![]() |
Citiraj:
|
Jako pametan potez. Bye bye Chrome...
|
Citiraj:
Ćemo vidjeti kakav će biti Edge dok dođe desetka, još ćemo se prebaciti na kraju na rebrandirani IE, kamo taj svijet ide :D |
edge ce radit samo na desetki mislim, tak da svi ti kompovi po drzavnim firmama ce i dalje preko IE 6
|
Reinstalirao bih windowse i zanima me radi li chrome automatski backup passworda, ako ne, koji je način?
|
settings - prvo gore ti je sync settings, tu namjesti kvačice na ono što trebaš
|
Jel se moze u chrome ukljucit ona opcija za upozorenje ako gasim više tabova?
|
Danas je izašla verzija 44 (Version 44.0.2403.89 m), idući major update kolje vanjske plugine, komu su bitni može već lagano migrirati :D
|
Citiraj:
Btw, kakvi pluginovi? Misliš nešto kao adblock? |
Da li se još nekome događa da Chrome (zadnja verzija) ne može iz prve učitati neku stranicu, a kada se napravi refresh sve je kako treba biti? Do prije 3 dana nisam imao problema s time, ali sada mi se to događa prilično često.
|
Citiraj:
|
Meni se to događa na raznim stranicama (YouTube, Index, Lesnina, Steam, Ubisoft). Također nije stalno, ali relativno je često. Samo mi iskoči ona ljubičasta stranica s nekom porukom, napravim refresh i dalje je sve normalno.
|
Proveri da li ti je Chrome azuriran na poslednju verziju koja je izbacena juce
Version 44.0.2403.125 m (64-bit) Ukoliko i dalje imas probleme, otvori chrome:plugins i iskljuci PPAPI flash player pa zatim proveri da li je problem resen. |
Verzija je 44.0.2403.125 m. Isključio sam flash player, ali i dalje tu i tamo dobijem poruku:
Citiraj:
|
Je li se još nekome dogodilo da su u verziji 44.0.2403.157 m nestala dva thumbnaila za najčešće posjećene stranice? Prije sam ih imao osam, a sad ih je šest. Nestali su mi Business Insider i Forbes, pa sam ih privremeno prebacio u bookmarks bar.
http://www.pohrani.com/t/2D/MI/3X610a02/chrome.jpg Uz to, više mi se u gornjem desnom kutu ne pojavljuju linkovi za Google+, Gmail i padajući izbornik za još neke Googleove aplikacije, a prijavljen sam, što se može vidjeti i pored ikone za minimiziranje. Q: Have you tried turning it off and on again? A: Yes. |
yep, ali meni su se vratili, malo ima malo nema
|
I meni se to dogodilo i isto se malo vrate, pa ih opet nema i tako u krug.
|
Meni se na vraćaju ni na kratko :(
EDIT: Sada su opet tu. Nadam se da će tako i ostati. |
Chrome Java NPAPI
kako aktivirati java plugin u novom chromu version 45.0.2454.85 m?
|
Nikak, gotovo je s time nakon verzije 45
|
Pozdrav, Chrome mi je počeo odjednom refreshati stranice u nedogled.
Samo neke. Da li se zna zbog čega je to? |
imam jedan problem, prije ga nije bilo
recimo na twitchu sam, i tražim streamove, i middleklickam stream da mi ga otvori u novom tabu, ali tek kad odem na taj tab se stream pokrene, ak samo kliknem mid button otvori ga u novom tabu ali ne počne ga streamat dok ne bude taj tab aktivan valjda kužite, na još par stranica je tako, moram baš otić na tab da se pokrene stream |
Ista stvar je i kod mene. Do nedavno se to događalo na YT-u, pa je prestalo, a sada je problem na Twitchu i svim ostalim streaming stranicama. U Edgeu loada stranicu i bez da sam otišao na taj tab.
|
Kaj nije to zbog toga što Chrome više ne pokreće automatski Flash sadržaj?
|
To bi mi imalo smisla da ne pokreće dok ne stisnem ''pokreni'' ili nešto
al ovak pokreće tek kad sam baš u tom tabu |
Ljudi molim pomoć.
Postoje li neke instalacije Chroma koje rade (recimo od ver. 30-44), jer uredno izbacuje "unknown installer error" kad se pokuša neka niža verzija instalirat. Vidjeh na netu da Chrome u principu tako forsira instalaciju najnovije verzije. Treba mi jer nakon verzije 45 neke bitne stvari mi ne rade, npr. NPAPI. Hvala svima |
koliko znam, nije moguce instalirati naknadno nizu verziju ali mozes upravljati politikama updatea koristeci chrome for work.
no nikako nije preporucljivo koristiti stare verzije browera zato sto developeri nisu u stanju prilagoditi aplikaciju da ne koristi prastaru i nesigurnu tehnologiju. rjesenje: za takve aplikacije i siteove koristi firefox (dok jos podrzava NPAPI) ili IE koristeci legacy browser support extension, uz obavezan rage mail developerima :D |
Što za reći nego bravo google svaka vam čast.
Za one koji muku muče : http://www.alltypehacks.net/2013/07/...le-chrome.html To je verzija 37, nemojte samo zaboraviti disejblati update u gpeditu. |
Sad sam ušao u Revo Uninstaller i vidim ovo
http://i.imgur.com/Vg8IKJv.png To je nekakav update bio 27.09? Zar Chrome zauzima toliko mb? |
svaka novija verzija je očito sve debilnija, pa će bit red vratit 26 na koju bez problema idu prijeko potrebne extenzije poput youtube options notscripts i sličnih, new tab page prikazuje snapove stranica u normalnoj veličini a ne ove minijature ispod google tražilice koja bi se valjda pokrenula prije samog browsera da može, tako da se ne refreshaju stranice same od sebe ili kao sinoć kad sam se spojio bez vpna odjednom šalje masa podataka punom brzinom prema google serveru
|
stavio sam danas prvi puta https://adblockplus.org/
zanima me, koristite vi to? blokira li neke korisne stvari (sigurno pop up prozore recimo na forumu kad stigne PM)? radi li to kak spada, usporuje li surfanje? |
Citiraj:
Citiraj:
Ista problematika... i sad ti obajsni zeni da vise ne moze sa chrome gledat online filmove na nekim stranicama... Dobio je chrome fino odheb sa svih kompova u kuci a na zamjeni je Opera pa dok traje, traje. Ako govno smrdi, pustis vodu... |
Citiraj:
U postavkama možeš srediti da ne blokira stvari koje ne želiš blokirane. I ne usporava surfanje, barem nisam primijetio. |
ima neka lista stranica za koju je dobro ostavit adblock? da ne radim sam svoju :D
|
Kaj postoje takve stranice na kojima je bolje bez adblocka?
|
Naravno da ne postoje :)
|
Generalno ne postoje, ali ako želiš nekoga podržati i omogućiti mu da na temelju tvog posjeta možda nešto zaradi, onda whitelistaš tu stranicu. Prvo mi na pamet padaju ovaj forum, neki Youtuberi i Twitch streameri.
|
ma ne mislim na to da stavim na listu stranicu koju hoću podržati, nego možda ima stranica kojoj adblock blokira neki funkcionalan dio koji nije reklama, neznam dal kužite al nema veze
često čujem negdje po netu ''adblock mi je blokirao pa nisam vidio'' |
Je, bude. Ali bitne stranice si stavi na whitelist, a na ostalima ukoliko ne radi ja prvo isključujem adblock pa refresh da vidim da li je do toga.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:02. |