PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Optima ADSL Traffic (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=58441)

h3lld 13.04.2007. 17:11

Dobio racun za 3 mjesec, sve stima ... ja happy :D, sad jos jedino da mal rasterete mrezu i sve 5 ... preko noci vise ionak ne skidam pa mi svejedno, samo da preko dana torrenti malkoc bolje idu i sve 5

JuVe 13.04.2007. 18:01

Citiraj:

Autor Hrvoje xyz (Post 697971)
meni se zna desit da mi ence neke stranice otvorit..oo fino legalna hrvatska strancia , kaze da ne unvailable .. ??
refresham , onda oce.
strasno.

To nije do Optime nego do Firefoxa. Nemojte krivit Optimu za kišu što pada ili što je susjedovu mačku pregazio auto...
Ograničavanje brzine im ne ide u prilog, katkad mi se prekine veza taman nakon što sam čekao satima da se eMule zagrije, ali zažmirit ću na jedno oko dok god su povoljniji od onih švapskih izrabljivača. Ne možete očekivat od nekoga da uspije preko noći kao ovi naši moderni tajkuni, uspjeh se gradi polako.

Ladybug 13.04.2007. 21:19

Citiraj:

Autor JuVe (Post 698814)
To nije do Optime nego do Firefoxa.

I meni to radi ČESTO, najčešće kad uploadavam fajlove, tada ne mogu dalje surfat dok ne završim s UL-om.

aski 13.04.2007. 23:07

Jesu večeras svi vani ili...:stoopid:
http://www.speedtest.net/result/112904257.png
http://www.speedtest.net/result/112902879.png

Ladybug 13.04.2007. 23:31

Nisu, meni cucla sa 15kbps-a, veći mu je upload lol

Hamm 13.04.2007. 23:36

:D da da vani smo..evo vratio se...skidam ubuntu :D burn baby burn :D ocekujte pa brzine :D

aski 14.04.2007. 00:55

Hamm lopove jedan :p Evo sad je malo usporilo ali je ipak ugodno, ionako sad idem na spavanje pa me nije ni briga :D

Newbie Pro 14.04.2007. 01:14

Ok, meni su opet zasrali ping, a tako sam bio sretan, par dana je sve bilo milina. Slijedi novi mejl

Ladybug 15.04.2007. 00:51

Znate koji se problem još nije pojavio, a ja ga imam? :P
Ne mijenja se IP nakon reconnecta :D

aski 15.04.2007. 00:57

U pravu si, lopovi :banned::banned::banned:

Facelessone 15.04.2007. 03:57

Citiraj:

Autor Ladybug (Post 699798)
Znate koji se problem još nije pojavio, a ja ga imam? :P
Ne mijenja se IP nakon reconnecta :D

dogodilo mi se i to....reconectam se još par puta pa se promjeni :D

h3lld 15.04.2007. 09:01

Koliko sam shvatio, najvise problema s Optimom ima ekipa iz Zagreba, njima svako malo veza puca, usporava se i sta ja znam, dok se najmanje zalimo Zvijerko i ja, znaci Osijek i okolica ... to nije toliko do Optime nego do same T-com infrastrukture koja je u zagrebu stvarno katastrofalna i preopterecena. Logicno je da se onda stalno i zalite na vezu, ali stvarno je prema meni Optima bila i vise nego fer u svemu i umjesto da se stalno zalimo i sta ja znam, bolje im dati neku konstruktivnu kritiku i neki odredjeni period da rijese tu preopterecenost mreze poslije 22h...

nikola8 15.04.2007. 10:46

ma nije do toga ja sam iz cakovca pa imam podosta problema sa optimom,po noci veza puca,torrenti idi do 20kb/s,a neznam zadnji tjedan dana ni po danu mi ne povucu vise od 50kb/s.

noobcic 15.04.2007. 11:54

ja sam na flatmax paketu, preko dana mi sve ide ok, torrenti manje-vise isto idu ok(posle 22:00 nikam nist), 50 kuna jeftiniji flat od t-comovog, internet radio se vrti non stop bez problema,ajde i to surfanje po webu su koliko toliko slozili,veza mi ne puca nista vise niti manje nego kad sam se spajao preko T-coma...sve u svemu, polako, ali "kocke" se valjda slazu na mjesto.Ne velim da sam super sretan, ali flat za 230kn mi je puno bolji od T-comovog koji dojde 280kn, ili koji god paket da uzmem kod njih, opet mi je financijski isplativiji od T.I da sam na FlatMin, opet cu skinut vise nego kod T-comovog 5 giga paketa, mozda necu film skinut istu noc, mozda za 2-3 noci, ali cu ga skinut.
Nadam se da ce barem jos koliko toliko popravit promet poslje 22:00...

Zvijerko 15.04.2007. 11:59

Citiraj:

Autor h3lld (Post 699841)
Koliko sam shvatio, najvise problema s Optimom ima ekipa iz Zagreba, njima svako malo veza puca, usporava se i sta ja znam, dok se najmanje zalimo Zvijerko i ja, znaci Osijek i okolica ...

Tak je, ja se ne bunim uopće, iskoristim ja i poslije 22 sata 100 kb/s kad sam kod kuće :)

A i bili su u redu vezano za zadnji račun. Dobio sam račun za flatmax, umjesto za flatmin i 2 dana nakon što je račun došao su me nazvali i zamolili da ne uplaćujem taj račun (hehe, kao bih :D ) jer je došlo do pogreške i da će doći u slijedećih par dana novi račun.

Perica 15.04.2007. 13:58

Neobjašnjivi problem ...

Meni se pojavio čudan problem, ovaj mjesec sam uzeo "adsl traffic" uslugu, dosad sam bio na t-comu. Imam DLINK DSL-380T modem. Jučer navečer upalim komp i startam uTorrent da nastavim download od prekjučer i gledam brzina bolja nego inače, hm mislim valjda su nešto napravili.
Danas idem skidat sa Rapidsharea, skinem jedan fajl i oću napravit reconnect da mogu skidat drugi (da promjenim IP), odem u postavke modema kad tamo imam što vidjeti, umjesto mojusername@optima@optima-dsl i passworda stoji mi mojusername@htnet-dsl. Provjerim promet na t-com stranicama i stvarno od jučer navečer sam bio spojen preko ht-a. Nije mi jasno kako se to dogodilo s obzirom da samo ja imam pristup tom kompu. Nitko osim mene i nezna moj ht password Ima li netko kakvo logično objašnjenje?
:stoopid:

Perica 15.04.2007. 14:25

Baš sam kreten. Nakon što sam promijenio podatke za spajanje nisam napravio "save & reboot" modema pa kad sam ga pogasio i ponovo upalio on se vratio na stare postavke. Skupo me koštala ova škola ali dobro da sam skužio sad, a ne na kraju mjeseca, mogu mislit koji bi račun dobio.
Savjetujem i drugima da pripaze na ovakve stvari.

ojpi 15.04.2007. 15:18

Citiraj:

Autor Perica (Post 700007)
Baš sam kreten. Nakon što sam promijenio podatke za spajanje nisam napravio "save & reboot" modema pa kad sam ga pogasio i ponovo upalio on se vratio na stare postavke. Skupo me koštala ova škola ali dobro da sam skužio sad, a ne na kraju mjeseca, mogu mislit koji bi račun dobio.
Savjetujem i drugima da pripaze na ovakve stvari.

Da, to se lako može dogoditi ako ne paziš zato ja uvijek dvaput provjerim dal sam spojen na dobru vezu. :lol2: Iako je flatmin manjkav, 20 puta mi je bolji nego 5gb kod t-coma. Potrošio sam ovaj mjesec 20gb-a noćnog prometa bez da sam se previše trudio...

Hrvoje xyz 15.04.2007. 21:05

evo sad sam pogledo racu naz treci mjeec , dobio sam 78 kuna od optime?
kaj nije 70 kuna?

uopc me ne dira tih 10 kn sam pitam ..
a i cini mi se da je malo muljaza s tim mjerenjem megabajta , al ajde.vele da sam imo prosli mjesec 5,7 GB dnevnog, a bas sam pazio , ka sam doso do 5,3 sam stao sa svim..al ajd.

brojim sitno 003 :)

za ovaj mjeec sam vec napravio 5,15GB dnevnog lol

Hamm 16.04.2007. 00:20

uglavnom poslao sam još jedan mail optimi iz kojeg se moze iz aviona vidjeti da im ih je pun qurac i njih i njihovih lazi i svega. ...uglavnom ja im racun za ovaj mjesec necu platiti i to sam im napisao. ako ne zele oni dati ono sto ja placam onda necu ni ja platiti ono sto ja potrošim

kada me iskljuce odo na t com pa nek me tuze sanaderu boli me qurac idem u zatvor na jedan dan za tih 110kn..

sorry na ovakvom postu ali stvano mi ih je vise dosta...stoka!!!

aski 16.04.2007. 00:35

Ma potpuno te razumijem Hamm, ja nisam ništa mogao večaras skidati i čak mi ni neke malešne forumčiće nije otvaralo kako trea :banned::banned::banned:

Ozy 16.04.2007. 00:41

Citiraj:

Autor Hamm (Post 700540)
uglavnom poslao sam još jedan mail optimi iz kojeg se moze iz aviona vidjeti da im ih je pun qurac i njih i njihovih lazi i svega. ...uglavnom ja im racun za ovaj mjesec necu platiti i to sam im napisao. ako ne zele oni dati ono sto ja placam onda necu ni ja platiti ono sto ja potrošim

kada me iskljuce odo na t com pa nek me tuze sanaderu boli me qurac idem u zatvor na jedan dan za tih 110kn..

sorry na ovakvom postu ali stvano mi ih je vise dosta...stoka!!!

Ajd ti ovdje nama postaj taj mail da se malo smijemo... :) I usput kladim se 100% da nije bolji od moga T-Com-u kad mi je net stalno pucao;još pred neko vrijeme...ta šta sam im napisao to nisu čuli na televiziji... :goood:

I da,ovo za račune,kad ne plaćaš onda na to idu kamete + nagrada javno-bilježničkom ili odvjetničkom uredu,tko te već tuži...i tri točkice...a kazna u izdržavanju ne može biti manja od 3 dana,iz iskustva... :fiju: :goood:

Hamm 16.04.2007. 07:35

ma ne budem stavljao mail sada je ujutro i mene malo sram kaj sam im napisao. nikada nisam napisao tako bezobrazan i bahat mail.

@ozy...ok taman još imam 5 dana starog godišnjeg odmora...tri dana u zatvor..idem malo dizati utege i još jednom pročitati heidi!

Botlorn 16.04.2007. 10:14

Hm, ja sam im isto jos prije napisao da ne mislim placati racun, istovremeno razmisljajuci o zatvoru. Ali ne kuzim, pa i u slucaju tuzbe i slicnih komplikacija, zar nije zakon na nasoj, strani, odnosno, oni nisu pruzili ono sto su rekli da hoce (u mom slucaju je tu bilo i konstantno pucanje veze koje nije bilo mojojom krivnjom inducirano).
Tako da mislim da mozes zaboravit na zatvor, i pocet razmisljat o poduzem godisnjem nakon sto ti Optima isplati pare za dusevne boli:D

Newbie Pro 16.04.2007. 13:37

Citiraj:

Autor Hamm (Post 700613)
i još jednom pročitati heidi!

:D

Ja još uvijek čekam response zašto mi je povećan ping.

Hamm 16.04.2007. 15:57

evo optime opet vrti svoju pricu..da oni proširuju link..pa nemogu vjerovati...fino..proširujem ja svoj tekući račun te im neću platiti račun...malo se idem ja praviti mutav!

Ozy 16.04.2007. 16:47

Ajde baš me zanima dali ćete se držati sada to kraja te da im ne platite - kako i treba uraditi! ; ili će biti čim oni to malo poprave ili ukinu taj net da im svi sve poplaćaju... :goood:

Hamm,podržavam te totalno,i ostale kojima ne radi kako spada i ne želite platiti! :) :chears:

Hamm 16.04.2007. 17:13

ma evo baš su mi stigli papiri od udruge za zaštitu potrošaća. budem se učlanio 30kn godišnje...što je ništa..i odmah cu složizti jedan fini dopis..sa slikama te cu snimiti jedan .avi kako fino racunam bandwith..na snimci ce se fino vidjeti da se ništa ne skida i vidjet ce se da je brzina očajna...stavit cu im screenove i sve to fino isprintati..priložiti mailove od optime u kojem mi nude da uzmem njihov baš njihov dsl 1mbit/s jer kao tada nema ograničenja..nude mi nešto što mi ne mogu pružiti (nisam pokriven još) a to se zove krajnji bezobrazluk!

hooch 16.04.2007. 22:30

prvi puta se spajam preko optime, evo brzina
http://www.speedtest.net/result/114092637.png

Hrvoje xyz 16.04.2007. 23:16

to ti je umjesto Welcome to Optima

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:43.