![]() |
Max voltage 1.5 V (!!!), a max temp jedva 49 C.
Ili je sampling rate programa toliko visok da ne može detektirati nagle skokove u temperaturi, ili ovaj boost na 4.3 GHz traje u milisekundama pa procesoru i ne uspije narasti temperatura. Uglavnom, kako bi rekao jedan sad već bivši forumaš, lažni marketing :D Predlažem ti da manualno staviš 4.2 GHz all-core, napon otprilike 1.35 V (dok ne prođe 2h OCCT-a) i imaš nazivne taktove u svakom trenutku. |
Gledao sam kupiti :
http://www.gskill.com/search?keyword...200c16d-32gtzr E sad moduli koje sam našao su ovi lijevo, odnosno "Intel"... Malo što sam vidio na netu, navodno s ovima koji nisu za intel u startu memorijski kontroler kao ne zna što bi, te se "utrenira". Testira ih i nekoliko se puta rebootaju sa krivim postavkama ali kasnije kao uskladi sve i radi normalno. Ne bi volio u startu neke probleme, ali opet ako će raditi identično kasnije bez pada performansi ne smeta. Kakva je situacija zna li tko iz prve ruke ? |
Citiraj:
AMD iz onog stoput linkanog reddit linka: https://www.reddit.com/r/Amd/comment...m_source=share Citiraj:
|
Ovo valjda treba linkat u svaki 3.post da bi se konačno shvatilo da je to NORMALNO.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
Citiraj:
to je bio post za stotine :D koji su kupili c6h pa su u nedoumici kao i ja ploča i bios s procom rade fino, a temperature ću isprobavati narednih dana, zna se da se grije, samo je pitanje koliko i s kojim hlađenjem |
Citiraj:
Ne smeta mene princip rada zen2, nego što se moj po defaultu previše grije a nema koristi od toga :D |
UserBenchmark offers explanation for changes to CPU score weights:no2drug:
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
Ko po ovome traži HW zaslužuje i da kupi ono što mu se preporuči. :goood: |
Nažalost, mjesečna posjećenost daje dojam da ih puno ljudi uzima kao relevantne, a po ovome - quad-core rješenje je najbolji izbor prilikom kupnje novog procesora u 2019.:):D
|
Citiraj:
Ako je za korisnike poput moje žene (a takvih korisnika nije malo), to je sasvim dosta khm :fiju::D ..nemaju svi potrebe poput nas tj. mi se baš ne uklapamo u prosjek.. ..a i prošla su ona vremena iz '95, danas mnoge ljude i mobitel dobro "pokriva" lol |
Jasno:), ali ovi su skroz okrenuli priču tak da kaj god je u pitanju (korisnik ili namjena) novčić skoro uvijek pada na quad-core stranu.:):D
|
A idu po 200 kn po oglasima, ovi nonK i za manje :)
Doduše kad gledam svog ćaću, on ima i3 2130 i radi mu sve ko mutavo i on nema potrebe kupiti novi komp ikada više osim ako mu neš ne rikne. Opet se vraćamo na potrebe, želje i slično. I da ne treba generalizirati. Sent from my SM-G965F using Tapatalk |
Ide to, pomalo i sigurno :D
https://www.techpowerup.com/257755/j...-share-for-amd Još kad bi nekim čudom upali u OEM, ali mislim da nema teorije... EDIT: A ko igra Destiny 2 i treba brzo riješenje dok se ne riješi BIOS: https://www.guru3d.com/news-story/am...er-update.html |
Izgleda da bi začas moglo biti i običnih (non-X i Pro) šparnih Ryzen 3000 modela.:)
Citiraj:
|
Mislim i da dosadašnji ryzeni imaju "pro" varijante, to je samo neka validacija za firme ili tako nešto, neznam kako se to zove točno.
|
Da i prve dvije generacije su imale Pro modela, ali 65W R9 3900 zvuči jako zanimljivo.:)
|
Citiraj:
na ženinom kompu Q6600 sa SSD-om radi odlicno..web..word i slicne stvari izvršava instantno..neme nekog čekanja...tak da...ne znam što reći.. Još je na stocku zbog grijanja i buke... |
Stigao iz Uzija 3700x, danas se instalirao 1903 build, sutra ide flash x370 Taichi na 5.63 pa da vidimo kako se vrtihttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...b9e3aeace1.jpg
Sent from my SM-G975F using Tapatalk |
Čuo ( i vidio na nekim youtube videima... ) da je world war z dobio neki update koji valjda dobro skalira više jezgri.
3900x nekih 205 + fps , 3700x oko 150 fps.... je li to istina, ima li ko info? |
Nikad nisam razumio ljude koji kupuju procove pa i grafe na release date ili u prvih mjesec dana.
Ali dobro, ima ljudi kojima parsto kuna više ne znači ništa. But still... :) @Michel Da, gledao sam videe i pročitao na forumu za WWZ. |
Citiraj:
Haha, evo sam s prijateljem baš koji inače ima dosta više strpljenja pričao kako treba dati barem 3 mjeseca dok se sve lijepo ne vidi. U ovom trenutku mi je većina toga već došla hahahhah:D Dok on pametno čeka da ja budem beta tester. ( Kad ovo pročitaš stari eto nasmiji se od srca opet si me zeznuo :D ) Sve sam odlučio osim procesora,coolera i rama. Dok za ram i cooler zapravo nemogu pogriješiti, procesor mi je bio jako velika dilema jer je ipak financijski razlika ogromna ali mislim da idem na 3900x |
Citiraj:
Da se razumijemo, potpuno razumijem što želiš reći, ali nisu trenutno turbulentna vremena za procesore, Intel ne izbacuje nista pa su cijene stabilne ..ja inače pričekam, ali računica je ovoga puta bila jednostavna, i evo skoro mjesec dana je prošlo i sve je više manje isto kao i prvi dan.. i ne vidim koji bi razlog bio da se tako skoro drastično promjene cijene na niže.. misliš da će za mjesec dana biti bolje? Intel će pojačati proozvodnju i spustiti cijene? Khm samo treba poznavati materiju ;) :fiju: Ps.. Trenutno je jedino sam AMD nepoznanica, sta sve još priprema , kao npr. R5 3500 i sl. Ovisi i koliko stižu sve proizvoditi, da li će biti dosta i za TR i za EPIC platforme i još za ove high core count desktop modele.. ako potražnja iznenadi, a može samo neočekivano porasti, cijene mogu još za 7nm ići i gore lol |
|
Evo stavio 3700x na Taichi x370 beta bios 5.66, stavio jos dva keksa od 8gb (g.skill flare x 3200 cl 14) sve radi, malo gledao boost i ide sa nekoliko jezgri na 4.3, temp oko 62 stupnja pod aio-om.
Nisam se predugo igrao, sutra ce biti vremena za prckanje po biosu i postavkama. Za sada sam odusevljen sa time da mi memorija i sa 4 keksa radi na istim tajminzima kao i sa 2 keksa. |
Citiraj:
A što se tiče nestrpljivosti, i ja sam taj koji misli da se treba strpit da se stabiliziraju cijene i popeglaju bios i driveri, ali jbg, nisam izdržao i uletio sam grlom u jagode, nisu mi još došle komponente ali nadam se da se nisam zeznuo, jer iskreno više od svega cijenim stabilnost...i dobar SSD. :D |
Citiraj:
Makar nisam ni sad puno promijeno ploču, kupio Ryzena 3600 10.7. al mi je to više poklon samom sebi (ono kad nemaš baš vremena za zabavu pa počneš kupovat sreću :dajpivu:) :D Bilo je vrijeme za upgrade, a sad hoće li to bit u 7.-om ili 8.-om mjesecu, svejedno, ionako sam do sad jednom upalio igru koju nisam mogao na 2500K igrat, al što ću kad me zasvrbio novčanik :lol2: |
Citiraj:
FHD igranje sa RX850 i 2500K ne moze pokretati i vrtiti igrice oko 60-100 fps-a ? Na FHD ? I to na stocku.. |
A ti se baš voliš za detalje hvatat. Kupio sam RX580 još prije na tržnjaku ali ju nisam imao potrebe ugrađivat, a igra koju spominjem je pubg za koji je 2500K preslab, neovisno o gpu.
|
Citiraj:
Datalj velis, sitni a ? :D Nevjerojatno... kakvo iskrivljavanje cinjenica. Vidi, 2500 non K ... https://www.youtube.com/watch?v=53JsiV7NqCo RX570 sa 4GB koja je jos slabija od tvoje RX580 8GB. Mislim sve ok, kupio ti Ryzena i leti igrica ali nemos pisat tako opcenito da ti nisi igrao radi slabog procesora jer to nije jednostavno istina i 2500K je sasvim dovoljan i za PUBG na FHD osim ako moras igrati sa 100+ fps-a. |
Ajde molim vas prestanite se hvatat/opravdavat nekim korisnicima.
Kaj god vi napisali oni budu i dalje butthurtani zbog razloga samo njima znanog i započinjali nepotrebne rasprave. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:25. |