![]() |
Citiraj:
Stvar je u tuneru koji se ugradi u taj TV ili sta vec, kartica na kompu i slicno. |
Citiraj:
|
Citiraj:
FYI: HDTV se može gledati na pc-u sa postojećim karticama... sve ostalo je kombinacija kodeka i procesorske snage... a sad na kojim karticama... e otom potom. :goood: |
Na newsima od 22.03 imate rasprave o tome, bacite oko koji put i na zanimljive newse a ne samo na alt.seks.binaries:D
|
Valjda ce ovo uskoro kod nas doci:
Citiraj:
http://www.bug.hr/vijesti/?id=77878 |
Da stalno ne editiram svoj zadnji post, a i da prenesem mali tekst koji razrješuje (napokon) sve dileme (mali copy/paste sa news-a):
1. Neke kartice podržavaju HDTV, makar često i na službenom sajtu ne piše što su sposobne napraviti; a možda zato i što softver projektiran za njih nije niti razvijan u tom smjeru, pa je potrebno provjeriti... 2. Ne treba HD uređaj za pokušaj hvatanja istog, može se "ulovit":D i na običnom računalnom monitoru. Isto vrijedi i za antenu. Obična riblja kost (cca 50kn :D ) je i više no dovoljna; ne postoje nikakove "DVB-T antene". 3. One kartice koje podržavaju HDTV trebaju adekvatan softver (program za vatanje i gledanje) koji može raditi sa naravno adekvatnim H.264 codecom, tipa DVBviewer 3.6.1.2 s kojim HD HTV radi. 4. Kako su MPEG-4/H.264 i ini codeci još u testnoj fazi, svi oni bolji se plaćaju, a besplatnih ima svega nekoliko, no najboljim se pokazao CoreAVC 1.2 s kojim HD HTV radi, odnosno uspijeva ga dekodirat. 5. Što se samog opterećenja mašine tiče - zbog toga što dekodiranje navedenog signala radimo softverski: poželjno je imati dvoglavi proc, a najmanje nešto tipa A64 > 2.0 GHz, i 1GB RAMa, jer i s time je moguće da će slika trzati. Zahtjevi ovog codeca, kao što i sami vidite, trenutno su ogromni. (slično je bilo kad je u povojima bio i DVB-T :kafa: ) 6. Ako i uspijete sve upogonit, bez obzira na "zvijer" od kompa, moguće je da će vam slika trzat. Razlozi mogu biti razni, a najveći je onaj: TO JE EXPERIMENTALNO EMITIRANJE i slike su (vjerojatno up-scale-ane na 1080i) većinom šit, boje su šit....al velim, ja se nadam da ću EURO 2008 preko tog kanala gledat u HD-u... Zasad, moramo reć, ajde i to se desilo u dragoj nam Rvackoj, ali moje mišljenje je da se oko toga sad sa "običnim DVB-T karticama" oko lovljenja HD signala stvarno ne isplati, a pogotovo zato što se nit nema šta vidjeti. Osim toga, tko zna i u kojem će se još standardu na kraju HTV odlučiti emitirati HD... Nadajmo se svi da će sve naše dileme oko hardvera (a pogotovo i cijene), standarda prijenosa, pokrivenošću i ostalim kerefekama biti bolje poznate do početka 2008...kad bi nam to moglo i postat korisno. pozz |
Svaka čast care, you've put your back into it. :D Puno detaljnih informacija i demistifikacija HRT-ovog HDTV-a...
klap klap klap. |
Sinoć sam konačno išao isprobati DVB-T sa AIW, HDTV Promo nađe ali je slika crnjak, samo zvuk.
Probao sam CyberLinkov i CoreAVC codec-štanga. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:58. |