PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Windows Vista Ultimate - moj review (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=56505)

LAcy 02.06.2007. 08:41

Citiraj:

Autor domy_os (Post 735732)
Ovo s CoD-om i krimpirima se meni neki dan dogodilo na XP-u... :stoopid: Ono, pobacao sam 158 krumpira, ali nikako da "primi".

Cccc, ne čitaš pažljivo. Napisao sam da nema veze sa Vistom, već sa dual core prosesorom. Prebaci taj proces na jednu jezgru i krumpiri će pasti gdje treba :) ili skini službeni patch koji rješava problem sa krumpirima na dual core.

tor 02.06.2007. 10:40

Kaj potato_fix_1.4 :D

Hamm 02.06.2007. 11:30

Citiraj:

Autor fear1666 (Post 729941)
je li radi kome simens adsl a-100-i? ako da, molim pomoc! :(

ne stvarno ekipa ima tko kakvih first hand saznanja..i mene zanima dali radi gore navedeni modem :)

LAcy 02.06.2007. 18:14

Citiraj:

Autor tor (Post 735892)

Spameru jedan :D Izvadci iz pačeva:

This Call of Duty® 2 update is recommended for Windows 2000/XP users with Intel Hyper-Threading Technology (HT Technology) enabled processors, multiple processors, or systems with a dual core processor.

Rare AMD dual-core bug in single player that stopped health regeneration.

Da ne bude off topic, nigdje nisam vidio da se spominje Vista, a obzirom da meni radi valjda ni nema problema sa njom, osim kod Zvonca.

Gabre 03.06.2007. 23:01

eja sam danas izludio!!

jutros friško instaliram Vistu 64bit, sve suepr prođe... i onda...

nemogu na net... neće da se spoji... Kasda modem preko USB-a spojen - nemam drivera (dotični modem radio pod vistom 32bit sa driverima s cd-a)
spojim na mrežnu... ništa... neće i neće...

poludim...
zamijenim se s frendom i od njega donesem Lan modem Siemens C-010-i
i ... opet neće!!!!

mrežna uredno instalirana u device manageru, sve ok.. ali na net neće... maknuo kvačicu sa IPV6... ništa...

i evo sam morao vratiti Image XP-a nazad da bih uopće došao na net i uspio ovo napisat...

image je dosta star, tako da nisam uopće imao instaliranu mrežnu.. instaliram mrežnu.. connect - i radi iz prve!!

Zašto, ali zašto neće pod Vistom 64??

Vuco 03.06.2007. 23:07

Čuj, isti problem sa drugim driverima (kod mene za wi-fi karticu preko koje idem na net).
Driveri rade na 32-bitnoj, a na 64 ne. Tako da, evo, već sam cijeli dan na 32-bitnoj Visti i mogu reći da je brža od XP-a (a bome sam natrpal sveg i svačeg gore, sve isto kao na XP-u). 64-bitnu sam popljuvao, ali 32-bitna radi ko urica na mojoj konfi.

Inače, danas sam mjerio, za instalaciju je trebalo 16minuta :), od boota do prvog ulaska u Windowse. Programi se malo brže učitavaju (AutoCAD i Solidworks od ovih težih). FF u sekundi otvara. Za sada još nisam našao programa koji mi je zezao :)
So far so good. Puno bolje nego kod prelaska sa 98SE na XP. Još samo da srede drivere za zvuk, jer od Realteka su očajni (zvuk na 5.1 je limen :D). Ali to ću pokušati sa LAcy-jevom metodom :)

tutix 03.06.2007. 23:13

link

Probaj sa driverima od Dual-VSTA ploče instalirat drivere za mrežnu. To sam napravio kad mi net nije htio preko LAN-a na Visti. Moja je ploča iz siga. Mrežnu je uredno prepoznao ali ona nije radila. I naletio negdje na netu da se može za Dual-SATA2 ploču, isto napravio za svoju i kaboom proradilo.

EDIT: Ali ti imaš malo drukčiju situaciju. Uglavnom probaj i sa LAN driverima za XP 64-bit i sa Vista driverima sa ovog linka, jedni moraju proradit.

Gabre 03.06.2007. 23:27

Citiraj:

Autor Vuco (Post 737146)
Čuj, isti problem sa drugim driverima (kod mene za wi-fi karticu preko koje idem na net).
Driveri rade na 32-bitnoj, a na 64 ne. Tako da, evo, već sam cijeli dan na 32-bitnoj Visti i mogu reći da je brža od XP-a (a bome sam natrpal sveg i svačeg gore, sve isto kao na XP-u). 64-bitnu sam popljuvao, ali 32-bitna radi ko urica na mojoj konfi.

Inače, danas sam mjerio, za instalaciju je trebalo 16minuta :), od boota do prvog ulaska u Windowse. Programi se malo brže učitavaju (AutoCAD i Solidworks od ovih težih). FF u sekundi otvara. Za sada još nisam našao programa koji mi je zezao :)
So far so good. Puno bolje nego kod prelaska sa 98SE na XP. Još samo da srede drivere za zvuk, jer od Realteka su očajni (zvuk na 5.1 je limen :D). Ali to ću pokušati sa LAcy-jevom metodom :)

vista odlično izgleda, i odlično radi kad proradi...

zaboravio sam napisati da sam jedno pola sata pokušavao dobiti 1440x900 na monitoru...
stavim tu rezu, apply, a ono monitor se ugasi i izbaci: Invalid input, recomended is 1440x900 @60hz.. a ja gledam u ekran i pitam se tko je tu lud... i onda postavim na 1440900 @75hz, apply, i dođe slika...

i vidio sam da su riješili problem sa tv-outom, sa najnovijim 7.5 driverima.. :) Hvala Bogu...

još da na Live! proradi Digital Out, i ja sretan...

e da, i da mi proradi modem.. :D

Citiraj:

Autor tutix (Post 737153)
link

Probaj sa driverima od Dual-VSTA ploče instalirat drivere za mrežnu. To sam napravio kad mi net nije htio preko LAN-a na Visti. Moja je ploča iz siga. Mrežnu je uredno prepoznao ali ona nije radila. I naletio negdje na netu da se može za Dual-SATA2 ploču, isto napravio za svoju i kaboom proradilo.

EDIT: Ali ti imaš malo drukčiju situaciju. Uglavnom probaj i sa LAN driverima za XP 64-bit i sa Vista driverima sa ovog linka, jedni moraju proradit.

pa instalirao sam drivere sa cd-a od ploče... :(

probat ću ove... :)

daj mi recite da li može postojati dual boot ako bih ja sad otišao i narpavio jednu particiju i na nju instalirao Vistu? ali hebena Vista kad se instalira zauzima 10gb!!

stef 03.06.2007. 23:49

Koji Live! imaš, stari 16-bitni ili novi 24-bitni i koje drivere koristiš?

Gabre 03.06.2007. 23:52

a nemam pojma koji imam, 5.1, koji ima SPDIF... taj :)

kartica mi je u kompu pa ne mogu pogledat...

Gabre 04.06.2007. 03:14

kako bi bilo da sutra odem i kupim drugu mrežnu karticu, ima za 30kn?

jer mi je očito problem u driverima za ovu onboard mrežnu....

neno20st 04.06.2007. 12:31

zvucna na visti

da i ja imam creativ live 5.1 i koristim na njoj samo spidf ali na visti nemam drivere pa ako ima netko pomoc kako da to namjestim...sa kx to nemogu dobit

Gabre 04.06.2007. 15:17

napokon...

otišao danas i kupio novu mrežnu karticu za 30 yebenih kuna, i iz prve mi se spoji na net...

glupa matična i njezina mrežna onboard koja je sranje samo takvo...

ostaje mi još samo problem digital out-a na Live!, i onda mogu reći da ostajem na Visti... :)

edit:

jao , ovo izgelda predobro, upravo m ivsta skida update, u kojima je navedena podrška za Live! !!

da vidimo što će bit...

tutix 04.06.2007. 15:35

Evo jedno pozitivno iskustvo s Vistom, ustvari nije toliko ugodno koliko je iznenađujuće. Vratim jučer image, instaliram Vista Boot Pro i vratim Boot manager od Viste. I sad izaberem Vistu u izborniku i paf: Winload.exe cannot be find i kaže mi da napravim Repair. Ja već malo poludio, al dobro mislim sad ću čekat 30-ak minuta dok mi popravi instalaciju. Standardan postupak kao sa XP.a. I sad uzmem repair on napravi kratku analizu i nađe da imam problema sa startanjem Viste. Izaberem Repair. On za dvije sekunde gotov restratam komp, uđem u Vistu i sve oke.
+ za Vistu, ovo je dosta korisno, uštedi vrijeme.

Zanima me postoji li program s kojim mogu podesit ovaj ClearType?

Mutni su fontovi, boli me glava kad ih čitam. Kad ugasim CT, razori fontove skroz preružni su, "kockasti i oštri".

LAcy 04.06.2007. 16:13

Citiraj:

Autor tutix (Post 737612)
Zanima me postoji li program s kojim mogu podesit ovaj ClearType?

Mutni su fontovi, boli me glava kad ih čitam. Kad ugasim CT, razori fontove skroz preružni su, "kockasti i oštri".

Ja sam probao to naštimati i odustao, u start meniu sa njima izgleda super ali u aplikacijama (excel npr.) je odvratno pa sam ugasio. Navikao sam se vremenom i sad mi je ok.

Gabre 04.06.2007. 17:45

aj da ne otvaram novi topic,
što staviti da bi Windpows Media centar proradio u punom sjaju, znači da bih mogao gledati divx-ce, i slušati mp3-ce...

te općenito, što staviti, koji codec za film i audio...

Gabre 04.06.2007. 17:51

Citiraj:

Autor Gabre (Post 737594)
napokon...
edit:

jao , ovo izgelda predobro, upravo m ivsta skida update, u kojima je navedena podrška za Live! !!

da vidimo što će bit...

hmm...

da, skinuo update, dobio opciju da mogu staviti spdif kao default out, ali opet nemam zvuka na receiveru.... :(

ne razumijem....

LAcy 04.06.2007. 18:11

Citiraj:

Autor Gabre (Post 737725)
hmm...

da, skinuo update, dobio opciju da mogu staviti spdif kao default out, ali opet nemam zvuka na receiveru.... :(

ne razumijem....

Već sam pisao o S/PDIF problemu na Visti, ja nikako nisam uspio dobiti bilo što (DTS, AC3) osim stereo. Neki su pisali da im radi normalno.

SPLiFF 04.06.2007. 23:21

Citiraj:

Autor Gabre (Post 737725)
hmm...

ne razumijem....

same here. palo mi na pamet da probam u biosu iskljuciti integrusu, pa onda vidjet, al mi se ne da gasit komp (zao mi :D)

Gabre 05.06.2007. 10:55

Lacy, da znam da si pisao, no ovaj update je tek od jučer gore na njihovoj stranici... i ja se ponadao...

stereo mogu dobiti na Live! ali mi je jednostavno bolji zvuk ako mi ide na receiver preko digital, a ne direktno da ga live! najprije obradi... ako me razumijete...

samo to još fali, samo to... :)

nego, ima netko odovor za multimedijalno pitanje koje sam stavio ? :D

neno20st 05.06.2007. 11:51

link

moze link za update da i ja probam doma namjestit spidf

Gabre 05.06.2007. 12:16

meni se sama Vista spojila na update, i onda staviš da ti pokaže koje update sve želiš instalirati, i pazi da staviš kvačicu na Creative EMU10k, to ti je Live! zvučna, osnosno njezin čip...

jer su podijeljeni na recomended, optional, i tako, tako da se ne updateaju automatski svi, nego nešto moraš i sam označiti što želiš...

direktnog linka nemam...

domy_os 05.06.2007. 13:01

Staru instalaciju Windowsa sam ubio jer sam nešto čačkao po sistemskim datotekama pa je sinoć pala nova instalacija, ovaj puta 64-bitna Home Premium. :)

Gabre, tražio si screen shot mog Windows Explorera, evo...

http://www.imagesforme.com/thumbs/4869Untitled.jpg

Ne znam što ti točno treba, ali to bi bilo za početak. :)

Gabre 05.06.2007. 13:09

a bogati koliko ti imaš particija... :9

mene zanima onaj dio Domy, pa ispod, contacts, documents, a to ti je standardno kao i kod mene...
da li ti uopće koristiš to, ili direktno ideš na particije..?

domy_os 05.06.2007. 14:12

Naravno da koristim. Lokacije foldera Desktop, Documents, Downloads, Music, Pictures, Save Games i Videos sam stavio da vuče s druge particije (E), a ostalo ostavio kako je i bilo dok mi ne zatreba.

http://www.imagesforme.com/thumbs/1331Untitled2.jpg

zackoj 05.06.2007. 18:06

Jel moguce umjesto ove ikone staviti normalnu ikonu za internet.
http://www.imagesforme.com/thumbs/42894869Untitled1.jpg

Ova ikonica za mrezu me zivcira nikako da namjestim.
Jos jedno pitanje Internet konekciju (ADSL) stavljam kao public ili private mrezu.

LAcy 05.06.2007. 18:17

Citiraj:

Autor zackoj (Post 738668)
Jel moguce umjesto ove ikone staviti normalnu ikonu za internet.
http://www.imagesforme.com/thumbs/42894869Untitled1.jpg

Ova ikonica za mrezu me zivcira nikako da namjestim.

A ova nije normalna? Neznam vjerojatno se može ali tweakanjem, ako ti baš toliko smeta sakrij je.

Citiraj:

Autor zackoj (Post 738668)
Jos jedno pitanje Internet konekciju (ADSL) stavljam kao public ili private mrezu.

Kad malo razmisliš, Internet je privatna mreža ili javna? Odgovor je Javna (Public).

zackoj 05.06.2007. 18:30

Ikona je normalna, ali duzi je disconnect, a i ne svijetle ona dva monitora kao na win xp kada internet "radi".

Za internet mi i stoji public, ali htio sam samo provjeriti.

Hvala

LAcy 05.06.2007. 18:36

Citiraj:

Autor zackoj (Post 738692)
Ikona je normalna, ali duzi je disconnect, a i ne svijetle ona dva monitora kao na win xp kada internet "radi".

Za internet mi i stoji public, ali htio sam samo provjeriti.

Hvala

Cccc a što volite pitati a ne volite čitati prijašnje postove :) Niti malo probati sami, desni klik na tu iconu i klik na Turn on activity animation, stvarno je bilo teško :D
Što se tiče bržeg connecta, a možda i disconnecta makni kvačicu na IPv6 (nadam se da znaš gdje je).

Nema na čemu.

zackoj 05.06.2007. 18:59

Citiraj:

Autor LAcy (Post 738694)
Cccc a što volite pitati a ne volite čitati prijašnje postove :) Niti malo probati sami, desni klik na tu iconu i klik na Turn on activity animation, stvarno je bilo teško :D
Što se tiče bržeg connecta, a možda i disconnecta makni kvačicu na IPv6 (nadam se da znaš gdje je).

Nema na čemu.

svijetli ikona ali ne svijetli "pravilno" tj. nesto se skida sa neta a ona svijetli ono povremeno svakih par sekundi.:stoopid:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:35.