![]() |
Ja cu sutra uzeti ECS 7900GS pa javim kako se kloka... samo, posto mi je ovo prvi put nakon 4 godine da imam nVidia grafu u kompu, pa me zanima cime je najbolje klokat... koji program/soluciju vi koristite...
|
ATI Tray Tools za na brzinu pronalazenje pribliznog maksimalnog takta sa artifact testerom i onda testiranje u 3D markovima i cod2...
|
Cek... znaci za klokanje koristis ATI TT iako se radi o nVidia grafickoj kartici u kompu...?
|
Ja svoju drzim na okruglih 600MHz na def naponu, a memorija ide na 900 (1800) i tu joj je kraj.
BTW Ova moja je fabriski OC-ana na 500/700 (1400). |
Nikakav ATI tray tools nego ATI Tool i to po mogućnosti 0,26 verzija
ATI tray tools je drugo. Također možeš koristiti Riva Tuner sa dizanje taktova i postavljanje profila, a sa ATI Tool-om samo provjeriš na artefakte. |
da, i ja sam sad skuzio kad sam ubacio nvidiu u drugog piceka gdje je prije bio ATI, ATI tray toolsi su mi uredno javljali da nije unutra ATI grafa i da nemogu raditi :D opce sam previdio to u imenu, ***ga...
znaci samo volt mod mi pomaze? :d |
Evo me iz ducana. Uzeo grafu, prvo sam izvrtio 3dmark06 i dobio fantasticnih 4800 bodova. Znam da taj benchmark nije neko mjerilo, ali kad sam sa istom konfom testirao cimerovu x1950pro nisam dobio povise 4700...
A sad da vidimo dokle ide ovo cudo u klokanju... :) *EDIT Evo koji je default klok grafe: VGA Memory Clock - 688.5 MHz VGA Core Clock - 518.4 MHz *EDIT2 Digo sam grafu na 580/1600 i sada imam 5300 marka :) Max. temp koju pokazuje ATItool je 65... Inace, to sam manualno dizao, jer ne kuzim ovo automatsko trazenje. On kod trazenja max GPU digne i do 630 unatoc tome sta se pojavljuju zute tockice na onoj kocki... Jel mi moze netko malo bolje to pojasniti...? I da... kako memoriju znam max clock...? Jel isto se pocnu pojavljivati zute tockice... ili...? Sve u svemu, prava bestija od grafe... zbilja sam zadovoljan... Moje preporuke svima koji je misle uzeti... (samo pozurite :) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:12. |