PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Iskustva s IT trgovinama (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=66)
-   -   Mall.hr (informacije i iskustva) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=283683)

zalman1 08.05.2021. 17:13

Citiraj:

Autor LeskiRM (Post 3516592)
Samim time što ćeš im javiti propust si već učinio previše i trošio vrijeme za nešto što nisi niti plaćen niti si to dužan raditi.

Ne lupetaj ako ne znaš zakon, nikakvu prijavu on ne može podnositi ako prije toga nije kontaktirao trgovca i podnijeo prigovor, dakle dao trgovcu priliku da ispravi pogrešku:

Citiraj:

Sukladno članku 135. Zakona o zaštiti potrošača (“Narodne novine “br. 41/14., 110/15. i 14/19.) tržišni inspektor će uzeti u obzir prijavu potrošača tek nakon što je potrošač iscrpio postupke podnošenja pisanih prigovora putem pošte, telefaksa ili elektroničke pošte, odnosno podnošenja reklamacije povjerenstvu u slučaju nezadovoljstva odgovorom pružatelja javne usluge na pisani prigovor temeljem odredbi članka 10. i 25. Zakona o zaštiti potrošača.

a ti sad nastavi prijavljivat pekare što ti nisu dali račun za kiflu i sl.

LeskiRM 08.05.2021. 17:19

Sve bum ih prijavil ��

Nick7 08.05.2021. 17:47

Citiraj:

Autor nub (Post 3516591)
Gdje bi došli da za svaku ovakvu stvar prijavljujemo na Mingo.

Apsolutno sam za to da se prijavi trgovina koja zavlači kupca kod povrata ili reklamacija, al ovo sigurno ne bih prijavio prije kontakta s trgovinom, pogotovo ako možeš vratit natrag.

Eto, radi kak hoćeš.

Ovo je zavlacanje kupca.

Zamisli da tvoj otac npr. to kupi... i ne zna engleski. I los je u informatici.
Sto sad?
Da vraca? Da trazi tko mu moze prevesti uputstva?
Cemu da se toliko petlja i komplicira stvari, kad nije na njemu to, vec je morao dobiti uputstva na Hr jeziku.

A sve zato sto se netko (mall.hr) ne pridrzava zakona, i ne dostavi uputstva na Hr jeziku sto moraju uciniti.

Prijava je skroz legitimna stvar, i kad bi svi to radili, takve stvari se ne bi desavale.

Meni je fenomenalno da jos napadate covjeka tu oko toga... to je to, nas pravi hrvatski mentalitet.:fuming::fuming::fuming:

Rista 08.05.2021. 17:51

Citiraj:

Autor Nick7 (Post 3516597)
Sto sad?

Kontaktira trgovinu gdje je kupio. Ne zove policiju ili ministarstvo.

Evo ja bas gledam zadnju posiljku sto sam dobio iz ADM-a i isto nedostaju upute na HR. I oni idu dolje :D

zalman1 08.05.2021. 17:56

Citiraj:

Autor Nick7 (Post 3516597)
Zamisli da tvoj otac npr. to kupi... i ne zna engleski. I los je u informatici.
Sto sad?

Kontaktira trgovinu i traži uputstva?
Jel ti možda palo na pamet da je netko jednostavno zaboravio prikačit upute uz uređaj?

Citiraj:

Meni je fenomenalno da jos napadate covjeka tu oko toga... to je to, nas pravi hrvatski mentalitet.
Još bolji mentalitet je odma pričat o nekim tužbama bez da si pokušao riješit problem s onime od koga si kupio...
Šta kad ti dođe krivi proizvod? Jel ideš zvati trgovca ili ideš prvo kontaktirat inspektorat?
Stvarno pišeš svašta.

mamutarka 08.05.2021. 17:58

Citiraj:

Autor zalman1 (Post 3516601)
Jel ti možda palo na pamet da je netko jednostavno zaboravio prikačit upute uz uređaj?

meni nije, ovo sam uzeo prije par tjedana https://www.mall.hr/sobni-bicikli/xi...ni-bicikl-crni

također bez uputstva a ima sat-dva slaganja po točkama, samo eng, što mi nije bio problem u tom trenu, ali da imam 65 godina i neznam jezik, bio bi

tako da to je njihova praksa, ne iznimka

zalman1 08.05.2021. 18:06

Citiraj:

Autor mamutarka (Post 3516602)
tako da to je njihova praksa, ne iznimka

Nije to njihova praksa nego je praksa u cijeloj EU da se upute na izdaju u papirnatom obliku nego digitalnom i da se bezveze ne gomilaju tone papira.
Baš kao što u mnogo webshopova ne dobiješ papirnati račun nego ti ga proslijede na e-mail.

Upute su ti dostupne online od strane uvoznika i na HR jeziku su (od 17 strane):
https://www.xplorerlife.com/media/up...Xplorer_S3.pdf

I opet, ako nisi sposoban sam naći upute, kontaktiraj trgovca, on će ti dati link na upute ili ti ih poslati poštom ako baš inzistiraš.
Ja vjerujem da bilo tko tko je sposoban obaviti kupnju na nekom webshopu, zna naći i upute na netu.

buljaka 08.05.2021. 19:08

Mall naručuje mimo ovlaštenih uvoznika dosta robe i zato nema hr uputstva.

Ja sam naručio starijem susjedu tlakomjer omron m3 isto, isto bez hr uputstva i čovjek ne tražio uputstva. Poslao im mail, isti dan se ispričali i ponudili slanje poštom ili mailom.

Napisao da može mailom da ubrzamo i došlo skenirano.

Ako trebaš za taj imam ih još pa ti mogu uploadati?

mamutarka 08.05.2021. 19:40

daj, ali meni treba za 2020. na dalje godinu, jer i ja sam našao PDF ali za stariji M3 i drugačiji je pa ne paše (https://silo.tips/download/digitalni...e-za-koritenje ovo su ta starija uputstva koja imam)

buljaka 08.05.2021. 22:50

E jbg ovo je bilo u 10.mj 2019

Novije su od tvojih ali ne znam da li odgovara

https://we.tl/t-ytEKPdRtCx

mamutarka 08.05.2021. 22:52

malo je drugačije, ali tenks svejedno, budem skopiro čovjeku svoje, te bitne stranice di piše šta znači koji simbol, i šta znači 2 blinka nečeg, šta 3 itd.

Pupo 26.05.2021. 12:51

Ima tko kakav kod viška?

tnx

Pegasus8 07.07.2021. 12:08

Pozdrav,

Ima tko kakav kod viška?

hvala

medo 07.07.2021. 18:53

Zadnji par godina sam uzeo 10ak stvari u Mall.hr ništa preskupo ni preveliko poput bijele tehnike ili TVa. Sve sam preuzeo u osobno zagrebačkoj.

Jednom sam uzeo neke silikonske igračkice za cijete i vidio da je bilo otvarano čak i imalo crticu unutra na predmetu. Vratio bi da žena nije rekla da joj je ok i da ćemo to oprati.

Jednom su mi javili da ću proizvod morati čekati tjedan dana dulje jer ga nema kod dobavljača pa su mi sutradan javili da su dobili. Dva dana dulje sam čekao nego što sam trebao.

Lika091 07.07.2021. 20:38

He he, kupio gume na Mall (zimske) Dot 3720, sad ce me neki razapet ali to je ok. 🤞 Danas dosle.

Libertus 08.07.2021. 07:07

Vidiš ti što je majstor, kupuje zimske gume na +40C :)
Svaka čast

Lika091 08.07.2021. 16:02

Nick sugerira podrucje Hr, ipak se pola godine je.. s drvima a pola godine s snijegom🤦🤣

c-shadow 09.07.2021. 08:39

Baš gledam jedan račun iz Mall koji je došao na mail nakon kupovine i potvrde primitka robe od strane dostavljača.
Došla 2 artikla, oba imaju nalijepljene deklaracije na slovenskom jeziku. Samo jedan ima jamstvenu izjavu, isto na slovenskom :)
Na "računu" nema podataka o fiskalizaciji eksplicitno iskazanih (JIR, ZKI,način plaćanja,...). Ima QR code čijim skeniranjem se pokreće provjera na stranici porezne i račun prolazi. Pri kraju ispisa piše velikim slovima: "OVO NIJE FISKALIZIRAN RAČUN".

WTF, što smiju oni takve kvaziračune izdavati?

xlr 09.07.2021. 09:02

Kako si platio narudzbu? Prijenos sa tvog na njihov racun (transakcijska uplata) se ne fiskalizira. Samo gotovina na ruke i placanje karticama.

nino 09.07.2021. 13:15

Sad i ja skicnuo, placeno VISA karticom (ex. Amex)

Citiraj:

Način plaćanja: Online jednokratno plaćanje karticom
Citiraj:

OVO NIJE FISKALIZIRAN RAČUN

xlr 09.07.2021. 14:28

Bacio i ja oko, placeno debitnom karticom jednokratno - takodjer na racunu pise da nije fiskaliziran.

ALI

Racun za predujam je uredno fiskaliziran (onaj prvi mail koji dobijes kao potvrdu placanja). U principu to je potvrda novcane transakcije. Makar nejasno mi je zasto na krajnjem racunu to ne pise, jer racun bi trebao povezati racun za predujam i otpisati robu sa stanja... Pokusavam povuci paralelu sa nesto malo robno-materijalnog knjigovodstva koje sam davno primjenjivao na poslu :D mozda sam i omasio ceo fudbal, sigurno ce me netko iskusniji ispraviti.

Primjer iz 2.mj 2021

Juice 09.07.2021. 14:42

Gledam kupnju prije godinu i pol i slijed događaja je ovak:
1. Narudžba (bez privitka osim uvjeta poslovanja, samo tekstualno) - kreira internu narudžbenicu vjerojatno
2. plaćanje - u prilogu račun za predujam fiskaliziran (vjerojatno im sve stvari idu kao predujam i kad ih skidaju sa stanju kreiraju fakturu opet)
3. račun za narudbžu - fiskaliziran i umanjen za iznos predujma iz koraka 2. (cijeli iznos)
4. dostavnica - povezana na fakturu iz 3. koraka

Rekao bi sve uredno u procesu

Alfa_R 09.07.2021. 20:58

čuj to, sve neki porezni inspektori tu :D

Pupo 12.08.2021. 20:32

Ima tko kakav veći kod za popust? Tnx Može i za lovu.

buljaka 12.08.2021. 20:51

Citiraj:

Autor Pupo (Post 3538201)
Ima tko kakav veći kod za popust? Tnx Može i za lovu.

Imaš do nedjelje 70kn popusta iznad 700 kn ali samo u aplikaciji

Buger 18.08.2021. 11:22

Malo offtopic. Kupio autosjedalicu preko mall-a. Sjedalica je evidentno izložbeni primjerak (što nije čudno jer tih sjedalica više nema skoro nigdje za kupiti). Vidim to po crtama na plastici..., a i došla je u vreći, s time da ima original papirnu etiketu ušivenu.

Imam li kakva prava kao kupac na neku nagodbu ili smanjenje cijene?

Mommistake 18.08.2021. 11:31

Citiraj:

Autor Buger (Post 3539541)
Malo offtopic. Kupio autosjedalicu preko mall-a. Sjedalica je evidentno izložbeni primjerak (što nije čudno jer tih sjedalica više nema skoro nigdje za kupiti). Vidim to po crtama na plastici..., a i došla je u vreći, s time da ima original papirnu etiketu ušivenu.

Imam li kakva prava kao kupac na neku nagodbu ili smanjenje cijene?

Nagodba da im vratiš i oni tebi vrate novac. :)

Sve ostalo je stvar pregovora i dobre volje prodavača.

coconut 20.08.2021. 11:45

Riknuo mi Bosch sisavac kupljen u Mallu. U garantnom je roku. Prijavio Mallu, oni me preusmjerili na servis. Napravio RMA, a oni poslali kurira po uređaj. Čekam neku informaciju od njih glede popravka.

delavi 20.08.2021. 21:42

Citiraj:

Autor Mommistake (Post 3539544)
Nagodba da im vratiš i oni tebi vrate novac. :)

Sve ostalo je stvar pregovora i dobre volje prodavača.

A nisu trebali navesti kod prodaje da je izložbeni primjerak?

mamutarka 20.08.2021. 21:44

oni imaju izlog?

u dućanu vidim par vrećica hrane za životinje i takve gluposti, nisam auto sjedalicu vidio

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:25.