![]() |
Citiraj:
http://www.magazinrs.hr/artikl.asp?i...e-i-tv-kartice mozda i koji popust uzicas :beer: BTW nije valjda da se rijesavas 7900? i max i ati, pa koji crni finac te na Ati nagovorio :care: |
Citiraj:
|
Moja preporuka GT, za nešto malo veće taktove se ne isplati. Ali powercolorka već ima takt jezgre na 570mhz dok ostale gt imaju manji.
A hladnjak na gt ćeš morat 100% mjenjat dok onaj na pro bi možda mogao trpit neko vrijeme |
mhm, Accelero S1 vec imam doma tako da mi samo treba grafa, uopce me ne muci kakav je cooler gore :chears:
|
Citiraj:
|
eh, problem je sto trenutno nema powercolorke x1950GT u ve-mila... mozda kupim ovaj vikend sapphire x1950Pro za 900kn, a ako ne onda neznam kaj budem smislil jer duze od 4-5 dana nemogu biti bez grafe... nadam se da ce doc brzo u ve-mil x1950gt :(
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Da, zauzima.
|
Jel vi koji imate PowerSHIT 1950GT možete imati sliku i na TV i na monitoru istovremeno ili samo ja sretnik evo več s drugom takvom karticom mogu imati sliku samo na jednom :fuming:
|
oke, odlucio sam ipak uzet x1950Pro, sad imam pitanje:
dal je bolje powercolor u ve-mila ili sapphire u magazinRS-a? :chears: |
ako powercolor dolazi s accelerom onda nemaš šta razmišljat, al kolko vidim ti već imaš accelero pa uzmi sapphire.
|
Uzmi si kao ja, dvije x1950Gt i imaš jeftini crossfire malo slabiji po testovima od 8800gts
|
..sta velite PowerColor 1950Gt sa 512 ddr3 meme za 950kn ,jel se isplati to uzeti,mislim se zaletti po nju tu u ve-mila..jel bucan ovaj stock cooler i kakva se pokazala u clockanju
|
Citiraj:
|
Al sa crossfire si glavni frajer u selu :D
|
koliko puta trebam napisat da imam maksimalno oko 950kn, mozda mrvicu vise :D :D :D znaci nikakav crossfire i slicne perverzije (a i ploca mi ne podrzava crossfire :fiju:)
|
..uzeo ESC 8600gt ,nakon sto sam ovo vidio,veceras se bacam na modanje..uuuups ati selekcija :D
http://www.xtremesystems.org/forums/...d.php?t=143222 |
Evo i slike koje sam sinoc rekao postati :
http://img108.mytextgraphics.com/pho...-4810twsmh.jpg http://img106.mytextgraphics.com/pho...-4810u9frb.jpg |
SRV@
Imam istu grafu ko i ti. Sa čime si uspio dići Sapphire X1950GT na 630 ? Moja nikako ne ide preko 620, jednostavno se zagasi monitor i nema druge do restarta. |
Citiraj:
No imaj na umu da ne ide svaka kartica isto. ;) |
Hm... do sada sam clockao u low level-u.
Eto probao sam sada i Driver Level, ali kako ga pomaknem sa 621 recimo na 625 - 630 ... odem na Apply vrati mi na 621. O čemu se radi ? Driverima ? Kod mene su : Radeon Omega Drivers 3.8.413 |
Ne znam, ja imam Catalyste 7.9, prije njih sam imao 7.5.
Imam samo Cataylste, dakle bez CCP-a, i ATT. Po meni najbolja kombinacija. Probaj tako. I kad te prilikom instalacije ATT-a pita da li da iskljucis low-level oc, ti iskljuci. Mislim da to samo smeta. |
Imao sam par dana Powercolor 1950GT i sto se tice performansi XFX 7900 GS jede ju za dorucak. Sto se klokanja tice, kloko sam u riva tuneru i sada... prolazi sve testove, prolazi 3D mark, Carbon radi, ali u FEAR teksture pucaju i nakon maloga kloka. Tako da se da dic, al koliko je stabilna, upitno je.... Uglavnom XFX 7900 GS je bolja kupnja ako nemora biti bas ATI...
PS. da, i kao sto se zna, nema ocitavanje temperature i ima samo jedan DVI prikljucak |
Kod mene sve radi stabilno na 620/1500.
E, sada dugo sam i ja muku mučio jer mi se znalo smrzavat u igrama ili resetirat, da bi na kraju skužio da me zeza procesor a ne X1950GT. Kada sam procesor spustio sa 2800 na 2700 toga je nestalo. Sve radi stabilno. SRV@ Imam dvije verzije ATT-a. 1.2.6.964 1.3.6.1042 Niti jedna me ne pita za low level oc. Možda nešto krivo radim, ali mi jednostavno uvijek vrača na default postavke. Probao sam i sa Low Level Driver Installation. Kada ih stopiram - ništa. Kada ih maknem - traži restart i nakon toga su ponovo tamo. |
U opcijama ATI Tray toolsa imaš za podesiti koji level OC-a želiš. I pod obavezno ti je da clockaš u Driver levelu, inače se dešava upravo to, monitor se zgasi i sve ruši...a možeš clockati i sa ATIToolom i Rivom...
|
Citiraj:
|
Upravo to. I ja odaberem : driver level, zatim polako dižem core speed ili memory speed odem na Apply i sve se vrati na staro.
Zapravo mogu klokat grafu samo na low levelu. Ne kužim šta mu smeta :care: |
Jesi li u servisima disejblo Ati smart i Ati Hotkey poller?
|
Ati Hotkey - jesam.
Ati smart - nisam. Probam pa javim. |
Citiraj:
:fiju: http://www.digit-life.com/articles2/...1600-pcie.html :kafa: |
Opet ništa :fuming:
Disejblo Ati Hotkey i Ati smart i opet vrača u driver levelu sve na staro. Pa za poludit :rolleyes: |
A zašto ne OC-aš kroz CCC?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
:kafa::fiju: |
Citiraj:
U Company of heroes debelo zaostaje i za 2600XT koja je poznata po lošim performansama kad se uključi AA |
Citiraj:
|
Citiraj:
SRV Sto se tice klokanja, i XFX modelu 600/1600 nije granica, kloka se ona i dalje. Poanta je da je to default takt, pod kojem 100 % radi... Imao sam 1950 GT i nakon laganoga kloka dolazilo je do pucanja tekstura u FEAR. Ponavljama imao sam obje tako da pricam iz prve ruke. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Memorija mi se uglavnom bolje klokala od jezgre. Da me netko ne shvati krivo, odlicna kartica za 800 kn al meni nije bas legla. Napominjem da to u drugim igrama nisam primjetio pri vecem kloku, stabilne frekvencije 1950 Pro nisam dobio al bilo je ok, osim jedne cudne stvari sto se desavala. Normalno igram Carbon, nakon nekoga vremena igra se smrzne na 10 sec i nista... i onda normalno nakon toga. Sa 7900 GS nisam imao tih problema |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:13. |