PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   HGSpot / HGShop (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=164814)

Sinac 15.07.2011. 14:29

Jedan osvrt na cjelokupnu situaciju oko jamstava:

HG Spot je dužan osigurati servis i zamjenu opreme za koju su oni uvoznici a koja je pod jamstvom, čak i nakon njihovog službenog zatvaranja. Konkretno, neku firmu XYZ će angažirati da odradi taj dio posla a sam trošak ionako ide u stečajnu masu. Taj posao još nije nikome dodijeljen jer nije gotovo pregovaranje (čitaj: stečaj) investitora i vlasnika...

MAGARAC 15.07.2011. 15:26

Ni nece tak skoro bit gotovo pregovaranje a prije stecaja sumnjam da ce bilo tko ostvarit garanciju za takve proizvode. Tek kad se proglasi stecaj moci ce se to sredivat u dogovoru sa stecajnim upraviteljom koji komandira apsulutno svime u firmi pa tako i garancijama. Tako to recimo sada radi Vemil, Unusmedia nece ni cut za stara jamstva i sve preusmjeravaju na stecajnog upravitelja koji odlucje ko ce sto dobit ili nece.

Ag008 16.07.2011. 12:37

Prema nekim medijima, uskoro se otvaraju;
http://poslovni-savjetnik.com/trgovi...ene-za-10-dana
http://www.poslovni.hr/vijesti/lonca...ta-183136.aspx

Starsailor 16.07.2011. 12:43

Preko 100 milijuna duga zagrebačkoj, simpatično

tutix 17.07.2011. 03:12

Koji panjevi. Neka vrate staru stranicu sa normalnim menijima, počupaju one blentave reklame i srede dizajn dućana u običnu rupu (ionako nikoga nije briga kako izgleda dućan, još uvijek nismo toliko amerikanizirani) i nek plate po dva radnika barem po poslovnici. Na kraju stavit konkuretne cijene i zdravo. Šta su oni napravili u zadnjoj rekonstrukciji firme? Ja ne vidim tu ništa pametno za krajnjeg korisnika. Osobni prodavač, a u nekim prodavaonicama radi jedan jedini radnik. Šteta jedino za sve njihove dućane u manjim mjestima jer ljudi sad stvarno nemaju nikakvog izbora više od lokalnih dućančića. Čak su i ti dućani u zadnje vrijeme bili "konkuretniji" od HG-Spota.

borny 17.07.2011. 13:48

Ma to je sve bila ideja Prpića i PR "stručnjaka"...
Maknuti prepoznatljivu plavu HG boju i sve ostalo što se vezalo za stari Hgspot i proizvesti "novi" brand koji će privući kupce.

Čak su i poslovali pozitivno, ali dugovi su preveliki i gomilaju se. Ne znam kakvo reprogramiranje i ostale ekonomske gluposti im mogu pomoći da vrate preko 150 milijuna kuna.

Romano.Cule 17.07.2011. 18:40

Pa moze dugorocno i ako ZABA malo snizi apetite i oprosti kamatu sto su nafrljili. Samo 50 milja je kamata u tom dugu. I onda kazu da su banke simpaticne. Radnici su ionako bili dobro placeni (znam pouzdano) i imali su ćupla oko milju eura mjesecno. Treba samo malo promjeniti web dizajn,napraviti ga preglednijim za web shoping,ukinuti one kretenske akcije 10% popusta ako kupis artikal u 2 ujutro i za svaku komponentu po jedan dan u tjednu (pa koji je to kreten smisljao da mu samar lupim.Maltretirao bih ga da ne spava 5 dana i onda mu rekao da mi kupi procesor na toj akciji.

Ako tvorac te akcije cita ovaj forum,porucujem mu da je najveci KRETEN U POVIJESTI COVJECANSTVA,nismo mi tu zbog vas,nego ste vi tu zbog nas,IDIOTE RETARDIRANI,i ne pada mi na pamet da cekam srijedu u dva ujutro da bi kupio jeben*u memoriju za 10% popusta,vec cu fino spavati i kupiti tu istu stvar u ADM-u za 30% nizu cijenu u cetvrtak ujutro u 11 sati kad se naspavam,KRETENU.) spustiti malo cijene i mislim da bi hg mogao docekati duboku starost.

borny 17.07.2011. 19:34

Hehe sad si mu pokazao :D

Meni su bile dobre one blic akcije sa 50%. Na stranici osvane tekst sa nekakvom zagonetkom i tko prvi dođe sa rješenjem, može kupiti artikl 50% jeftiniji. Samo jedan komad i to je to.
Tak sam curu naganjao da mi uzme neku H55 ploču :)

Ag008 19.07.2011. 10:07

Očekivano:
http://www.poslovni.hr/vijesti/lonca...ne-183408.aspx

GothamChild 19.07.2011. 10:57

Kupovao sam u HG spotu dok su bili ona mala trgovinica i tada su bili super- dobre cijene, usluga...
Onda su postali megalomani na uobičajeno hrvatski način i tu je moj interes pao - ima i jeftinijih i boljih i osim radnika nije mi ih previše žao...

Jedina prednost takvih poput hgspota i vemila je što su imali trgovine posvuda pa ako nemaš nikakve druge opcije ili trebaš nešto odmah i uživo mogao si to kod njih uzeti...

A ovo sada standardno - propadne jedno, otvori drugo koje je ovo prvo sam s drugim imenom ...

Hvala ali ima cijeli niz drugih trgovina

vorda22 19.07.2011. 12:29

Citiraj:

Autor MAGARAC (Post 1940837)
Kad se sjetim samo koliko je novaca doslvno pokradeno iz Hg spota sa reklamacijama BFG grafi( i ostalih starudija) zlo mi dode. Jedno vrijeme su vracali puni iznos racuna. Tak da je netko sa 3 godine starom 8800 grafom iso doma sa 2000kn u dzepu. Odredeni su to debelo iskoristavali dok se tome nije stalo na kraj ali cak i tad su doma isli sa nekom gtx570 ili slicno. Sad kad netko posten ide trazit svoje dobit ce k... Nije ni cudo sto je HG spot propo.

zbog takve stoke posteni najebu. ne kuzim, trebali su dobiti grafu iste snage sa punom garancijom i gotovo.

Brko 19.07.2011. 14:21

Citiraj:

Autor vorda22 (Post 1943350)
zbog takve stoke posteni najebu. ne kuzim, trebali su dobiti grafu iste snage sa punom garancijom i gotovo.

kako kad takvih nit je više bilo u skladištima, niti su proizvođači mogli nabaviti iste.
Pa ja sam od Gigabytea direktno dobio 5 puta bolji i noviji proizvod od reklamiranog, ali isto 22 mjeseca nakon kupnje, već debelo u EOL stanju. jebiga, isto tako su takvi konji i Logitech umalo uništili. nemoš tu ništa.
HGSpot je imao krivu politiku. ljudi su imali diskove Seagate sa 60 mjeseci jamstva, pa su riknule diskove od 320GB mjenjali za grafičke i matične ploče, jer su imali račune kad je taj HDD koštao 1200kn. kako to objasniti? naravno da su propali.

Tomek32 19.07.2011. 14:46

Ali opet,sve je to kap u moru i kako mi stara kaze,svi proizvodaci/prodavaci,kaj god,racunaju da ce neispravne robe biti oko 10% i s time se ide u poslovanje i sve normalno.

Nybelung 19.07.2011. 15:01

Citiraj:

Autor Tomek32 (Post 1943462)
Ali opet,sve je to kap u moru i kako mi stara kaze,svi proizvodaci/prodavaci,kaj god,racunaju da ce neispravne robe biti oko 10% i s time se ide u poslovanje i sve normalno.

U Hrvatskoj se tako ne ide. :fiju:
Prodavač "misli" da će na svakom artiklu ostvarit profit.

Ag008 19.07.2011. 15:34

Takvo poslovanje nije loše, već je i prema Zakonu o obveznim odnosima i po Zakonu o zaštiti potrošača.

vorda22 20.07.2011. 12:53

Citiraj:

Autor Drug Brko (Post 1943442)
kako kad takvih nit je više bilo u skladištima, niti su proizvođači mogli nabaviti iste.
Pa ja sam od Gigabytea direktno dobio 5 puta bolji i noviji proizvod od reklamiranog, ali isto 22 mjeseca nakon kupnje, već debelo u EOL stanju. jebiga, isto tako su takvi konji i Logitech umalo uništili. nemoš tu ništa.
HGSpot je imao krivu politiku. ljudi su imali diskove Seagate sa 60 mjeseci jamstva, pa su riknule diskove od 320GB mjenjali za grafičke i matične ploče, jer su imali račune kad je taj HDD koštao 1200kn. kako to objasniti? naravno da su propali.

ima likova kaj namjerno kure zadnji mjesec garancije grafe, pa se jos bahate da im trebaju trgovci zamijeniti za grafu identicne cijene kao i prije 2 godine, sto je jednostavno suludo, jer tako ce unedogled imati uvijek grafu za 3000kn recimo

coconut 20.07.2011. 13:09

Ljudi, ovo je tema o HGspotu! Sve o čemu govorite u zadnjih nekoliko postova je odavno prožvakano u temi o Garancijama. Move on.

Ag008 02.08.2011. 21:44

Taman zatišje o novostima vezanih uz Hg spot, kada ono
http://www.poslovni.hr/vijesti/sasa-...ta-184364.aspx
Ništa novo...

veve 03.08.2011. 12:54

Nabasao na news na fejsu Uskoro otvaramo
Citiraj:

Ovaj dan svima nama puno znači jer smo dobili potvrdu za uskoro otvorenje naših poslovnica Zagreb Utrine, Split i Sisak. Točan datum imat ćemo početkom sljedećeg tjedna.

Drvoje 03.08.2011. 13:12

Citiraj:

Autor veve (Post 1950942)
Nabasao na news na fejsu Uskoro otvaramo

Budu li i dalje držali onakve cijene za keš, plaćali "osobnog savjetnika" u poslovnicama ili davali akcije u pola noći - ne moraju ni otvarat šta se mene tiče, bez obzira na nikakvu konkurenciju u Splitu (praktički samo Links).
Da živim u Zagrebu ni u bunilu ne bi nogom tamo kročija, a šansa da svratim u splitsku poslovnicu postoji jedino ako im ona bude paravan za tihi obrt :D

coconut 03.08.2011. 13:32

Nažalost, i kod nas se konkurencija svela na par firmi (Eurotrade, Ventex) i jedini koji ima kakav-takav izbor je skupi stinx. Mene čudi da ADM & co. ne otvaraju poslovnice po ostalim gradovima. Znam da to nije jeftino, ali ima ljudi koji bi kupovali kod njih radije nego u stinxu.

Drvoje 03.08.2011. 13:40

Citiraj:

Autor coconut (Post 1950966)
Nažalost, i kod nas se konkurencija svela na par firmi (Eurotrade, Ventex) i jedini koji ima kakav-takav izbor je skupi stinx. Mene čudi da ADM & co. ne otvaraju poslovnice po ostalim gradovima. Znam da to nije jeftino, ali ima ljudi koji bi kupovali kod njih radije nego u stinxu.

U Splitu (poslovnica Solin) se Eurotrade pribacija na veleprodaju, bar zadnji put kad sam kupova Hypera 212+ (prije cca 1 god.- 1.5 god).
Šta se tiče ADM ( i sličnih npr. "MagacinRS" ) pretpostavljam da im je zasada web shop poslovanje za ostale dijelove Hrvatske sasvim dovoljan :nono:

No dosta OT

Ag008 03.08.2011. 20:21

Otvaraju se 12. kolovoza 2011. u 9:00

Doink the Clown 03.08.2011. 21:06

Citiraj:

Autor Ag008 (Post 1951201)
Otvaraju se 12. kolovoza 2011. u 9:00

Sigurno će biti navala kupaca :D

Ag008 03.08.2011. 22:07

U Rijeci se ne otvara :(

FitzTN 03.08.2011. 22:58

Ajde Zagreb, ajde Split, ali Sisak?!?!? Kojom ludom logikom, zna li itko?

Drvoje 03.08.2011. 23:03

Citiraj:

Autor FitzTN (Post 1951280)

Zar je plaćanje osobnog savjetnika u poslovnicama (koji vjerojatno qurca ne razume ili možda ciljano zayebu kupca da očiste lager) ili davanje akcija u pola noći imalo ikakve logike.
Tribali su još otvorit u Istri (Rijeka) i Slavoniji (Osijek) i amen, ali njihova logika je jača :rolleyes:

Burko 04.08.2011. 00:23

Citiraj:

oi! :D

sisak kao takav ima jednu IT trgovinu, i-shop. eurotrade je boze sacuvaj. vemil je bio, zatvoren. valjda nekog prometa imaju, iako iskreno hgspot nije bas posjecen u sisku.

flyer1 04.08.2011. 00:29

Citiraj:

never underestimate the power of Burko :D

jbg, kakvi su - takvi su, u splitu je trenutno samo links spomena vrijedan, neka i njih, samo da ne preuzmu vemil/unus model poslovanja....

Ag008 04.08.2011. 00:38

Zapravo, otvaraju samo one poslovnice u kojima su imali prihode Zagreb Utrine, Split i Vinkovci;
http://www.hgspot.hr/uskoro-otvaramo
Kada su nas očekivali djelatnici u Rijeci o kojima se pričalo na prethodnim stranicama, nije ni čudo što pojedina trgovina nije imala prometa. Nadam se da će nas na novom otvorenju dočekati i novi djelatnici.

coconut 04.08.2011. 08:03

Mo'š mislit. Da su ih htjeli promijeniti napravili bi to odavno jer je prigovora na njih bilo i previše.
Prvo što bi trebali napraviti je smanjiti cijene i promijeniti izgled web stranice.

fre@k 04.08.2011. 11:03

nedaj boze da opet mjenjaju web pa koja bu sada narandjasta ili pinky :D trebali su otvoriti nesto pod novim imenom ja mislim da ce ljudi otici pozatvarat svoje garancije i reci aj bok, propast ce oni opet kroz koji mjesec ako im cijene nebudu kak treba, a iskreno bolje da ni ne otvaraju u osijeku nisam jos naletion na ljubaznog prodavaca tamo

coconut 04.08.2011. 11:21

Ti si bar naletio na prodavača za razliku od nas iz Rijeke :D

Inovator 11.08.2011. 22:37

Otvaraju se poslovnice u Splitu, Vinkovcima...

robert7 12.08.2011. 12:06

http://www.hgspot.hr/cetiri-dana-tot...nice-web-shopa

Botlorn 12.08.2011. 12:27

http://www.hgspot.hr/62892/monitor-l...signer-ips-23-

Nije loša prilika, čini mi se.
Jest da firma propada, a to je uvijek frka oko garancija onda...

coconut 12.08.2011. 13:01

Zašto frka oko gare? Pa nije ga HG uvezao. Pošalješ ga uvozniku ako HG propadne. Da ga odneseš u HG i oni bi ga poslali uvozniku na servis.

Botlorn 12.08.2011. 13:05

Citiraj:

Autor coconut (Post 1955243)
Zašto frka oko gare? Pa nije ga HG uvezao. Pošalješ ga uvozniku ako HG propadne. Da ga odneseš u HG i oni bi ga poslali uvozniku na servis.

Da znam. Ali nemam neka iskustva. A nemam vremena za prepiranje i istjerivanje pravde.
Bottom line je treba bit da nije nis jeftinijii monitor nego u Protisu, npr., a taj ducan barem posluje, i valjda nece sutra propast. :D

Nybelung 12.08.2011. 14:59

Ne samo Protis. Za 1400-1500 kuna taj monitor ćeš nać još u:
Telebit
LD Soft
Futura IT
MagazinRS
ADM
Zagria
M-Computers
Info Spot
Gor Info
...

Akcija im je stvarno "ludnica". :no2drug:

FitzTN 12.08.2011. 14:59

Oni ni dalje ne kuže bit akcije :D Bit akcije nije biti sa cijenom negdje "u sredini", ccc :D

Ona rasprodajna akcija prošle/pred prošle godine...e to je bila akcija :D Toner koji košta 600kn za 300kn, to hoćemo :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:10.