![]() |
Sada kada igram starije igrice koje koriste 1 jezgru, upalim si AOD dve jezgre downclockam na 1,1GHz ,a glavnu jezgru stavim na 3,8GHz i 1,45V i vidi se lijepi porast fps-a i manje framedropova te je fluidnije.
|
da, za te stare naslove je bas potreban tako visok clock da bi bilo fluidno....
bemti od svega jedino mi pada na pamet faces of war kao naslov koji bi imao od toga koristi a i tako bi trzao. Bas ga volis seruckat. Nego, jel ti kriza radi? :D |
jel moguce ikako pokrenut na k8we, mislim da je k7?pokusavam al nejde
|
Da ga jebeš, meni to baš ne radi... Imam gigabyte ma790fx-ds5 ploču i phenoma 9850 BE. Prije su mi se smrznuli windowsi kad god bih pritisnuo apply (bez obzira što je promjenjeno). Sad se ne smrznu, ali najbanalnija stvar mi ne radi: stavim CPU fan na manual i onda ga više ne mogu vratiti na automatic. A što se tiče promjene nekih "bitnijih" parametara to se nisam usudio ni isprobati. Kad bi softver koji ja pišem radio tako gazda bi me napucao nogom u guzicu da bih odletio do mjeseca. Da, koristim win 7 i piše na webu da bi sve trebalo raditi.
EDIT: Evo sad sam promjenio množitelj na jednoj jezgri i pljas... sve se razbrljalo po ekranu i smrzlo. Moj zaključak - AOD je smeće! TOČKA! |
Ja sam to probao još prošle godine nekako s proljeća, računao sam sve je relativno novijeg datuma pa da probam međutim ništa s ničim nije htjelo, tako da sam odustao od svega i vratio se dobroj staroj metodi prčkanja po performansama iz biosa.
|
Kod mene radi sve u tom programu kak treba.
Konfa je u moj komp. Baš sve. Promjena napona, množitelja , temperature....... |
Kad sam isključio CNQ uspio sam podići množitelj za sve jezgre odjednom. Ali, mislim, pa jebemu jel se to ne može ishendlati kroz samu aplikaciju? Dakle, da provjeri jel uopće može nešto napraviti ili ne. Čini mi se kao da zapravo (u prošlim slučajevima koje sam naveo) AOD digne množitelj odabranoj jezgri ali zbog izrazito niskog napona (CNQ) ta jezgra jednostavno ne može biti stabilna na tom taktu. Uostalom, množitelj koji ja odredim bi trebao biti maksimalan kad CNQ upogoni procesor sa punim naponom i FSB taktom a ne stalan. Ma, samo se sekiram bezveze, o tome su trebali razmišljati oni koji su nakucali ovaj nakaradni komad softvera.
|
to posve normalno radi s 3rd party programima tako da bi moralo i s AOD, recimo s ovima koje isporucuju proizvodjaci maticnih. No oni obicno sve to speglaju za svoje ploce, cak i pojedine modele. Tesko ce jedan soft raditi savrseno na bas svim plocama sa svim kombinacijama chipseta (a sam amd je s hrpom modela i polumodela tu napravio zbrku zadnjih godinu dana) i svih ostalim kombinacijama hardvera kojih ima sve skupa valjda kao i kombinacija na lotu.
Tako da na to treba gledati - ako radi super, ako ne...tko ga jebe, ima drugih programa a ima i bios :) |
Ne, ne, ne... Pazi taj sav hardveraj košta. I procesori i čipseti su njihovi. Oni iz čista mira predstave komad softvera koji će "čuda raditi". Zar krajnji korisnik ne bi trebao imati osjećaj da to sve treba raditi? I zar ne smije imati gorčinu u ustima ako to ipak ne radi? Ruku na srce - ja ne mislim to nešto bolesno klokati ali ako ne radi jebena regulacija ventilatora... helooooo?!? Ja sam programer i kad bih klijentu predstavio nešto što radi ovako manjkavo - DAMN!!!
|
Citiraj:
Ja fakat ne kužim kog kurca nekom nije jasno da je Cool n' Quiet optimiziran da radi na "normalnim" frekvama...kaj si platio to si i dobio. Soft koji će obavljati ono kaj treba na predviđenim frekvama. I na Intelu moraš iste stvari pogasiti ako clockaš. Citiraj:
Za vrijeme koje si potrošio žaleći se po forumu mogao si malo i pogledat po netu , ima krasnog softa koji puno bolje obavlja posao nego ovo o čemu ti pričaš..ovak samo tuliš kak sav taj hardware košta, da si jadan kaj ti pila ne dela kak bi ti htio a uspio si se i pohvalit da si programer:D Ja bi ti preporučio da se malo upoznaš sa BIOS-om svoje ploče, prozujiš malo po netu i vidiš kakva su iskustva drugih korisnika a da se previše ne udaljimo od teme: http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=220185 nađi si vremena i pročitaj thread:) Ploča i proc ti rade kako treba, za sve više od toga moraš i ti uložit malo truda:chears: |
Citiraj:
Ako je tebi normalno slijedeće: Pokreneš aplikaciju Ništa ne promjeniš Klikneš na Apply Aplikacija se sruši (i sa sobom "povuče" cijeli OS) - onda trebaš raspravljati sa političarima jer jedino su njima evidentno loše stvari prihvatljive. Kao što rekoh -NHF... |
Zato sam ti i dao link na bolji soft:)
Ili to ili K10STAT, nema se potrebe zezati sa ovim kaj ti radiš. I da, ne bih ti preporučio zezanje sa dizanjem fekve samo jedne jezgre-bar ne sa tim procom jer je bilo slučajeva da otegne papke (sve verzije Phenoma I) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Otišao sam u task manager i core 0 stalno na 100% i sa manje brodova,a sa integrirkom i sa hd4870 skoro isto se vrti jer očito baš i neutječe grafika puno. Tako da sam došao do zaključka da cpu hebe. Pa sam taj core 0 clockao za 1GHz i bolje radi. |
lose pisani komadi softvera se ne racunaju :)
A nisam rekao da ih nema, samo sto mi je jedino FoW pao na pamet. |
Igrica se crasha svako malo, stvarno nestabilan engine, ali opet to je najbolja star trek igra koja je takorekoć najrealnija. Sa brodom možeš sve radit, a u modu su dodali jako puno stvari kao upravljanje brodskom energijom, minama, puštanje shuttle-a iz bay-a, razdvanje broda na 2(galaxy) i 3 (prometheus) dijela, warp, puno sunčanih sistema...
No to će uskoro biti prošlost pokraj excalibura. |
AMD Overdrive 4.2.1
|
Koliko je uopce "zdravo" pored UEFI-a ili BIOS-a koristit ovaj alat?
On znaci pri svakom podizanju OS-a jednostavno OC-a CPU, RAM ili sta vec hocemo od toga i namjesta one frekvencije koje smo si zamislili. Ok, ako stavim sve na default u UEFI-u, koliko bi bilo ok onda OC-at iz ovog programa ili je bolje na onaj old school nacin preko UEFI-a tj BIOS-a (na starijim plocama)? Prednost ovog alata vidim u tome sto to odmah radim iz OS-a pa ne moram stalno restartat komp no brine me to sto ne znam koliko je to zdravo po harveraj? |
Citiraj:
Ja napravim orjentacijski OC softverski na novim komponentama, a fino podešavanje dalje uvijek iz BIOS-a :) |
AMD OverDrive v 4.2.3
Izvor |
Imam pitanjce! Nikad zapravo nisam odvojio pošteno vremena, sjeo jedan dan za komp i našao neki optimalni max OC za sistem. I naravno, sad u vrijeme ispita me to odjednom zainteresiralo :D
Primjetio sam da čim krenem mijenjat HTT ref clock iz windowsa u AMD Overdriveu -> sistem se smrzne. Odmah. A prilično sam uvjeren da sam prije mogao iz windowsa mijenjati HTT clock. Moguće da sam u BIOSu neku opciju uključio koja blokira to? Sistem je u "moj komp". Hvala puno ako netko ima ideu! |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:11. |