PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   HRT HDTV (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=65027)

MadBoY 02.04.2007. 14:27

Citiraj:

Autor iggyone (Post 689098)

Edit: jedino kaj mi je palo još napamet je da sam HD sadržaj pokušao reproducirati na običnom računalnom monitoru, a ne na HD ready uređaju, ali ionako mi se čini da i to vjerojatno nebi popravilo situaciju. (ima frend HDready tv, i nebi mi bilo čak bed otfurati komp do njega, ali kak to sve pospajati,itd itd, previše vremena....:p , osim ako me netko uvjeri da bi moglo proraditi, makar sumnjam...)

HD ready uredjaj... kakve to veze ima sa prijemom HDTV signala? Ako ti na kompu nemozes gledati taj program, neces ga moci gledat ni na bilo kakvom uredjaju koji ima 16 certifikata da moze prikazati HD signal.
Stvar je u tuneru koji se ugradi u taj TV ili sta vec, kartica na kompu i slicno.

robee 02.04.2007. 14:57

Citiraj:

Autor raf (Post 687658)
Ja se samo veselim pojeftinjenu widescreen TVa, te da cu konacno moci gledati dvdje normalno bez onih crnih crta.

crne crte ostaju i na widescreen :)

Miratz 02.04.2007. 15:16

Citiraj:

Autor Jelc (Post 690690)
Kod većine je problem sa ffdshowom i nekorištenju odgovarajućeg codeca. Bar koliko sam ja čitao iskustva drugih na newsima (hr.rec.tv.dvb-t)

Hura... napokon netko sa friškim hc informacijama... :D
FYI: HDTV se može gledati na pc-u sa postojećim karticama... sve ostalo je kombinacija kodeka i procesorske snage... a sad na kojim karticama... e otom potom. :goood:

Jelc 02.04.2007. 15:24

Na newsima od 22.03 imate rasprave o tome, bacite oko koji put i na zanimljive newse a ne samo na alt.seks.binaries:D

Bono 02.04.2007. 16:56

Valjda ce ovo uskoro kod nas doci:

Citiraj:

Plextor je predstavio svoj novi minijaturni HDTV prijemnik za koji u kompaniji ističu da može transformirati korisnikovo prijenosno računalo u bežični video snimač. Uređaj službene oznake PX-HDTV500U dolazi sa softverom koji automatski skenira dostupne kanale, te omogućuje prikazivanje i snimanje TV sadržaja u normalnoj i HD razlučivosti. Ostale karakteristike uključuju funkcije slika u slici, podršku za formate 4:3 i 16:9, te mogućnost snimanja pojedinih slika iz video zapisa.

http://www.bug.hr/vijesti/?id=77878

iggyone 03.04.2007. 20:28

Da stalno ne editiram svoj zadnji post, a i da prenesem mali tekst koji razrješuje (napokon) sve dileme (mali copy/paste sa news-a):

1. Neke kartice podržavaju HDTV, makar često i na službenom sajtu ne piše što su sposobne napraviti; a možda zato i što softver projektiran za njih nije niti razvijan u tom smjeru, pa je potrebno provjeriti...

2. Ne treba HD uređaj za pokušaj hvatanja istog, može se "ulovit":D i na običnom računalnom monitoru. Isto vrijedi i za antenu. Obična riblja kost (cca 50kn :D ) je i više no dovoljna; ne postoje nikakove "DVB-T antene".

3. One kartice koje podržavaju HDTV trebaju adekvatan softver (program za vatanje i gledanje) koji može raditi sa naravno adekvatnim H.264 codecom, tipa DVBviewer 3.6.1.2 s kojim HD HTV radi.

4. Kako su MPEG-4/H.264 i ini codeci još u testnoj fazi, svi oni bolji se plaćaju, a besplatnih ima svega nekoliko, no najboljim se pokazao CoreAVC 1.2 s kojim HD HTV radi, odnosno uspijeva ga dekodirat.

5. Što se samog opterećenja mašine tiče - zbog toga što dekodiranje navedenog signala radimo softverski: poželjno je imati dvoglavi proc, a najmanje nešto tipa A64 > 2.0 GHz, i 1GB RAMa, jer i s time je moguće da će slika trzati. Zahtjevi ovog codeca, kao što i sami vidite, trenutno su ogromni. (slično je bilo kad je u povojima bio i DVB-T :kafa: )

6. Ako i uspijete sve upogonit, bez obzira na "zvijer" od kompa, moguće je da će vam slika trzat. Razlozi mogu biti razni, a najveći je onaj: TO JE EXPERIMENTALNO EMITIRANJE i slike su (vjerojatno up-scale-ane na 1080i) većinom šit, boje su šit....al velim, ja se nadam da ću EURO 2008 preko tog kanala gledat u HD-u...

Zasad, moramo reć, ajde i to se desilo u dragoj nam Rvackoj, ali moje mišljenje je da se oko toga sad sa "običnim DVB-T karticama" oko lovljenja HD signala stvarno ne isplati, a pogotovo zato što se nit nema šta vidjeti.
Osim toga, tko zna i u kojem će se još standardu na kraju HTV odlučiti emitirati HD...

Nadajmo se svi da će sve naše dileme oko hardvera (a pogotovo i cijene), standarda prijenosa, pokrivenošću i ostalim kerefekama biti bolje poznate do početka 2008...kad bi nam to moglo i postat korisno.

pozz

Miratz 04.04.2007. 00:03

Svaka čast care, you've put your back into it. :D Puno detaljnih informacija i demistifikacija HRT-ovog HDTV-a...

klap klap klap.

Jelc 05.04.2007. 15:17

Sinoć sam konačno išao isprobati DVB-T sa AIW, HDTV Promo nađe ali je slika crnjak, samo zvuk.
Probao sam CyberLinkov i CoreAVC codec-štanga.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:58.