![]() |
netreba nikakav hotfix :) meni sve leti...
upravo na lvl22 ili 23, vise ne znam i prevario sam se, nije blizu kraj, nego sam presao preko pola koliko vidim po mapi.. |
Citiraj:
|
Igra pređena za cca 13 sati, definitivno sam mislio da ce bit barem malo duza :(
|
ja sam bas pri kraju, tako nesto ce i meni biti... 1 dio mape mi je ostao neistrazen, ali nit ne znam kako do do njega, nit me briga, vec mi je dosta ovih undeadova :)
|
Zavrsio i ja. Nije to Gothic serijal al bilo ja zabavno :D
Linearna, arkadna mlatilica :chears: |
Baš što to i nije Gothic mu je najveća zamjerka...
|
Citiraj:
|
Eto, da se i ja danas nadovezem na jos jedan thread.
"Arkadnost" i "konzolitis" ne moraju nuzno biti zlo. Problem je drugi, a to je da mi se cini da u ovoj igri ne postoji ona srebrna nit, nesto sto ce te drzati kao sto te je stari Baldur znao drzati. 13 sati? Opet ja po Witcheru, no kada sam proslo ljeto bio nezaposlen i upao u neku depru, kupio sam original Witcher EE i igrao sam ga 14+ sati DNEVNO i tako vise od dva puna tjedna. Dakle Gothic bi se po toj shemi mogao proci za dva dana? Nije to vrijedno novaca da kupujem original... |
Nikako se ne isplati orig uzet.
U ovom gothicu je ta "arkadnost" dobro sjela. Al nije vrijedno neke love |
Meni je igra čisto dobra i igram je trenutno iako što se tiče rpg-a sam razmažena guzica i neigram ako stvarno nije dobra igra, a i demo mi nije bio neš posebno. Nekako mi čak i paše kaj je igra dost lagana i linearna, grafika je ok no malo prezahtjevna (nisam još probao hotfix). Jedino što me jako smeta je loš voice acting nekih likova, npr. ona vještica s početka igre.
|
Ja ju ne mogu niti instalirati,zapocne instalacija i zamrzne se.
edit: rijeseno |
Šta oće izlazit kakvi DLCovi, jer kad sam prošao ovo, neda mi niti da istražujem još par questova koji su mi preostali...?
|
Gothic 4 nije gothic igra. To je Diablo 3. Sama akcija, nikakvo pretjerano mozganje, maksimalno pojednostavljeni skillovi, igra za mozak na pasu...
|
završio i ja jućer
ima prednosti u sitnicama kao npr jednostavnije otkljućavanje škrinja i uzimanja sve iz škrinje ali previše jednostavni skillovi, nemogućnost spavanja i svih tih sitnica iz prošlih gothic igri pa i Risen-a odakle su ukrali swampshark-a :D gameplay :( koji je dosta uništen lošom optimizacijom, a oni se brane da nisu stigli jer su već rekli da tog datuma izlazi...bolje da odgode za par dana pa slože kako treba, a ne da opet gothic igra bude jako zahtjevna ponovno igranje sa drugačijim skilovima ? nemam volje, iako sam gothic 3 cijeli prošao 3 puta (fighter, magican i archer/fighter), ali ovdje jednostavno nemam volje igrati dalje mapa nije otvorena samo su napravljeni široki "hodnici" i nije moguće doći na drugi dio mape bez da se riješi glavni quest jako je malo dodatnih questova, a glavni quest se mora slijediti točno kao je zamišljeno tj nema nikakvog izbora :( ukupna ocjena: 6.5/10 tj igrajte ako nemate ništa pametno za raditi, a sviđa vam se gothic serial |
Probao demo te možda pokušam nabavit full verziju ali stvarno nekuzim kako ste mogli preci igru? To mislite samo na main quest bez side questova ili ?
|
ja sam presao sve osim jednog sidequesta kojeg mi se nije dalo prelazit (sakupljanje paukovih mreza) koliko sam skuzio..
uzasno malo ih ima |
ja sam riješio sve side questove (osim tih paukovih mreža) do onog grada na kojoj mapi je prvi trol (ne pamtim imena :D)
prema slobodnoj procjeni bi se ostatak igre završio za kojih 10 do 15 sati, tako da je i dalje dosta kraća igra nego gothic 3 ili 2 |
ma kakvi, ja sam sve prešao za manje od 15h sigurno...
|
a dobro, nekima nije cilj što brže proći igru :D
ja sam se u gothic 3 penjao po planinama/brdima, skakao s litica :D, krao stvari ljudima, zahebavao protivnike i tako se gameplay produlji jer mi nije cilj da igru prvi prođem, vidim priču i igru pospremim nego da uživam u igri |
Ovdje nema slobodnog hoda kao što je gore navedeno... putovi su zadani i jako malo možeš odstupiti od toga..
|
da, to mi je glupo
to je u principu igra hodnika tj jako linearno, samo su ovdje ti "hodnici" nešto širi i za razliku od crysis-a i far cry 1, gdje je isti princip, ovdje me nije ništa vuklo da igram više od sat, dva dnevno |
ma čisti hack'n'slash...
|
Igra je definitivno prekratka u usporedbi s proslim nastavcima i vecinom danasnjih rpg-ova. Sto se slobode u igri tice, ona prakticki nepostojeca, mapa nije toliko mala, ali je podjeljena u 10-ak dijelova koje igrac mora tocnim redoslijedom prolaziti. Neprijatelji isto nisu narocito inovativno osmisljeni, npr. 3,4 vrste bloodfly-a s malo drugacijim imenom, vecim damageom i HP-om, kako igrac napreduje. Swampshark je postojao jos u gothic jedinici, tako da je preuzet odande. I nakon odredenog vremena dosadno i iritantno; svaka spilja s gotovo identicnim kruznim oblikom, gdje ulaz ujedno sluzi kao izlaz, koji je 1-2 metra povrh samog ulaza, i na inom se obicno krije trazeni item zbog kojeg se igrac i zaputio u taj dugacak, uski kruzni hodnik koji se zove spilja...
|
Ovaj nastavak nema veze sa Gothicom, strašno sam razočaran, odigrao sam nekoliko levela i odlučio prestati igati.
R.I.P. Gothic:amen: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:25. |