![]() |
@icarnier
Stvarno si legenda:-) Znaci dao si 200 kn, jer si koliko sam shvatio kupio 2 komada? i kazes ne vrijedi te pare..uzas Porast temperature je normalan, ali kazes nije nista primjetno tisi..znaci 0 bodova. A bas sam se nabrijao na to jer ako si primjetio od sharkoona je "u dolasku" vec 100 godina..i sads opet nista. mislim da je jos najbolja ona spuzva iz dobrog zvuka.. |
Ajme ljudi, kupite kvalitetne ventilatore i zamjenite one koji su prebučni i voila!
Fortron se može otvorit bez gubitka jamstva :) |
šta onda, kupiti cors ili ne???????????????
koja bi mu bila alternativa ako tražim ful tiho napajanje? |
Gle, ja ga imam i nemam nikakvih primjedbi. Kad pogasim sve ventove u kucistu i ostavim samo cors ne cuje se nista. OK, mozda otprilike 15-tak dB, ali to je necujno. i Naravno to je kad naslonim uho tik do venta..Pri opterćenju isto nista posebno.
Mislim da je problem da ovo napajanje pokupovali svi živi, jer je bilo, i jos je, totalni best buy i ne sjecam se kad je neki proizvod uopce bio toliko nahvaljen svuda. i sad naravno da u moru tih napajanja ima par koje i ne rade bas kako bi trebalo..naadam se da razumijete. Primjer: Radio sam u servisu mobitela 2003 godine i svaki peti mob s kvarom je bila Nokia 3310.. I sad bi neki pomislili: taj je mob smeće!Ali naravno da nije jer je svaki drugi covjek imao tu nokiju.. Zakljucak: Kad neceg ima puno, ona se poveca i broj kvarova istog.. A odgovor na tvoje pitanje..ne znam probaj mozda Cif, coolermaster. i onda gore neki full tihi vent.. |
To sto Cors zuji nije nikakav kvar nego sasvim normalna stvar. ;)
Drugo je situacija sa Taganima i velikim brojem krepanih primjeraka. |
srale7, nije tu problem u jednom napajanju nego u više njih. Jučer sam baš kod lege poslušao istog Corsaira i jednako se čuje kao kod mene. Stari Tagan od 380 W je bio puno bolja kupnja u svoje vrijeme nego što je sad ovaj Corsair.
Ne znam je li se i kod ostalih čuje cvčanje kad se napajanje malo jače dodirne/blago lupi? U prvi mah sam mislio da nije neka zavojnica, ali cvrči i kad nije spojen na mrežu (???). Može li se to reklamirati? Daddy? |
Ne kužim zašto nisi ostavio onda starog Tagana ?
Mada, ja mislim da si ti preosjetljiv na zvuk. Baš ono, zadrti FKT-ovac. Fortron se čuje, bio on 350W ili 400W, ali da je glasan - nije. A pričao kao da imaš tornado u kučištu sa njime. Mislim, imao sa Deltu od 350W i to je meni pojam nečujnog napajanja, tako da gledam sve prema njemu. |
domy, znam da nije problem u 1 ili 2 napajanja ali kad bi sad, govorim hipotetski, imali ponosne vlasnike napajanja na jedno mjestu i pitali za probleme, ti koji bi se javili bi bili u jako malom postotku u odnosu na one zadovoljne..to je moje mišljenje.
To za Tagana ne znam, ali znam da danas ta napajanja svi izbjegavaju.. Ja se ovdje svrstavam u dio ljudi koji su zadovoljni s Corsom, ali imao sam problem da mi je mislim grafička pocela cvrcat prilikom pokretanj igara i 3dmarka..navodno interferencija grafe i napajanja..ali sta ja tu mogu? promjenit napajanje ili grafu.. a sad su mi windowsi u totalnoj banani i ne mogu nista instalirat, a nemam optiku na kompu i tak da sad moram cekat da to rijesim i onda sve kompletno istestiram pa onda javim |
Citiraj:
|
@ fleks
Priznajem da sam ocekivao ovakvo pitanje..Mjerio nisam nicim mjerodavnim, nego onako, iskustveno.. |
Citiraj:
|
pa to se promijeni vent i mislim da ne bi tebalo biti problema..da, ali ako je novo onda se gubi garancija..ma uzas s tim napajanjima, izgleda da danas ako covjek bilo sta odluci kupit (posebno napajanja) mora molit Boga da ga to nece za***avat..stvarno, sta da covjek danas kupi? kakvo napajanje?katastrofa
|
Citiraj:
Citiraj:
@srale7: na bočnoj stranici Corsove ambalaže je otisnuta dB krivulja po kojoj je u idlu oko 21 dB (stvarna vrijednost je vjerojatno koji dB više, ovisno o testnim uvjetima) |
Javlja se jos jedan zadovoljan vlasnik Corsair 450 VX i moram reci da je napajanje stvarno necujno.
Svoj primjerak sam kupio u Linksu i to naravno ne bez problema. Prvi primjerak koji sam kupio je cvrcio i pri vecem opterecenju pustao smrad paljevine. Naravno odmah sam ga sljedeci dan odnio na reklamaciju i dobio novo napajanje. Novo napajanje vec 2 mjeseca radi besprijekorono tiho nikakvo cvrcanje, vent skoro pa necujan. |
Ja svog vx450 ne čujem od radeka 2600 xt koji je uvjerljivo nadglasao sve ostale komponente + drugi komp u sobi koji ima chiefteca 410w. :D
Al dobro, nakon što sam iščupao grafu tako da čujem napajanje, moram priznati da sam ostao iznenađen kako je tiho. Tiše čak i od gore navedenog Chiefa.... |
nisam htio otvarati novu temu jer je problem slican.
daklem, napajanje cvrči kada je komp ugasen ali to nije ono st me nervira jer se gotovo i ne cuje. problem je sto se problem sa statikom cuje na slusalicama a buduci su mi vrhunske sluje na glavi 12 sati dnevno to je jednostavno neizdrzivo. uz to raditi audio obradu sa takvim smecem od signala je nemoguce. problem je u fortronu blue storm II, mislite da bi reklamacija upalila? isprobao sam drugo napajanje i nema statičkog suma u slujama sa smecem od no name napajanja... |
Definitivno trebaš mjenjati napajanje ako ti pušta "signal" u ploču, samo dal će ti za to uvažit garanciju nisam baš siguran...
|
ja isto imam vx450 i cujem kako cvrči jedino kad se priblizim kucistu, kuciste mi je ispod stola tako da kada i ne slusam mjuzu ne cujem ga i prezadovoljan sam napajanjem i vrijedi tih para, nisam neki noise freak :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:04. |