PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   AMD 4200+ hlađenje (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=75372)

žile 16.09.2007. 13:55

TT pure power 600W.
Piše mu u sigu.

Swarm dude 16.09.2007. 14:38

Pff gledao Moj Komp.

Racker_CRO 16.09.2007. 20:25

Citiraj:

Autor yedwy (Post 814928)
Imaju itekako... :)

Razmisli - što je napajanje toplije to više treba propuha napravit sa ostalim ventovima da ga se rastereti, jer onda menje vrućeg zraka mora ono preko sebe izbacivati... Jel tako? ;)

Npr moj dual fan cheftec je dosta tih jer on zapravo ništa niti ne izbacuje preko sebe osim zrak samo za svoje vlastito hlađenje - ostatak rade drugi ventovi na ceseu... :)

Baš sam raskopao napajanje da vidim gdje ima sondu. Nalazi se na dnu kod ventilatora. Obično su mi napajanja imala vent odozada pa nisam obraćao pažnju. Ovo ima 12cm vent na dnu i uzima zrak koji ide iz kućišta (točnije od procesora) i uvlači ga unutra i kroz stražnju stranu baca van. Kad bolje razmislim fakat ima smisla. Doduše nisam na to obračao pažnju jer su mi kante uvijek složene tako da imaju dobru cirkulaciju zraka i da su "hladna". Za sad me jedino ždere grafulja koja je stalno na 60C u idle :fuming:. Ali sutra idem u links pokupiti zalmana pa da vidim nakon toga :banana:, a i uzeo sam coolermaster tlf-s12-eb 12cm za stražnju stranu jer ovo tt-ovo jedva da svijetli od kad sam spojio na slabiji napon. Izgleda da jačina dioda ovisi o brzini vrtnje/naponu dok kod cm-a svijetle istom jačinom.

Pozz.

Racker_CRO 17.09.2007. 21:17

Eto napokon sam ubo zalmana za grafulju.

Temp su kako slijedi:
IDLE:

Ambient 27C
GPU 38C
Core #1 38C
Core #2 39C

LOAD:
Ambient 38C
GPU 49C (nakon sat i pol MOH: Airborne, i sat GRAW2)
Core #1 52C
Core #2 52C

Topla preporuka je i Coolermaster TLF-S12-EB 12cm vent za kućište. Potpuno je nečujan. Ledice i izrada su takve da fakat ovjetljava cijelo kućište kao da je unutra neonka. Imao sam dosta raznih ventova u boji ali ovo je vrhunac.

Napokon mogu mirno spavati...:goodnite:

jmijo 28.09.2007. 12:41

ja mislim da je sonic bolji

Mladenxy 14.10.2007. 09:51

Imam sljedeće temperature

http://img157.imageshack.us/img157/7...0071ld3.th.jpg

hladnjak je freezer 64 pro a procesor x2 3800 939.Stavljen je sreberna pasta u tankome sloju i ravnomjerno je razmazana.

1.ovaj kuler nema dovoljno veliku površinu da prekrije kompletni procesor,manji dio procesora je nepokriven

2.zašto mi je razlika između temperatura jezgri 10 stupnjeva ?

uslikano je na defoltnim frekvencijama i nije se vrtio nikakav program u pozadini.Kada kloknem procesor na 2400 mhz-a temperatura poraste oko 4-5 stupnjeva ali sve radi super stabilno testirano sa prime-om sa opterečenjem na obje jezgre u trajanju od 3 sata i nije javio ni jednu grašku.

Da li su i vama po jezgrama toliko drasične razlike u temperatiri koja iznosi 10 stupnjeva u idleu.Kada se procesor optreti na stock frekvama ratlika u temperaturama između jezgri se smanji ali i dalje je oko 5 c.

yedwy 14.10.2007. 10:19

Citiraj:

Autor Mladenxy (Post 839928)
Da li su i vama po jezgrama toliko drasične razlike u temperatiri koja iznosi 10 stupnjeva u idleu.Kada se procesor optreti na stock frekvama ratlika u temperaturama između jezgri se smanji ali i dalje je oko 5 c.

Jesu isto je i kod mene samo je malo manja razlika (oko 7C) to je normalna pojava nema razloga za brigusve radi kako treba, zašto je tome tako to ti neznam, dal je jače loadana jedna jezgra od druge ili su malo nekaj uprskali u izradi ali popriličan broj s939 proceva je baš takav i sve je ok s njima...

A to što malo viti sa freezereom ti je isto normalno ionako ti je wafer sa jezgrom u sredini CPU pločice iza IHSa tako da onaj rub nije osebno bitan...

Mladenxy 14.10.2007. 10:54

Hvala na odgovoru jer sam već pomišljao kupiti neki "jači" kuler.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:05.