Jedino sta mi se cini je to da cu morat ostavit jednu grafu u kompu kad flesham bios jer program za flesh ne vidi dobro grafe kad su u SLI modu (kod modela GTX 460 moglo se fleshat i kad su bile u SLI-u) Ima li koja posebna napomena kod fleshanja biosa kod GTX 560 Ti modela ili je isto kao i za starije (konkretno GTX 460) upali program kazes mu di je bios pritisnes ok i molis boga da ne nestane struje (i pitas se zasto nisi kupija UPS :D ili ga barem posudija ) |
Citiraj:
Hvala |
Citiraj:
ovaj sam ja stavio |
Citiraj:
|
@Mihael ovo su ti svi biosi za Zotacicu
|
ja imam msi 560 ti twin frozr iii i zna doseći 66 stupnjevak u recimo gta 4 igri ali radi bez problema. nikakve smetnje ili sl. :chears:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ako ju ostavis dovoljno dugo u idleu smanji ona voltazu.. :) iako, ne treba se s tim uopce zamarat.. Meni su obadvije na 0,987 ali u BF ionako odu na 70C
Najbitnije je da rade bez greske.. |
Citiraj:
Molim te reci koju grafu ti driveri drze kao master, a koju ko slave? Meni driveri donju stavljaju ko master, a gornju ko slave, mada je preko gornje spojen monitor, jel to ok?? Nekako mi se cinilo da sam prije imao master karticu gornju tj onu koja je spojena na monitor. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:31. |