![]() |
Može prijedlog?
Hrpa ljudi dolazi samo radi prodaje svega i svačega te shodno tim tržnica postaje blago rečeno nepregledna. Mislim da bi ovako nešto dosta olakšalo posao i moderatoru i nama koji pratimo to sve skupa: 1. Procjene izdvojiti jer je gadljivo koliko su "PiP" teme izbumpirane i pune raznih komentara pa se s tim ujedno i gube novi oglasi. Kome je do procjene, neka ide u svoj podforum, a ne ove pi*darije. Vjerujem da bi s tim i opadao broj procjena jer se procjenjuje sve i svašta što se prodaje 5 poruka ispod toga i vidi se koja je cijena. 2. Trebalo bi otvorit nešto poput "potrošačka elektronika" jer čitam i ne vjerujem što se sve prodaje. Od satelitskih antena, ciklokompova, mobitela, mp3 playera, televizija i sl. Još samo da netko prodaje Obodin frižider star 30 godina. Takva kategorija bi dobrano pročistila neke stvari. Hvala na pažnji. :) |
Citiraj:
U biti čudim se kako ova tema nije dobila lock čim je krenula.Tržnica odlično funkcionira ovakva kakva jest i nema potrebe da se dodatno komplicira :kafa: |
Citiraj:
Vidiš da i sama osoba koja moderira to sve skupa kaže da bi rado izbacio od tamo mobitele npr. |
Očitovanje admina molim..
Dosta je, stvarno mi je pun qlinac više tržince ovakva kakva je sada !!
Više nemoš ništa normalno trgovati, znam i sam nekad puknit spam no bože moj tko nije nikad... i u nekim specifičnim situacijama to nije problem, bitno je ne pretjerivati i ne izazivati vraga... Bezobraština novih, friških takoreći usera je stvarno uzela maha i tome treba stati na kraj jednostavnom Nedemokratskom metodom ( kako @tor ili @jelc vole reći pa nek se sad primjeni ) tako što novi useri Neće moći prodavati niti mjenjati bilo što na tržnici. Nema tržnice tko nije član foruma 6 mjeseci i amen !! Nikakav broj postova iliti druga sranja, za 6 mjeseci idioti će ionako otić sa foruma a ono što valja će ostati i prilagoditi se načinu na koji forum funkcionira. Ako sam ikad nešto htio kupit od hardware-a uvjek sam prvo ovdje gledao jer ipak ako znaš da kupuješ nešto od "ekipe" nije isto kao i sa oglasnika a ovdje je sad sve više i više prevara, muljatora i koliko god sad oni ispravni vrištali i osjećali se prozvanim..., da.. 90% su to Novi useri - mlađarija !! Svaka čast izuzecima ali ja ne vidim drugog načina za zaustavit srozavanja tržnice osim ukinuti je ! Molim da se razmotre i daju na glasanje, anketu sljedeće stavke: 1: Nema tržnice ako niste član 6 mjeseci i ako ste u tih 6 mjeseci popili ban, produženje još 3 mjeseca. 2: Sve mlađe članove koji su do sada bili pohvaljeni u trgovinama izuzeti iz gornjeg prijedloga. 3: Mlađi članovi koji nisu pohvaljeni a trgovali su, mogu upast samo uz preporuku starijeg člana koji će isto popit ban sa tržnice ako ovaj što ga je preporučio usere a da nije ispravio grešku ! 4: Trajni ban sa Tržnice za bilo koga tko je napravio prevaru a da ju nije ispravio ! Da ovi friški nebi sad seruckali... da se razumijemo, ima i u matorih konja prevaranata ali 90% je to mlađarija iliti novi useri i ako se tome stane na kraj lako će se sa onih 10% obračunat. |
Ma još je najbolja i ona zadnja opcija koju je Tor čini mi se jednom rekao, tržnica nek bude kao i oglasnik, ostaviš post u kojem prodaješ i kontakt pa ko se javi javi, bez komentara cjene i sličnog (tako nekako je bila original rečenica :D)
|
Slažem se sa Stuc-om, ali mislim da nije problem samo u novim članovima. Da li je potrebno da na svaku cijenu izvan nekih normalnih okvira, javi 10 ljudi koji ce mu reci da je preskup?
IMHO, samo moderi kao SU ili Vuco bi trebali bacati takve komentare. Ja bih zabranio "dobronamjerne" komentare cijena ostalima. Ali slažem se da je tržnica problem, ili oštrije kažnjavati spam ili to na neki nacin dovesti ju u red. Bilo kakav (dokazani) zaheb na tržnici - bannana s foruma. Ako se novim clanovima zabrani tržnica, biti ce puno manje prometa :D...a ne znam da li je to dobro ili loše. EDIT: Ako smijem dodati nevezano za temu, mislim da su moderi preblagi i da bi se infrakšni trebali češće koristiti. Ja sam bar 10ak puta ga zaslužio pa ništa:D...a vrijeđanja, trollanja i sličnih radnji ima dosta. |
Citiraj:
Ako je moguce, zabranis follow up u threadu, "ogranicis" (vaspitnim merama u obliku moderatorskog ostrog oka) broj postanja istog oglasa u vremenskom periodu (svakih 3 dana, recimo), napravis bazu korisnika sa reputacijom i to je manje vise to. Svatko mora poceti kao "novi korisnik" - a pomocu ciste trznice i provjeravanja clana putem njegovog renomea mozes lako odvagnuti isplati li ti se trgovati s nekime ili ne. Usput, moze li mi se javiti poluidiot sa Trznice koji brise moje postove iz samo njemu poznatih razloga. |
Vidim da se tu spominje mladost kao krivac sto i jest u mnogim slucajevima, ali ima i dobrih, ja imam "tek" 16 g i nikog nisam sjebo dosad a trgovo sam fijuuuu...Treba nesto napraviti s trznicom brzo, s tim se u potpunosti slazem
|
Šta su sada neke povrede na tržnici uvedene, ispod broja postova ???
http://img.w3dizajn.net/images/upsmfeu_thumb.jpg Citiraj:
Citiraj:
Npr ovo nije sankcionirano, nema uopće veze sa topicom, moj post je barem imao mislio sam uzet robu! NHF Blade. |
Citiraj:
Drugi je problem, što se (iz meni nepoznatog razloga) javilo još 10 ljudi sa istom stvari kao i ovaj prvi kojem je post ostao (znači, uvažili smo komentar). Ćemu, zar ne vide da je prvi komentirao i da je post ostao ? Kada netko neupoznat sa cijenama dođe na taj post, vidjet će da ima novijih i jeftinijih, pa nek se odluči, hoće li kupiti novo iz dućana ili od čovjeka koji prodaje. Izbor ostaje na njemu... Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Što se tiče Blade-ovog posta, zašto ga nisi prijavio kad ga već tu spominješ ? Svima je lakše nešta napisati, nego samo prijaviti post. Nisi jedini, ima takvih primjera i previše. I umjesto da tu uplićeš druge usere i javno pitaš za svoje probleme, kada se dobro zna da sve žalbe, upiti, teh. problemi i problemi osobne prirode idu preko formulara koji je na ovom linku ? |
Citiraj:
Your submission could not be processed because a security token was missing or mismatched. If this occurred unexpectedly, please inform the administrator and describe the action you performed before you received this error. |
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=105847 http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=105846 Tri threda za mbo, kontroler i ram? Prodajem konfu i za svaku komponentu ću otvoriti poseban topic :) to bi baš bilo veselo :) Ne brišem ti ja jer nisam mod ali slučajno znam zašto ti se možda topici brišu :) Edit: poanta je bila=uvali sve u jedan i to je to :) |
Citiraj:
edit: done. |
Citiraj:
|
Malo ste ošli u krive vode, a i kad pitaš; nije baš običaj da se otvaraju zasebni topici za svaku stvar koju prodaješ...no, kako rekoh to nije tema ovog topica.
|
Citiraj:
Citiraj:
Paragraf drugi,točka dva. |
Citiraj:
|
ajd sad samo pliz prije nego što se počmete prepucavati... imajte na umu da bi bilo lijepo kada bi se ovo pretvorilo u konstruktivnu raspravu...
btw, jel netko uopće koristi onaj obrazac za prijavu problema adminima? nije baš da možemo nešto pametno napraviti ako nemamo dovoljan feedback. |
Iskreno danas sam prvi put vidio za to. Ni neznam gdje stoji, sad znam samo link :D n00b ^^
|
Citiraj:
Ako možeš ukomponirati pokoji redak u pravila PCE-a sa tim linkom, bilo bi odlično ;) U pravilima na tržnici je to upisano (istina pred kraj, ali je napomenuto ;); Što bi značilo Crash, da nisi čitao pravila :D) |
Citiraj:
Dakle ne saljem samo toru, nego tebi, toru i jelcu? I to kao sluzbenim putem? |
Citiraj:
|
Što ne znači da ćemo tebe i saslušati :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
busted! |
imam jedno pitanje vezano uz tržnicu pa da sad ne otvaram novi topic samo zbog toga.
naime vidio sam već u par slučajeva da ista ekipa otvara iste oglase par puta nakon što su im oglasi zatvoreni, u razmaku od par dana, pa me zanima koliki je i dali postoji vremenski period koji mora proći od trenutka zatvaranja oglasa,do otvaranja novog istog takvog ukoliko ja želim otvoriti oglas koji je već prije bio ali roba za prodaju nije prodana?? thnx :) |
@vuco
dopuštena 2 bumpa (ako niste dugo bumpali, bumpajte ponovno isti thread ne otvarajte nove threadove) - promjena cijene je isto bump (u slučaju snižavanja cijene, ukupno može biti 3 bumpa - kombinacija bumpa i sniženja cijene; sa trećim bumpom potrebno pričekati dva dana ili više. Drugim riječima, bumpaj svoj stari thread jer je to poželjnije nego da otvaraš novi. Naravno, pod dugo recimo se može smatrat 2 tjedna od zadnjeg bumpa. Nije se prodalo i da sad nakon 2-3 tjedna ne otvaraš isti thread, bumpaš stari. Bar sam ja tako shvatio ovu natuknicu, ako griješim nek @vuco ispravi. |
ma znam ja za bumpanje, nije problem u tome, nego što se nakon 2 bumpa thread zatvori pa likovi nakon tjedan-dva ponovo otvore iste takve threadove,znači ponovo nude na prodaju robu koju u zadnjem threadu nisu uspjeli prodati, a to nisam u pravilima nigdje vidio da je regulirano da mora proći neki određeni vremenski period.
|
Ako nakon tjedan-dva otvori novi thread, nije problem. Ako ga otvori dan nakon locka (ili još gore - isti dan), onda se najčešće thread briše bez obrazloženja.
Također nije isto jel netko bumpa 3 puta u 3 dana ili u tri tjedna. Sve se to gleda (naravno, uvijek može doći do pogreške, no onda lagano PM i sve se rješava u trenu :)). Uglavnom, uzmite neki razumni period od par dana pa onda otvorite novi thread, ako je stari lockan radi bumpanja. Koliki je taj razumni period, ovisi od člana do člana. Lagano se vidi u prošlim prodaja koliko ste čekali i koliko brzo ste izbumpali :). |
Prijedlog: da se tržnica organizira po komponentama; recimo: CPU, VGA i sl... i da se zaključane teme na tržnici brišu ili stave sve u jedan koš.
|
Citiraj:
S tim da razmisli malo, za svaku komponentu treba otvarati novu temu u novom podforumu, tak da, nije baš praktično... VIše sam da se zaključane teme presele u podforum "koš" i to je to, a ostalo nek ostane isto... I još bi bilo dobro da se otvori podforum za aukcije... |
Nema potrebe da se lockani thread-ovi sele u kosh, tema koja ide pod kljuc obicno pada odmah na 2. ili 3. stranicu, posto (barem ja) spajam zadnji post u topicu (koji je obicno "prodano" ili "moze lock") s prvim.
|
E kad vec spajas prvi i zadnji post ako vam nije problem pa na onaj tread cije su komponente prodane samo staviti prodano.,znaci naslov teme.. npr
Prodajem 8800 gt 320mb -> (Prodano) 8800gt 320 mb.. |
Previse posla (klikova) i prevelika kolicina tema za obraditi. Znak lokotica je po meni sasvim dovoljan, a u prvom postu obicno dodje i "prodano" (spojeno od zadnjeg posta).
|
Jap, ne vidim baš previše potrebu za prepravljanjem naslova i slično.
|
pocela me iritirati kolicina mobitela na trznici...
|
razdvojite trznicu ;)
1. PC oprema-hardware 2. PC software 3. TV,video,audio 4. Ostalo-(tu bi isli mobiteli, telefoni i sve ostalo) pa ono...nek je texas u rubrici 4, no barem bi prve tri bilo lako drzati pod kontrolom :) |
ma nema potrebe za razdvaanje.
dobro je owako kak je :D bar meni |
Moj prijedlog:
1. CPU, MBO, RAM 2. VGA, TV i sl. kartice 3. PSU, CASE 4. STORAGE: HDD, SSD, USB FLASH... 5. PERIFERIJA 6. KONFIGURACIJE 7. OSTALA ELEKTRONIČKA OPREMA 8. PRODANO I Kad bi se na tržnici otvorila neka mogućnost da sve što je prodano se mora prebacit u prodano, da obični user može sam to napravit, da nema previše posla za moderatore, ko ne napravi - infrekšn, da vidiš kako bi bilo reda, ja svoje stvari koje prodam stavim odma prodano i zasivim tekst, bar sam poslo 50 PM-ova bezveze jer ljudi ne stave oznaku prodano kod svojih stvari. |
Može i svakom od modova/admina donirate pare za još gigu rama jer kada sve to potvaramo u browserima (oko 100 tabova) nestat ce nam instantno 1gb rama.
Razdvajanje nema smila i ovako je dobro. A seljakanje iz za prodaju u prodano pa malo rezervirano itd...to fakat nema smisla. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:07. |