PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   XBMC aka KODI (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=120024)

segregator 23.01.2012. 17:37

Citiraj:

Autor fre@k (Post 2082084)
probaj pod Video - video add oni pokrenuti doticne programe...ICE Films ce se srusiti ukoliko nema zadnji updatet...tu i tamo se zna i meni srusiti

meni youtube addon dohvati favorite, ali kad probam pokrenuti neki, također javlja script error, i na 10.1 i na 11.0 beta 2

fre@k 23.01.2012. 17:53

Probajte obadvojica otici u Add ons i napraviti Uninstall. Nakon toga instalirati ponovo i pokrenuti direktno iz Videos > Video Add on (mora biti upaljen Flaten inace se add oni nece vidjeti unutar Video "foldera")

Šiljo 23.01.2012. 18:14

Sve zbriso i friško instaliro i sad ovi neki rade. Youtube ima opet script failed, al pomak je da sam bar nakon searcha vidio klipove al na pokretanje javi se taj error??? Jel znaš kak funkcionira ovaj ice films pošto mi tu nema errora al neće pokrenut ništa...

fre@k 23.01.2012. 18:39

moras sacekati malo dok se ucita...tj. probaj neki drugi film/seriju pustit

Posto je baza bila na Megauploadu (a on je srusen prije koji dan) sad je baza na 2shared pa je vrlo vjerovatno da se jos uvijek neke stvari prebacuju

ja nemam ni u jednom error, imao jesam updatet-ao na zadnji i sad vise nemam nista probaj prelistat po xbmc-ovom forumu mozda ima objasnjenja

V.I.P 24.01.2012. 08:28

ma niti meni nece preko 2share otvoriti niti jednu seriju,film.. kopam 2 dana po xbmc forumu

Ziiky 24.01.2012. 09:25

Nece ni meni, vecina rubrika ne radi. Otvori mi tek svaki 10-ti.
Poredak po popularnima radi ... dok ostalo vrlo tesko. Vjerovatno prebacuju pa prvo rjesavaju one frekventnije.
Treba cekati dosta na start.
Kao sto sam prije par tjedana rekao ... odzvonilo je i Icefilmsu :(
EDIT:
Preko sajta radi, Opera napokon radi :D ali treba sacekati start (nekada) nekih 15-20 sec

Ziiky 01.02.2012. 05:18

Unlimited cash size za IceFilms buffer

PHP kod:

<advancedsettings>
  <
network>
    <
cachemembuffersize>0</cachemembuffersize>  
  </
network>
</
advancedsettings

Kod ide u advancedsettings.xml

bosanac 02.02.2012. 12:53

Pitanje, da li se može ikako naterati da XBMC radi tj. skida titlove sa prijevodi-online.org??

fre@k 02.02.2012. 13:04

nemoze :) mislim cak da je i ziiky bio s njima u nekom dogovoaranju ali nist od toga

Amdejac 02.02.2012. 18:06

Citiraj:

Autor bosanac (Post 2090552)
Pitanje, da li se može ikako naterati da XBMC radi tj. skida titlove sa prijevodi-online.org??

Citiraj:

Autor fre@k (Post 2090565)
nemoze :) mislim cak da je i ziiky bio s njima u nekom dogovoaranju ali nist od toga

Bilo je razgovora sa njihovim adminom, ali su oni odbili sa obrazloženjem da će time izgubiti korisnike i da ljudi neće vidjeti reklame od kojih se oni financiraju.
Ne vjerujem da su promjenili mišljenje, kao da imaju averziju prema XBMC-u.

matsx 02.02.2012. 18:16

Citiraj:

Autor AMD (Post 2090889)
Bilo je razgovora sa njihovim adminom, ali su oni odbili sa obrazloženjem da će time izgubiti korisnike i da ljudi neće vidjeti reklame od kojih se oni financiraju.
Ne vjerujem da su promjenili mišljenje, kao da imaju averziju prema XBMC-u.

Pratio sam i ja to na njihovom forumu. Admin ne da pristup SQL bazi nikome. Ne vjerujem da imaju velike prihode od reklama.

Sve se može zaobići nekim programom tipa wget koji će jednom dnevno pokupiti update i sve složiti na neki host odakle će xbmc to kupiti. Palo mi je davno na pamet, samo nisam dovoljno dobar da to odradim.

Ziiky 02.02.2012. 18:43

Ma da ... razgovarao sam u par navrata sa adminom sajta.
Mjenjao je misljenja kao carape, malo hoce ucestvovati, pa onda nece ... da bi na kraju ostao nedorecen.
Vrlo nedoraslo, a meni bila dopizdila ta nadrkavanja sa njegove strane pa sam odustao.
Kada sam Ametu (decko koji stoji iza XBMC Subtitle addona) prepricao sadrzaj razgovora rekao je; da za njih vise nema mjesta u addonu.

@matsx
Moze on to sloziti mimo njih, ali nije htio. Zeli regularno ili nikako.

Ali dobro ... koliko vidim samo tri sajta su stvarno azurna i drapaju se medjusobno :D tako kad na jednom nesto osvane vrlo brzo i na druga 2 stigne.
Mislim na podnapise.net i opensubtitles.org oni su sasvim dovoljan izvor titla.

matsx 03.02.2012. 00:23

Ma prevoditelji tamo su malo sujetni i smatraju da ako su oni odvojili 2-3 sata za prevođenje neke serije da netko mora ba 5 minuta odvojiti za manualno skidanje njihovog titla.
Neki od njih čak ne dopuštaju da se serije koje oni prevode na kraju sezone spakiraju u jedan zip/rar da se mogu skinuti jednim klikom, da slučajno korisnicima ne bi bilo lakše skinuti.:lol2:

fre@k 03.02.2012. 10:13

Sto se tice novih serija kako izlaze to se moze vrlo lako napraviti da se autoamtski skida.

RSS (podesit serije koje se prate)> Download > Sve se skida u jedan folder (atomatski extract) > i onda TheRenamer (ili neki drugi alat) da prebaci u zeljeni folder

dok bi za bazu bilo potrebno malo cackanja ali nije neki problem to napraviti (samo da opet nedignu nos), jer im je netko opsovao nesto. Mislim da je oke sto prevode, ali nema ta stranica toliko zarade od tih reklama, nek namjeste download preko programa kroz 45 sec i to je to :)

Pupo 06.02.2012. 22:08

Kako natjerat theRenamer da mi sa imdba povlači američke nazive filmova? Već sam mislim bio pitao, al nemogu više naći.

Hvala

fre@k 06.02.2012. 22:15

TheRenamer > Movie >Settings>Prefered Language> "USA"

Znaci mora pisati "USA" i to je to, prije je bio broj "7" koliko se sjecam no sad je to malo prepravljeno

Pupo 06.02.2012. 22:19

Stavio sam to i prije, al opet vuče HR nazive :(

fre@k 06.02.2012. 22:27

pokupi podatke i stavi ih u jedan folder, instaliraj nanovo i vidi oce onda raditi.

tutlavi 09.02.2012. 20:53

Citiraj:

Autor Pupo (Post 2094422)
Stavio sam to i prije, al opet vuče HR nazive :(

stavi kvačicu na "Get from akas.IMDB" i sve će ti biti ok...samo originalni nazivi
to ti je na Movies po setinzima

pozdrav

Gile 09.02.2012. 21:46

XBMC 11.0: Eden Beta 3 available now

Ziiky 09.02.2012. 22:50

Ubacena je zanimljiv fjucr:
Bootanje direke u xbmc :D

Citiraj:

the user may now toggle between XBMC, which auto-starts, and a normal desktop if he or she chooses. And, perhaps most exciting for many users …

Naturally, those users who do not want to see the desktop will never need to. When you boot your computer, you will be booted directly into the XBMC homescreen, just as you are right now. The only clear difference is the new power underneath the hood.

fre@k 09.02.2012. 23:20

ja sam si skinio sad i LIVE distru pa cu je zakeljiti na stick, to je po meni isto dobra fora. Netreba ti neki veliki hard, dovoljno je na sticku od 1gb (nadjes di god hoces za 20kn) i spicis ga :) i cim se boota odma njega dize...path si podesis i voila :)

no kad isprobam onda javim kak dela :)

Ziiky 10.02.2012. 00:16

Live je odlican kad ti je pc, xbmc dedicated; u suprotnom je neupotrebljiv.
Jebada je kad ti se live zablokira, negine ti restartanje. Kad imas winse ispod manje je "problema"
Dobra fora je Live staviti na prenosni hdd na kojem ti je ujedno i multimedija…prenosni media centar.

Sve u svemu finalna verzija je vrlo blizu!

tintin 10.02.2012. 08:45

Jel ima šanse da prorade TV kartice i SS2 u XBMCu ?

fre@k 10.02.2012. 09:09

http://www.youtube.com/watch?v=SIuMhVo-nUU

ima ovdje tip ss2 unutar XBMC-a ali to ide preko DVBvievera (znaci u xbmc-u je samo zadao putanju)

Ziiky 10.02.2012. 12:10

Citiraj:

Autor tintin (Post 2097308)
Jel ima šanse da prorade TV kartice i SS2 u XBMCu ?

Nativno ne, a pomocu specijaliziranih night buildova je moguce.

Gile 28.02.2012. 12:59

XBMC 11 Eden: RC1 je vani, još malo i bliži nam se finalna verzija :D

V.I.P 28.02.2012. 14:05

kakva je situacija sa ICE-om? jel su slozili da funkcionira kao prije? :)

fre@k 28.02.2012. 16:52

a da ga hebes neznam. Malo Radi, Malo Ne.

Ziiky 02.03.2012. 09:57

XBMC 11 Eden: RC2

Citiraj:

We are pleased to announce that the video sync bug introduced has been resolved and Release Candidate 2 released in record time.

For those of you who skipped RC1, a review of major changes since Beta 3 may be found in this post. Additionally, you are welcome, as always, to review our coding changes on Github.

Meanwhile, those of you excited to get to downloading, as always, visit our Download page at any time.

Lastly, we’re still a few days away from being ready for the next round of XBMCbuntu, but, as always, we’ll update you as soon as possible. Thanks for bearing with us! With your reports, we’re getting closer every day!

Oggy_Hr 06.03.2012. 07:50

Šta sam primjetio da mi se dešava, a ne znam jesam li to nehotice uključio: gledam neki film, seriju, whatever i nakon što dođe do kraja samo inicijativno pođe opet ispočetka. Kao da sam uključio nekakav repeat...ima li gdjegod takva postavka? Ja ju našao nisam

Ziiky 06.03.2012. 16:12

Otvori player i ugasi repeat.
Nemoj traziti tu stavku pod postavkama vec pozovi standardni player sto ima ikone.
FF STOP PAUSE RW tu ti je i REPEAT (one i all)
http://www.pohrani.com/t/1a/um/iehPr...eenshot001.jpg

Oggy_Hr 06.03.2012. 20:17

Ako otvorim sa "M" ikone playera dok traje film tamo nemam te ikone. A kad pustim neku pjesmu tamo se to ne desava, ali imam tu ikonu

Ziiky 06.03.2012. 22:52

Aj ovako ...

Pretpostavljam da koristis librarys-e i transparency? Ako ne, vrlo slicne stavke su i u dr. skinovima!
Te opcije su doslovno "ukopali" 10m pod zemllju :) al` ajmo redom.
  • Udji pod filmove/serije preko glavnog menija
  • Na popisu, stisni "C" da dobijes context menu
  • Odaberi "queue item" (biramo ga zato da dobijemo dolje nize "Now playing")
  • Poslije odabira "Queue item", context ce se ugasiti, ti ga ponovo pozovi sa "C"
  • Sad idemo na predzadnju stavku "Now playing"
  • Otvoriti ce ti se novi menu, makni kvacice po zelji, nebitno
  • Ono sto nam je bitno nalazi se u lijevom rubnom iskocnom meniju, pozovi ga lijevom kursor strelicom ili misem uz lijevi rub ekrana
  • Mislim da ce ti sad biti sve jasno ... tu su ti opcije za shuffle, repeat, save clear

Oggy_Hr 07.03.2012. 08:50

Hvala puno, budem iskušao kad se vratim kući

EDIT hvala hvala. Nasao sam i uspio

tintin 16.03.2012. 10:38

Što mi treba da mogu u xbmcu gledati internet tv ?

syss 16.03.2012. 10:41

internet veza.

:D :D

tintin 16.03.2012. 10:44

no šit ? :lol2:

koji plugin, ili što več ? :no2drug:

fre@k 17.03.2012. 16:42

poslali kinezi daljinac. S kojim programom mogu editirat tipke?

Hvala unaprijed

syss 17.03.2012. 21:09

event ghost.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:20.