![]() |
ivan os, gdje i kada si kupio svoje monitore? Jel mozda znas tko im je distributer ili ako pise kome moras nositi monitor na servis... Takodjer, kolapz, gdje si ti gledao svoj potencijalni monitor?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
btw. ima razlike u A i S panelu,na S panelu je crna crna a na A panelu je blijeda kako god namjestio.Još ću danas testirati. |
:zdero2:
ma ***em ti testiranje,sada sam počeo razmišljati o TV LCD-u 32" Samsung,response time 8ms HD ready,izgleda super kad je komp spojen preko DVI-HDMI kabela ali kako bi to bilo za gaming?Netko probao? Ma nije baš nešto.Isprobao danas. |
Izgleda da sve to ide preko M SAN-a pa onda svi i imaju iste panele. A moze biti i jos nesto - moj monitor je napravljen u Slovackoj u veljaci. Ako su i vasi monitori napravljenu tamo, onda izgleda da na nase trziste dolaze upravo monitori iz Slovacke pa onda ovisimo o toj tvornici.
Posebna zanimljivost s onog www.hardforum.com-a - pojavili su se i C paneli! Moguce je da se Samsung povukao pa da panele sad rade dva druga proizvodjaca. I jos nesto zanimljivo - mislim si, ajde da pogledam sto pise na straznjoj strani mog pet godina staro LCD monitora, Samsung 171S, proizvedenog u veljaci 2002 u Koreji - monitor ima upravo C panel! BTW boje su mu ogavne (hrdjave), ali istina da je u ono vrijeme bio najjeftiniji Samsungov LCD monitor (a kostao je*enih tisucu eura!). A koliko vidim na onom forumu, korisnici su nezadovoljni i kvalitetom C panela. Sto drugo reci, nego prokleti Samsung. Probajte 226bw potraziti po nekim manjim ducanima, mozda je jos gdje zaostao koji S panel. |
Eh... Sad sam nasao ovo - sve je lijepo objasnjeno (i to kako se dolazi do skrivenog OSD-a jer su na nekim monitorima poljepljene krive naljepnice): http://www.behardware.com/articles/6...e-verdict.html
|
evo jedno prakticno pitanje za vlasnike ovog monitora. naime ja se bavim web dizajnom (odrzavam par stranica, nista superprofesionalno) i namjeravam kupiti lcd monitor.
jeli ovaj monitor pravi izbor tj. kako je raditi u photoshopu, dreamweaver-u itd. a sve to poredeci sa radom na CRT monitoru. |
Pročitaj malo ovaj tread. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=50691
TN martica mislim da nije za tebe. :) |
Ja imam A panel...cura danas uzima svoj komp i uzet će isti monitor,gotovo sam siguran da će dobiti A panel...
Šta kažete na 2x 22"monitora u dnevnom boravku?:goood: @buljo => Meni se cura bavi grafičkim dizajnom,SM226BW je idealan monitor za nju!Tako da je za jedan web dizajn i više nego odličan...TN je ok U studiju ima Apple,koji ima S-IPS matricu...s 226BW monitorom je zadovoljna,osvjetljenjem,bojom,kontrastom...za radit kući.Nije S-IPS,ali je OK |
Nakon 2 dana testiranja ostavio sam si S panel.Nećete vjerovati kolika je razlika u prikazu kada su oba spojena na računalo,mjenjao sam dvi izlaze na kartici,mjenjao kabele.
A panel A koji je bio kod mene ima puno jače pozadinsko osvjetljenje.I provjerio ono što je Max B postao,kada se upali taj service meni pišu različiti paneli naš kao kod njih na testu. |
Citiraj:
|
Imam jedno pitanje za vlasnike...
Kada se igraju igre na nižoj rezi od nativne, dali je slika "zrnata"? Kakva je kvaliteta slike u tom slučaju? Pitam jer kad sam igrao neš na svom 17" CRT-u (nativna 1024x768) ali u 800x600 rezoluciji, slika je bila očajna, nazubljena i pixelasta! Jel se to isto događa sa ovim monitorom? I ako bih nekoga mogao zamoliti za ScreenShot iz neke "novije/lijepše" igre pri nižoj rezi, samo da vidim kako to izgleda!? Zanima me WideScreen rezolucija ekvivalentna 1280x1024 rezoluciji (ne znam kak idu te WS rezolucije pa nadam se da razumijete na što ciljam)! Puno hvala u naprijed! |
Citiraj:
http://img208.imageshack.us/img208/3192/1280rz4.th.jpg Printscreen ne može prikazati WS 1280x1024... Ali izgleda super. |
Da, stvarno odlično izgleda! Uopče nije slika pixelasta poput ove na mom monitoru kad smanjim rezoluciju!
Puno hvala, pomogao si mi puno jerbo sam se zabrinuo dali bu mi grafa dovoljno jaka za taj monitor! Dobra je za 1280x1024, ali iza toga sumnjam da se može nositi sa novijim naslovima! Hvala! |
Citiraj:
|
Valjda je mislio na preporučenu rezu. :)
|
Meni su texture nekak razmrljane kad stavim u 1440x rezu (Oblivion)
|
Citiraj:
Sorry ak sam nekoga zbunio:chears: |
Hmm ne bi trebalo ako je 17". Na 19" je tako.
|
Meni se pocelo dogadjati nesto nevjerojatno s mojim 226bw (S)... S vremena na vrijeme slika mi se pomakne u stranu za kojih 2-3 milimetra! Kad pipnem bilo koji gumb na monitoru, slika se vrati na svoju poziciju. Apsurdno. Nemam se sad vremena igrati s tim - ne znam jel je uzrok graficka kartica ili sam monitor... Samo se nadam da necu morati vracati monitor (da ne dobijem A matricu)...
|
Da nisi sta cacko u service meniju?? Recimo ovo pixel shift da nisi na on stavio?
|
Hmm. Ja imam 225bw i na isti nacin se moze pozvati service menu ali nema oznake panela.
I ponistio sam nekako ove podatke za time i ch no. Zna li neko cemu to sluzi?? Evo recimo mogu staviti za ovo Ch. No. veci broj ali ne i manji pa sam stao na 7 :) http://xs315.xs.to/xs315/07195/Service.jpg.xs.jpg |
Da nebi otvarao drugu temu koja je razlika između A i S panela u čemu se razlikuju
|
Ma imas link, pogledaj malo bolje postove u ovom threadu!
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Evo spojio komp od cure i dobila je S panel !!!! :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Moj je veljača 2007. - Slovačka, S panel, kupljen u Linksu prije cca. mjesec dana :chears:
Baš sam sretan :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
Istina da je monitor imao malo vise plave boje ali se kalibracijom dobije odlicna slika! |
pa zato 226 i ima bolju sliku od 225, jer ima S i A :)
ja imam A :( al ajde, zadovoljan monitorom, za 2k kuna kud ces bolje :D i nastimao mu boje ko kak su mi na crtu bile. |
Otkud ti da je bolji A od C??? Daj link :)
|
Citiraj:
i pise u temi negdje iznad o C panelu |
he he cuj subjektivni dojam :) Ja koliko sam naso na netu C je bolji od A :D
|
Citiraj:
da neće djevojka kojim slučajem ostati bez S panela :fiju: :lol2: Možeš sada usporediti,ajd napiši dojmove:chears: |
Citiraj:
S ima puno ugodniji backlight,puno manje umara oči,boje su mi za sada prilično identične,razliku vidim u backlightu i crnoj boji... Nekako imam feeling da A panel zbog jačeg backlighta razrijedi crnu boju,dok je na S crna fakat crna :fiju: |
Jel ti različiti paneli kod Samsunga dolaze samo za 226BW ili i za druge modele? Zanima me dali 931BF dolazi sa različitim panelima i dali je također S najbolji?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:16. |