PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   ISP (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Bt Net (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=89847)

gsxr750k9 11.04.2013. 15:36

http://www.speedtest.net/result/2638509553.png
mene su jucer spojili.
@šokre.
upload ti je u nebu haha
kak to da ti nije ogranicen?
nadam s esmao stabilnosti veze.
ak ovak ostane..sutim zauvijek

IcyTexx 11.05.2013. 04:09

Di ste vi? Jel vam je bila postavljena njihova optika po zgradi? Jel vam je možda T-comova optika bila po zgradi?

Gledam sad kartu i po crvenim krugovima me obuhvaća, baš sam se nekako zagrijao za ovih 24/24.

Šokre lud si hahaha, imaš sreće.

IcyTexx 25.07.2013. 00:49

I kako vam radi BTnetova optika? Ima li problema?
Postoje neke šanse da će mi uvest krajem ljeta 24/24.

Feyd 25.07.2013. 14:16

Uzeo 10/10 za 99 kn mjesečno svaki drugi mjesec, bila neka akcija do 28.02.

Radi stalno na 10/10. Sada strepim da će BT Net bankrotirati.

10 Mbps uploada za 49 kuna mjesečno je san.

Meni nije bila postavljena optika po zgradi, ali je naselje napravljeno 2001. i DTK je napravljena pri izgradnji naselja tako da je razvlačenje optike bilo jednostavno.

brandon 17.08.2013. 21:29

Ja sam ih pokušao dobiti prije par mjeseci da nam uvedu optiku u zgradu (jedno 6 zainteresiranih stanova), i iako smo im u "pokrivenom" području i imaju provedenu optiku 20 brojeva niže nije im se dalo. Moj dojam je da su jako traljava firma, imao sam frendove koji su radili tamo i interno su bili totalni kaos prije par godina, neznam kako je sad. Generalno su im ljudi na optici bili zadovoljni.

IcyTexx 17.08.2013. 21:43

Jedini nude poštene upload brzine. Baš me briga dal su traljavi il ne, samo me zanima dal više radi il više krepava. :D

Trenutno sam na Bnetu, bilo koji ADSL je inferioran kabelu. Sljedeći korak je optika. HT ju ima kod mene iznad vrata al nema teorije da se spojim dok god su uber skupi i imaju mizeran limit prometa. K tome nemaju ni iste DL/UL brzine. Svejedno mi je dal je 5mbit il 1.25mbit. Tek ako je >10mbit onda mi ima nekog smisla. A od one njihove "mjesečne naknade za osiguranje funkcionalnosti opreme" mi je mučno i nema teorije da im to platim. Ikada.

vrodic 25.08.2013. 10:12

Pozdrav.

Ima li nekoga tko je na koaksijalnom BTnet Internetu da mi kaže par stvari:
- kakav modem/WLAN router daju
- može li se na njemu vidjeti neka mjera kvalitete linka (kao što npr. DSL ima gušenje, tj attenuation).
- koliko se dugo starta taj router i kakvo napajanje ima?

ludi48 15.09.2013. 12:27

Citiraj:

Autor vrodic (Post 2448317)
Pozdrav.

Ima li nekoga tko je na koaksijalnom BTnet Internetu da mi kaže par stvari:
1. kakav modem/WLAN router daju
2. može li se na njemu vidjeti neka mjera kvalitete linka (kao što npr. DSL ima gušenje, tj attenuation).
3. koliko se dugo starta taj router i kakvo napajanje ima?

1.Vjerojatno Motorola SBV 5xxx ili Thompson, Scientific Atlanta modem, svi vise manje slicno funkcioniraju.

2.Imas program "DocsDiag - DOCSIS cable modem diagnostics", potrazi na netu, ili se zalogiras direktno na modem.

3.Prvi put (i ako je resetiran) treba mu do 15min, mozda i vise, ali kad se jednom sinhronizira i recimo iskopcas ga iz struje, treba mu mozda minutu/dvije, ovisi.

Juice 26.09.2013. 12:43

Ekipa koja je na optici kako ste zadovoljni?

Gledam da se vise prebacim s tcoma i naisao sam na BTnet. Cijena od 139kn/mj za optiku 10/10 i telefon je odlicna. Normalno, ak sve ostalo stima kak spada, da nema reconnecta stalno ili da uopce nema neta

Nacki 03.11.2013. 17:44

Citiraj:

Autor Juice (Post 2467893)
Ekipa koja je na optici kako ste zadovoljni?

Gledam da se vise prebacim s tcoma i naisao sam na BTnet. Cijena od 139kn/mj za optiku 10/10 i telefon je odlicna. Normalno, ak sve ostalo stima kak spada, da nema reconnecta stalno ili da uopce nema neta

jesi li uzeo taj paket? kako si zadovoljan i gdje se nalazis?

Naime, iskon mi vise ide na jetra, a jedina alternativa iskonu, t-comu (od kojeg sam vec davno pobjegal) i optimi koju ne volim su amis i btnet

iskustva?

vidim da su misljenja oprecna, nekome radi savrseno, nekome nikako... pa ono, ne znam sto da mislim

mene konkretno zanimaju sesvete (brestje, ne jelkovec)

Juice 03.11.2013. 17:50

Ma nisam uzeo. Zvao ih, i od cijele moje ulice dostupni su samo na jednom kucnom broju.
U brestju mislom da nemaji optiku.
Onima koji imaju optiku radi odlicno(upload nije ogranice i ide do 80mbit), a oni koji su na obicnome imaju problema.

MAGARAC 03.11.2013. 22:36

kriva tema.. sry

Feyd 15.11.2013. 11:47

Može li mi netko objasniti zašto bi mi na speedtestu ping prema Optimi bio 2ms, prema Vipnetu ~30, a prema T-comu ~60.

Radi se o BTNet optici.

Prema 8.8.8.8 je avg 21ms, ali to je iz prompta, ovo gore je baš sa speedtest.net stranice.

Nacki 23.11.2013. 14:39

Citiraj:

Autor Juice (Post 2488921)
Ma nisam uzeo. Zvao ih, i od cijele moje ulice dostupni su samo na jednom kucnom broju.
U brestju mislom da nemaji optiku.
Onima koji imaju optiku radi odlicno(upload nije ogranice i ide do 80mbit), a oni koji su na obicnome imaju problema.

kod mene imaju, imaju nekakvu centralu u mojoj zgradi

odustao sam od njih, frajer je tu zadnja 3 dana i non stop nesto popravlja, a telefonski razogovori su mu na razini: "zasto i dalje ne radi?!"

Bono 25.11.2013. 10:13

Citiraj:

Autor Feyd (Post 2495384)
Može li mi netko objasniti zašto bi mi na speedtestu ping prema Optimi bio 2ms, prema Vipnetu ~30, a prema T-comu ~60.

Radi se o BTNet optici.

Prema 8.8.8.8 je avg 21ms, ali to je iz prompta, ovo gore je baš sa speedtest.net stranice.

Zbog cixa.

jahu 11.12.2013. 10:06

Uzeo i ja optiku. Koliko ste čekali na spajanje?

exact 17.12.2013. 14:46

Citiraj:

Autor jahu (Post 2509764)
Uzeo i ja optiku. Koliko ste čekali na spajanje?

Kod mene je to trajalo nekih desetak dana.

jahu 18.12.2013. 14:06

To je super, ja čekam već mjesec :)

Kuzo 14.02.2014. 12:15

zna li netko dns servere od bt neta?

hvala

ludi48 14.02.2014. 22:41

Citiraj:

Autor Kuzo (Post 2546118)
zna li netko dns servere od bt neta?

hvala

178.17.127.130
178.17.127.131

vrodic 02.06.2014. 16:47

BTNet kabel u gornjoj Dubravi:

Loše, ping i propusnost očajni kad god je gužva (popodne, večer, vikendi). 8mbit ide ispod 1mbit, ping preko 140 ms do prvog hop-a uz packet loss. Detalji ovdje: http://internauti.ajmou.eu/2014/05/k...scription.html

viper 02.06.2014. 17:58

Zasto ne odes kod drugog ISPa kad je vec tako losa situacija?

ludi48 04.06.2014. 22:10

Citiraj:

Autor vrodic (Post 2605840)
BTNet kabel u gornjoj Dubravi:

Loše, ping i propusnost očajni kad god je gužva (popodne, večer, vikendi). 8mbit ide ispod 1mbit, ping preko 140 ms do prvog hop-a uz packet loss. Detalji ovdje: http://internauti.ajmou.eu/2014/05/k...scription.html

pogledaj http://homepage.ntlworld.com/robin.d.h.walker/docsdiag/

Mozes dosta podataka izvuci (izmedu ostalog, dali je (euro)docsis), pa cak i kolika je propusnost na pojedinom (ili cak svim) downstream/upstream kanalima i koliko "trenutacno korisnika" ima na pojednom up/downstreamu, osim ako posve nisu onemogucili snmp.

Koriste 7 ili 8MHz kanal za digitalne programe, u koje moze stati vise/manje do 8 programa.

Vjerojatno koriste cisco cmts ubr7246vxr u kojeg ti stanu i 2.0 i 3.0 (euro)docsis kartice, (cisto sumnjam da imaju ubr10000 i bolje jer masno kosta, kod nas zasigurno ubr10000 i jace modele ima samo bnet).Mislim da se u vxr-a moze staviti 1 kartica za izlaz sa max 4 gigabitna ethernet izlaza.Jedna je eurodocsis2.0 kartica sa 8down i 2upstrema, a u vxr stanu cetiri takve.Sad postoje razlicite kombinacije sa limitiranjem korisnik softverski ili hardwerski. Dosta ovisi kakva je mreza kod tebe (pojacala, opticki cvorovi, kablovi, koliko korisnika, itd).

Pojacala i opticki cvorovi moraju izdrzati (u smislu propusnosti) up/downstream kanale i tih 130 digitalnih kanalam , ako mreze nije kvalitetna (aktivne i pasivne komponene), onda ti se izmedu ostalog desavaju stvari koje si naveo na webu.

Zasto ne rade na tome (i dali uopce rade na tome) da poboljsaju kvalitetu usluge, neznam.Trebala bi biti borba za svakog korisnika.

Odlican clanak.Thumbs up za face grupu. FTTH i VDSL su vec na pojedinim podrucjima, a docsis3.1 ocekujem kad mi necak krene na faks (a tek je u osnovnoj) :lol2:

Probaj naci boljeg operatera, kako je i viper predlozio.

vrodic 09.06.2014. 11:34

Citiraj:

Autor ludi48 (Post 2607481)
pogledaj http://homepage.ntlworld.com/robin.d.h.walker/docsdiag/

Mozes dosta podataka izvuci (izmedu ostalog, dali je (euro)docsis), pa cak i kolika je propusnost na pojedinom (ili cak svim) downstream/upstream kanalima i koliko "trenutacno korisnika" ima na pojednom up/downstreamu, osim ako posve nisu onemogucili snmp.

Koriste 7 ili 8MHz kanal za digitalne programe, u koje moze stati vise/manje do 8 programa.

Vjerojatno koriste cisco cmts ubr7246vxr u kojeg ti stanu i 2.0 i 3.0 (euro)docsis kartice, (cisto sumnjam da imaju ubr10000 i bolje jer masno kosta, kod nas zasigurno ubr10000 i jace modele ima samo bnet).Mislim da se u vxr-a moze staviti 1 kartica za izlaz sa max 4 gigabitna ethernet izlaza.Jedna je eurodocsis2.0 kartica sa 8down i 2upstrema, a u vxr stanu cetiri takve.Sad postoje razlicite kombinacije sa limitiranjem korisnik softverski ili hardwerski. Dosta ovisi kakva je mreza kod tebe (pojacala, opticki cvorovi, kablovi, koliko korisnika, itd).

Pojacala i opticki cvorovi moraju izdrzati (u smislu propusnosti) up/downstream kanale i tih 130 digitalnih kanalam , ako mreze nije kvalitetna (aktivne i pasivne komponene), onda ti se izmedu ostalog desavaju stvari koje si naveo na webu.

Zasto ne rade na tome (i dali uopce rade na tome) da poboljsaju kvalitetu usluge, neznam.Trebala bi biti borba za svakog korisnika.

Odlican clanak.Thumbs up za face grupu. FTTH i VDSL su vec na pojedinim podrucjima, a docsis3.1 ocekujem kad mi necak krene na faks (a tek je u osnovnoj) :lol2:

Probaj naci boljeg operatera, kako je i viper predlozio.

Hvala na feedback-u :)

Već sam uzeo i H1 VDSL s kojim sam zadovoljan trenutno (recimo Fritz je super modem iz perspektive krajnjeg korisnika - mislim napisati dataljni review kad ulovim vremena).

Nažalost kod BTNeta imam ugovor pa moram i njih plaćati. Isprobat ću ovaj docsdiag pa javim i dodam detalje u blogpost i ovdje.

Sharki 30.04.2016. 15:10

Evo sam da javim da je usluga interneta Btnet na Jaruščici u Zagrebu koma.

Koristim njihov opticki internet 24/24 i redovito jednom mjesecno, preko vikenda crkne net i dođe tek drugi dan.

Tako da ih je bolje na navedenoj adresi izbjegavati cekam da mi istekne ugovor pa se selim na drugog internet provajdera.

Xenon 06.09.2016. 14:26

Kakva je situacija u n. Zgu? Nude mi net za 50 kn prvu godinu.

Feyd 06.09.2016. 21:08

Ja moram pohvaliti BTNet, nakon što je B.net došao u kvart ponudili su veću brzinu po istoj cijeni. Istina, meni je olakotna okolnost što imam službeni Web'n'Walk LTE stick sa 25 GB, pa imam fallback u slučaju ispada, koji se dogodi, ali ne nepodnošljivo često.

Slika niže za 99 Kn mjesečno, samo da ne bankrotiraju.

http://www.speedtest.net/result/5610588472.png

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:32.